25. legjobb mese könyv a molyok értékelése alapján
29. legjobb gyermekkönyv kicsiknek könyv a molyok értékelése alapján

Walt ​Disney – A Szépség és a Szörnyeteg 355 csillagozás

Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg

Belle édesapját, Maurice-t fogva tartja a rettegett Szörnyeteg. A lány felajánlja saját magát az apja szabadságáért cserébe, így az elvarázsolt lakókkal teli kastélyban lel új otthonra. Idővel rájön, hogy a Szörnyeteg félelmetes külseje mögött egy érző szív dobog, és hogy az igazi szépség a szívünk mélyén lakozik.
A csodás Disney-mese Audio CD-vel!

Eredeti cím: Beauty and the Beast

Tagok ajánlása: 5 éves kortól

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Disney mozis könyvgyűjtemény Kolibri · Walt Disney – Klasszikus mesék Egmont-Hungary · Walt Disney – Blikk Könyvklub Egmont-Hungary · Walt Disney mini sorozat Egmont-Hungary · Disney – Mesék az aranygyűjteményből Hachette Fascicoli

>!
De Agostini, Budapest, 2021
28 oldal · keménytáblás · ISBN: 9788833428406
>!
24 oldal · keménytáblás
>!
Kolibri, Budapest, 2019
24 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634374428

27 további kiadás


Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Belle


Kedvencelte 21

Most olvassa 1

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 31

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg

Az animációt nagyon szeretem, mert egy időtlen történet, és mindig nézhető.
Azért sokat elárul, hogy 1992-ben még a legjobb film kategóriájában is indult, az akkor még jelentősebb presztízzsel járó Oscaron. Igaz, akkor még nem volt külön animációs film kategória. A lényeg, hogy akkor egy bitang erős mezőnyben maradt alul.
Gyerekkorom óta többször is megnéztem az animációt. Oda meg vissza vagyok érte, de az élőszereplős változat finoman szólva sem tetszett. Egyszerűen nem értettem, mi történt gyermekkorom egyik kedvenc Disney animációjával. Miért kellett? spoiler A lényeg, hogy a rajzfilm örök favorit és überelhetetlen. Bízom benne, hogy a jövő nemzedéke évszázadok múlva is nézheti. A könyvben szépek a rajzok. A sztorit meg már ismertem.

4 hozzászólás
Amaryll87 P>!
Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg

A szépség és a szörnyeteg jöhet minden mennyiségben! Bell kitartása lenyűgöző, a szörnyeteg csökönyössége dühítő, hiszen az ő felszínes viselkedése miatt került ebbe a lehetetlen helyzetbe. Állandóan dühös, holott az alkalmazottaknak kellene a leginkább mérgesnek lenniük, és mégis ők azok, akik próbálják kihozni a legjobbat a helyzetből.

1 hozzászólás
GytAnett>!
Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg

Annak ellenére, hogy nagyon kedvelem a meséket, egyáltalán nem vagyok otthon a mesék világában. A Szépség és a Szörnyeteg történetét sem ismertem túlzottan, csak nagy vonalakban. De rá kellett jönnöm, hogy nagyon kedvelem ezeket a kiadású Disney könyveket. Barátommal közöltem is, hogy majd a gyerekeinknek meg kell valahogy szerezni az összeset. :D Nagyon szép kiadványok, és simán nekiálltam csodálni a rajzokat. :)
Ennek a mesének is igen nagy tanító jellege van: egyáltalán nem a külső számít, hanem a belső értékek, amit bizony manapság nagyon sokszor elfelejtünk. (Zárójelben jegyzem meg, a herceg (?) szörnyetegként sokkal jobban tetszett, mint emberként. :DD)
Tipikus Disney: van benne Jó és Gonosz, egy kicsi csavar, egy szülő és persze állatok. :D

3 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg

„Sose higgy a látszatnak, a szépség odabent lakozik."
Megunhatatlan és csodaszép mese, a létező egyik legfontosabb üzenettel, amit nem lehet túl korán átadni egy gyermeknek. Nehéz dolga van Walt Disney-nek a mai kicsikkel, többségük előbb tanul meg hamis tökéletességet közvetítő selfie-t készíteni, mint olvasni. Ezért is örülök, hogy terítéken van Belle és a Szörny története, film készült belőle, színházban játsszák, stb. Csak remélni merem, hogy a nagy felhajtás közepette, tanulsága is eljut a közönséghez. Nekem a mai napig az egyik legkedvesebb mesém.

Ferger_Jolcsi P>!
Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg

Az örök klasszikus A Szépség és a Szörnyeteg!
Gyönyörűszép illusztrált kiadás…
Pártatlan értékelést nem tudok írni róla, mert ezen nőttem fel, olyan természetes számomra 5 csillagot adni erre a könyvre, mint amilyen természetes, hogy cipőfűzőt tudok kötni. Mindkettő gyermekkorom szerves és elengedhetetlen része volt. :) *-*

Nórcsy08 P>!
Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg

Talán ez az egyik kedvenc mesém. Tanulságos és példamutató, hogy nem szabad mindig a külsőségeknek hinnünk. Az igaz szeretetről szól. Szerintem ezt nem is kell ragoznom, hogy mi Belle és a Szörnyeteg szerepe a mesében. Engem mai napig elvarázsol, le sem tudtam tenni ezt a rövidke könyvet. Az különösen szívmelengető volt, hogy a könyv illusztrációi – amelyek gyönyörűek – a mesefilmből lettek kiválogatva, amelyet gyerekkoromban szerintem számtalanszor láttam. Most kedvet is kaptam ahhoz, hogy újra megnézzem.

Ibanez P>!
Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg

Ó, hát melyikünk nem vágyna ebbe a csodás elvarázsolt kastélyba, ahol ennyi könyv van??? Ööö, ja, hogy időnként egy szörnyikével kell vacsorázni? Hát egye fene, csak olvashassunk, hát nem? :-D No meg az a sárga ruha se kutya, elbillegnék benne egy ideig (csak amíg a magassarkút bírnám, ami max. 10 perc :-D)… Egye fene, ha a szörny nem változna át, se lenne gond, van lovam, könyvem, csomó kaja, gyönyörű környezet :-D Na jó, okés, átváltozhat, mert legalább ebben a mesében igazán fessre sikerült a férfihős (na jó, talán a legsármosabb szerintem a sok hercegecske között :-D) :-D

2 hozzászólás
Dinah>!
Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg

Számomra a legkedvesebb mese. :)
Belle az egyik kedvenc hercegnőm, vagy legalábbis a legrégebbi kedvencem. :)

ari159>!
Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg

Gyerekkorom egyik legkedvesebb meséje.
Meg számolni nem tudom hányszor láttam már a mesét, viszont az ebből készült mesét csak most olvastam.
Szinte egy az egyben vissza adta a mese hangulatát. Ez az a történet, amit sose lehet megunni.
Remélem minden gyerkőc találkozni fog ezzel a történettel élete során.

ScarlettBlair P>!
Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg

Imádom ezt a mesét. Szerintem a rajzfilmet és az élőszereplős változatot is végtelen alkalommal lennék képes megnézni. Ebben a kötetben a rajzok nem voltak sajnos olyan szépek, Belle mintha kapott volna egy barnító effektet. Viszont ez semmit nem vont le a mese értékéből. Szépen el volt mesélve a történet, így a kisgyerekek, akik először találkoznak vele is biztos, hogy érteni fogják. Az egyetlen ami nem tetszett, hogy Kanna Mama Csészike volt benne, Csészike pedig Csészike fia…


Népszerű idézetek

wyka>!

Sose higgy a látszatnak, a szépség odabent lakozik.

3. oldal

gabiica P>!

Ha megtanulsz szeretni, s kiérdemled valaki más szeretetét, mielőtt az utolsó szirom is lehull a rózsáról, megszabadulsz! Ha nem, szörnyeteg maradsz mindörökké!

3. oldal

K_Kata99 P>!

Belle és a herceg – Potts mama ígéretéhez híven – boldogan éltek, hiszen akinek igaz szeretet tölti be a szívét, azon nem foghat semmilyen átok.

96. oldal (Egmont, 2000)

5 hozzászólás
K_Kata99 P>!

– Mit gondolsz, mama, most majd boldogan élnek, míg meg nem halnak? – kérdezte Chip Potts mamától.
– Hát persze drágám, ez csak természetes! – válaszolt a szakácsnő mosolyogva.

95. oldal (Egmont, 2000)

K_Kata99 P>!

– Hadd nézzem ezt a könyvet! Biztos van valami titka, hogy inkább ezzel foglalkozol, mikor velem is cseveghetnél! De hiszen ebben még képek sincsenek!
– Van, aki a képzeletére hagyatkozik, Gaston!

8. oldal (Egmont, 2000)

2 hozzászólás
K_Kata99 P>!

– Elengedtem. Elengedtem, mert nem tehettem mást. Hiszen szeretem! De most már soha nem tudja meg!

60. oldal (Egmont, 2000)

1 hozzászólás
K_Kata99 P>!

– Belle! Én vagyok az! Végre igazán én vagyok az!

91. oldal (Egmont, 2000)

SophieOswald>!

(…), úgy hívták, hogy Belle. Állandóan a könyveket bújta, s álmodozva járkált a faluban.

4. oldal

K_Kata99 P>!

– Méghogy nagy nap! Méghogy szerencsés leányzó! Bolond lennék egy ostoba fickóhoz hozzámenni! Én kalandra vágyom, nem unalmas falusi életre!

25. oldal (Egmont, 2000)

K_Kata99 P>!

Érzem, mindannyian rá vártunk – ő fogja megtörni a varázst!

39. oldal (Egmont, 2000)


Hasonló könyvek címkék alapján

Kőszegi-Arbeiter Anita: A tündérpalota
Walt Disney – Sleeping Beauty
Bombicz Judit: Csodák könyve
Bombicz Judit: Mesék elalvás előtt
An Leysen: Diótörő
Disney – Micimackó mesegyűjtemény
Catherine Leblanc: Akkor is szeretnél?
Sam McBratney: Találd ki, mennyire szeretlek
Benji Davies: Nagypapa szigete
Walt Disney – Micimackó szülinapi expedíciója