Egy ​kutya négy élete (Egy kutya négy élete 1.) 794 csillagozás

W. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete W. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete

Minden ​kutya a mennybe kerül… kivéve, ha elintézetlen feladatuk maradt itt, a Földön.

Lenyűgöző történetünk főszereplője, egy aranyos kutyus nem egy, de több életen keresztül próbál meg rájönni arra, hogy mi is az élete célja. A Kutyás történet más, mint a többi megszokott, cuki kis kutyusokról szóló megható regény. Az élet legalapvetőbb kérdésére keresi a választ: miért vagyunk itt? Hősünk, Béni maga is megdöbbenve tapasztalta, hogy lenyűgöző szépségű, aranyló szőrű kiskutyaként született újjá, miután végigélte egy korcs, kóbor kutya tragikusan rövid életét. Az új lehetőséget kihasználva eljut a nyolcéves kisfiú, Ethan ölelő karjába. Együtt számtalan lélegzetelállító kalandot élnek át, és közben Béni megtanulja, hogyan legyen jó kutya.

Hősünk kalandja azonban nem ér véget azzal, hogy egy szerető család kedvenc háziállata lett. Ismét újjászületik, és vaksin pislogó kölyökkutyaként megint csak azt szeretné kideríteni, hogy képes lesz-e valaha is rájönni… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2010

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633999721 · Fordította: Varga Csaba
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633999721 · Fordította: Varga Csaba
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633999721 · Fordította: Varga Csaba

4 további kiadás


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Bailey · Ethan Montgomery


Kedvencelte 198

Most olvassa 35

Várólistára tette 363

Kívánságlistára tette 326

Kölcsönkérné 13


Kiemelt értékelések

Niitaa P>!
W. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete

Egy csodálatosan szívszorító történet kutyus és gazdája között.
Az első élet után majdnem elhajítottam a könyvet, hangosan sipákolva, hogy ez nem lehet, nem érhet így, ilyen gyorsan véget, ez kegyetlenség. Nem bánom, hogy folytattam, hisz kiderült, mennyire sok jelentőséggel bírt az első is.
Imádtam az összes életében, jó volt belelátni a fejébe. Nagyon jól visszaadja ,hogy hiába beszélünk nekik, a kulcsszavakat, az ismerteket megértik, például a nevüket, de többet nem. Imádom, hogy mindennek örülnek és mindig csóválják a farkukat. Hogy átsegítenek a nehéz pillanatokon. Megszállott kutyarajongóként csodálatos volt ezt a történetet olvasni, szívemhez nőtt.
Többször is ejtettem könnyet az olvasás során, de mindegyik cseppnek megvolt a maga jelentősége. Felidézte a saját kutyámmal töltött boldog perceket és, hogy mennyire fájt az elvesztése.
A könyv elolvasása után szeretnék újra igazi gazdi lenni, alig várom már, hogy újra eljuthassak erre a pontra!

Egyetlen egy zavaró dolog volt, de az nem is igazán a könyvben. Most komolyan… a Bailey nevet miért kellett a fülszövegben lefordítani Bénire ????

14 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
W. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete

„Egyetlen pillanatig sem adta fel. Még az utolsó percben sem. Ha pedig ő képes küzdeni, tudtam, hogy nekem is készen kell állnom a harcra. Mert fontos. Mert szó sem lehet vereségről, ha a sikerhez csak annyi kell, hogy még elszántabban küzdjünk.”

Átlagban az állatbarát molyokat két kategóriába sorolom, a cica szeretőkre és a kutya imádókra.
Én mindkettőbe tartozom, egyformán imádom a cicákat és a kutyákat is.

Egy kihívás miatt kaptam ezt a könyvet olvasásra, mivel magamtól valószínűleg nem mostanában vettem volna kézbe.
Hogy őszinte legyek, elég idegenkedve álltam hozzá.
Meg is volt az okom rá, mivel nincs egy hónapja, hogy eltemettem a kutyámat…életem egyik leghűségesebb szerelmét és barátját. Persze pontosan tudom nem élhetnek annyit, mint azt egy szerető gazdi szíve elvárná, mégis ezekre és magára a történetre nem lehet felkészülni.

Túl sok volt nekem, túl sok fájdalmat éreztem.
És mivel nagyon beletudtam élni magam, ugyan hamar kiolvastam, de még mindig bennem ég a történet aromája.

Meglepődtem, de egyben tetszett az elképzelés, hogy a kutya lelke folyamatosan újjászületik, miközben próbálja megállni a helyét és folyamatosan igyekszik a céloknak megfelelő viselkedést és életformát felvenni egy olyan világban, ahol teljesen ki van szolgáltatva az ember kénye kedvének.
A történet teljesen magával ragadott, néhol tudtam picit mosolyogni, de sok esetben megrázott.
A kutyás nézőpont pedig külön örömömre szolgált.

Biztos, hogy gazdagodtam egy csodás történettel, de azt is tudom nem fogom folytatni, legalább is jó darabig biztosan nem.
Ennyi bőven elég volt a kis lelkemnek, de keserű boldogság is elönti kicsi szívemet, mert kihagyni is kár lett volna.

2 hozzászólás
Klodette>!
W. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete

Nagyon tetszett, de azért vontam le a fél csillagot, mert…
1. Nagyon különbözött a filmtől, bár ez inkább a film hibája, hiszen a könyv volt az alap!
2. A vége olyan szomorú volt. :(
Amúgy persze egy igazi szívmelengető, kedves kis történet, ami csak még jobban megerősít abban, hogy a kutyák a világ legjobb állatai. Imádom persze a cicákat is, de egy kutya az feltétel nélkül szeret, hű a végsőkig, életet is menthet, méghozzá sokféle módon.
A filmet is imádtam anno és hát ez a könyvvel sem volt másképpen.
Megható sztori az ember legjobb barátjáról. :)
Igazán különleges dolog volt egy sok és sokféle életet megélt kutyus kalandjait végigkövetni, aki mindig csak jót akart tenni, jó akart lenni.
Mi emberek fele annyit sem érünk, mint a kutyák. Ezt most komolyan mondom, mert amik folyamatosan megtörténnek az állatokkal… :( Inkább nem is akarok az ilyen szörnyűségekre gondolni.
Nagyszerű könyv és szerintem mindenkinek olvasnia kellene! :)

Sippancs P>!
W. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete

Ha azt nézzük, hogy az állatbarátok nagy része felosztható kutyás és macskás emberekre, akkor én egyértelműen az utóbbiak táborát erősítem, főleg az elmúlt 2-3 évben. Ettől függetlenül olyan szinten elvarázsolt ez a könyv, mint még talán állatos történet sosem. Annyira remekül megírt, annyira jól összerakott kis regény volt ez, mintha tényleg egy kutya írta volna a saját tappancsával és eszével. Mindegy, hogy otthon olvastam, a buszon ülve vagy 10 percet ellopva az ebédidőből, rengeteget sírtam és nevettem rajta, mert mind a négy élet egyszerre volt humoros és megható, aranyos és szívbemarkoló. Ugyanakkor az is nagyon tetszett, hogy minden életnek megvolt a maga tanulsága és a mondanivalója, egy olyan alapötlet köré építve (újjászületés), amely talán nem is elképzelhetetlen.

Kortól és nemtől függetlenül csak ajánlani tudom!

(Zárójelesen szeretnék megjegyezni két dolgot.
1. Aki a fülszöveget írta, az nagyon nem lehetett tisztában a könyv tartalmával. Miért kellett a Bailey-t Béninek lefordítani???
2. Aki a borítót tervezte, szintén nem lehetett képben a kutyák fajtájával. Szívesen megkérdezném, hogy ezek közül melyiket gondolja golden retrivernek, németjuhásznak vagy fekete labradornak?)

4 hozzászólás
Orsi999>!
W. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete

Azt el kell, hogy mondjam, hogy a filmet már láttam, így nagyjából már tudtam, hogy mire számítsak a könyvtől. Amúgy szerintem a filmet elég jól megcsinálták, eléggé hasonlítanak.
Imádtam az egész könyvet.
Nagyon szeretem a kutyákat, és el sem tudnám képzelni az életemet nélkülük. Mindig volt kutyánk, de sose érdekelt minket, hogy most fajtiszta-e vagy sem, csak kutya legyen. A kutyák iránti szeretetemnek köszönhetően mindig is sírtam, amikor egy kutya meghalt. Így már az elejétől kezdve tudtam, hogy egy érzelmi hullámvasút lesz számomra ez a könyv.
Tovább nem tudok spoiler nélkül írni, így aki még nem olvasta a könyvet ez csak saját felelősségre olvassa el a többi részt.
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler

2 hozzászólás
Trudiz >!
W. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete

Kutyául jól ír Cameron. Talán ért a kutyák nyelvén, hogy ilyen szinten teljesedett ki kutyaérzésből? A négy élet-történetből a második és persze az utolsó vége találta telibe a szívemet. Eltévedés, izgalom, szerelem is szerepet játszott benne. A kutya feltétel nélküli szeretetére, hűségére találtunk példát. Varga Csaba fordításához gratulálok, mivel a magyar nyelvkincs által hihetetlenül profin adta át az érzéseket. :)

1 hozzászólás
Milli88 P>!
W. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete

Nem is tudom, hogy hol kezdhetném? Ez a könyv egyszerűen VARÁZSLATOS volt. Nem is gondoltam volna, hogy ennyire magával ragad majd.

Mély és szélsőséges érzelmeket váltott ki belőlem. Nem egyszer hangosan nevettem Bailey vagy épp Ellie vicces megnyilvánulásai alkalmával. És természetesen sírtam is. Mondjuk tudni kell rólam, hogy nem igazán szoktam könyvön sírni. El tudok magamban vonatkoztatni annyira a szereplőktől, hogy ne folyjanak patakokban a könnyeim. De ez a kötet mégis sírásra késztetett. Nem is egyszer, hanem háromszor is. Persze számítottam rá mi fog történni, így nem ért váratlanul, de valamiért mégis azt hittem, hogy nem fog ennyire mélyen megérinteni. Szomorú volt, de nem e miatt készteti sírásra az olvasót.

Amiatt gyűlik gombóc az ember torkában, mert annyira őszinte szeretettel és szépen van megírva az egész könyv, hogy az valami elképesztő.

KEDVENC lett! Imádtam mind a négy életet. Persze nem minden dologgal értettem egyet Tóbi, de ezek megélése is kellett a végkifejlethez.

Kiemelt helye lesz a polcomon. Ez az a könyv, amit kutyásnak, kutyátlannak, degusnak, hörisnek, tekisnek, tengerimalacosnak, cicásnak, halasnak, egyszóval MINDENKINEK el kellene olvasnia. ❤

DaTa>!
W. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete

A vizsgaidőszakos, agyleszívós hajtás után pont ilyenre volt szükségem. Nem különleges (szép)irodalmi magaslatokba visz persze ez az írás, de maximálisan kikapcsolt. Sokszor mosolyogtam, néha annyira izgultam, hogy majd beleremegetem, és bizony bevallom, három alkalommal a könyvet lerakva, zokogva rohantam oda az ágyában alvó kutyámhoz, és csak öleltem, simogattam, becézgettem őt, miközben ő nyalogatott. Hála, hála, hála a kutyákért. Ez pedig egy valóban szép könyv itt.

MissFortune>!
W. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete

Gyönyörű, szívbemarkoló történet az ember legjobb barátjáról.
Nagyon jó volt a kutyus szemszögéből olvasni. Egészen vicces gondolatai voltak, Ez már csak azért is tetszett különösen, mert sokszor eljátszok a gondolattal, vajon a 'kis' huskym mire gondolhat.:'D Ő tuti hogy semmi jóra. Bailey kitartása lenyűgöző, ahogy Ethant kereste. Ez az igazi hűség. :)
Imádtam azt a részt is, amikor Ellie lett belőle, és rendőrkutyaként tengette a mindennapjait.

WindStorm>!
W. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete

(…) szó sem lehet vereségről, ha a sikerhez csak annyi kell, hogy még elszántabban küzdjünk.

Wesley bagoly után úgy érzem, hogy Bailey kutyus is belopta magát a szívembe.
Nagyon aranyos könyv, imádnivaló karakterekkel, s persze a főszereplőnk minden alakalommal egy kis csoda!
Leírhatatlanul kellett ez a lelkemnek, teljesen átjárt az a szeretet, amit Ethan nyújtott át Bailey-nek, és fordítva.
Egyszerűen csak úgy faltam a lapokat. Mosolyogtam, megrökönyödtem, féltem, izgultam, és igen csak meghatódtam a végén. Szomorú, s egyben lenyűgöző volt az utolsó pár fejezet. Meglelték mindannyian a nyugalmat, szeretetben, békességben, egymás karjai között.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
352 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633999738 · Fordította: Varga Csaba
11 hozzászólás

Népszerű idézetek

Trudiz >!

[…] szó sem lehet vereségről, ha a sikerhez csak annyi kell, hogy még elszántabban küzdjünk.

245. oldal

5 hozzászólás
Szofi_15>!

Hiszen itt vagyunk egymásnak! Hogy a csudába történhetne bármi rossz?

127. oldal

6 hozzászólás
Netti_10>!

Reméltem, hogy az én halálom miatt nem sír majd. Hiszen az volt az életem legfőbb célja, hogy szeressem, hogy vele legyek, és boldoggá tegyem. Most sem akartam elszomorítani.

195. oldal

Light_House>!

Nagyon úgy fest, hogy a családomban mindenki szellemi fogyatékos.

14. oldal

Impalagirl>!

Egyetlen pillanatig sem adta fel. Még az utolsó percben sem. Ha pedig ő képes küzdeni, tudtam, hogy nekem is készen kell állnom a harcra. Mert fontos. Mert szó sem lehet vereségről, ha a sikerhez csak annyi kell, hogy még elszántabban küzdjünk.

245. oldal

1 hozzászólás
Szofi_15>!

– Rossz kutyák nincsenek, Bobby, csak rossz emberek! Szeretetre van szükségük.

49. oldal

Light_House>!

Amit megtanultam az első anyámtól, az elvezetett Ethanhoz. Amire pedig Ethan tanított, annak segítségével alá tudtam merülni abba a fekete vízbe, és megtaláltam Geoffrey-t. Közben pedig Jakobtól elsajátítottam, hogyan kutassam fel és találjam meg az embereket, akik közül sokat meg is tudtunk menteni.
Alighanem ez lehetett az oka annak, hogy Ethant elhagyva, Ellie-ként születtem újjá. Minden, amit korábban tettem, minden, amit korábban tanultam, hozzásegített ahhoz, hogy jó kutya legyek, és megmentsem az embereket. Eközben ugyan nem voltam annyira boldog, mint csacsi kutyus koromban, ám mostanra tisztában voltam azzal, miért is nyűgöznek le annyira ezek a teremtmények, ezek az emberi lények attól a pillanattól kezdve, hogy először megláttam őket. Azért, mert a sorsom elválaszthatatlanul összefonódott az övékkel.

281-282. oldal

Amarinella>!

Akkor is a konyhában voltam, amikor meghallottam Anyu sikítását a házból.
-Bailey!
Azt hiszem, megtalálhatta a cipőit.

88. oldal, 9. fejezet

Pierce>!

– Rossz kutyák nincsenek, Bobby, csak rossz emberek! Szeretetre van szükségük.
– Némelyik elromlik belül, señora. Oszt olyankor semmi, de semmi nem javíccsa meg őket.

49. oldal

gabriel93>!

Alaposabban eltöprengve az élet nagy dolgain, rájöttem, hogy ez a világ összetettebb annál, mint azt sejtettem.


A sorozat következő kötete

Egy kutya négy élete sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lucy Score: Amit sosem fedünk fel
Chevy Stevens: Út az elveszettekhez
Charles Martin: Hegyek között
Eowyn Ivey: A hóleány
Elle Kennedy – Sarina Bowen: Good Boy – Jófiú
Nora Roberts: Biztos menedék
Debbie Macomber: Tengerparti menedék
Rita Falk: Télikrumpligombóc
Paul Auster: Timbuktu
Sigrid Nunez: A barát