Thomas, ​a gőzmozdony – Válogatott mesék 8. (Thomas, a gőzmozdony – Válogatott mesék 8.) 11 csillagozás

W. Awdry: Thomas, a gőzmozdony – Válogatott mesék 8.

Thomas és barátai szeretettel köszöntenek ismét Sodoron! Ebben a kötetben megismerkedhetsz Spencerrel, a hercegi család kissé öntelt mozdonyával, megtudhatod, hogyan segített Edward öreg barátján, Trevoron. Végigkísérhetsz egy izgalmas versenyt Thomas és Bertie, az utasszállító busz között. Újból olvashatsz arról, miként nevelték meg a fennhéjázó Dízelt a sodori Igazán Hasznos Mozdonyok, valamint arról, hogyan szelídült meg Daisy, amikor szembe találkozott egy önfejű bikával.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2008
80 oldal · ISBN: 9789636289331

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

buzavirág>!
W. Awdry: Thomas, a gőzmozdony – Válogatott mesék 8.

Spencer és Edward versenye mellett Disel is feltűnik, hogy sok galibát okozzon Sodor szigetén, de az igazi gondot Bajnok, a bika okozza.

Millázs>!
W. Awdry: Thomas, a gőzmozdony – Válogatott mesék 8.

Ez a kötet aranyos, ebben legalább nincs kőfejtőre vagy letakarásra ítéltetés, mint az ötödikben, ha jól emlékszem.
Bár versengés van, de a vesztes emelt fővel viseli a helyzetet.

Gelso>!
W. Awdry: Thomas, a gőzmozdony – Válogatott mesék 8.

(2011.09.09. ) A korábban adott 5 csillagot eggyel csökkentettem (és gondolatban még eggyel) – talán azért, mert nincs a mesék között semmi megkapó, egy idézendő gondolatot nem találtam, és a gyerekeknek sincsen „erkölcsi üzenet” a „kaptafásakon” kívül. Nincsen olyan történet, amely megnevettetett, elgondolkoztatott, vagy ami miatt picinyke mosoly üldögélne a szájamon… Talán Trevor, a kis gőztraktor története kivételként emelkedik ki, ahol ez a kis aranyos szerkezet megmenekül az olvasztótól, és további életében régi álmát valósíthatja meg: gyerekeket tesz boldoggá. Ami újdonság, hogy a címadó, gyerekek-kedvence Thomas, a gőzmozdony, most inkább háttérszereplőként jelenik meg a történetekben (kivéve: Bertie, Dízel); és ami még új, és emiatt adtam vissza a gondolatban elvett negyedik csillagot, hogy új szereplőkkel ismerkedhetünk meg: a galibákat okozó, buta vicceket elsütő Dízel, a munkában válogatós, fennhéjazó, dízelmotorkocsilány Daisy, aki még az utasok zúgolódását sem veszi figyelembe; az áramvonalas, ezüst színű és amúgy öntelt, „főállásban” a hercegi párt furikázó Spencer – ezek dízelmozdonyok, Bertie, a busz, aki viszont játékos, versenyt szerető „személyiségével” hasonlóan vált kedvencemmé, mint a szimpatikus, gyerekek szórakoztatására megmentett Trevor.
(12/09/20) Az utóbbi napokban már kétszer kellett elolvasnom, sorban, minden mesét egymás után, mert csak így indulhat egy nap bölcsi előtt…

zamil>!
W. Awdry: Thomas, a gőzmozdony – Válogatott mesék 8.

Rá kell jönnöm, hogy egy kaptafára épülnek ezek a történetek, de mit tegyek a kicsi kedvence.


A sorozat következő kötete

Thomas, a gőzmozdony – Válogatott mesék sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

W. Awdry: Thomas, Henry, James
Zdeněk Miler – Jan Čarek: A vidám Pöfivonat
Ian Carney: Wilson, ébredj!
Bújj elő! – Mozdony Marci
Thomas, a gőzmozdony – Havas meglepetés
Csohány Domitilla: Miki és a lillafüredi kisvasút
A kék kisvonat
A piros kisvonat
Kerényi B. Eszter: Királyi vonatok
Solymos Tamás Géza: Heke, a titkos főszereplő