8. legjobb mese könyv a molyok értékelése alapján

Walt ​Disney – A Szépség és a szörnyeteg 210 csillagozás

Walt Disney – A Szépség és a szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a szörnyeteg

A Disney Könyvklub legújabb kötete egy félelmetes titkokkal teli, ősi kastélyba kalauzolja el ifjú Olvasónkat.
Itt él a hatalmas Szörnyeteg, és itt, ezen az elvarázsolt szolgákkal teli furcsa helyen lel új otthonra az ország legszebb és legkedvesebb leánya. A szerelem és a szeretet csodálatos története megmutatja, hogy az igazi szépség a szívünk mélyén lakozik.

Eredeti cím: Beauty and the Beast

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Disney mozis könyvgyűjtemény, Walt Disney – Klasszikus mesék

>!
Kolibri, Budapest, 2016
80 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155501326 · Fordította: Horváth Vivien
>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2013
ISBN: 9789633435014 · Felolvasta: Roatis Andrea
>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2013
32 oldal · ISBN: 9789633435014

17 további kiadás


Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Belle


Kedvencelte 16

Most olvassa 1

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 33


Kiemelt értékelések

>!
GytAnett P
Walt Disney – A Szépség és a szörnyeteg

Annak ellenére, hogy nagyon kedvelem a meséket, egyáltalán nem vagyok otthon a mesék világában. A Szépség és a Szörnyeteg történetét sem ismertem túlzottan, csak nagy vonalakban. De rá kellett jönnöm, hogy nagyon kedvelem ezeket a kiadású Disney könyveket. Barátommal közöltem is, hogy majd a gyerekeinknek meg kell valahogy szerezni az összeset. :D Nagyon szép kiadványok, és simán nekiálltam csodálni a rajzokat. :)
Ennek a mesének is igen nagy tanító jellege van: egyáltalán nem a külső számít, hanem a belső értékek, amit bizony manapság nagyon sokszor elfelejtünk. (Zárójelben jegyzem meg, a herceg (?) szörnyetegként sokkal jobban tetszett, mint emberként. :DD)
Tipikus Disney: van benne Jó és Gonosz, egy kicsi csavar, egy szülő és persze állatok. :D

3 hozzászólás
>!
Szilvi00 P
Walt Disney – A Szépség és a szörnyeteg

„Sose higgy a látszatnak, a szépség odabent lakozik."
Megunhatatlan és csodaszép mese, a létező egyik legfontosabb üzenettel, amit nem lehet túl korán átadni egy gyermeknek. Nehéz dolga van Walt Disney-nek a mai kicsikkel, többségük előbb tanul meg hamis tökéletességet közvetítő selfie-t készíteni, mint olvasni. Ezért is örülök, hogy terítéken van Belle és a Szörny története, film készült belőle, színházban játsszák, stb. Csak remélni merem, hogy a nagy felhajtás közepette, tanulsága is eljut a közönséghez. Nekem a mai napig az egyik legkedvesebb mesém.

>!
Ferger_Jolcsi P
Walt Disney – A Szépség és a szörnyeteg

Az örök klasszikus A Szépség és a Szörnyeteg!
Gyönyörűszép illusztrált kiadás…
Pártatlan értékelést nem tudok írni róla, mert ezen nőttem fel, olyan természetes számomra 5 csillagot adni erre a könyvre, mint amilyen természetes, hogy cipőfűzőt tudok kötni. Mindkettő gyermekkorom szerves és elengedhetetlen része volt. :) *-*

>!
Dinah I
Walt Disney – A Szépség és a szörnyeteg

Számomra a legkedvesebb mese. :)
Belle az egyik kedvenc hercegnőm, vagy legalábbis a legrégebbi kedvencem. :)

>!
Belle_Maundrell
Walt Disney – A Szépség és a szörnyeteg

Nagyjából tíz éve az első „találkozásnak”, és most is szeretem. A képek szépek, mint minden Disney könyvben, a történet kedves, de eredetibb, mint a legtöbb szépszerelmetes meséé. Szerintem a Szörnyeteg az egyetlen érdekes és kidolgozottabb karakter a hercegek közül, legalábbis ha azokat a meséket nézzük, amik nekünk megvannak. És neki van a legszebb könyvtára. *-* Én is szívesen raboskodnék nála, ha oda beszabadulhatnék. :P

1 hozzászólás
>!
Katara_Phoenix P
Walt Disney – A Szépség és a szörnyeteg

Soha nem volt a kedvencem, de mégis megnéztem mindig újra és újra.
Nagyon szerettem a segítőkész mozgó tárgyakat, és a kellemes happy endet.
A rajzok pedig egyszerűen mesések.*.*

>!
B_Niki P
Walt Disney – A Szépség és a szörnyeteg

Ezt a könyvet 1996. június 8-án kaptam ajándékba a születésnapomra. Imádtam ezt a történetet, sokszor láttam filmen, olvastam el a mesekönyvet és ráadásként még volt egy kifestőm is, amelyet egy búcsúi kirakodóvásárban (!) kaptam. „Varázskifestő” volt, ha vizes ecsettel érintetted a lapokat, akkor a papírba itatott színek láthatóvá váltak. Nem emlékszem pontosan rá, hogy csak néhány helyen volt-e ilyen, a többi részt pedig önállóan kellett kifesteni.

Megragadta a figyelmemet a múltkor Winnetou, alias @LuPuS_007 molytárs kiinduló öndiagnózisa, lehet, hogy én is Pán Péter szindrómában szenvedek? Tetszik a magyarázata: sokszor én is felnőtt testbe kényszerített gyereknek érzem magam. :) Talán ezért is olvasok annyi mesekönyvet (újra) mostanában.

Korábban nem figyeltem rá, hogy Belle mekkora könyvmoly, ez alkalommal már feltűnt. :) A szereplők viccesek, beszélő és szellemes neveik vannak: Cogsworth, Lumiere, Potts mama, Chip, Wardrobe, Stove. Ezek a nevek vajmi keveset mondtak nekem akkoriban, mert egyáltalán nem tudtam angolul, csak évekkel később kezdtem el tanulni. Most ez is feltűnt. Rendben volt a történet, hiába ismertem már, boldog, kislányos-álmodozós, nosztalgikus mese volt.

Három kérdés maradt csak bennem:
– Mi a frászkarika volt Maurice találmánya?
– Miért kell szegény szörnyeteg nevét kisbetűvel írni, ha a Szépségét meg naggyal írjuk? Ez súlyos előítélet és diszkrimináció, én akkor is így fogom írni: Szörnyeteg!
– Észrevettem egy ellentmondást (vagy félreértettem valamit). A boszorkány átka után elhangzik, hogy:

Hátrahagyta a rózsát, virágozzék a Herceg huszonegyedik születésnapjáig. 4. oldal, Egmont (1996)

Majd később, amikor a várnépe vacsorát rendez:

Gyönyörű, látványos előadást rendeztek a kastély tíz éve óta első vendégének! 48. oldal, Egmont (1996)

Akkor hogy jön az ki, hogy spoiler tíz éve már senki sem tette be a lábát a Szörnyeteg kastélyába?

7 hozzászólás
>!
Narutofan98 P
Walt Disney – A Szépség és a szörnyeteg

Viszonylag kislánynak mondhatom magamat, amikor először olvastam, valamint láttam a filmet. Elsőre nem fogott meg, mivel gyerekként Csipkerózsika lázban égtem. Szőke akartam lenni, és rózsaszín ruhákban járni, éjt-nappallá téve. Na, ahogy elkezdett benőni a fejem lágya – még ma is tart szerintem –, újból megnéztem a filmet, és rá kellett döbbennem arra, hogy inkább Belle karaktere az, akivel tudok azonosulni. Főleg, amikor elkezdtem olvasni. Igen… hetedik osztályig utáltam olvasni, inkább tévéztem, és csak a mesekönyvek jöhettek szóba.
Viszont ahogy elkezdtem olvasni, és újra elolvastam, és megnéztem a filmet… kedvenc. Nem is kicsit :3

>!
Jaina
Walt Disney – A Szépség és a szörnyeteg

Ez az a Walt Disney mese, amit csak felnőtt fejjel láttam először. Egyből a szívembe zártam a szereplőket és a Szörnyeteg könyvtárát. Nemrég a kislányom megkapta mesekönyvben és nagyon tetszett neki (a mesét egy fenékkel képtelen végigülni a kis sajtkukac, a könyv szerencsére lekötötte) :) Nagyon aranyos történet, egyik kedvencem.

>!
Angie0
Walt Disney – A Szépség és a szörnyeteg

Kedvenc mesém egyike. Belle annyira szép és imádja a könyveket(♥) Plusz pont érte :D Nagyon szépek a rajzok, élvezet őket nézni. A hercegnős korszakom egyike, imádom. Erre nem tudok mit irni ;)


Népszerű idézetek

>!
wyka

Sose higgy a látszatnak, a szépség odabent lakozik.

3. oldal

>!
gabiica P

Ha megtanulsz szeretni, s kiérdemled valaki más szeretetét, mielőtt az utolsó szirom is lehull a rózsáról, megszabadulsz! Ha nem, szörnyeteg maradsz mindörökké!

3. oldal

>!
SophieOswald

(…), úgy hívták, hogy Belle. Állandóan a könyveket bújta, s álmodozva járkált a faluban.

4. oldal

>!
Saoirse

Az átok csak akkor törik meg, ha megtanul szeretni, és kiérdemli más szeretetét, mielőtt az utolsó szirom is lehull a rózsáról. Ha nem, szörnyeteg marad mindörökké.

4. oldal

>!
SophieOswald

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy messzi országban egy fényes palota, abban pedig egy ifjú herceg.

(első mondat)

>!
Perly 

– Aztán meg… izé… szóval velem fogsz vacsorázni!

37. oldal (Egmont, 2000)

>!
B_Niki P

Nem messze a palotától bájos francia falucska feküdt. Élt ott egy gyönyörű leány, úgy hívták: Belle. Szeretett távoli tájakról, merész küzdelmekről, varázslatokról és álruhás hercegekről olvasni. Állandóan a könyveket bújta.

6. oldal (Egmont, 1996)

Kapcsolódó szócikkek: Belle

Hasonló könyvek címkék alapján

Walt Disney – Hamupipőke
Walt Disney – Pocahontas
Walt Disney – Arielle, a kis hableány
Walt Disney – Aladdin
Walt Disney – Csipkerózsika
Walt Disney – A hercegnő és a béka
Walt Disney – Aranyhaj és a nagy gubanc
Bálint Ágnes: Mazsola és Tádé
Lázár Ervin: Berzsián és Dideki
Berg Judit: Micsoda idő!