Egy ​kutya négy élete: Ellie (Egy kutya négy élete) 19 csillagozás

W. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete: Ellie

Minden kutyának feladata van. Ellie-é mind közül a legfontosabb.

„Dolgoztam tehát, nem is akárhogy. Jakob szerint »jó kutya« vagyok. Ez a »keresd«-játék fontosnak tűnt a számára, ezért minden erőmmel azon voltam, hogy rendesen kitanuljam. Jó kutya akartam lenni. Jakob kedvéért.”

Ellie igen különleges kutya, rendkívüli hivatással. Kölyökkorától fogva mentőkutyának képezték ki. Képes arra, hogy rábukkanjon egy elveszett kisgyerekre az erdő közepén, vagy akár egy összedőlt épület alatt rekedt, sérült áldozatra. Embereket keres. És megmenti őket. Ellie erre született.
Ám ez még nem minden. Gazdáinak szintén szükségük van Ellie-re. És neki ki kell találnia, hogyan segítsen a hozzá legközelebb állókon.

Szívmelengető történet fiatal állatbarátok számára. Pillants be az ember legjobb barátjának világába!

Eredeti mű: W. Bruce Cameron: Ellie's Story

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
192 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633999769 · Fordította: Somogyi Eszter

Kedvencelte 4

Most olvassa 2

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 62

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Niitaa P
W. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete: Ellie

„– Jó kutya – mondta Jakob. – Ellie: te egy jó kutya vagy.”

Ez az a könyv, amit mindenkinek el kell olvasni. Mindenkinek, kicsiknek és nagyoknak, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. De tényleg! Ne haragudjatok, de csak ódákat tudok zengeni erről a kis könyvecskékről! Igaz, hogy az Egy kutya négy életével nem indult felhőtlenül a kapcsolatom (első élet!), azzal szemben az édes Ellie története teljesen levett a lábamról. Picit félve vettem kézbe, de nem volt miért aggódnom: beszippantott és az utolsó oldalig nem is eresztett: egy ültő helyemben olvastam végig.

A teljes értékelést itt érhetitek el:
http://niitaabell.blogspot.hu/2017/06/w-bruce-cameron-e…

2 hozzászólás
>!
Molymacska P
W. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete: Ellie

Pozitív csalódás volt a könyv, ezt meg kell mondjam.
Alapvetően nem nagyon vagyok oda az állattörténetekért, ráadásul még macskás is vagyok, így nehezen vettem rá magam erre a kötetre, de mindenképpen tudni akartam, a sorozatnak mi a sikere. Nos, mivel ez Ellie története, így ezt nem tudtam meg, de egy szép délután tölthettünk együtt.
Érdekes volt a betanítási folyamatot is végigkövetni, majd pedig egy mentőkutya munkáját is. Azt hinné az ember, hogy nem annyira izgalmas, de igenis akciódús volt. Az egészet pedig Ellie szemszöge erősítette meg, aki kutya hűséggel, és néha makacssággal, na meg macskák iránti ellenszenvvel üdítő és sokszor humoros pillanatokat okozott. A vége szomorú volt, de ahogy Ellie kezelte az egészet, mégis boldog maradt a történet.
Egyetlen negatívuma a besorolása: nem értem, miért degradálták le gyerekkönyvnek, miközben (bár ifjúsági) de sokkal szélesebb körben olvasható. Nem tudom, milyen az arany pöttyös párja, de sokkal nem gyerekesebb. Ellienek is pöttyöt kérünk! :D
Imádtam a könyvet, és valószínűleg valamikor belelesek majd az eredeti sorozatba is. Ha kutyaszerető vagy, ha macskamániás egy próbát tuti megér ;)

5 hozzászólás
>!
Chöpp 
W. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete: Ellie

Visszavittük a könyvtárba. Előjegyzés van rá. Mi – fennhangon – nem tudunk elolvasni egy könyvet 3 hét alatt. Főleg, mivel egyszerre hármat olvasunk. A régi szép időkbe visszanyúló hagyomány ez. Kicsi lány unszol: „Hájom mesét kéjek!”

>!
szl22
W. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete: Ellie

Nagyon hiányzott már a Cameron által megalkotott világ – természetesen kutyaszemszögből!
Örülök annak, hogy az Egy kutya négy életéből Ellie életét külön is kiadták: mint ahogy a borító elején olvashatjuk, az ő élete mind közül legfontosabb. Tisztelem és becsülöm azokat az embereket és kutyákat, akik arra teszik fel az életüket, hogy segítsenek az embereken – kerüljenek akármilyen veszélybe.
Itt végigkövethettük Ellie életét a születésétől a kiképzésén át spoiler. A könyv végén pár oldalban leírják, hogyan működnek ezek a programok, milyen kutyák alkalmasak a feladatra, mit kell az embernek megtanulnia, érdekes volt számomra.
Kutyaimádók számára kötelező darab, gyönyörű történet gyönyörű illusztrációkkal!

Megint elvégeztem a feladatomat. Jó kutya vagyok.

>!
kratas P
W. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete: Ellie

Hát igen, ha kutya/macska/bagoly/róka a főszereplő (vagy bármi, aminek minimum kettő, maximum négy lába van), akkor nálam nyert ügye van a könyvnek :)

>!
Sajtkukac94
W. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete: Ellie

Egyszerűen imádtam!
Bár Ellie története nem volt ismeretlen számomra, de örültem, hogy kapott egy külön könyvet, ami nagyobb hangsúlyt fektet a kutató-mentőkutyák munkájára. Érdekes volt megismerni a világukat.
A borító valami borzasztóan aranyos lett, olvasás közben többször megálltam, hogy kicsit gyönyörködhessek a kölyök németjuhász fényképén.
A végén az ajánlott honlapokat és könyveket biztosan megnézem majd, mert egészen fellekesültem a mentőkutyáz!s gondolatától, még ha csak civilként is.
Egy problémám volt mindössze, hogy ismét gondok adódtak a fajtiszta és a fajtatiszta kifejezések használatánál, de ettől eltekintve nagyon jó kis könyv volt.

>!
havrillas
W. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete: Ellie

Örülök, hogy ezt a részét külön is kiadták, mert tényleg Ellie végezte a legfontosabb munkát. Életeket menteni nagyon nagy dolog, és látszik, Ellie mennyire átérezte ezt. Az eredeti könyvben ez volt a kedvenc részem. Nagyon részletesen le van írva a kiképzése, ami külön jó, mert mindig is nagyon érdekelt, hogyan történik.
Mulatságos, hogy néhány helyen Ellie hogyan látja az embereket és a tetteiket.
Ellie egy nagyon bátor kutya, mindig a hivatását tartja szem előt. spoiler

>!
Rekababa07 P
W. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete: Ellie

Ami kutyás, az csak jó lehet. Valahogy így voltam ezzel a rövidke kis történettel is.
A kutya négy élete örökre belopta magát a szívembe, ezért nem volt kérdés, hogy Ellie történetét is el fogom olvasni egyszer. Azt gondolom, ha van író, aki igazán bele tudja élni magát egy kutya szemszögéből írt történetbe (vagy pont ugyanazt képzeli legjobb barátaink fejébe, mint én) az Cameron.
Inkább gyerekeknek szóló mese, mint ifjúsági regény, ennek ellenére közel 30 éves fejjel is tökéletes kikapcsolódás volt nekem.

>!
kidij
W. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete: Ellie

Szeretem az Egy kutya négy élete/útja könyveket, ezért örültem, amikor láttam, hogy ezt az „életet” kiadják külön. Gondoltam, juhúú megtudhatunk többet Ellie életéről. Ebben az egyben csalódnom kellett. Nem tudtunk meg sok új infot, sajnos. Ennek ellenére természetesen tetszett és egyetértek a gondolattal, hogy felhívjuk a figyelmet a mentőkutyákra és társaikra. Inkább gyerekeknek lett ez kiadva :)
Legjobban a könyv végén a témába vágó ajánlott könyvek tetszettek. Biztos fogok közülük szemezgetni.


Népszerű idézetek

>!
Niitaa P

Első emlékem: anyám illata és tejének íze.

(első mondat)

>!
Niitaa P

Ez a fű! Gyorsan megharaptam, hogy tudja, ki a főnök. Nem harapott vissza, tehát, úgy véltem, ezt megbeszéltük.

10. oldal

>!
Niitaa P

Egy kutyát nem lehet egyik gazdától a másikhoz taszigálni

114. oldal

>!
Niitaa P

– Jó kislány, Ellie! – dicsért meg, amikor elvégeztem a dolgomat.
Vannak emberek, akik egészen nagy ügyet csinálnak abból, ha egy kutya az udvaron végzi el a dolgát – Maya láthatólag közéjük tartozott.

94. oldal

>!
Niitaa P

(…) tudtam, hogy nekem is ki kell tartanom. Mert az a legfontosabb. Mert a kudarcnak a lehetősége sem merülhet fel, ha a siker ára csupán még több erőfeszítés.

116. oldal

>!
Niitaa P

– Jó kutya! – dicsért meg.
Jó kutya, csak mert utána eredtem? Nem valami nehéz ezt az embert lenyűgözni.

14. oldal

>!
Niitaa P

Már értettem ,hogy megy ez. A kutyák nem választhatják meg, hol akarnak élni. Azt az emberek döntik el.
De ettől még nem éreztem kevésbé úgy, mintha kettészakítanának legbelül.

112. oldal

>!
Niitaa P

Hiszen mi másra való a „munka”, mint hogy a dolgokat jobbá tegyük?

157. oldal

>!
Niitaa P

Séta? Ezt a szót ismertem és nagyon kedveltem. Lelkes farkcsóválásba kezdtem. Egy séta majdnem olyan jó dolog, mint a krumpliszirom!

40. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jack London: A vadon szava
Tom Watson: Pálcikakutya
Kate DiCamillo: Penny miatt
Szász Imre: Basa
Fekete István: Bogáncs
Cécile Aubry: Belle és Sébastien
Holly Webb: Az ellopott kiskutya
Svend Fleuron: Snipp, a nagy vadász
Berényi Mihály: Zira naplója
Vojnich Iván: Zuhatag visszatér