Walt ​Disney – A kis hableány 138 csillagozás

Walt Disney – A kis hableány Walt Disney – A kis hableány Walt Disney – A kis hableány Walt Disney – A kis hableány Walt Disney – A kis hableány Walt Disney – A kis hableány Walt Disney – A kis hableány Walt Disney – A kis hableány Walt Disney – A kis hableány Walt Disney – A kis hableány Walt Disney – A kis hableány Walt Disney – A kis hableány Walt Disney – A kis hableány Walt Disney – A kis hableány Walt Disney – A kis hableány

Arielle, a kis hableány az óceán mélyén élt a sellők békés birodalmában. Roppant kíváncsi természetű lévén folyton az emberek világát fürkészte, noha az minden sellő számára szigorúan tilos volt. Egy napon aztán összetalálkozott az ifjú herceggel, Eric-kel, és szíve nyomban szerelemre gyúlt…

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Disney mesék Egmont-Hungary · Disney mozis könyvgyűjtemény Kolibri · Walt Disney – Blikk Könyvklub Egmont-Hungary · Disney – Mesék az aranygyűjteményből Hachette Fascicoli · Disney – Varázslatos hangoskönyvek De Agostini, Egmont-Hungary, Hachette Fascicoli · Disney mini mesék Hachette Fascicoli

>!
192 oldal · keménytáblás
>!
De Agostini, 2022
28 oldal · keménytáblás · ISBN: 9788833428413
>!
De Agostini, 2022
ISBN: 9788833428413 · Felolvasta: Györgyi Anna

15 további kiadás


Kedvencelte 4

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

Amál P>!
Walt Disney – A kis hableány

Ariel története is a kedvenceim közé tartozik. A kis kíváncsi hableány igazi lázadó természetével bajba sodorja magát. De természetesen győz az apai szeretet és az igaz szerelem. A könyv gyönyörűen illusztrált, öröm forgatni.

Deziréé>!
Walt Disney – A kis hableány

Mivel imádom a sellőket, így nem csoda, hogy ez az egyik kedvenc mesém. Gyerekként jó párszor láttam DVD-n és most a könyvet is megismertem. Sok minden eltért a kettő egymástól. A könyvben nem voltak olyan részletes jelenetek és jó néhány jelenet nem is szerepelt benne.

ScarlettBlair>!
Walt Disney – A kis hableány

A kis hableány az egyik kedvenc Disney mesém, rengetegszer láttam, és olvastam kiskoromban. Ez a kis könyvecske is szuper volt, sok minden nem maradt ki, élvezhető volt.

ap358 P>!
Walt Disney – A kis hableány

Egyik kedvenc mesém, a gyerekek is szeretik, mégis le kell vonnom fél csillagot. Az Aranygyűjteményt olvastam, ahol többször is említik Sebastiant, de képen csak a legvégén tűnik fel, így a szöveg nincs összhangban az illusztrációval.

BertaPalikSzilvi P>!
Walt Disney – A kis hableány

„Ariel a kis hableány a vègtelen kèk óceán mélyén èlt az apukájával, Triton királlyal,valamint a nővèreivel ès sok – sok kedves jóbaráttal.”

Ariel törtènete gyerekkorom egyik kedvence.
Ariel vègtelenül kíváncsi,mindent gyűjt az emberek vilagából, pèldául hajbizgentyűt.
Jó barátja Ficánka ès Hablaty, akivel együtt fedezik fel ezeket az izgalmas tárgyakat.
Triton király nem nèzi jó szemmel Ariel kíváncsiságát,de a lázadó sellő ennek ellenére a felszínre megy ès ezzel bajba is sodorja magát.
Ebben a csodás könyvben jól vègigkövethető a törtènet,a kèpek csodásak.

spoiler

Dorina_S>!
Walt Disney – A kis hableány

Gyerekkorom nagy kedvence. Nagyon vártam már, hogy megjelenjen az Arangyűjtemény keretében. Igazi csemege volt, és nosztalgikus ahogy olvastam. Kicsit rövid volt, de a gyönyörű rajzok és képek kárpótoltak.
A rajzfilm és a régi Disney sorozat sokkal jobban bemutatta a tenger alatti világot, mint a könyv, de utóbbit is imádtam.
Csodálatos történet szerelemről és az apai szereteről. :)

Paulina_Sándorné P>!
Walt Disney – A kis hableány

Nagyon aranyos mese, Hablaty a kedvencem. Imádni való madár. :-) Nagyon jól megrajzolt történet, kedves szereplőkkel és a herceggel.

nypiro P>!
Walt Disney – A kis hableány

Nagyon cuki kis mese. Egész eddig a könyv és a film is kimaradt. Ezt a néhány oldalt is úgy izgultam végig, mint egy gyerek, hogy ugyan hogy lesz belőle happy end ☺. Kíváncsi lettem a filmes megoldásra, igazán szép színes a könyvecske. Azt hittem Ariell hableány marad ☺. Ursulák pedig a felnőtt világban is vannak.

vudura06>!
Walt Disney – A kis hableány

Valahogy sosem voltam az a nagy Ariel fan, de ez nem von le semmi a mese értékéből. Most elolvasva a könyvet, kedvet kaptam, hogy megnézzem újra a mesét. :)


Népszerű idézetek

Aniza I>!

– Az emberek veszélyesek, és én megtiltom, hogy bármilyen kapcsolatod legyen velük!


Hasonló könyvek címkék alapján

Walt Disney – Arielle és Picur
Lori Lite: A dühös polip
Disney Hercegnők – Lélegzetelállító történetek
Kérem szépen!
Bob Logan: A Kád-tenger kapitánya
Harriet Muncaster: Holdas Hanna nyaralni megy
A kis hableány
Hans Christian Andersen: A kis hableány
Amy Sky Koster: Ariel és a nagyra nőtt csecsemő
Walt Disney – A kis hableány és a tengerben élő állatok