Walt ​Disney – A hercegnő és a béka 159 csillagozás

Walt Disney – A hercegnő és a béka Walt Disney – A hercegnő és a béka Walt Disney – A hercegnő és a béka Walt Disney – A hercegnő és a béka Walt Disney – A hercegnő és a béka

Maldonia hercegét a gonosz dr. Facilier békává változtatja. Az egyszerű származású Tiana hiába próbálja egy csókkal visszaváltoztatni, mivel a lány nem hercegnő, ő is békává változik. A mágikus átok megtöréséhez együttes erővel kell megtalálniuk a jó vudút űző Odie mamát, de ehhez egy hosszú, kalandokkal és veszélyekkel teli utat kell megtenniük.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Walt Disney – Klasszikus mesék Egmont-Hungary · Disney – Mesék az aranygyűjteményből Hachette Fascicoli · Disney – Varázslatos hangoskönyvek De Agostini, Egmont-Hungary, Hachette Fascicoli

>!
De Agostini, Olaszország, 2022
28 oldal · keménytáblás · ISBN: 9788833428406
>!
De Agostini, 2022
ISBN: 9788833428406 · Felolvasta: Györgyi Anna
>!
24 oldal · keménytáblás

3 további kiadás


Enciklopédia 1


Kedvencelte 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 40

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Walt Disney – A hercegnő és a béka

Ez a mese klasszikus disney love sztory. Ami különlegessé teszi az a New Orleans-i környezet. Alapvetően egy klasszikus Grimm mese feldolgozása, de elég parádésra sikerült a szerepek újra gondolásával. A muzsikus herceg, a nem hercegnő hercegnő, az apuci szeme fénye és az önálló nő barátsága, és a zenész krokodil mind egyedülállóvá teszik. A karakterek különlegességére jellemző, hogy bár Charlotte teljesen el van kényeztetve mégis csupaszív, hogy az apja nagyon gazdag, de mégis kedves. Bár a Disney egy időben nagyon szerette a sztereotípiákat, itt eltekint ettől. Érdekes ahogy a történetbe belekeveredik a vodoo. Kicsit ijesztő is, de nem rettenetes. És Ray szerelme Evangelinnel valami bűbáj. Nagyon szerethető ez a történet.

Naiva P>!
Walt Disney – A hercegnő és a béka

Fogjuk rá, hogy jók a mai modern animációs rajzfilmek képi világa, de valamilyen oknál fogva (talán nosztalgia, hangulatteremtés, vagy csak, mert főleg a 90’s években készítette a Disney a legjobb rajzfilmeket) nagyon hiányoznak a régi rajzolt mesék.
Ezt az űrt (is) hívatott betölteni ez a mese. A Disney ügyesen nyúlt vissza egy klasszikusokhoz: egy klasszikus történet, klasszikus módon, kézzel rajzolva, némi csavarral; így pedig a végeredmény új és egészen egyedi.
Egy jó Disney alkotásból nem hiányozhat a tanulság sem. A csodák nem történnek meg maguktól, vágyainkért nekünk is tennünk kell. Ez a tanulság a könyvben is érezhető.
Tiana személyében megvan az első afroamerikai, rajzolt Disney-hercegnő, akkor is, ha ez a „hercegnő” a történet 80%-át békaként kénytelen tölteni egy mocsárban, egy másik béka (az első afro herceg), valamint egy trombitáló krokodil társaságában. A történet nagy része valahol az Államok Dixie részén (Alabama, Mississippi, Louisiana) játszódik. A területre jellemző nyilvánvalókból nem nehéz rájönni (aligátor, voodoo, mocsár, jazz & swing´) Olvasva, hiányoztak a betétdalok, amik csak fokozták a rajzfilm hangulatát, mert ha úgy vesszük, főleg a zene nyújtotta a régiérzet színvonalat.
Csodás dalok, valódi vokális élménnyel szolgálnak és mivel a történet a jazz fővárosában zajlik, ügyesen nyúltak ehhez a zenei műfajhoz. Ráadásul éneklésük közben folyton pazar képekkel próbálnak minket ámulatba ejteni, néha sikerült is. Legalább 5-0 a rajzfilm javára, de akkor is megérdemli az 5 csillagot.

zuna19 >!
Walt Disney – A hercegnő és a béka

Ezt a mesét még nem láttam. Pont azért is akartam elolvasni, hogy vállaljam e be így 27éves fejjel. Azt kell írjam megvett, mert extra cuki volt. A történet is aranyos és hát ezzel a nagyszerű illusztrációval se fogtak mellé a mesénél. Tuti, hogy megnézem az animációs filmet. Remélem jó lesz az is.

gabiica P>!
Walt Disney – A hercegnő és a béka

Kedves, jól kifejtett történet, örültem, hogy nem csak néhány mondatból ismerhettük meg az eseményeket.

Deziréé>!
Walt Disney – A hercegnő és a béka

Ajj de jó ez a mese.
Barátnőmmel már nem tudom, hányszor néztük meg, de nem lehet megunni még így felnőtt fejjel sem.
Nem győztem kimásolni belőle a szép idézeteket. Gyönyörű mese.

Milli88 P>!
Walt Disney – A hercegnő és a béka

Aranyos kis történet. Gyermekkoromból kimaradt ugyan, de annak ellenére is kedves kis könyvecske.
Louis nagyon cuki figura. Tanulságos történet, a gyerekek sokat tanulhatnak belőle.

Ferger_Jolcsi P>!
Walt Disney – A hercegnő és a béka

Én teljesen máshogy ismertem a sztorit, de jó volt egy másik történetet is olvasni róla.
A hercegnő legjobb barátjának, Tiana-nak minden álma, hogy szép és elegáns éttermet nyisson, de nincs elegendő pénze. A hercegnő minden álma, hogy férjet fogjon magának. Egy nap hercegek érkeznek a kastélyba, egy rendes és egy csaló, aki csak pénzt akar szerezni általa. S itt kezdődnek a gondok…
Ami furcsa volt számomra, hogy miközben Tiana megcsókolja a békát, hogy hátha herceggé változik, közben ő maga is békává változik, kalandos, rögös utat tesznek meg mindaddig, míg végül ismét emberek nem lesznek. A végén pedig nem csak a hercegnő, de Tiana is talál férjet magának és Tiana ráadásképp egy elegáns étteremmel is gazdagabb lesz.

csakegyluca P>!
Walt Disney – A hercegnő és a béka

Jézusom, menniyre szerettem. A legnagyobb fej szerintem benne Odi mama volt. Tanulságos, mert megmutatja, az álmaidért keményen kell dolgozni. Igaz, nem mindig sikerülnek úgy a dolgok ahogy akarod, de sosem hagy el a szerencse. Mindig ott lesz melletted valaki, aki segít és szeret.

Zsuzsanna_Makai >!
Walt Disney – A hercegnő és a béka

Mivel nem láttam a mesét, nem egészen erre számítottam, de tetszett nagyon. A végén még el is érzékenyültem, annyira.
Ééés…. volt benne krokodil is!!!

1 hozzászólás
Silverlight>!
Walt Disney – A hercegnő és a béka

Reméltem, hogy ennek a mesének azért lesz köze a békakirályfi meséhez, de csak igen csak nyomokban bármiféle kapcsolódása. Tanulságos mese arról, hogy mennyire nem számít a külsőség, sem az anyagiasság. Szerintem aranyos mese. Tetszett, mert aranyos mese, nem túl hosszú és szerintem az illusztrációk is szépek. Mivel teljesen másra számítottam egy kicsit csalódott voltam, de egy gyermek bizonyára élvezné ezt a mesét. A film változatot sem láttam még, de lehet érdemes lenne megnézni.

>!
24 oldal · keménytáblás

Népszerű idézetek

Deziréé>!

Mondd csak, fordultál már valaha kívánságoddal a csillagokhoz?

(első mondat)

2 hozzászólás
Deziréé>!

– Na mi az? Fogadjunk, hogy azt szeretnéd, ha megcsókolnálak! – szólalt meg Tiana.
– Igen, egy csók jól jönne – felelte a béka.
Tiana felsikoltott.
– Egy beszélő béka?!

Deziréé>!

– Csak nézz a szíved legmélyére […] és rá fogsz jönni, mire is van szükséged.

csakegyluca P>!

– Látod-mondta az édesapja-, az étel a legkülönfélébb embereket is összehozza. Felmelegíti őket, és mosolyt csal az arcukra.

5. oldal

Deziréé>!

– Édesapád nem kaphatta meg azt, amire mindig is vágyott – emlékeztette Tianát –, de valami sokkal értékesebb dolgot kapott: a szerelmet. Én is ezt kívánom neked!

csakegyluca P>!

Soha ne téveszd szem elől azt, ami igazán fontos.

6. oldal

csakegyluca P>!

Az igaz szerelem végül mindig győzedelmeskedik

74. oldal

csakegyluca P>!

– De ne feledd – tette hozzá James –, keményen meg is kell dolgoznod azért, hogy a kívánságod teljesüljön.

6. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Zelk Zoltán: A három nyúl
Vlagyimir Szutyejev: Vidám mesék
Julia Donaldson: A Graffaló
Eric Carle: A telhetetlen hernyócska
Disney – Micimackó mesegyűjtemény
Oliver Jeffers: A pingvin és a kisfiú
Zdeněk Miler – Kateřina Miler: A vakond és a halacska
Kate Westerlund: Állatok karácsonya
Orianne Lallemand: Lupo, a farkas, aki színt akart váltani
Nicholas Oldland: A hebrencs hód