89. legjobb mese könyv a molyok értékelése alapján

Walt ​Disney – Csipkerózsika 220 csillagozás

Walt Disney – Csipkerózsika Walt Disney – Csipkerózsika Walt Disney – Csipkerózsika Walt Disney – Csipkerózsika Walt Disney – Csipkerózsika Walt Disney – Csipkerózsika Walt Disney – Csipkerózsika Walt Disney – Csipkerózsika Walt Disney – Csipkerózsika Walt Disney – Csipkerózsika Walt Disney – Csipkerózsika Walt Disney – Csipkerózsika Walt Disney – Csipkerózsika Walt Disney – Csipkerózsika Walt Disney – Csipkerózsika Walt Disney – Csipkerózsika Walt Disney – Csipkerózsika Walt Disney – Csipkerózsika

A kis Auróra hercegnőt még a bölcsőben megátkozza a gonosz Demóna. A három jó tündér keresztanya magával viszi a csöppséget az erdőbe, hogy Csipkerózsikaként biztonságban megérje 16. születésnapját. Vajon sikerül megóvniuk a boszorkány mesterkedésétől a hercegnőt?

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Disney mesék, Walt Disney – Klasszikus mesék, Walt Disney – Blikk Könyvklub, Walt Disney mini sorozat, Disney – Mesék az aranygyűjteményből

>!
24 oldal · keménytáblás
>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2014
32 oldal · ISBN: 9789633435403
>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2013
80 oldal · ISBN: 9789633435069

19 további kiadás


Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

Márk_2011 P>!
Walt Disney – Csipkerózsika

Nem igazán szeretem a Csipkerózsikát.
Nem tudom miért. Aranyos történet,de minden Disney mesék rangsorában az utolsók között van számomra! :-)
A történet persze itt is túl gyorsan pörgött! ;-)

5 hozzászólás
GytAnett>!
Walt Disney – Csipkerózsika

Ez még rövidebb, mint az eddigiek, amit olvastam. Nem olvastam gyorsan, de még így is csak pár percembe telt a végére érni.
Sokat nem tudok róla mondani. Egy klasszikus, amit mi sem bizonyít jobban, hogy még én is ismertem korábban mese-analfabétaként. :D De azért jó volt elolvasni is. :)

Naiva P>!
Walt Disney – Csipkerózsika

Kétségkívül egy olyan Disney klasszikusról van szó, amely mérföldkőnek számított/számít a mai napig. A maga idejében a legdrágább technikával készült rajzfilm. Azóta eltelt közel 5 évtized, de ez mintha meg se látszana rajta.
Szerintem nem való kisgyerekeknek, mert ahhoz eléggé darkos’ hangulatú. Mindenesetre volt benne humor, kaland, íve a történetnek, mágia, és szépen rajzolt figurák.
Persze a történet tekintetében nem kell formabontó meglepetésekre számítani. A romantikus hármas megvolt, vagyis (insta) szerelem, konfliktus, majd a boldog vég. A karakterek igazán eredetiek. Itt főleg a három szórakoztató, szétszórt tündérre, illetve a zseniális gonosz, Demónára gondolok.

Timesz>!
Walt Disney – Csipkerózsika

Klasszikus történet. Gyerekkorom egyik kedvence.

Milli88 P>!
Walt Disney – Csipkerózsika

Csipkerózsika története örök klasszikus.
Jól ábrázolja a gonosz és a jó közötti különbséget, amit már gyermekként is érzékel a kis olvasó.
Ezt a könyvet kaptam a kiváló tanulmányi eredményemért az általános iskola első osztály elvégzése után. :D Köszönöm Ági néni! :*

K_A_Hikari>!
Walt Disney – Csipkerózsika

Mindenki ismeri Csipkerózsika történetét. A hercegnő születése utan Demóna a gonosz tündér elátkozza a lányt, hogy a 16. születésnapján orsó szúrja meg az ujját, a királylány pedig álomba merül, amíg az igaz szerelem csókja fel nem kelti.
Azt hiszem ebben az esetben maradok a mesénél, úgy jobban tetszett.

Janina13>!
Walt Disney – Csipkerózsika

kivételesen egyedül fejeztem be a könyvet,hála a nappali nem alvásnak :D

gybarbii>!
Walt Disney – Csipkerózsika

Valamiért Csipkerózsika története sosem tartozott a kedvenceim közé, sőt nem is igazán szerettem… Talán Demóna miatt, féltem tőle, olyan kis gonosz volt! Főleg, amikor a végén átváltozott sárkánnyá. A Disney mesék zenéjét mindig nagyon szoktam szeretni, de a Csipkerózsikában még attól is kirázott a hideg… Most legalább azt nem kellett hallanom :) Persze maga a történet nagyon aranyos, hogy eljön a herceg fehér lovon, és megmenti szerelmét, akit még csak egy napja ismer :) Lányok, álmodozhatunk, egyszer már megtörtént :D
A könyv megint csak rövid volt, és szerintem indokolatlanul rövid. Nagyon sok minden kimaradt belőle, ami izgalmassá, élvezetessé tehette volna a mesét. Most valamiért az illusztrációk sem tetszettek annyira. És nagyon sajnálom, hogy a három tündér csak ilyen kevés szerepet kapott a könyvben, őket imádtam a legjobban, mindig olyan jókat nevettem rajtuk! :)

>!
Disney Könyvklub, Budapest, 2003
44 oldal · keménytáblás · ISBN: 9636278903 · Fordította: Makay László, Makayné Forgács Melinda
6 hozzászólás
Lisie87 P>!
Walt Disney – Csipkerózsika

Nagyon régen láttam a mesét, és akkor sem sokszor, így csak nagy vonalakban maradt meg a történet. Így újra olvasva tetszett és szívesen megnézném megint, meglepett, hogy a hercegnek mennyi jelenete és cselekedete van! :D Nem úgy, mint Pl a Hamupipőkésnek… aki még a lányra sem emlékszik, akivel táncolt! :D

csakegyluca P>!
Walt Disney – Csipkerózsika

Régen láttam már a mesefilmet. Jó volt nosztalgiázni. Sok mindenen meglepődtem, ugyanis nem emlêkeztem a történet főbb vagy épp apró részeire. Például, hogy Lipót királynak hívták Aurora apját. Olyan jó volt újra élni a történetet. Teljesen magával ragadott a könyv


Népszerű idézetek

BubbleTea>!

– Tessék, fogd a Bátorság Kardját és az Igazság Pajzsát! Ezekkel legyőzheted a gonoszt, és a királykisasszony is megmenekül! – bocsátotta útra az ifjút Flóra.


Hasonló könyvek címkék alapján

Walt Disney – Sleeping Beauty
Walt Disney – Hófehérke látogatása a hét törpénél
Natasha Bouchard: Jégvarázs 2. – Elza és a természet négy szelleme
Pán Péter
Julia Breitenöder: 3-5-8 perces mesék tündérekről és hercegnőkről
Disney Hercegnők – Lélegzetelállító történetek
Disney – Kedvenc esti meséim
Sarah Gibb: Csipkerózsika
Sylvie Misslin: Hahó, királyfi! Merre vagy?
Hófehérke és a hét törpe – Klasszikusok kicsiknek