Értékelések 3

Farby>!
W. Ungváry Renáta: A szoptatás kézikönyve

Engem nagyon megnyugtatott ez a könyv, sajnálom, hogy nem olvastam még a baba születése előtt. Védőnőre és orvosra hallgatva elkövettem több hibát, aminek az lett a következménye, hogy a kislányom egy hét alatt nem hízott semmit. Pontosan azokkal a tanácsokkal találkoztam a könyvben, amit a hozzáértőnek gondolt szakemberektől kaptam, és ezek vezettek a bajokhoz, pedig tényleg csak a babára kellett volna hallgatnom, mert előtte és utána rendben volt minden.
Na de a könyvről: nagyon szimpatikus stílusban megírt, részletes (néhol már szájbarágós) kötet, amely bőven több témát érint, mint a szoptatás.
Lehet, hogy azért tetszik ennyire, mert a büfiztetést leszámítva (amit nem javasol) mindenben egyetértek eddigi tapasztalatok alapján, szóval elég szubjektív, mint minden olvasás értékelése, de én bátran ajánlom minden érintettnek!

Zúzmara>!
W. Ungváry Renáta: A szoptatás kézikönyve

Az eleje érdekes, a végén már csak az elejét ismétli. Kézikönyvnek semmiképp sem mondanám, mert nem megy bele részletekbe, inkább elviekben foglalkozik a szoptatás fontosságával. De kevés praktikus infó van benne, ezért csak más könyvek elolvasásával kiegészítve érzem hasznosnak.
Az sem igazán tetszett, hogy a problémákra ír egy-egy megoldási javaslatot vagy tippet, majd közli, hogy „egyébként hívj szoptatási tanácsadót”.

niksi>!
W. Ungváry Renáta: A szoptatás kézikönyve

Nagyon hasznos átfogó leírást ad az igény szerinti szoptatásról. Aki egyetért a módszerrel, minden tekintetben hasznos tanácsokat talál.