Karácsonyi ​kutyavásár 28 csillagozás

W. Bruce Cameron: Karácsonyi kutyavásár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Josh ​Michaels magányosan nyalogatja sebeit coloradói otthonában.

Ám életét feldúlja, amikor a szomszédja – legnagyobb megrökönyödésére –az ő nyakába varrja mindenórás kutyáját. Lucy melegbarna kutyaszeme azonban rögtön leveszi őt a lábáról, és , elhatározza, hogy mindent megtesz a kutyamamáért és imádnivalónak ígérkező kölykeiért.

Azelőtt sosem volt kutyája, ezért az állatmenhelyhez fordul segítségért. Megismerkedik Kerrivel, a gyönyörű és éles nyelvű állatbaráttal. Irányítása alatt Josh megtanulja, hogyan nevelje fel a kiskutyákat, hogy aztán örökbe adhassa őket a menhely Karácsonyi kutyavásárán. Mindeközben fülig beleszeret a lányba.

Azonban még annál is szerelmesebb lesz újdonsült, bundás családjába, akik váratlan boldogsággal aranyozzák be a napjait. Vajon képes lesz-e elszakadni imádott kiskutyáitól. Kerri és közte is feszültté válik a viszony; Josh nem akarja elveszíteni a lányt, ám nem tudja, hogyan hozhatná helyre a dolgokat.

Vajon igazán… (tovább)

Eredeti mű: W. Bruce Cameron: The Dogs of Christmas

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
232 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571957 · Fordította: Somogyi Eszter

Kedvencelte 6

Most olvassa 2

Várólistára tette 44

Kívánságlistára tette 84

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
W. Bruce Cameron: Karácsonyi kutyavásár

„(…) úgy tűnik, a kutyák már csak ilyenek: egy pillanat alatt megfeledkeznek a neheztelésről, elnéznek bármilyen sértést, hiszen annyival jobb érzés, ha mind barátok vagyunk!”

Most is csak mosolygok, miközben ezt a pár mondatot írom ide.

Nagyon szeretem az állatokat, és a kutyusok nagyon cukik….ez a történet is az volt.
Vicces, könnyed, humoros, és nagyon szórakoztató.
Ellenben meg kell jegyezzem, többször méregbe gurultam, kedves Josh viselkedésén. Azt értem, hogy kezdő állattartóról van szó, de bizony voltak cselekedetei, amik nagyon buták voltak és igen csak fel ingereltek.
Viszont nem erre figyeltem elsődleges, egy könnyebb kikapcsolódásra vágytam és ezt meg is kaptam.
Tetszett.

>!
Niitaa P
W. Bruce Cameron: Karácsonyi kutyavásár

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
http://niitaabell.blogspot.hu/2018/01/w-bruce-cameron-k…

"Ez a könyv egy csodálatos karácsonyi történetet foglal magába. Maga a sztori nem hoz váratlan csavarokat, nem fog a hajunk kiesni a fordulatoktól. Szinte egyértelmű, mire számíthatunk, de mégis… nem csak azért, mert kutyás könyv, hanem önmagában is egy gyönyörű alkotás. Vicces, könnyed, humoros, s szerfelett szórakoztató.
Ugyanakkor, ha nem karácsonykor olvastam volna, nem hiszem, hogy ennyire elnéző lennék vele szemben. Ez az ünnep a szeretetről és a családról szól, így ha akartam volna, sem lettem volna képes felhúzni magam Josh néhány viselkedési formáján. Akármennyire is jókat mosolyogtam a legtöbb felmerülő szituációban rajta, hiszen minden szempontból egy kezdő kutyatulajdonos, de sokszor azért boncolgatta a tűréshatáraimat. Néhol kiábrándítóan buta tudott lenni. A karaktere túl egyszerűre sikeredett. Sokszor nem tudtam megérteni, miért gondolkodik úgy, ahogy az adott helyzetben, s miért nélkülöz mindenféle logikát. Értem, hogy ezzel a móddal tudott az író kitérni a fent említett dolgokra, de már csak egy lépés választott el tőle, hogy megorroljak Josh karakterére.
Ezen kívül, néhol túlságosan elszállt a fantáziája. A választott helyszín: eldugva a hegyek között, ahol még a térerő is ritkán látott vendég pont elég lett volna az alaptézisek megerősítéséhez. Nem kellett volna behozni különböző vadállatos gondolatokat és eseményeket a történetbe. Ezt a részt oly mértékben elrugaszkodottnak éreztem, hogy arra nem találok szavakat. Teljesen kizökkentett az olvasásból, csak úgy kirugdosott a lapok közül.
Összegében egy kellemes kikapcsolódás volt, s a kutyabolond énem számára, egyben egy kihagyhatatlan történet is. Megmelengette az ünnepek alatt a szívemet, s elősegítette a karácsonyi hangulatot. W. Burce Cameron tökéletesen ért a kutyák nyelvén, még ha az emberekén kevésbé is. Jöhet a többi kötete is! "

1 hozzászólás
>!
Emília5
W. Bruce Cameron: Karácsonyi kutyavásár

Nagyon aranyos, kedves könyv. Tele van bájjal és szeretettel. sajnálom, hogy nem karácsony előtt olvastam, mert igazi karácsonyváró hangulatot áraszt, az ember szívét melegséggel tölti el. Az írótól szokatlan módon nem a kutya szemszögéből nézzük a történteket, de így is nagyon izgalmas. Az első sortól az utolsóig leköt, nem egy szimpla romantikus, karácsonyi kutyás történet, hanem mélyebb mondanivalója van. Kutyásoknak egyenesen kötelezővé tenném.Sok mindenről szól, az elengedésről, a változásról, a változás képességéről, a hűségről, elfogadásról, a bátorságról, a szeretetről, barátságról, szerelemről, és hát természetesen a kutyákról. Csodás élmény volt. Mindenképp kedvenc lett.

>!
kratas P
W. Bruce Cameron: Karácsonyi kutyavásár

Ez nagyon tündéri volt. Édes és aranyos, kicsit ugyan csöpögős, de még az elviselhető mennyiségben.
Imádtam, ahogy Josh 'lelki fejlődése' le lett írva, ahogy beleszeretett a kutyákba és amitől még jobb az egész sztori, azok bizony a kutyák. Cameron történeteiben a kutyák (és a többi állat) személyisége nagyon szépen és őszintén kerül bemutatásra és a nehezen megfogalmazható témák is – mint például az elengedés és az összekuszált emberi viszonyok hatása életünkre – finoman és kedvesen lesznek visszaadva.

>!
Bogi0112
W. Bruce Cameron: Karácsonyi kutyavásár

Úriiisten!:O Úgy vágtam bele ennek a könyvnek az olvasásába, hogy biztos egy szokásosan elcsépelt karácsonyi sztori. Izgalmas volt, fordulatokkal teli. A szereplők az első pillanattól kezdve szimpatikusak voltak. Ettől az írótól még több könyvet elszeretnék majd olvasni:)

>!
Dorku
W. Bruce Cameron: Karácsonyi kutyavásár

Nagyon kis cuki könyv volt, a végét megkönnyeztem. A kutyák az ember legjobb barátai ♡

>!
Zsófi93
W. Bruce Cameron: Karácsonyi kutyavásár

Annyira aranyos volt hogy ilyen már nem is létezik!! Nagyon szeretem az ilyen történeteket ahol végig lehet követni egy ember és egy állat hogyan kezd el kötődni egymáshoz. A picik pedig… imádnivalóak!!
Cody és Rufus a kedvenceim, aki olvasta tudja miért aki nem annak csak annyi hogy már csak ezért is érdemes kézbe venni a könyvet! Ilyen testvéri szeretet és figyelmesség még talán az embereknél is baromi ritka.
A macskás jelenetet végig nevettem, ahogy ott sompolyognak meg minden…xD haláli volt!
A végén még majdnem sírtam is, hiszen nem tarthatta meg a kutyusokat és Lucy eredeti gazdija is színrelépett. A legszomorúbb része volt amikor sorra jöttek a picikért. :(
Azért mégis csak boldog vége volt és ennek így kellett lennie! Én alapból nem választottam volna el Cody Rufustól az adott körülmények miatt és hát… olvasd el! Komolyan! :)

>!
Pistacchio
W. Bruce Cameron: Karácsonyi kutyavásár

Nagyon tetszett, pont annyira, mint Cameron többi könyve. Ebben a részben mintha a kutyák háttérbe szorultak volna a szerelmi szálhoz képest, de ez egyáltalán nem negatívum. Kicsit jobb lett volna karácsonykor olvasni, de nem bírtam volna addig várni.


Népszerű idézetek

>!
Niitaa P

Miért nem szólt senki, hogy ilyen, ha az embernek kutyája van? Hogy attól fogva minden pillanatnak jelentősége lesz, hogy minden napból valahogy csak a legjobb emlékek maradnak?

82. oldal

>!
Niitaa P

(…) úgy tűnik, a kutyák már csak ilyenek: egy pillanat alatt megfeledkeznek a neheztelésről, elnéznek bármilyen sértést, hiszen annyival jobb érzés, ha mind barátok vagyunk!

89. oldal

>!
Niitaa P

– Hogy vagy? – veregette meg a kutya fejét bizonytalanul. Az dobolni kezdett a farkával a földön, szemét félig lehunyta. Ez nagyjából le is fedte Josh ismereteit a kutyák viselkedéséről: ha simogatják őket, csóválják a farkukat.

16. oldal

>!
Niitaa P

Egy táblázat arra való, hogy adatokkal legyen kitöltve.

86. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

J. D. Robb: Halálos ünnep
Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Donna VanLiere: Karácsonyi fény
Catherine Rider: Csók New Yorkban
Debbie Macomber: A fagyöngy alatt
Debbie Macomber: Első hó
Debbie Macomber: Angyali segítség
Richard Paul Evans: Kegyelem
Jonathan Franzen: Javítások