Walt ​Disney – Hiawatha és az Óriás Sas 28 csillagozás

Walt Disney – Hiawatha és az Óriás Sas

Az aprócska indián faluban a gyerekek a tábortűz köré gyűlve hallgatták Nokomis nagymama esti meséjét. A kis Hiawatha volt közöttük a legkisebb gyerek, de minden vágya az volt, hogy olyan bátor indián váljék belőle, mint a legbátrabb indiánok, akikről csak mesékből hallott.

Azt, hogy a kis Hiawathanak miként sikerül megvalósítania álmát, megtudhatjátok a Disney Könyvklub legújabb könyvéből.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2009
Felolvasta: Kárász Eszter
>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2009
42 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636294267 · Fordította: Makay László, Makayné Forgács Melinda

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

gabiica P>!
Walt Disney – Hiawatha és az Óriás Sas

Könnyed kis mese volt, számomra talán egy kicsit túl könnyed. Nem igazán ragadott meg. Örülök, hogy elolvastam, és megismertem ezt is, de nem hiszem, hogy ezen kívül más megfogott volna a mesében.

Ferger_Jolcsi P>!
Walt Disney – Hiawatha és az Óriás Sas

Nagyon aranyos és tanulságos történet. Hiawatha, a legkisebb indián gyermek van a főszerepben, aki egy este érdekes mesét hall Nokomis nagymamától, s elindul a nagy sas nyomában, hogy találkozhasson vele, s ezáltal csodálatos kalandban lehessen része. Először a többi gyerek kineveti őt ezért a nagy kalandvágyáért, de a végén rá kell jöjjenek, hogy nem mindig a legkisebb a leggyengébb, hisz Hiawatha képes valóra váltani ezen álmát, amin a többi gyerek csak ámuldozik.

nypiro P>!
Walt Disney – Hiawatha és az Óriás Sas

A nagymama esténként mesél a tábortűz mellett. egyik alkalommal egy bátor indián lányról szólt a mese. Az egyik csöppség persze ugyanolyan szeretett volna lenni. Első nap nem, de a második nap siker koronázta a próbálkozását :)

Narutofan98 P>!
Walt Disney – Hiawatha és az Óriás Sas

Még mindig nem fogott meg :D Könnyed olvasmány, de lehet ez már nekem is túl könnyed :D

Caledonia_Valley P>!
Walt Disney – Hiawatha és az Óriás Sas

Imádom az indiánokat (ha még nem tudnátok ^^), és rajongok ezekért a történetekért. Kicsi Hiawatha egy másik történetéhez már volt szerencsém, de ezt a bájos történetet most olvastam először. Ebben a könyvben a pici indián megmutatja milyen bátor is ő valójában, és a Pocahontas-kötettel ellentétben itt a sasfiókák is nagyon édesek voltak. A sasmama gondoskodása pedig nagyon aranyos volt. *-*

Aniza I>!
Walt Disney – Hiawatha és az Óriás Sas

Nagyon aranyos kis történet. Tetszett, hogy rögtön az elején bemutatja a szereplőket. Könnyen értelmezhető kalandos mese.

Perly>!
Walt Disney – Hiawatha és az Óriás Sas

Olyan ismerősnek tűnik ez a kisfiú, sőt maga a történet is. Biztos van belőle rajzfilm, amit valamikor régen adhatott a TV, és akkor láthattam. Mindenesetre ez egy nagyon aranyos mese volt. Semmi durva dolog nem történik benne, ráadásul egy gonosz szereplője sincs, ami nagyon jót tett az én kis lelkivilágomnak. Az illusztrációja is mesés! ♥

TimisBooks P>!
Walt Disney – Hiawatha és az Óriás Sas

Eddig még nem találkoztam ezzel a könyvvel, pont ezért vettem most a kezembe. Nagyon aranyos, szépen megírt mese. Az illusztráció is nagyon szép.

Paulina_Sándorné P>!
Walt Disney – Hiawatha és az Óriás Sas

Nagyon aranyos mese volt, ez még ismeretlen volt a számomra. Aranyosak a rajzok, mindig úgy megcsodálom.

CarmenV>!
Walt Disney – Hiawatha és az Óriás Sas

Hát…..
A kicsi indián, aki a nagyokhoz (pl Vörös Felhőhöz) hasonló akar lenni…
Követik az állatok, (a hódokon indián fejdísz.. mindegy is), majd megpróbál nyulat lőni, de szamócát sikerül… a kacsa megint más kérdés aminek a tollát megszerzi, de ez mesekönyv, haladjunk…a sas, aki annyira gyengeelméjű, hogy nem veszi észre az ember gyereket, felviszi az ágakkal együtt, majd eteti, mert annyira hasonló a saját fiókáihoz…majd repülni tanította, majd Hiawata egy tigrisbukfenccel beugrik a nyúl üregébe, miközben a nyúl az üreg tetején áll, és a sas se érdekli és ő se a sast…
Na mindegy… szódával elmegy és a rajzokat imádtam! 5* :) a cuki klasszikus rajzok százszor jobbak az új számítógépeseknél :)


Népszerű idézetek

Chivas>!

A mennyország egyszerre kivilágosodott, mintha valami tűz lobbant volna fel benne. A gyermek ezért a szüleitől a Vörös Felhő nevet kapta.


Hasonló könyvek címkék alapján

Walt Disney – Kicsi Hiawatha
Bálint Ágnes: Micsoda pók a vízipók!
Walt Disney – Robin Hood / Csipkerózsika / 101 kiskutya
Walt Disney – Bernard és Bianka
Paul Bright: Morcos Borz karácsonya
Walt Disney – Micimackó szülinapi expedíciója
Walt Disney – Macskarisztokraták – Fürgén, mint a macska!
Karen Mezek: Nagylakiék és Üregiék
Walt Disney – Chip és Dale
Walt Disney – Hamupipőke – Lucifer születésnapi ajándéka