Karácsonyi ​kutyavásár 47 csillagozás

W. Bruce Cameron: Karácsonyi kutyavásár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Josh ​Michaels magányosan nyalogatja sebeit coloradói otthonában.

Ám életét feldúlja, amikor a szomszédja – legnagyobb megrökönyödésére –az ő nyakába varrja mindenórás kutyáját. Lucy melegbarna kutyaszeme azonban rögtön leveszi őt a lábáról, és , elhatározza, hogy mindent megtesz a kutyamamáért és imádnivalónak ígérkező kölykeiért.

Azelőtt sosem volt kutyája, ezért az állatmenhelyhez fordul segítségért. Megismerkedik Kerrivel, a gyönyörű és éles nyelvű állatbaráttal. Irányítása alatt Josh megtanulja, hogyan nevelje fel a kiskutyákat, hogy aztán örökbe adhassa őket a menhely Karácsonyi kutyavásárán. Mindeközben fülig beleszeret a lányba.

Azonban még annál is szerelmesebb lesz újdonsült, bundás családjába, akik váratlan boldogsággal aranyozzák be a napjait. Vajon képes lesz-e elszakadni imádott kiskutyáitól. Kerri és közte is feszültté válik a viszony; Josh nem akarja elveszíteni a lányt, ám nem tudja, hogyan hozhatná helyre a dolgokat.

Vajon igazán… (tovább)

Eredeti mű: W. Bruce Cameron: The Dogs of Christmas

Eredeti megjelenés éve: 2013

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
232 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571957 · Fordította: Somogyi Eszter

Kedvencelte 8

Most olvassa 10

Várólistára tette 69

Kívánságlistára tette 93

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
W. Bruce Cameron: Karácsonyi kutyavásár

„(…) úgy tűnik, a kutyák már csak ilyenek: egy pillanat alatt megfeledkeznek a neheztelésről, elnéznek bármilyen sértést, hiszen annyival jobb érzés, ha mind barátok vagyunk!”

Most is csak mosolygok, miközben ezt a pár mondatot írom ide.

Nagyon szeretem az állatokat, és a kutyusok nagyon cukik….ez a történet is az volt.
Vicces, könnyed, humoros, és nagyon szórakoztató.
Ellenben meg kell jegyezzem, többször méregbe gurultam, kedves Josh viselkedésén. Azt értem, hogy kezdő állattartóról van szó, de bizony voltak cselekedetei, amik nagyon buták voltak és igen csak fel ingereltek.
Viszont nem erre figyeltem elsődleges, egy könnyebb kikapcsolódásra vágytam és ezt meg is kaptam.
Tetszett.

>!
Niitaa P
W. Bruce Cameron: Karácsonyi kutyavásár

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
http://niitaabell.blogspot.hu/2018/01/w-bruce-cameron-k…

"Ez a könyv egy csodálatos karácsonyi történetet foglal magába. Maga a sztori nem hoz váratlan csavarokat, nem fog a hajunk kiesni a fordulatoktól. Szinte egyértelmű, mire számíthatunk, de mégis… nem csak azért, mert kutyás könyv, hanem önmagában is egy gyönyörű alkotás. Vicces, könnyed, humoros, s szerfelett szórakoztató.
Ugyanakkor, ha nem karácsonykor olvastam volna, nem hiszem, hogy ennyire elnéző lennék vele szemben. Ez az ünnep a szeretetről és a családról szól, így ha akartam volna, sem lettem volna képes felhúzni magam Josh néhány viselkedési formáján. Akármennyire is jókat mosolyogtam a legtöbb felmerülő szituációban rajta, hiszen minden szempontból egy kezdő kutyatulajdonos, de sokszor azért boncolgatta a tűréshatáraimat. Néhol kiábrándítóan buta tudott lenni. A karaktere túl egyszerűre sikeredett. Sokszor nem tudtam megérteni, miért gondolkodik úgy, ahogy az adott helyzetben, s miért nélkülöz mindenféle logikát. Értem, hogy ezzel a móddal tudott az író kitérni a fent említett dolgokra, de már csak egy lépés választott el tőle, hogy megorroljak Josh karakterére.
Ezen kívül, néhol túlságosan elszállt a fantáziája. A választott helyszín: eldugva a hegyek között, ahol még a térerő is ritkán látott vendég pont elég lett volna az alaptézisek megerősítéséhez. Nem kellett volna behozni különböző vadállatos gondolatokat és eseményeket a történetbe. Ezt a részt oly mértékben elrugaszkodottnak éreztem, hogy arra nem találok szavakat. Teljesen kizökkentett az olvasásból, csak úgy kirugdosott a lapok közül.
Összegében egy kellemes kikapcsolódás volt, s a kutyabolond énem számára, egyben egy kihagyhatatlan történet is. Megmelengette az ünnepek alatt a szívemet, s elősegítette a karácsonyi hangulatot. W. Burce Cameron tökéletesen ért a kutyák nyelvén, még ha az emberekén kevésbé is. Jöhet a többi kötete is! "

1 hozzászólás
>!
Molymacska P
W. Bruce Cameron: Karácsonyi kutyavásár

Amiért a kezembe vettem a könyvet, az a karácsonyi hangulat miatt volt. Az az igazi karácsonyi hangulata nem volt meg, ellenben minden más mesés volt.
Az eleje enyhén szólva is vicces. Ahogy Joshra rásózzák Lucyt, majd ahogy szegény Lucy ellése elkezdődik… szóval elég vicces. Kicsit át tudom érezni is, hiszen lehet akármilyen kutyaimádó gazdi, azért ez nem olyan hétköznapi dolog, amit te bármikor levezetsz/tudsz segíteni.
Ezután jón egy hatalmas érzelmi löket Lucyval és a kiskutyákkal: igen, itt egyszerre nevettem (mert még mindig vicces) majd sírtam (mert átéreztem a szülési depressziót) de közben meg ötleteltem, én mit csinálnék. Josh végül is egész jól állta a próbát :D Josh nagyon sok dologban megmutatta az olvasónak, milyen is kutyagazdi lenni, és milyen kötelezettségekkel jár: na meg örömmel, és mókával. Ahogy haladunk a történetben, úgy Josh egyre jobban megismeri a kutyás oldal pozitív és negatív oldalát is.
Kerrivel lévő szerelmi szál néha túl sok volt, és elterelődött a figyelem a kutyákról. Ez nekem igenis gond volt, mert aranyosak voltak, és az elején, amikor a kutyákhoz jött Kerri, nagyjából jó arány volt a kutyás és szerelmes részek között. A könyv közepe/vége felé nekem túl nyálas volt, és kevésbé kutyás. A végén egészen kiakadtam, mennyit drámáznak, pedig anélkül is jó történet lett volna.
W. Bruce Cameron szereti az állatokat, de inkább kutyás. Én inkább macskás vagyok (és emiatt neheztelek is rá, hiszen olyan gombóc macskát rakott be. A macskák kedvesek!), ettől függetlenül ez a könyv annyira édes, amelyet kutyás témában alig találni szerintem. Sőt állatosban is nehezen hozhatja bármelyik könyv ezt a szintet. Folytatást szeretnék…. sok-sok Lucy-s történetet meg Russel és Cody-s mókákat.

>!
K_A_Hikari 
W. Bruce Cameron: Karácsonyi kutyavásár

„Miért nem szólt senki, hogy ilyen, ha az embernek kutyája van? Hogy attól fogva minden pillanatnak jelentősége lesz, hogy minden napból valahogy csak a legjobb emlékek maradnak?”

Kutyás karácsonyi történettel nem foghatok mellé.
Hittem én. Aztán jött a kopp.
Talán bennem van a hiba, vagy nem jó hangulatban olvastam, de nem igazán lett tőle karácsonyi hangulatom, sőt, ami azt illeti, az énem kutyás oldalát se mozgatta meg igazán. Az a helyzet, hogy kicsi csalódottság azért van bennem. Jó téma, sok mindent ki lehetett volna hozni belőle, de sajnos úgy érzem, ez most nem igazán sikerült.
A kiskutyák miatt olvastam el főleg, az ő cukiságuk megmosolyogtatott, de igazán mély nyomot nem hagyott bennem a történet.
spoiler

Blogbejegyzés: http://irasaimtarhaza.blogspot.com/2018/12/w-bruce-came…

5 hozzászólás
>!
Felixa P
W. Bruce Cameron: Karácsonyi kutyavásár

Hibái ellenére is nagyon kedvelhető történet. Már maga a borító is olvasásra csábít. Na, persze, hogy az állatbolond molyok egyből bedőlnek neki. Én is így jártam… A kutyák természetesen imádnivalóan cukik, a karácsonyi légkör pedig szívmelengető hangulatot áraszt. A kutyus jelentek a könyv fénypontjai. A többi számomra eltörpült ezek mellett, de ilyen köntösbe bújtatva az egészet, ez nagyon is belefért.

>!
Emília5
W. Bruce Cameron: Karácsonyi kutyavásár

Nagyon aranyos, kedves könyv. Tele van bájjal és szeretettel. sajnálom, hogy nem karácsony előtt olvastam, mert igazi karácsonyváró hangulatot áraszt, az ember szívét melegséggel tölti el. Az írótól szokatlan módon nem a kutya szemszögéből nézzük a történteket, de így is nagyon izgalmas. Az első sortól az utolsóig leköt, nem egy szimpla romantikus, karácsonyi kutyás történet, hanem mélyebb mondanivalója van. Kutyásoknak egyenesen kötelezővé tenném.Sok mindenről szól, az elengedésről, a változásról, a változás képességéről, a hűségről, elfogadásról, a bátorságról, a szeretetről, barátságról, szerelemről, és hát természetesen a kutyákról. Csodás élmény volt. Mindenképp kedvenc lett.

>!
ladydark
W. Bruce Cameron: Karácsonyi kutyavásár

Hangolódjunk az ünnepekre V.
Hát ez egy szívet melengetően aranyos történet volt.
Már a kutyás témával megvett magának, e mellé jött még a karácsony, ami már aztán tényleg siker. És akkor még romantikát is csempésztek bele, nem sokat, épp csak egy csipetnyit. Josh karakterét nem mindig szerettem, sokszor olyan tedd ide tedd oda volt, de összességében a könyv nagyon tetszett. Még zsepi is kellett hozzá.

>!
Ananiila P
W. Bruce Cameron: Karácsonyi kutyavásár

Nem szeretek szomorú történeteket olvasni, ezért csak nagy ritkán olvasok olyan könyvet, amiben halálos beteg ember, vagy egy kutya a főszereplő. (Gyerekkoromban látott kutyás/állatos filmek mindig olyan szomorúak voltak, innen az idegenkedés)
De úgy döntöttem kilépek a komfortzónámból, mert kell a sok krimi után valami kis cukiság. Ennek a borítónak meg nem tudtam ellenállni mikor megláttam.
Nagyon aranyos történet, a kutyák karakterei nagyon jól vannak megírva, azonnal beleszerettem mindegyikbe.
Bárcsak az emberi szereplőkkel is ennyit foglalkozott volna az író!
Sajnos nagyon idegesítő karaktereket vonultatott fel. Josh tutyi-mutyi, de nem a szerethető fajtából, Kerri meg úgy fura ahogy van. Nem éreztem a kémiát közöttük.
Nem tetszett maga stílus (írás/fordítás?). Nagyon furák a párbeszédek, számomra a humor sem jött át.
De nem vagyok szőrös szívű (elvégre közeleg a karácsony) végül is élveztem a könyvet minden hibája ellenére is. Azok a jelenetek amikben a kutyusok szerepeltek elbűvöltek és kedvet kaptam további kutyás történetekhez is.

>!
Bogi0112
W. Bruce Cameron: Karácsonyi kutyavásár

Úriiisten!:O Úgy vágtam bele ennek a könyvnek az olvasásába, hogy biztos egy szokásosan elcsépelt karácsonyi sztori. Izgalmas volt, fordulatokkal teli. A szereplők az első pillanattól kezdve szimpatikusak voltak. Ettől az írótól még több könyvet elszeretnék majd olvasni:)


Népszerű idézetek

>!
Niitaa P

Miért nem szólt senki, hogy ilyen, ha az embernek kutyája van? Hogy attól fogva minden pillanatnak jelentősége lesz, hogy minden napból valahogy csak a legjobb emlékek maradnak?

82. oldal

>!
Niitaa P

(…) úgy tűnik, a kutyák már csak ilyenek: egy pillanat alatt megfeledkeznek a neheztelésről, elnéznek bármilyen sértést, hiszen annyival jobb érzés, ha mind barátok vagyunk!

89. oldal

>!
K_A_Hikari 

Mindenkinek megvan a maga keresztje. Ezt nem lehet elkerülni, egyszerűen ezt jelenti embernek lenni.

>!
K_A_Hikari 

Ez a kutyák tanulsága: fontos, hogy a pillanatnak élj, aztán lépj tovább a következő csoda felé.

>!
K_A_Hikari

Ha magadhoz veszel egy állatot, már előre tudod, hogy a végén összetörik majd a szíved. A kutyák olyan nagyon rövid időt töltenek velünk… Igen, persze, ők az ember legjobb barátai, de egy évtized, másfél, és annyi. Erre akartam célozni. Így hát az, hogy elveszítjük őket, része a dolognak, meg kell tanulnunk feldolgozni. De idefigyelj: én komolyan hiszek abban, hogy az egyik legfontosabb lecke, amit az ő feltétlen, rajongó szeretetükből tanulhatunk, az az, hogy igaz, minden véget ér, tovább kell lépnünk, de amíg tart, addig nem szabad elvesztegetnünk, tudod?

>!
K_A_Hikari

Ez is egy dolog, amire csak a kutyák képesek: kajla bohóckodásukkal bármilyen helyzetben jobb kedvre derítik az embert.

>!
Niitaa P

– Hogy vagy? – veregette meg a kutya fejét bizonytalanul. Az dobolni kezdett a farkával a földön, szemét félig lehunyta. Ez nagyjából le is fedte Josh ismereteit a kutyák viselkedéséről: ha simogatják őket, csóválják a farkukat.

16. oldal

>!
Niitaa P

Egy táblázat arra való, hogy adatokkal legyen kitöltve.

86. oldal

>!
K_A_Hikari

Lucy a lábára hajtotta a fejét, és nagyot szusszant. Abban a sóhajban ott volt a világtörténelem valaha élt összes anyáját összekapcsoló kimerültség.

>!
K_A_Hikari

Micsoda remek kutya! Most, hogy itt volt, Josh valamivel jobban érezte magát. Kevésbé egyedül.


Hasonló könyvek címkék alapján

Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Catherine Rider: Csók New Yorkban
Richard Paul Evans: Kegyelem
Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?
J. D. Robb: Halálos ünnep
Catherine Anderson: Felhők felett
Donna VanLiere: Karácsonyi fény
Debbie Macomber: A fagyöngy alatt
Debbie Macomber: Első hó
Debbie Macomber: Angyali segítség