Thomas, ​a gőzmozdony – Válogatott mesék 4. (Thomas, a gőzmozdony – Válogatott mesék 4.) 14 csillagozás

W. Awdry: Thomas, a gőzmozdony – Válogatott mesék 4.

Öt újabb szereplővel ismerkedhetünk meg ebben a könyvben, a gőzmeghajtású teherautóval, Elizabeth-tel, akit véletlenül fedeznek fel egy régi kocsiszínben, Crankyvel, a kikötő nagy darujával, aki lenézi a mozdonyokat, egészen addig, míg egyszer a segítségükre nem szorul… Találkozunk a hernyótalpas traktorral, Terence-szel, aki nagy segítséget nyújt egy hóakadálynál. Megtudjuk, ki a Sodor-szigeti vasút legrégibb mozdonya, és miért akar Mavis, a dízelmozdony Toby szárnyvonalán közlekedni.

Egmont-Hungary, Budapest, 2007
76 oldal · ISBN: 9789636287481 · Fordította: Bartha Dániel

buzavirág P>!
W. Awdry: Thomas, a gőzmozdony – Válogatott mesék 4.

Ezer szikra és parázs, mennyi izgalom történik Sodor szigetén. Ezúttal öt új szereplővel ismerkedhetünk meg, a legjobb szerintem Cranky története.

Millázs>!
W. Awdry: Thomas, a gőzmozdony – Válogatott mesék 4.

Nem is gondoltam volna, hogy a kétéveseim ennyire rákattannak ezekre a mesékre. A rajzfilmmel is próbálkozott apa, de az még túl gyors és hosszú, de könyv formátumban a kedvenceik közé tartoznak.
Cranky története a favorit, Terence és Elizabeth a második helyen áll, a másik két mese is tanulságos, csak nem jön át a történet a képeken. Nem eléggé beszédesek, így nem is köti le őket annyira és persze nincs benne Pösszi (Percy).

Reelka>!
W. Awdry: Thomas, a gőzmozdony – Válogatott mesék 4.

Nagyon szereti a fiam hallgatni a rajzfilmekbol megismert kalandokat.

zamil>!
W. Awdry: Thomas, a gőzmozdony – Válogatott mesék 4.

Nincs olyan mint a rajzfilm, nem adja vissza azt a hangulatot, bár a gyereknek ez is tetszett. A képek szint mindent elmesélnek, ami egyszerre előny és hátrány is. Jó volt nem átlagos szereplőkről olvasni.

Gyöngyöm>!
W. Awdry: Thomas, a gőzmozdony – Válogatott mesék 4.

Stílusosan a 4. Részt kapta a kisfiam annó a 4. Szülinapjára. Minden mennyiségben képes Thomas meséket nézni, hallgatni. Terence története lett a kedvenc ebből a könyvből.

tilia_tomentosa>!
W. Awdry: Thomas, a gőzmozdony – Válogatott mesék 4.

Két és fél éves kisfiam nagyon szereti ezt a sorozatot. Mindig figyelemmel hallgatja. Izgatottan várja az új szereplőket és azt, hogy mi történik velük.

Thomas, a gőzmozdony – Válogatott mesék sorozat · Összehasonlítás