Walt ​Disney – 5 perces húsvéti történetek 20 csillagozás

Walt Disney – 5 perces húsvéti történetek

Itt a tavasz!
Indulj húsvéti kalandra kedvenc mesehőseiddel! Ezek a könnyed történetek bármikor képesek elrepíteni téged a mesék birodalmába – akár öt perc alatt!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Kolibri, Budapest, 2022
100 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635990450 · Fordította: Horváth M. Zsanett
>!
Kolibri, Budapest, 2020
100 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634376682 · Fordította: Horváth M. Zsanett

Kedvencelte 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

pveronika>!
Walt Disney – 5 perces húsvéti történetek

Azt hiszem, én az a típus vagyok, aki talán soha nem fog kinőni a Disney mesékből. Talán ez azért is van így, mert gyermekkorom egy nagyon meghatározó részét töltötték ki a klasszikus Disney rajzfilmek. Amikor csupán néhány videókazettányi mese van otthon, és azt annyiszor megnézed, hogy a végére képkockáról képkockára fel tudod idézni a film minden pillanatát, akkor arra az emlékre évtizedekkel később is boldog mosollyal gondolsz vissza. Ma már annyiféle mesecsatorna létezik, vagy akár ott van a YouTube vagy a streaming, ami gyakorlatilag végtelen filmválasztási lehetőséget biztosít, így nem biztos, hogy a mai generáció ennyire képes lesz kötődni egy-egy mesekarakterhez. Ezért is vagyok nagyon boldog, hogy a Disney évtizedekkel később is töretlenül itt van velünk, és nem csak a filmvásznon, de könyv formátumban is hódítja a gyermekszíveket. Bár még nálunk picit messze van ez a kérdés, de én magam a könyvek és a Disney mesék mellett teszem le a voksom, ha a gyerekekről van szó, és ez a kötet pontosan ezt a kettőt egyesíti.

A kötet hat rövidke húsvéti és tavaszi mesét tartalmaz, melyek során újra ellátogathatunk szeretett mesehőseink életébe. A gyönyörűen illusztrált kötet kisfiúk és kislányok számára is tartogat aranyos meséket, és több évtized mesehőseit vonultatja fel, így régi és új kedvencekkel is találkozhatunk a lapokon. Vannak jó és kevésbé erős mesék is a könyvben, de mindegyik aranyos és tanulságos. Az én személyes kedvencem a Micimackós és a Verdás történet volt, talán azért is, mert Bence is ezt a kettőt szereti. Egyelőre persze ő túl kicsi még az ilyenfajta “hosszú” mesékhez (még csak 16 hónapos, a kiadói ajánlás pedig 6-10 éves kor), de a könyvben szereplő képeket imádja nézegetni (a Micimackós mesét pedig már szerintem érti is), így most hogy elől volt a kötet, minden nap több alkalommal is kérte, hogy vegyük elő. (Amit nagyon cuki autóberregéssel jelzett. :))

Összességében ismét egy igazán színvonalas Disney mesegyűjtemény kerülhet most fel a polcainkra, ami igazán szép tavaszváró ajándék lehet a gyerekek számára. Én meleg szívvel ajánlom!

https://veronikasreaderfeeder.com/5-perces-husveti-tort…

3 hozzászólás
Hópárduc P>!
Walt Disney – 5 perces húsvéti történetek

Nem is tudok mit írni.
Azt hiszem, hogy az mindent elmond, hogy „Disney”. :)
Szép kiadás, kívül és belül is. A történetek nagyon aranyosak.

Detti_Olvasósarka P>!
Walt Disney – 5 perces húsvéti történetek

Inkább tavaszi, mint húsvéti történetek.
Sajnáltam, hogy ilyen kevés, szám szerint 6 kis szösszenetet kaptunk, szívesen olvastam volna még párat. Az illusztrációk szokás szerint meseszépek, méltó Disney-hez!
Legjobban a Micimackós tetszett, szívet melengető mese. :) Bátran lehet piciknek és nagyobbaknak is olvasni, élvezni fogják őket!

BertaPalikSzilvi P>!
Walt Disney – 5 perces húsvéti történetek

Ez egy nagyon kedves, igényes , szép illusztrációkkal díszített könyv.
A Disney meséket nagyon szeretjük olvasni és nézni is, így ezt is élvezettel vettük kézbe.
6 mesét olvashatunk, a klasszikus mesehősöktől az újabbakig találkozhatunk kedvenceinkkel.
Rövid Tavaszi, Húsvéti történetek melyek délutáni pihenéskor vagy elalvás előtt is tökéletesek.
Kisfiúk, kislányok már 3 éves kortól találnak benne kedvencet.
Nálunk Zootropolis, Verdák és Hófehérke volt a nyerő,de a többi történet is bájos.

_Nikki>!
Walt Disney – 5 perces húsvéti történetek

"A húsvét ünnepköre bár több mesében is megjelenik, közel sem jellemzi mindegyiket. Ha nem is konkrétan tavaszi, de mindenképp tavaszias hangulatot árasztó ötpercesek egészítik ki az ünneplő hercegnők, állatok vagy épp autók sokaságát. A hat rövid szösszenet és a gazdag színekkel illusztrált borító is utal arra, hogy nem csak a kislányok, de a kisfiúk is megtalálják majd bennük a maguk történetét.

Ha kedvencet kellene közülük választanom, akkor Micimackó és a tojáskereső versenyre esne a voksom. A helyzet az, hogy akármennyire is ki nem állhatom ezt dagi, sárga medvét, végül mégis csak ő története tetszett a legjobban. Természetesen nem, még mindig nem az eszéért fogják ellopni sokak kedvencét, de a bugyutasága most inkább aranyos szerencsétlenkedésnek tűnt és az igazán szívmelengető jóságukkal varázsoltak a barátai boldog befejezést a tojáskereső versenynek."

A teljes értékelés » https://nemfelunkakonyvektol.blogspot.com/2020/03/5-per…

rebel>!
Walt Disney – 5 perces húsvéti történetek

Könyvtári példány, és saját részre nem fogom megvenni. Kicsit olyan érzésem van, hogy „húzzunk le még pár bőrt Disneyről”…

A rajzok csodálatosak, de a mesék, háááát nekem kissé butácskák voltak. Pár mese van csak benne, pár hercegnős, és 1-1 Verdás, Zootropolisos, Jégvarázsos és mind a húsvét ünnepe köré fonódva.

Utószó_blogger>!
Walt Disney – 5 perces húsvéti történetek

Kezdem a könyv külsejével: egy nagyon igényes, nagyalakú, kemény borítós könyvet kaptam, ami nemcsak kívülről, de belülről is csodaszép, a meséket az eredeti látványvilágukhoz passzoló rajzok díszítik. Külön öröm volt számomra, hogy nemcsak az újabb Disney mesékhez kapcsolódó történetek kaptak helyet a könyvben, hanem például Micimackó is. Egyébként ha választanom kellene, az ő történetét emelném ki kedvencnek, mert annyira aranyos, és a kedvenc medvénkre olyannyira jellemző volt a tojásgyűjtés története, hogy végig mosolyognom kellett. Ugyanakkor a többi mesében sem csalódtam, mindben volt egy pici izgalom, és egy jó adag vidám, tavaszi hangulat.
A kötet külsőre is gyönyörű, a meséket gyönyörű, színes rajzok díszítik, melyek passzolnak a történetek eredeti, filmes látványvilágához. A kötet kívülről is nagyon szép, ezért a polcokon is jól fog mutatni!
Bővebb értékelés: https://www.utoszo.hu/2020/03/15/walt-disney-5-perces-h…

TimisBooks>!
Walt Disney – 5 perces húsvéti történetek

Engem a borító már megnyert magának. Nagyon szép színes, összhangban vannak rajta a képek. Igazi tavaszi hangulatot áraszt.
A könyvben 6 mese szerepel: egy Hófehérkés, egy Zootropolisos, egy Verdás, egy Micimackós, egy Hamupikőkés és egy Jégvarázsos.
Nagyon aranyos is történetek. Viszont ezek tényleg csak „5 perces” mesék, úgyhogy aki egy kicsit kidolgozottabb mesére vágyik, az ne ezt a könyvet vegye a kezébe. A rövidsége ellenére azonban minden mese kerek történet.
Első osztályosoknak, második osztály elején járó gyerkőcöknek egyedüli olvasásra nem ajánlom, mert (leginkább az első mesében) többszörösen összetett mondatok is előfordulnak, ami még bonyolult lehet nekik, ha egyedül olvasnak.
Az illusztráció belül is gyönyörű.
A cím azonban lehetne inkább „5 perces tavaszi történetek” , mert a 6-ból igazából csak 3 mese az, ami kimondottan húsvéti, a többi inkább csak tavaszi.


Hasonló könyvek címkék alapján

Bárány Tamás: Tavasz ébredése
Gáll Viktória Emese: Borsi a kertben
Annie M. G. Schmidt: Janó és Janka tavaszi meséi
Sibylle von Olfers: Mese a virággyermekekről
Sam McBratney: Találd ki mennyire szeretlek tavasszal
Ida Bohatta: Tavasztündérek
Christian Tielmann: Berci és a tavasz
Zdeněk Miler – Kateřina Miler – Hana Doskočilová: A kisvakond és a tavasz
Csörgő Anikó – Füzesi Zsuzsa: Csodaország
Bartos Erika: Bogyó és Babóca társasjátéka