Walt ​Disney – A Notre Dame-i toronyőr 117 csillagozás

Walt Disney – A Notre Dame-i toronyőr Walt Disney – A Notre Dame-i toronyőr Walt Disney – A Notre Dame-i toronyőr Walt Disney – A Notre Dame-i toronyőr Walt Disney – A Notre Dame-i toronyőr

A notre dame-i toronyőr

A középkorban játszódó mese a süket toronyőr, Quasimodo csodálatos és megrendítő történetéről szól. Hősünk halálosan beleszeret a gyönyörű cigánylányba , aki nem viszonozza szerelmét, mert egy nemes lovagba szerelmes. Bárki meglátja a gyönyörűséges Eszmeraldát, nyomban szerelemre lobban iránta. A Királyi Őrség részeges kapitánya sem érez másképpen a csodálatos lány iránt, aki a toronyőrrel együtt szökik meg előle. Sok kaland és izgalom közepette találja meg mindenki a várva várt csodát.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Walt Disney – Klasszikus mesék Egmont-Hungary · Walt Disney mini sorozat Egmont-Hungary · Disney – Mesék az aranygyűjteményből Hachette Fascicoli · Disney – Varázslatos hangoskönyvek De Agostini, Egmont-Hungary, Hachette Fascicoli

>!
De Agostini, Budapest, 2021
28 oldal · keménytáblás · ISBN: 9788833428406
>!
24 oldal · keménytáblás
>!
Egmont-Hungary, Budapest, 1997
24 oldal · ISBN: 9636271313 · Fordította: Tóth Tamás

3 további kiadás


Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

gabiica P>!
Walt Disney – A Notre Dame-i toronyőr

Korábban teljes egészében nem ismertem a történetet, nem olvastam, a mesét sem láttam, csak sejtéseim voltak. Azért szerettem meg, mert tényleg fontos kérdéseket boncolgat. Olyanokat, amelyekre tényleg fel kell hívni a gyerekek figyelmét, és az sokkal egyszerűbb egy mesével, mint más egyéb komoly történettel.

alettakata>!
Walt Disney – A Notre Dame-i toronyőr

Mindent szeretek, ami Párizshoz köthető, a Notre Dame is ide tartozik, így ezt a mesét is mindig szerettem. :) Szeretném egyszer elolvasni Victor Hugo eredetijét, de ez még várat magára. Ezzel a Disney kiadással vannak problémáim szinte minden mesénél, de itt a szöveg és az illusztrációk sem zavartak annyira, szóval összességében tetszik. :)

GytAnett>!
Walt Disney – A Notre Dame-i toronyőr

Nagyon szeretem ezt a Klasszikus Disney sorozatot, mert elég gyorsan fel lehet vele eleveníteni a régen elfeledett emlékeket, vagy éppen meg lehet ismerkedni azokkal a mesékkel, amik valahogy kimaradtak az ember gyerekkorából. :) Sajnos kb. minden mese esetében az utóbbi kategóriába tartozom. Soha, semmit sem tudtam Quasimodo történetéről, róla is csak annyit, hogy csúnya.
Bevallom, nekem ez a mese valamiért nem tetszett annyira. Nem éreztem azt, hogy belopná magát a szívembe, mint a Disney történetek többsége. Lehet, idióta vagyok, de ez nekem nem is annyira tartozik a Disney-k világába, valahogy túl durva.
Quasimodón kívül sajnos senkit nem bírtam megkedvelni, hiába volt ott Esmeralda vagy éppen a kapitány.
Egyszer szerintem megnézem majd, hogy lássam képernyőn is a történetet, de szerintem nem lesz nyerő.

3 hozzászólás
FélszipókásŐsmoly >!
Walt Disney – A Notre Dame-i toronyőr

A rajzfilm rövidített, (szerintem túlságosan is) tömör áttekintését tartalmazza a főbb jelenetekre fókuszálva, pár bekezdésnyi szövegekkel, a jelentőségteljes részeket, fordulatokat külön kiemelve. Olvasni tanuló csemetéknek hasznos lehet, de a történet mélyebb átéléséhez szerintem kevés. Persze még mindig ott a mozgókép.

Caledonia_Valley P>!
Walt Disney – A Notre Dame-i toronyőr

Gondolkodtam rajta, írjak-e külön értékelést a blogomra, és lehet, fogok is, azonban röviden itt is elmondom a véleményem.
Quasimodo történetét a Disney – az eredetihez képest, csakúgy, mint A kis hableány esetén – megváltoztatta, pozitív végkifejletet adva ezzel az egyébként tragikus végű sztorinak, amiért igen hálás is vagyok. Hugo regénye nem a legkönnyebb olvasmány, és korántsem olyan rózsaszín, mint a Disney mese. A kötet – illusztrációk terén sajnos nem lett éppen a legminőségibb, Esmeralda kicsit túlbarnult, ahogy Phoebus is, na de ezt már megszoktam ebben a sorozatban. Sajnos a történetben is akadtak kisebb pontatlanságok, melyek a mesében bizony egyáltalán nem így történtek, de úgy döntöttem, hogy a magamban bosszankodás mellett most e felett szemet hunyok. A Notre Dame-i toronyőr klasszikus, és kész… ;)

Milli88 P>!
Walt Disney – A Notre Dame-i toronyőr

Szerettem is meg nem is. Gyerek fejjel szintén abba a kategóriába soroltam, mint a Pocahontast. A nehéz nevek miatt sokkal kevesebb alkalommal olvastam, mint a kedvenc meséimet. Ezen kívül valamiért nem is volt annyira varázslatos, mint a többi Disney mesém.
Persze itt is voltak szerethető figurák Quasimodo, Hugo, Victor, Laverne és a fülbevalós kecske Dzsali, de ez a húzóerő sem volt elég a megszeretéséhez. :(

juanito_b192 P>!
Walt Disney – A Notre Dame-i toronyőr

Gyermekkorom egyik kedvenc Disney-meséje. Felnőtt emberként is jól esik néha nosztalgiázni.

Citrompor>!
Walt Disney – A Notre Dame-i toronyőr

Találomra emeltem le a gyerekkönyveimet tartó könyvespolcról. Első osztályos koromban kaptam ajándékba egy osztálytársamtól, amikor születésnapi zsúrt tartottam. Akkoriban nagy divat volt Walt Disney mesekönyveket gyűjteni. Ha jobban belegondolok, önálló könyvként kevéssé állják meg ezek a könyvek a helyüket, inkább a filmek kiegészítőinek tekinthetők, mert eléggé nagy mértékben tömörítik az eseményeket. Ráadásul olyan egyszerűek a párbeszédek és a fordulatok olyan hirtelen történnek, hogy úgy tűnik, kimarad egynéhány ok-okozati összefüggés a történetből. Felnőttként feltűnt, ami gyerekfejjel nem, miszerint a gonosz Frollo keményen rasszista! Ejnye. Mindenesetre a képek disney-sen szépek, a könyv jó minőségű, szép emlékeket hívott életre bennem.

BertaPalikSzilvi P>!
Walt Disney – A Notre Dame-i toronyőr

Valamikor régen olvastam Victor Hugo eredetijét, emlékszem mennyire megrázott.A Disney rajzfilm hasonlóan erőteljes, nem egy könnyed gyermekmese.A zenéi csodásak és a történet is egy nagyobb gyermek részére lehet érdekes.
Ez a könyv is ilyen.Kisebb gyereknek túlságosan komor,de még a 7 éves fiam számára is sok volt.
Engem kicsit zavart, hogy nem tudta visszaadni a rajzfilm hangulatát,hogy például Frollo indítékai nem derülnek ki.
A vízköpők, Victor,Hugo, (☺️) és Laverne ,Quasimodo is emlékezetes karakterek.
A kiadás maga szép és szerencsére a történet vége is pozitív.


Népszerű idézetek

Perly>!

– Hagyjatok békén! […]
– Rendben, Quasimodo, békén hagyunk […]
– Végül is mi csak kőszobrok vagyunk […]
– De azt sose hittük volna, hogy a te szíved is kőből van […]

69. oldal (Egmont, 1996)

Perly>!

– Hát akkor miért nem szóltak? – kérdezte Clopin megjátszott ártatlansággal. – Próbáltunk szólni!

58. oldal (Egmont, 1996)

Perly>!

– Egész életemben csak azt hallottam tőled, hogy a világ gonosz és álnok. De most már tudom, hogy nem a világ gonosz, hanem te és a magadfajták!

86. oldal (Egmont, 1996)


Hasonló könyvek címkék alapján

Ezópus – Szabó Zsolt: A farkas és a kecskegida
Gilbert Delahaye: Bibi, a kis kecskegida
John Hughes: Reszkessetek, betörők!
Alice Cameron: Harmadik Shrek
Walt Disney – Pán Péter
Stephen Cole: Shrek
Pam Pollack – Meg Belviso: Az első álom – Bloo háza
Burus János Botond (szerk.): Mért nem tudnak a fák járni?
Walt Disney – Macskarisztokraták – Fürgén, mint a macska!
Walt Disney – A Notre-Dame harangozója