A ​szoptatás kézikönyve 9 csillagozás

W. Ungváry Renáta: A szoptatás kézikönyve

Több mint tízéves szoptatási tanácsadói működésem alatt arra a következtetésre jutottam, hogy az alapvető ok egy félreértés: sokszor egyszerűen nem vagyunk tisztában azzal, hogy mi is az a szoptatás.
Ha most meglepődtél, akkor nem vagy egyedül! Egészen biztos vagyok benne, hogy az emberek többségének a szoptatás nem több, mint táplálás. Szerintem pedig – és nem a megszállott szakértő beszél belőlem – jóval több ennél. Ha eddig állandóan azon aggódtál, van-e elég tej a melledben, akkor most megnyugtathatlak, nem eleven cumisüveg, hanem a természet élő és virágzó csodája vagy! A bajok, problémák, kudarcok nagyobb része épp akkor keletkezik, ha nem erre gondolsz, amikor szoptatsz. Soha nem kell elcsüggedned, hiszen egyetlen korty is több a semminél, és semmi akadálya annak, hogy te és a babád mindketten élvezhessétek a szoptatást a magatok egyéni módján. Ebben szeretne segítségedre lenni ez a könyv.

W. Ungváry Renáta

>!
Sanoma, 2012
248 oldal · ISBN: 9633410318

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Farby>!
W. Ungváry Renáta: A szoptatás kézikönyve

Engem nagyon megnyugtatott ez a könyv, sajnálom, hogy nem olvastam még a baba születése előtt. Védőnőre és orvosra hallgatva elkövettem több hibát, aminek az lett a következménye, hogy a kislányom egy hét alatt nem hízott semmit. Pontosan azokkal a tanácsokkal találkoztam a könyvben, amit a hozzáértőnek gondolt szakemberektől kaptam, és ezek vezettek a bajokhoz, pedig tényleg csak a babára kellett volna hallgatnom, mert előtte és utána rendben volt minden.
Na de a könyvről: nagyon szimpatikus stílusban megírt, részletes (néhol már szájbarágós) kötet, amely bőven több témát érint, mint a szoptatás.
Lehet, hogy azért tetszik ennyire, mert a büfiztetést leszámítva (amit nem javasol) mindenben egyetértek eddigi tapasztalatok alapján, szóval elég szubjektív, mint minden olvasás értékelése, de én bátran ajánlom minden érintettnek!

Zúzmara>!
W. Ungváry Renáta: A szoptatás kézikönyve

Az eleje érdekes, a végén már csak az elejét ismétli. Kézikönyvnek semmiképp sem mondanám, mert nem megy bele részletekbe, inkább elviekben foglalkozik a szoptatás fontosságával. De kevés praktikus infó van benne, ezért csak más könyvek elolvasásával kiegészítve érzem hasznosnak.
Az sem igazán tetszett, hogy a problémákra ír egy-egy megoldási javaslatot vagy tippet, majd közli, hogy „egyébként hívj szoptatási tanácsadót”.

niksi>!
W. Ungváry Renáta: A szoptatás kézikönyve

Nagyon hasznos átfogó leírást ad az igény szerinti szoptatásról. Aki egyetért a módszerrel, minden tekintetben hasznos tanácsokat talál.


Hasonló könyvek címkék alapján

Diane Wiessinger – Diana West – Teresa Pitman: A szoptatás női művészete
Nagy Réka: Ökobaba
Czeizel Endre – Czeizel Barbara: Hogyan segíthetek gyermekemen?
Vasvári Judit (szerk.): A baba első éve
Steven J. Parker – Benjamin Spock: Spock doktor csecsemő- és gyermekgondozása
Berente Ági: A babaápolás kézikönyve
William Sears: Éjszakai gondoskodás
Bertrun Jeitner-Hartman: Ügyesedő porontyok
Giorgia Cozza: Ingyenbaba
Frank Caplan: Az élet első tizenkét hónapja