Walt ​Disney – 5 perces húsvéti történetek 5 csillagozás

Walt Disney – 5 perces húsvéti történetek

Itt a tavasz!
Indulj húsvéti kalandra kedvenc mesehőseiddel! Ezek a könnyed történetek bármikor képesek elrepíteni téged a mesék birodalmába – akár öt perc alatt!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kolibri, Budapest, 2020
100 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634376682 · Fordította: Horváth M. Zsanett

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

>!
pveronika
Walt Disney – 5 perces húsvéti történetek

Azt hiszem, én az a típus vagyok, aki talán soha nem fog kinőni a Disney mesékből. Talán ez azért is van így, mert gyermekkorom egy nagyon meghatározó részét töltötték ki a klasszikus Disney rajzfilmek. Amikor csupán néhány videókazettányi mese van otthon, és azt annyiszor megnézed, hogy a végére képkockáról képkockára fel tudod idézni a film minden pillanatát, akkor arra az emlékre évtizedekkel később is boldog mosollyal gondolsz vissza. Ma már annyiféle mesecsatorna létezik, vagy akár ott van a YouTube vagy a streaming, ami gyakorlatilag végtelen filmválasztási lehetőséget biztosít, így nem biztos, hogy a mai generáció ennyire képes lesz kötődni egy-egy mesekarakterhez. Ezért is vagyok nagyon boldog, hogy a Disney évtizedekkel később is töretlenül itt van velünk, és nem csak a filmvásznon, de könyv formátumban is hódítja a gyermekszíveket. Bár még nálunk picit messze van ez a kérdés, de én magam a könyvek és a Disney mesék mellett teszem le a voksom, ha a gyerekekről van szó, és ez a kötet pontosan ezt a kettőt egyesíti.

A kötet hat rövidke húsvéti és tavaszi mesét tartalmaz, melyek során újra ellátogathatunk szeretett mesehőseink életébe. A gyönyörűen illusztrált kötet kisfiúk és kislányok számára is tartogat aranyos meséket, és több évtized mesehőseit vonultatja fel, így régi és új kedvencekkel is találkozhatunk a lapokon. Vannak jó és kevésbé erős mesék is a könyvben, de mindegyik aranyos és tanulságos. Az én személyes kedvencem a Micimackós és a Verdás történet volt, talán azért is, mert Bence is ezt a kettőt szereti. Egyelőre persze ő túl kicsi még az ilyenfajta “hosszú” mesékhez (még csak 16 hónapos, a kiadói ajánlás pedig 6-10 éves kor), de a könyvben szereplő képeket imádja nézegetni (a Micimackós mesét pedig már szerintem érti is), így most hogy elől volt a kötet, minden nap több alkalommal is kérte, hogy vegyük elő. (Amit nagyon cuki autóberregéssel jelzett. :))

Összességében ismét egy igazán színvonalas Disney mesegyűjtemény kerülhet most fel a polcainkra, ami igazán szép tavaszváró ajándék lehet a gyerekek számára. Én meleg szívvel ajánlom!

https://veronikasreaderfeeder.com/5-perces-husveti-tort…

3 hozzászólás
>!
rebel
Walt Disney – 5 perces húsvéti történetek

Könyvtári példány, és saját részre nem fogom megvenni. Kicsit olyan érzésem van, hogy „húzzunk le még pár bőrt Disneyről”…

A rajzok csodálatosak, de a mesék, háááát nekem kissé butácskák voltak. Pár mese van csak benne, pár hercegnős, és 1-1 Verdás, Zootropolisos, Jégvarázsos és mind a húsvét ünnepe köré fonódva.

>!
Utószó_blogger
Walt Disney – 5 perces húsvéti történetek

Kezdem a könyv külsejével: egy nagyon igényes, nagyalakú, kemény borítós könyvet kaptam, ami nemcsak kívülről, de belülről is csodaszép, a meséket az eredeti látványvilágukhoz passzoló rajzok díszítik. Külön öröm volt számomra, hogy nemcsak az újabb Disney mesékhez kapcsolódó történetek kaptak helyet a könyvben, hanem például Micimackó is. Egyébként ha választanom kellene, az ő történetét emelném ki kedvencnek, mert annyira aranyos, és a kedvenc medvénkre olyannyira jellemző volt a tojásgyűjtés története, hogy végig mosolyognom kellett. Ugyanakkor a többi mesében sem csalódtam, mindben volt egy pici izgalom, és egy jó adag vidám, tavaszi hangulat.
A kötet külsőre is gyönyörű, a meséket gyönyörű, színes rajzok díszítik, melyek passzolnak a történetek eredeti, filmes látványvilágához. A kötet kívülről is nagyon szép, ezért a polcokon is jól fog mutatni!
Bővebb értékelés: https://www.utoszo.hu/2020/03/15/walt-disney-5-perces-h…


Hasonló könyvek címkék alapján

Bárány Tamás: Tavasz ébredése
Gáll Viktória Emese: Borsi a kertben
Annie M. G. Schmidt: Janó és Janka tavaszi meséi
Sibylle von Olfers: Mese a virággyermekekről
Sam McBratney: Találd ki mennyire szeretlek tavasszal
Ida Bohatta: Tavasztündérek
Christian Tielmann: Berci és a tavasz
Zdeněk Miler – Kateřina Miler – Hana Doskočilová: A kisvakond és a tavasz
Csörgő Anikó – Füzesi Zsuzsa: Csodaország
Bartos Erika: Bogyó és Babóca társasjátéka