Bernard és Bianka két bátor kisegér; akik az Egér-segélyszolgálatnál segítik a bajbajutottakat. Most éppen Penny, az elrabolt kislány után kutatnak. De mit tehet két apró egérke a gonosz, kapzsi emberrablók ellen? Sokat… Csak bátor szív és néhány jóbarát kell hozzá!
Walt Disney – Bernard és Bianka 69 csillagozás

Walt Disney – Bernard és Bianka 91% A két bátor kisegér története
Kedves, szuper kis történet volt, nagyon tetszett. Úgy éreztem, mintha az igazi, régi, hamisítatlan Disney-mesék egyikét olvastam volna.

Walt Disney – Bernard és Bianka 91% A két bátor kisegér története
Annak idején sokat meséltem a gyerekeimnek. Rendszeresen kérték, hogy olvassam. Most polcrendezés közben akadt a kezembe, s nem tudtam ellenállni, elkezdtem olvasni. Most is elvarázsolt a kisegerek kalandja, bátorságuk. Természetesen a rajzok is magukkal ragadtak.

Walt Disney – Bernard és Bianka 91% A két bátor kisegér története
Óó te jó ég! Hát én erről a meséről hogy feledkezhettem meg? Amikor kölcsönkaptam a Disney mesekönyveket és megláttam ezt, nagyon felragyogott az arcom… Egyből eszembe jutott, hogy mennyire szerettem. Az egyik kedvencem volt. Ahogy olvastam és nézegettem a képeket mind olyan ismerős volt, mintha tegnap lett volna utoljára a kezemben. Csoda egy kis mese ez és csodálatosak a rajzok. Ugyanúgy élveztem felnőtt fejjel, mint gyerekként. Valahol van egy saját példányom is, elő kell keresnem had olvashassam vagy nézegethessem még többször is. Ajánlom az anyukáknak, apukáknak, tényleg egy életre belém rögzült, amikor ezt anya olvasta nekem, majd miután megtanultam olvasni, akkor már én olvasgattam. Szuper jó!

Walt Disney – Bernard és Bianka 91% A két bátor kisegér története
Imádtam ezt a mesét. Az egerek annyira aranyosak. Bianca nagyon előkelő és igazi úri hölgy. Bernard kicsit esetlen, de nagyon szimpatikus. Tetszett,spoiler

Walt Disney – Bernard és Bianka 91% A két bátor kisegér története
Ezt a Walt Disney történetet nem ismertem eddig! A könyv rajzai nagyon szépek. Bianka a kisegérlány nagyon bátor, és keresi a kalandot. Aranyos kis történet.

Walt Disney – Bernard és Bianka 91% A két bátor kisegér története
Megint csak egy mesekönyv, amit sokat forgattam gyerekkoromban, de sosem olvastam el, szóval épp itt volt az ideje. Annyira nem volt számomra nagy szám, gyerekként lapozgatni jobban szerettem, mint most felnőtt fejjel elolvasni. Azt viszont teljesen meglepett, hogy Bianka magyar. :o

Walt Disney – Bernard és Bianka 91% A két bátor kisegér története
Erre a mesére határozottan emlékszem, hogy láttam a TV-ben. Arra viszont nem, hogy ez egy Disney-rajzfilm. Na, mindegy… Szeretem az olyan meséket, amikben állatok kapják a főszerepet, és mellettük az emberek csak mellékszereplők. Medúza néni baromira ijesztő szerintem. Szörnyella hozzá képest egy szépségkirálynő. Még szerencse, hogy a végén ő is elnyerte méltó büntetését, Penny pedig megkapta azt, amire már oly régóta vágyott. Az meg külön öröm volt számomra, hogy a lányegér, Bianka magyar származású. Mindig élvezet olyan külföldi szerzős könyvet olvasni, amiben valamilyen formában említésre kerül kicsiny hazám. ♥

Walt Disney – Bernard és Bianka 91% A két bátor kisegér története
Őszintén? Semmire sem emlékszem a történetből, mégis kedvenc és mégis 5 csillag, mert ez az első könyv, amit elolvastam. Nagy nyomás volt rajtam, mivel a családból mindenki imádott olvasni (különösen a két nővérem), én meg alsósként szégyenszemre még egy könyvet sem olvastam ki. Hát a sulikönyvtárban ez megtetszett, kikölcsönöztem, és végigolvastam. Nagyon lekötött. Persze, mert sok kép volt benne, és olyan gyereknekvaló érdekes történet (valószínűleg legalább is, mert lekötött nagyon). Akkor még el sem tudtam képzelni, a testvéreim hogyan képesek kép nélküli könyveket elolvasni… :) De ezután azért én is belendültem valamelyest, bár még mindig nem értem utol őket, de legalább már szeretek olvasni.

Walt Disney – Bernard és Bianka 91% A két bátor kisegér története
Nekem ez a történet valahogy kimaradt gyerekkoromban, pedig imádtam és még most is imádom a régi klasszikus Disney rajzfilmeket.
Sajnálom, hogy a két egérke története ilyen kevéssé ismert, mert egy aranyos, kalandos kis mese.
Bernard, Bianka ő ráadásul magyar!, Rufusz, Orvill kapitány és a láp lakói mind-mind szeretnivaló szereplők.
Örülök, hogy ha felnőtt fejjel is, de végre megismerhettem őket.

– A nagyság nem minden, az a lényeg, ami a fejedben van!