Karácsonyi ​kutyavásár 143 csillagozás

W. Bruce Cameron: Karácsonyi kutyavásár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Josh ​Michaels magányosan nyalogatja sebeit coloradói otthonában.

Ám életét feldúlja, amikor a szomszédja – legnagyobb megrökönyödésére –az ő nyakába varrja mindenórás kutyáját. Lucy melegbarna kutyaszeme azonban rögtön leveszi őt a lábáról, és , elhatározza, hogy mindent megtesz a kutyamamáért és imádnivalónak ígérkező kölykeiért.

Azelőtt sosem volt kutyája, ezért az állatmenhelyhez fordul segítségért. Megismerkedik Kerrivel, a gyönyörű és éles nyelvű állatbaráttal. Irányítása alatt Josh megtanulja, hogyan nevelje fel a kiskutyákat, hogy aztán örökbe adhassa őket a menhely Karácsonyi kutyavásárán. Mindeközben fülig beleszeret a lányba.

Azonban még annál is szerelmesebb lesz újdonsült, bundás családjába, akik váratlan boldogsággal aranyozzák be a napjait. Vajon képes lesz-e elszakadni imádott kiskutyáitól. Kerri és közte is feszültté válik a viszony; Josh nem akarja elveszíteni a lányt, ám nem tudja, hogyan hozhatná helyre a dolgokat.

Vajon igazán… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
232 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571957 · Fordította: Somogyi Eszter

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Josh Michaels · Dr. Becker · Kerri · Ryan


Kedvencelte 13

Most olvassa 2

Várólistára tette 88

Kívánságlistára tette 88

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
W. Bruce Cameron: Karácsonyi kutyavásár

„(…) úgy tűnik, a kutyák már csak ilyenek: egy pillanat alatt megfeledkeznek a neheztelésről, elnéznek bármilyen sértést, hiszen annyival jobb érzés, ha mind barátok vagyunk!”

Most is csak mosolygok, miközben ezt a pár mondatot írom ide.

Nagyon szeretem az állatokat, és a kutyusok nagyon cukik….ez a történet is az volt.
Vicces, könnyed, humoros, és nagyon szórakoztató.
Ellenben meg kell jegyezzem, többször méregbe gurultam, kedves Josh viselkedésén. Azt értem, hogy kezdő állattartóról van szó, de bizony voltak cselekedetei, amik nagyon buták voltak és igen csak fel ingereltek.
Viszont nem erre figyeltem elsődleges, egy könnyebb kikapcsolódásra vágytam és ezt meg is kaptam.
Tetszett.

>!
Niitaa P
W. Bruce Cameron: Karácsonyi kutyavásár

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
http://niitaabell.blogspot.hu/2018/01/w-bruce-cameron-k…

"Ez a könyv egy csodálatos karácsonyi történetet foglal magába. Maga a sztori nem hoz váratlan csavarokat, nem fog a hajunk kiesni a fordulatoktól. Szinte egyértelmű, mire számíthatunk, de mégis… nem csak azért, mert kutyás könyv, hanem önmagában is egy gyönyörű alkotás. Vicces, könnyed, humoros, s szerfelett szórakoztató.
Ugyanakkor, ha nem karácsonykor olvastam volna, nem hiszem, hogy ennyire elnéző lennék vele szemben. Ez az ünnep a szeretetről és a családról szól, így ha akartam volna, sem lettem volna képes felhúzni magam Josh néhány viselkedési formáján. Akármennyire is jókat mosolyogtam a legtöbb felmerülő szituációban rajta, hiszen minden szempontból egy kezdő kutyatulajdonos, de sokszor azért boncolgatta a tűréshatáraimat. Néhol kiábrándítóan buta tudott lenni. A karaktere túl egyszerűre sikeredett. Sokszor nem tudtam megérteni, miért gondolkodik úgy, ahogy az adott helyzetben, s miért nélkülöz mindenféle logikát. Értem, hogy ezzel a móddal tudott az író kitérni a fent említett dolgokra, de már csak egy lépés választott el tőle, hogy megorroljak Josh karakterére.
Ezen kívül, néhol túlságosan elszállt a fantáziája. A választott helyszín: eldugva a hegyek között, ahol még a térerő is ritkán látott vendég pont elég lett volna az alaptézisek megerősítéséhez. Nem kellett volna behozni különböző vadállatos gondolatokat és eseményeket a történetbe. Ezt a részt oly mértékben elrugaszkodottnak éreztem, hogy arra nem találok szavakat. Teljesen kizökkentett az olvasásból, csak úgy kirugdosott a lapok közül.
Összegében egy kellemes kikapcsolódás volt, s a kutyabolond énem számára, egyben egy kihagyhatatlan történet is. Megmelengette az ünnepek alatt a szívemet, s elősegítette a karácsonyi hangulatot. W. Burce Cameron tökéletesen ért a kutyák nyelvén, még ha az emberekén kevésbé is. Jöhet a többi kötete is! "

1 hozzászólás
>!
gabriel93
W. Bruce Cameron: Karácsonyi kutyavásár

Szent Isten! Tőlem nagyon messze állnak a kutyák. Féltem is ettől a könyvrtől, de rávettem magam.
Szó mi szó, majd minden második oldalnál rámjött a szédülés az Uram Atyám , meg a fuuuj. Josh viszont hihetetlenül jópofa, pedig nyilván való, hogy alaposan rászedték.
Az a doboz nagyon brutál.
Csak érteném, tényleg vannak ennyire tartás nélküli emberek, mint Amanda.
Amennyire féltem tőle annyira szerettem. Szeretetteljes könyv, minden mondatával az ember kicsit jobban megszereti a mancsosokat. Könnyen, egy nap alatt el lehet olvasni, és nagyon szórakoztató is.

>!
joopsy
W. Bruce Cameron: Karácsonyi kutyavásár

Ez nagyon cuki volt. Főleg Lucy, aki csodálatos, önzetlen és igazán szeretetreméltó.
Josht én nagyon kedveltem a mániáival és a kissé esetlen viselkedésével.
Ez a könyv tele volt szeretettel, viszont a fél csillagot azért vontam le, mert a végére ez a szeretet kissé túl is csordult.
A kutyás könyvektől mindig féltem, mert attól tartottam, hogy az állatokat bántalmazzák vagy kihasználják. Gyerekkoromban sokszor láttam a Fehér Agyart és a Vasakaratot. Azonban szerencsére ez a könyv meghozta a kedvem a kutyás/ állatos könyvekhez és az író munkásságához és szerintem az említett két filmet is meg fogom nézni újra.

>!
dagikám
W. Bruce Cameron: Karácsonyi kutyavásár

Nagyon tetszettek a kutyás részek,szinte magam előtt láttam a mindennapi életüket,ahogy felcseperedtek. A romantikus szálat kicsit sokkaltam, néha tompította a kedvenc részeim okozta jó érzést bennem. Kevesebb,néha több. Sajnáltam a kiskutyákat a végén. De legalább happy end lett a végére.

>!
Lisie87 P
W. Bruce Cameron: Karácsonyi kutyavásár

Valami könnyed olvasmányra vágytam és maradéktalanul meg is kaptam. Az írótól már olvastam, szóval nem értek nagy meglepetések.
A kutyás részek nagyon-nagyon cukik voltak. A könyv nem hibátlan, néha a főszereplőn Josh-on felhúztam magam, és nem is azon, ahogy néha szerencsétlenkedett a kutyusokkal, mert hát elnéztem neki, hogy tapasztalatlan, de legalább próbálkozott!!! És nem hagyta sorsára se Lucyt, se a kölyköket, ahogy az emberek nagy része tenné…teszi. Inkább a szociális kapcsolatai voltak néha eget rengetően abszurdak. Kerri is néha furi volt, de hát ez van, nem ez volt a lényeg, és minden jó, ha a vége jó.
A kutyás részekhez még. Sosem gondoltam bele, milyen elajándékozni, megválni egy kölyök kutya alomtól, akiket születésüktől fogva te nevelsz és a szívedhez nőnek. Lehet én is úgy reagáltam volna, mint Josh és spoiler Kicsit szomorú voltam, hogy spoiler Az, hogy nem karácsonykor olvastam, nem vont le az értékéből, kellett egy kis cuki boldogságos könyvélmény most. :)

>!
Molymacska P
W. Bruce Cameron: Karácsonyi kutyavásár

Amiért a kezembe vettem a könyvet, az a karácsonyi hangulat miatt volt. Az az igazi karácsonyi hangulata nem volt meg, ellenben minden más mesés volt.
Az eleje enyhén szólva is vicces. Ahogy Joshra rásózzák Lucyt, majd ahogy szegény Lucy ellése elkezdődik… szóval elég vicces. Kicsit át tudom érezni is, hiszen lehet akármilyen kutyaimádó gazdi, azért ez nem olyan hétköznapi dolog, amit te bármikor levezetsz/tudsz segíteni.
Ezután jón egy hatalmas érzelmi löket Lucyval és a kiskutyákkal: igen, itt egyszerre nevettem (mert még mindig vicces) majd sírtam (mert átéreztem a szülési depressziót) de közben meg ötleteltem, én mit csinálnék. Josh végül is egész jól állta a próbát :D Josh nagyon sok dologban megmutatta az olvasónak, milyen is kutyagazdi lenni, és milyen kötelezettségekkel jár: na meg örömmel, és mókával. Ahogy haladunk a történetben, úgy Josh egyre jobban megismeri a kutyás oldal pozitív és negatív oldalát is.
Kerrivel lévő szerelmi szál néha túl sok volt, és elterelődött a figyelem a kutyákról. Ez nekem igenis gond volt, mert aranyosak voltak, és az elején, amikor a kutyákhoz jött Kerri, nagyjából jó arány volt a kutyás és szerelmes részek között. A könyv közepe/vége felé nekem túl nyálas volt, és kevésbé kutyás. A végén egészen kiakadtam, mennyit drámáznak, pedig anélkül is jó történet lett volna.
W. Bruce Cameron szereti az állatokat, de inkább kutyás. Én inkább macskás vagyok (és emiatt neheztelek is rá, hiszen olyan gombóc macskát rakott be. A macskák kedvesek!), ettől függetlenül ez a könyv annyira édes, amelyet kutyás témában alig találni szerintem. Sőt állatosban is nehezen hozhatja bármelyik könyv ezt a szintet. Folytatást szeretnék…. sok-sok Lucy-s történetet meg Russel és Cody-s mókákat.

>!
K_A_Hikari P
W. Bruce Cameron: Karácsonyi kutyavásár

„Miért nem szólt senki, hogy ilyen, ha az embernek kutyája van? Hogy attól fogva minden pillanatnak jelentősége lesz, hogy minden napból valahogy csak a legjobb emlékek maradnak?”

Kutyás karácsonyi történettel nem foghatok mellé.
Hittem én. Aztán jött a kopp.
Talán bennem van a hiba, vagy nem jó hangulatban olvastam, de nem igazán lett tőle karácsonyi hangulatom, sőt, ami azt illeti, az énem kutyás oldalát se mozgatta meg igazán. Az a helyzet, hogy kicsi csalódottság azért van bennem. Jó téma, sok mindent ki lehetett volna hozni belőle, de sajnos úgy érzem, ez most nem igazán sikerült.
A kiskutyák miatt olvastam el főleg, az ő cukiságuk megmosolyogtatott, de igazán mély nyomot nem hagyott bennem a történet.
spoiler

Blogbejegyzés: http://irasaimtarhaza.blogspot.com/2018/12/w-bruce-came…

5 hozzászólás
>!
ladydark
W. Bruce Cameron: Karácsonyi kutyavásár

Hangolódjunk az ünnepekre V.
Hát ez egy szívet melengetően aranyos történet volt.
Már a kutyás témával megvett magának, e mellé jött még a karácsony, ami már aztán tényleg siker. És akkor még romantikát is csempésztek bele, nem sokat, épp csak egy csipetnyit. Josh karakterét nem mindig szerettem, sokszor olyan tedd ide tedd oda volt, de összességében a könyv nagyon tetszett. Még zsepi is kellett hozzá.

>!
Zoe27
W. Bruce Cameron: Karácsonyi kutyavásár

Imádnivaló történet, bár kiszámítható mégsem veszít az értékéből.
Míg olvastam, olyan volt, mintha filmet néznék… :)

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Niitaa P

Miért nem szólt senki, hogy ilyen, ha az embernek kutyája van? Hogy attól fogva minden pillanatnak jelentősége lesz, hogy minden napból valahogy csak a legjobb emlékek maradnak?

82. oldal

>!
K_A_Hikari P

Mindenkinek megvan a maga keresztje. Ezt nem lehet elkerülni, egyszerűen ezt jelenti embernek lenni.

>!
K_A_Hikari P

Ez a kutyák tanulsága: fontos, hogy a pillanatnak élj, aztán lépj tovább a következő csoda felé.

>!
Niitaa P

(…) úgy tűnik, a kutyák már csak ilyenek: egy pillanat alatt megfeledkeznek a neheztelésről, elnéznek bármilyen sértést, hiszen annyival jobb érzés, ha mind barátok vagyunk!

89. oldal

>!
K_A_Hikari P

Ha magadhoz veszel egy állatot, már előre tudod, hogy a végén összetörik majd a szíved. A kutyák olyan nagyon rövid időt töltenek velünk… Igen, persze, ők az ember legjobb barátai, de egy évtized, másfél, és annyi. Erre akartam célozni. Így hát az, hogy elveszítjük őket, része a dolognak, meg kell tanulnunk feldolgozni. De idefigyelj: én komolyan hiszek abban, hogy az egyik legfontosabb lecke, amit az ő feltétlen, rajongó szeretetükből tanulhatunk, az az, hogy igaz, minden véget ér, tovább kell lépnünk, de amíg tart, addig nem szabad elvesztegetnünk, tudod?

>!
gabriel93

– Csak általában, ha az embernek gyerekkorában nem volt kutyája, később nem is jut eszébe, hogy szerezzen egyet.

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Becker · Josh Michaels
1 hozzászólás
>!
Rekababa07

Miért nem szólt senki, hogy ilyen, ha az embernek kutyája van? Hogy attól fogva minden pillanatnak jelentősége lesz, hogy minden napból valahogy csak a legjobb emlékek maradnak?

82. oldal

>!
K_A_Hikari P

Ez is egy dolog, amire csak a kutyák képesek: kajla bohóckodásukkal bármilyen helyzetben jobb kedvre derítik az embert.

>!
gabriel93

Az ember nem léphet csak úgy le egy beszélgetés kellős közepén, pláne, ha annak a témája az, hogy: „Nem, nem hagyhatod nálam a kutyádat!”.

Kapcsolódó szócikkek: Josh Michaels
>!
gabriel93

– Kösz, nem, csak napi egy trópusi esőerdőt fogyasztok – felelte a lány szédítő mosollyal.

Kapcsolódó szócikkek: Josh Michaels · Kerri

Hasonló könyvek címkék alapján

Catherine Anderson: Szélbe írt sorok
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Jill Shalvis: Egyszerűen ellenállhatatlan
John Grisham: Elmaradt karácsony
Jay Asher: What Light – Micsoda fény!
Holly Webb: Az ellopott kiskutya
J. D. Robb: Halálos ünnep
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve
John Green – Maureen Johnson – Lauren Myracle: Hull a hó