35. legjobb mese könyv a molyok értékelése alapján
41. legjobb gyermekkönyv kicsiknek könyv a molyok értékelése alapján

Walt ​Disney – A Szépség és a Szörnyeteg 436 csillagozás

Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg

Belle édesapját, Maurice-t fogva tartja a rettegett Szörnyeteg. A lány felajánlja saját magát az apja szabadságáért cserébe, így az elvarázsolt lakókkal teli kastélyban lel új otthonra. Idővel rájön, hogy a Szörnyeteg félelmetes külseje mögött egy érző szív dobog, és hogy az igazi szépség a szívünk mélyén lakozik.
A csodás Disney-mese Audio CD-vel!

Eredeti cím: Beauty and the Beast

Tagok ajánlása: 5 éves kortól

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Disney mozis könyvgyűjtemény Kolibri · Walt Disney – Klasszikus mesék Egmont-Hungary · Walt Disney – Blikk Könyvklub Egmont-Hungary · Walt Disney mini sorozat Egmont-Hungary · Disney – Mesék az aranygyűjteményből Hachette Fascicoli · Disney – Varázslatos hangoskönyvek De Agostini, Egmont-Hungary, Hachette Fascicoli · Disney mini mesék Hachette Fascicoli

>!
De Agostini, 2022
28 oldal · keménytáblás · ISBN: 9788833428413
>!
De Agostini, 2022
ISBN: 9788833428413 · Felolvasta: Györgyi Anna
>!
Kolibri, Budapest, 2022
80 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635990405 · Fordította: Horváth Vivien

31 további kiadás


Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Belle


Kedvencelte 26

Most olvassa 2

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 29

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Naiva>!
Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg

Az animációt nagyon szeretem, mert egy időtlen történet, és mindig nézhető.
Azért sokat elárul, hogy 1992-ben még a legjobb film kategóriájában is indult, az akkor még jelentősebb presztízzsel járó Oscaron. Igaz, akkor még nem volt külön animációs film kategória. A lényeg, hogy akkor egy bitang erős mezőnyben maradt alul.
Gyerekkorom óta többször is megnéztem az animációt. Oda meg vissza vagyok érte, de az élőszereplős változat finoman szólva sem tetszett. Egyszerűen nem értettem, mi történt gyermekkorom egyik kedvenc Disney animációjával. Miért kellett? spoiler A lényeg, hogy a rajzfilm örök favorit és überelhetetlen. Bízom benne, hogy a jövő nemzedéke évszázadok múlva is nézheti. A könyvben szépek a rajzok. A sztorit meg már ismertem.

4 hozzászólás
Amaryll87>!
Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg

A szépség és a szörnyeteg jöhet minden mennyiségben! Bell kitartása lenyűgöző, a szörnyeteg csökönyössége dühítő, hiszen az ő felszínes viselkedése miatt került ebbe a lehetetlen helyzetbe. Állandóan dühös, holott az alkalmazottaknak kellene a leginkább mérgesnek lenniük, és mégis ők azok, akik próbálják kihozni a legjobbat a helyzetből.

1 hozzászólás
Elena96 I>!
Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg

Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt tanulságos történet. Nem a külső tulajdonságok határozzák meg az embert.Gaston hiába jóképű,ha undorító viselkedésével eltaszítja magától Belle-t.Rajta még az sem segít,hogy kőgazdag. A tárgyakat ugyanis meglehet vásárolni pénzért,de az emberi érzelmeket nem.

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2010
48 oldal · ISBN: 9789636272470
Amál P>!
Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg

Örök kedvenc ez a történet, jöhet filmen, jöhet könyvben, mindenhogy imádom. Belle aki meglátja a Szörnyeteg álarca mögött az érző szívű herceget, egy igazi bátor leány, aki képes az édesapjáért feláldozni magát. Az elvarázsolt szereplők tündériek, főleg Csészike. A könyv gyönyörűen illusztrált, a filmben a dalokat is imádtam.

GytAnett>!
Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg

Annak ellenére, hogy nagyon kedvelem a meséket, egyáltalán nem vagyok otthon a mesék világában. A Szépség és a Szörnyeteg történetét sem ismertem túlzottan, csak nagy vonalakban. De rá kellett jönnöm, hogy nagyon kedvelem ezeket a kiadású Disney könyveket. Barátommal közöltem is, hogy majd a gyerekeinknek meg kell valahogy szerezni az összeset. :D Nagyon szép kiadványok, és simán nekiálltam csodálni a rajzokat. :)
Ennek a mesének is igen nagy tanító jellege van: egyáltalán nem a külső számít, hanem a belső értékek, amit bizony manapság nagyon sokszor elfelejtünk. (Zárójelben jegyzem meg, a herceg (?) szörnyetegként sokkal jobban tetszett, mint emberként. :DD)
Tipikus Disney: van benne Jó és Gonosz, egy kicsi csavar, egy szülő és persze állatok. :D

3 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg

„Sose higgy a látszatnak, a szépség odabent lakozik."
Megunhatatlan és csodaszép mese, a létező egyik legfontosabb üzenettel, amit nem lehet túl korán átadni egy gyermeknek. Nehéz dolga van Walt Disney-nek a mai kicsikkel, többségük előbb tanul meg hamis tökéletességet közvetítő selfie-t készíteni, mint olvasni. Ezért is örülök, hogy terítéken van Belle és a Szörny története, film készült belőle, színházban játsszák, stb. Csak remélni merem, hogy a nagy felhajtás közepette, tanulsága is eljut a közönséghez. Nekem a mai napig az egyik legkedvesebb mesém.

Dóra_Viki P>!
Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg

Az összes Disney mese közül nekem ez a legnagyobb kedvencem. Szeretem Belle személyiségét, a történet mondanivalóját. Nem minden a külső, ne ítélj elsőre, attól hogy nem tökéletes a külsőd, még szerethető vagy. És nézhetsz ki jól is, ha belül sekélyes vagy…
Jöhet rajzfilben, élőszereplős változatban, imádom.

Ferger_Jolcsi P>!
Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg

Az örök klasszikus A Szépség és a Szörnyeteg!
Gyönyörűszép illusztrált kiadás…
Pártatlan értékelést nem tudok írni róla, mert ezen nőttem fel, olyan természetes számomra 5 csillagot adni erre a könyvre, mint amilyen természetes, hogy cipőfűzőt tudok kötni. Mindkettő gyermekkorom szerves és elengedhetetlen része volt. :) *-*

zuna19 >!
Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg

Az egyik örök kedvenc Walt Disney könyvem. Imádom ezt a mesét. Az alaptörténet magával ragadó. A kidolgozás is szuper hellyel közzel. A grafika felbecsülhetetlen. Minden évben próbálkoznak valamilyen formában feldolgozni nagyfilmekben. Hát mikor, hogy sikerül éppen. De az biztos, hogy az eredeti mese a legjobb belőle.

Nórcsy08>!
Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg

Talán ez az egyik kedvenc mesém. Tanulságos és példamutató, hogy nem szabad mindig a külsőségeknek hinnünk. Az igaz szeretetről szól. Szerintem ezt nem is kell ragoznom, hogy mi Belle és a Szörnyeteg szerepe a mesében. Engem mai napig elvarázsol, le sem tudtam tenni ezt a rövidke könyvet. Az különösen szívmelengető volt, hogy a könyv illusztrációi – amelyek gyönyörűek – a mesefilmből lettek kiválogatva, amelyet gyerekkoromban szerintem számtalanszor láttam. Most kedvet is kaptam ahhoz, hogy újra megnézzem.


Népszerű idézetek

wyka>!

Sose higgy a látszatnak, a szépség odabent lakozik.

3. oldal

gabiica P>!

Ha megtanulsz szeretni, s kiérdemled valaki más szeretetét, mielőtt az utolsó szirom is lehull a rózsáról, megszabadulsz! Ha nem, szörnyeteg maradsz mindörökké!

3. oldal

K_Kata99 P>!

Belle és a herceg – Potts mama ígéretéhez híven – boldogan éltek, hiszen akinek igaz szeretet tölti be a szívét, azon nem foghat semmilyen átok.

96. oldal (Egmont, 2000)

5 hozzászólás
K_Kata99 P>!

– Elengedtem. Elengedtem, mert nem tehettem mást. Hiszen szeretem! De most már soha nem tudja meg!

60. oldal (Egmont, 2000)

1 hozzászólás
K_Kata99 P>!

– Hadd nézzem ezt a könyvet! Biztos van valami titka, hogy inkább ezzel foglalkozol, mikor velem is cseveghetnél! De hiszen ebben még képek sincsenek!
– Van, aki a képzeletére hagyatkozik, Gaston!

8. oldal (Egmont, 2000)

2 hozzászólás
K_Kata99 P>!

Érzem, mindannyian rá vártunk – ő fogja megtörni a varázst!

39. oldal (Egmont, 2000)

K_Kata99 P>!

– Belle! Én vagyok az! Végre igazán én vagyok az!

91. oldal (Egmont, 2000)

K_Kata99 P>!

– Mit gondolsz, mama, most majd boldogan élnek, míg meg nem halnak? – kérdezte Chip Potts mamától.
– Hát persze drágám, ez csak természetes! – válaszolt a szakácsnő mosolyogva.

95. oldal (Egmont, 2000)

K_Kata99 P>!

– Méghogy nagy nap! Méghogy szerencsés leányzó! Bolond lennék egy ostoba fickóhoz hozzámenni! Én kalandra vágyom, nem unalmas falusi életre!

25. oldal (Egmont, 2000)

SophieOswald>!

[…], úgy hívták, hogy Belle. Állandóan a könyveket bújta, s álmodozva járkált a faluban.

4. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Csukás István: Pom Pom újabb meséi
Kőszegi-Arbeiter Anita: A tündérpalota
Jakob Grimm – Wilhelm Grimm: Hamupipőke
Tóth Krisztina: Legyünk barátok!
Charles Perrault: Hamupipőke
Harcos Bálint: Szofi varázsol
Jakob Grimm – Wilhelm Grimm: Grimm meséi
Utazás Álomországba
Hópehely hercegnő és az unikornis
Zelk Zoltán: A három nyúl