Gourmet 3 csillagozás

W. L. Know: Gourmet

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Jerome Villeneuve békésnek hitt élete hirtelen véget ért, amikor étterme leghűségesebb törzsvendége, Agatha Skarbek megtámadta és kiszívta a vérét. Ám ahelyett, hogy csatlakozott volna feleségéhez és gyermekeihez a Père-Lachaise temetőben, a szeme csak még jobban kinyílt a világra és olyan oldalát ismerte meg, amelynek létezéséről se tudott.
Ízérzék nélkül, a naptól rettegve úgy érezte, hogy lehetetlen folytatni a főzést. De az éjszaka népe között olyan új barátokra lelt, mint a Bécs mélyén bújkáló Gomba és a népe vagy a gazdag és karizmatikus Mandarin. A nemlétnek viszont ára van, és ahogy az idő múlik, egyre kevésbé tűnik úgy, hogy meg tudja fizetni.

>!
Könyv Guru, Budapest, 2023
338 oldal · ISBN: 9786156440372
>!
Könyv Guru, Budapest, 2023
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156440365 · Illusztrálta: Erdélyi Gábor

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

donzella P>!
W. L. Know: Gourmet

Felejtsük el a vonzó, jóképű, isteni szerető vámpírokat. A szexualitás itt teljesen kizárva, az emberiséget sem akarják leigázni, még keresztény vámpír is akad.

Vannak itt vállalkozó vámpírok, maffiózó vámpírok, arisztokraták, szakácsok, rendőrök. Teljesen hétköznapi életet élnek, leszámítva, hogy éjszaka mozognak, nappal pedig pihe-puha ágyban alszanak, akinek van annyi pénze, és hullákat hagynak maguk után.

Jerome, aki miután elvesztette a családját a főzésben találja meg ismét élete értelmét, a saját éttermében tesz-vesz, amikor is egy tizenéves leány, Agatha csatlakozik hozzá és remek társaságnak bizonyul. Egészen addig, amíg meg nem harapja, és vámpírrá teszi.
Az ok morbid, mint ezután sok minden a könyvben. A vámpír lét sajátossága, hogy nem érez ízeket és Agatha, hogy elűzze unalmát, kiváncsi, hogyan boldogul egy híres szakács, ha nincs ízérzékelése. A megoldás is érkezik a problémára, mint ahogy egyre több barát is a vámpírközösségben. Jerome pedig először mindent megtesz, hogy ne kelljen ölnie, de hát nyilván táplálkozni kell. Viszonylag gyorsan talál hozzá egy megfelelő indokot is, mint igazságosztó. Az igazság pedig az, amit ő annak gondol. Aztán, ahogy egyre több embernek vész nyoma a rendőrség is nyomozni kezd. Egy magánnyomozó is érkezik.

Ne gondoljuk azt, hogy a nyomozás majd egy nagy macska-egér játékká alakul, többet fogjuk Jeromot a fözőpult mögött látni, mint nem. Akik a gasztronómiát szeretik, azoknak horror lesz, akik meg a vámpírokat, nem ilyen történetekhez vannak szoktatva.


Hasonló könyvek címkék alapján

J. Goldenlane: Éjfél
Kayra B King: Chaos
Meiszner Krisztina: MásValaki problémája
Gaura Ágnes: Attila koporsója
Ruby Saw: Beleszeretni
Farkas Bíborka: Druidaösvény
Jim Butcher: Apró szívesség
Szélesi Sándor: Az ellopott troll
Jay Kristoff: Empire of the Vampire – Vámpírbirodalom
Kevin Hearne: Hexed – Megátkozva