A ​kismama terheskönyve 8 csillagozás

W. Ungváry Renáta: A kismama terheskönyve

Babavárásról ​szóló könyvből tényleg bőséges a könyvesboltok kínálata ‑ ám a most megjelenő Kismama terheskönyve mégis igazi különlegességet jelent a gazdag palettán: a hazai viszonyokról, lehetőségekről is olvashatnak benne naprakész, hasznos és megbízható információkat. A szerzők ‑ maguk is többgyermekes anyák ‑, saját bőrükön tapasztalták, milyen érzés várandósnak lenni, milyen kérdések, aggodalmak fogalmazódnak meg nap mint nap, és mi szükséges ahhoz, hogy boldogan, felkészülten fogadhassuk majd a babát. Utánajártak minden olyan kérdésnek, amely a mai kismama számára fontos, például, hogy milyen vizsgálatokon vegyen részt és miért, hogyan kerülheti el a gátmetszést, válasszon-e szülésznőt és orvost, vagy mire számítson császármetszés után. A tájékozódásban a legjobb, szemléletmódjukban is példamutató hazai szakértők segítenek, akik törekednek arra, hogy elsősorban mindig a kismama és a magzat, az újszülött érdekeit, igényeit tartsák szem előtt. Az innen-onnan hallott… (tovább)

>!
Sanoma, Budapest, 2008
248 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639710238 · Illusztrálta: Porkoláb Zsófi

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Zazka>!
W. Ungváry Renáta: A kismama terheskönyve

Sok kismamás könyvbe beleolvastam a könyvesboltban, de ez tűnt a legjobbnak, nem is bántam meg, hogy ezt vettem meg. Azt hiszem a nagyon speciális esetektől eltekintve minden benne van, olyan dolgok is, amik eddig kérdésként bennem felmerültek, de választ nem találtam hozzájuk.
Nagyon jó a könyv felépítése, a hetek részletesen le vannak írva, étrendhez, sportoláshoz, ikrekhez, de még a névválasztáshoz is van benne útmutató. Külön és részletes fejezet szól a szülésről. Az egyetlen, ami a szemem kiszúrta, hogy nagyon propagálják a Szt. István kórházat és bizonyos eljárásokat, valamint, hogy ne válassz orvost, mert minek. Persze csak a sorok között. A többi budapesti és vidéki kórházról keveset tudunk meg, de talán ez nem is baj, pár év múlva úgyis változik minden (akkor legalább jöhet a friss kiadás).
Biztos, hogy a szülésig fogom forgatni ezt a könyvet. Megnyugtató, hogy magyar és naprakész, a külföldi könyvek csak összezavartak.

Annamaria_Nagy_Korodi>!
W. Ungváry Renáta: A kismama terheskönyve

Magyarországon szülni tervező kismamák számára alapos és jó összefoglaló a rendszerről, a teendőkről, az állapotokról. A hétről hétre a baba fejlődését nyomon követő rész is nagyon hasznos, de ez sok más könyvben megtalálható. A „hungarikumokra” vonatkozó fejezetek azok, amelyek miatt úgy gondolom, hogy értékes olvasnivaló a könyv.

Gerda>!
W. Ungváry Renáta: A kismama terheskönyve

Mielőtt elkezdtem az olvasását, már abbahagytam egy másik kismamás könyvet, abban csalódtam, ez viszont tetszett! Sok hasznos tipp van benne, és nem az orvos, hanem a kismama és a baba felől közelíti meg a témát. No és persze az sem utolsó szempont, hogy magyar a szerző, tehát például kórházi szokások terén a magyarországi viszonyokról kapok képet.


Hasonló könyvek címkék alapján

Stuart Campbell: Terhesség napról napra
Arlene Eisenberg – Sandee Hathaway – Heidi Murkoff: Az a 9 hónap
Noll Andrea Nandu: Vajúdástámogatás mindenkinek
Lennart Nilsson – Lars Hamberger: Gyermek születik
Catharine Parker-Littler: Kérdezd a szülésznőt!
Horváthné G. Erika: Születésünk útja
Annette Nolden: Várandós kismamák kalendáriuma
Walther Prinz: Terhesség és szülés
Marguerite Smolen: Amit minden kismamának tudnia kell a terhességről
June Thompson: A problémamentes terhesség