Egy ​kutya négy útja (Egy kutya négy élete 2.) 150 csillagozás

Újabb regény az embereknek
W. Bruce Cameron: Egy kutya négy útja W. Bruce Cameron: Egy kutya négy útja

Buddy jó kutya.

Miután számtalan kalandos életen át kereste küldetését, Buddy immár biztos benne, hogy végre megtalálta, és teljesíti is azt. Mégis valahányszor végignézi, ahogy az eleven Clarity újból és újból bajba kerül, Buddy meggyőződik róla, hogy a lánynak szüksége van saját kutyára.

Amikor Buddy újjászületik, repes az örömtől, mikor Clarity, akiből azóta érdeklődő, de problémás tini lett, magához veszi. Azonban hirtelen elválasztják őket egymástól, és a kutya kétségbeesik – vajon ezentúl ki viseli Clarity gondját?

Elbűvölő és szívmelengető történet tárul az Olvasó elé reményről, szeretetről és végtelen odaadásról. A Dog’s Journey felveti a kérdést: vajon mi emberek gondoskodunk-e házi kedvenceinkről, vagy inkább ők mirólunk? A regény több, mint egy újabb kedves kutyás könyv – az örök hűségről és az akadályokat leküzdő szeretetről szól.

Eredeti mű: W. Bruce Cameron: A Dog's Journey

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
348 oldal · ISBN: 9789633999745 · Fordította: Vincze Judit Andrea
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
348 oldal · ISBN: 9789633739877 · Fordította: Vincze Judit Andrea

Kedvencelte 25

Most olvassa 7

Várólistára tette 95

Kívánságlistára tette 132

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Orsi999
W. Bruce Cameron: Egy kutya négy útja

W. Bruce Cameron: Egy kutya négy útja Újabb regény az embereknek

Amikor befejeztem az előző könyvet el se tudtam képzelni, hogy ez a könyv miről szólhat. Azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon meglepődtem, amikor kiderült, hogy csak pár év telt el az előző könyv lezárása óta. Szerintem méltó folytatása lett.
Ez a rész is ugyan úgy meghatott és itt is elég sokszor elsírtam magam. Jó volt látni, hogy a kutya spoiler tovább tudott lépni a gazdája elvesztésén és új feladatot talált. Érdekes volt, hogy itt végig ugyan az volt a gazdája, spoiler
Az író pedig nagyon jó keretet alkotott spoiler A történet és a kutya életének a végleges lezárása szintén megsiratott.

>!
MissFortune
W. Bruce Cameron: Egy kutya négy útja

W. Bruce Cameron: Egy kutya négy útja Újabb regény az embereknek

Hihetetlenül aranyos történet.Talán még jobban is sikerült, mint az első rész.
CJ-t nagyon megkedveltem. Lenyűgözött a Mollyhoz való hűsége. És persze a kitartása. Ilyen szülő mellett felnőni, nagyon rossz lehetett. Ha már itt tartunk; Gloria az eddigi legutáltabb könyves szereplőm lett. Amit a lányával művelt, számomra felfoghatatlan. Minden szempontból egy roppant gyűlölhető karakter. Aki még az állatokat is utálja.
Mind a 4 'útban' volt valami különleges. Ez egy eszméletlen könyv, amit minden állatbarát embernek bátran ajánlanék.

>!
Ardena
W. Bruce Cameron: Egy kutya négy útja

W. Bruce Cameron: Egy kutya négy útja Újabb regény az embereknek

Sok esetben a könyvek folytatása is olyan, mint a filmeké: felesleges. Úgy érzed nézés/olvasás közben, hogy ez a sokadik bőr lehúzása valamiről, aminek az alapötlete, kivitelezése az első résznél még megfogott, tetszett, de a második, harmadik részre unalmas és fárasztó lesz. Valahogy ez is ilyen volt. Abszolút kihagyható lett volna, de gondolom, az író úgy vélte, a kezdeti siker után van még ebben a történetben annyi, hogy megéri megírni a folytatást, amiből még talán elfogy néhány példány. Hát, most már elárulhatom: nem volt. Mármint lehet, hogy megvették néhányan, de a magam részéről, ha újra kezdhetném, nem olvasnám el ismét.
Az első rész valamennyire egyedi, eredeti volt, tetszett a kutyaszemszög, tetszett a visszatérés, jó volt elképzelni, hogy milyen lenne, ha visszakaphatnánk a rövid ideig (10+ évig) élő kedvenceinket, és azt, hogy „vigyáznak ránk”, szeretnek minket, ragaszkodnak hozzánk. A második részre mindez egy nyálas, habos-babos massza lett, összegyúrva némi családi problémával. A szereplők egyike sem volt szimpatikus, Gloriát egyértelműen felpofoztam volna, amiért ilyen felelőtlen, nemtörődöm, gonosz volt, de nekem CJ is sok lett egy idő után. Olyan ember pedig, mint Trent, nem létezik. Vannak barátságok, amik sokat kibírnak, de ilyen nincs. Ha lenne, ő lenne a herceg fehér lovon..
Persze, volt alkalom, amikor meghatódtam rajta, de az is kizárólag annak tudható be, hogy itt ült mellettem a saját Vattapamacsom, és belegondoltam, hogy mennyire ragaszkodom hozzá, és milyen jó, hogy van nekem, és mennyire fog fájni, ha elveszítem, de igazából ehhez ez a könyv sem kellett, mert mindezt nélküle is érzem.
Talán a történet vége volt az, ami leginkább nem nyerte el a tetszésem, ilyen lehetetlenül nyálas befejezéssel rég találkoztam már. spoiler

6 hozzászólás
>!
Lisie87 P
W. Bruce Cameron: Egy kutya négy útja

W. Bruce Cameron: Egy kutya négy útja Újabb regény az embereknek

Megint nagyon megríkatott a könyv. Úgyhogy most okosabb voltam, és nem olvastam a vonaton! XD
Számomra nagyon aranyosan, néha viccesen írta le Bailey, izé..Molly-Max- Toby gondolatait és cselekedeteit. Lehet, hogy kicsit túlzó volt a ragaszkodása, szeretete, önzetlensége, gondolom az író minél pozitívabban akarta beállítani a kutyákat. De aki szereti őket, annak felesleges, aki meg nem…annak meg mindegy. :P
Fél csillag levonás CJ karaktere miatt. Néha nagyon tudtam rá haragudni, mert voltak rossz döntései, és párszor ez Mollyn csattant. Trentet jobban kedveltem, de talán nála is kicsit túlzásba ment a kedvesség és törődés. Túl tökéletes volt, míg CJ viselkedése elég vegyes volt, ő jobban hasonlított egy átlag emberre, akinek vannak jó és rossz döntései, jó és rossz tulajdonságai.
Aranyos volt, megható, az biztos, hogy sokat tanulhatnánk a kutyáktól, ha csak fele annyi szeretet és hűség lenne minden emberben, mint egy boldog kutyában, akkor már jobb hely lenne a világ.

9 hozzászólás
>!
Niitaa P
W. Bruce Cameron: Egy kutya négy útja

W. Bruce Cameron: Egy kutya négy útja Újabb regény az embereknek

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2018/11/w-bruce-cameron…

"Nem hittem volna, hogy valaha is ezt mondom, de ez a kutyás könyv nem igazán nyerte el a tetszésemet. Az eddigiek annyira jók voltak! S pont ezért okozott ekkora csalódást az Egy kutya négy útja. Sokkal többet vártam volna el tőle, messzemenően többet. Sokszor még a főszerepben levő négylábú sem volt szimpatikus. Önzően gondolkodott, nem úgy, ahogy egy kutyának kellene. Többségében megállta a karaktere a helyét, megláttam benne azt az Ellie-t, akit szerettem, de voltak pillanatok, mikor az egész roppant erőltetettnek tűnt.
A túlontúl egyszerű fogalmazásmódtól futkározott a hátamon a hideg. Bármikor is írta az írói pályája alatt is W. Bruce Cameron, akkor is sokkal többet kellett volna már letennie az asztalra. A leíró jellemzések, történeti mesélések aránylag a helyükön voltak, de a párbeszédek! Azoktól nyílt ki a bicska a zsebemben.
Próbáltam a mondanivalójára figyelni, a komoly témákra, amikkel felszínesen foglalkozott – hiszen egy kutya számára mit sem jelent a bulimia –, de képtelen voltam elvonatkoztatni a hibáitól, így nem tudtam kellőképp élvezni az olvasást.
Úgy érzem, gyorsan rá kell olvasnom egy másik kutyás történetet, hogy ne veszítsem el az állatos könyvekbe vetett hitemet!"

3 hozzászólás
>!
Karcsika
W. Bruce Cameron: Egy kutya négy útja

W. Bruce Cameron: Egy kutya négy útja Újabb regény az embereknek

Oh kiskutyám, itt ülök és zokogok a telefonom felett a könyv értékelését írva. Imádtam, már nagyon régen érintett meg ennyire könyv és főszereplő.
Nem tudom, hogy pontosan, hogy nevezzelek, Bailey, Max, Molly, Toby…. De teljesen mindegy is, mert ugyanaz a csodálatos, jó kutya vagy! <3

>!
bokrichard
W. Bruce Cameron: Egy kutya négy útja

W. Bruce Cameron: Egy kutya négy útja Újabb regény az embereknek

Nem akarok ünneprontó lenni, de azért az író kezd számomra sablonos lenni. Az első kötet meglepő volt, szép volt, szomorú volt, emberi volt. A második kicsit túlságosan nyálas volt már nekem (lehet, hogy a szépséget ebbe a műfajba, és stílusba csak egy könyv erejéig láttam meg), de ezzel nem is lett volna semmi baj. A baj azzal volt, hogy ezt már olvastam. Az elsőhöz képest semmi pluszt nem ad, semmi más oldalt nem látok benne, pedig szerettem volna. Jó ez, csak… Nehezen fogalmazom meg, talán most nem is voltam/vagyok abban a kedvemben, talán más, de ez csak átlagos.

2 hozzászólás
>!
robbantea I
W. Bruce Cameron: Egy kutya négy útja

W. Bruce Cameron: Egy kutya négy útja Újabb regény az embereknek

Ez a könyv is tetszett, de az első része egy kicsit jobban. Talán az is megviselt az első kötet olvasásakor, hogy akkor már nem sok ideje volt hátra a szeretett kutyámnak, aki 15 éven keresztül mellettem volt. Akkor végigbőgtem kb. minden fejezetet, még azokat is, amelyik vidám volt. Most csak a végén :)
Azért adok csak 4 csillagot, mert egyik karakterrel sem tudtam azonosulni. Gloria borzasztóan idegesített, de néha CJ is.

>!
julcseee P
W. Bruce Cameron: Egy kutya négy útja

W. Bruce Cameron: Egy kutya négy útja Újabb regény az embereknek

Nagyon szerettem ezt a részt is, a könyv onnan folytatódik, ahonnan az első regényt abbahagytuk. Itt már persze másé lesz a főszerep, mármint az emberi főszerep, itt Clarity, aki az első részből megismert Ethan unokája (? legalábbis azt hiszem). Három újra születést élhetünk végig, mindhárom életben Clarity mellett köt ki a kutya. Én nem érzek semmi gondot azzal kapcsolatban, hogy folytattuk a regényt, szerintem nincs ebben semmi „lerágott csont”, csak hogy stílusos legyek :D A főszereplő kutyánknak nevezzük bármelyik nevén is, döntő szerepe volt Ethan, és Clarity életében is. Természetesen itt is sírósra sikeredett egy-két rész, főleg a vége, de szerencsére nem annyira mint az első részben. (nem keltem feldagadt szemekkel reggel). De azért szívmelengető volt ez is. Örülök hogy a polcomon tudhatom ezt a sorozatot. Most megyek, és megdögönyözöm a kutyámat, és elmondom neki hogy milyen jó kutya is ő :)

>!
Light_House
W. Bruce Cameron: Egy kutya négy útja

W. Bruce Cameron: Egy kutya négy útja Újabb regény az embereknek

Az első részben felváltva szerepeltek a vidám és torokszorító pillanatok. Ebben a részben viszont végig nyomasztó volt a hangulat. Legszívesebben bemásztam volna a könyvbe és megcibáltam volna Glóriát! Sokszor szorult össze a torkom, főleg a végén amikor a betegeknek segített. Megható volt.


Népszerű idézetek

>!
Lisie87 P

Nem a kutyáknak kell gondoskodniuk egymásról, hanem az embereknek a kutyákról.

43. oldal

W. Bruce Cameron: Egy kutya négy útja Újabb regény az embereknek

>!
lestal_rita

Szerintem ugyanis az emberek kutya nélkül folyton csak szomorkodnak.

298. oldal

W. Bruce Cameron: Egy kutya négy útja Újabb regény az embereknek

>!
Niitaa P

(…) az emberek bonyolult érzésein egy kutyának nehéz kiigazodnia.

W. Bruce Cameron: Egy kutya négy útja Újabb regény az embereknek

>!
MissFortune

Aprócska kutya voltam!
Életem során természetesen már találkoztam aprócska kutyákkal. Viszont eszembe se jutott , hogy akár én is lehetnék ilyen – mindig nagy testű kutya voltam, mert az embereknek néha bizony szükségük volt védelemre.

W. Bruce Cameron: Egy kutya négy útja Újabb regény az embereknek

>!
lestal_rita

Szükséged van valakire, aki hisz benned.Én hiszek benned CJ. Mindig is hittem -mondta Trent.

276. oldal

W. Bruce Cameron: Egy kutya négy útja Újabb regény az embereknek

>!
Amapola P

Nos, a könyvek kiváló rágcsálnivalók, igaz, szinte semmi ízük, az emberek pedig egyáltalán nem szeretik, ha a kutyájuk a könyvüket csócsálja. Megtanultam, hogy ez egyike azon játékoknak, amit jobb elkerülni.

146. oldal

W. Bruce Cameron: Egy kutya négy útja Újabb regény az embereknek

>!
Emília5

Hiába, vannak emberek, akik egyszerűen nem viselik el a kutyákat maguk körül. Szomorú dolog, még belegondolni is rossz, de attól még így van. Tudtam, hogy Gloria is közéjük tartozik-talán pont ezért nem lehetett igazán boldog egész életében.

333. oldal

W. Bruce Cameron: Egy kutya négy útja Újabb regény az embereknek

>!
lestal_rita

-Max? – kérdezte CJ. A hangját már csak távolról hallottam.
Haldokoltam.
Képtelen voltam megmozdulni, és már nem is láttam őket. Miközben a hullámok lassan elborítottak és elsodortak, még eszembe jutott, milyen jó, hogy Surranó itt marad, és vigyázni fog CJ-re és Trentre.
Hiszen Surranó olyan jó cica.

313. oldal

W. Bruce Cameron: Egy kutya négy útja Újabb regény az embereknek

>!
Barbc

CJ és Gloria egyaránt nagyon boldogtalanok voltak. Ezt nem igazán értettem,hiszen annyi mindennek lehetett örülni: például a szalonnának, vagy az olyan napoknak, amikor CJ-vel a hátsó kertben heverésztünk, és közben az ujjaival lágyan cirógatta a bundámat.

102. oldal

W. Bruce Cameron: Egy kutya négy útja Újabb regény az embereknek

>!
Lisie87 P

– Tehát szereti a kutyákat.
CJ felnevetett.
– Persze, ki ne szeretné őket?
– Sokan nem szeretik ám a kutyákat.

211. oldal

W. Bruce Cameron: Egy kutya négy útja Újabb regény az embereknek

3 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Catherine Anderson: Szélbe írt sorok
John Grogan: Marley & Mi
John Grogan: Marley meg én
Susan Wilson: A táncoló kutya
Steven Rowley: Lily és a polip
Dave Nasser – Lynne Barrett-Lee: A világ legnagyobb kutyája
Mary Alice Monroe: Déli karácsony
Christopher Moore: Mocskos meló
Catherine Bybee: Házasság hétfőre
Tom Watson: Pálcikakutya