Utolsó ​pokoli történetek 75 csillagozás

Vujity Tvrtko: Utolsó pokoli történetek Vujity Tvrtko: Utolsó pokoli történetek

Nagy ​sikerű sorozatának utolsó könyvében Vujity Tvrtko a tőle megszokott, hihetetlenül izgalmas, olykor könnyfakasztó vagy éppen mulatságos történeteket mutat be. Az Utolsó pokoli történetek segítségével olyan helyekre is eljuthatnak, ahová senki sem jár. Keresztül-kasul beutazhatják a földet, Amerikától Albániáig, a brazil őserdőtől az afrikai sivatagig. A tv2 Pulitzer-emlékdíjas riportere több mint húsz fejezetben meséli el lebilincselő történeteit. Tvrtko észak-koreai küldetése igazi világszenzáció, hiszen a „kommunista mennyországba” a legritkább esetben engednek be idegeneket. Most mégis bepillantást nyerhetnek a világ legzártabb országának szigorúan őrzött titkaiba, a sokkoló hatású Rákosi Mátyás Magyar Kórház mindennapi életébe. Megismerhetik a Bobhercegnő torokszorítóan szép történetét, aki halálos betegségével harcolva jutott ki a téli olimpiára, miközben Amerika legendájává vált. A könyv bemutatja az AIDS gyermekeinek nyomorúságos életét. A kicsiket, akiket születésük… (tovább)

>!
Alexandra, Pécs, 2014
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633574553
>!
Alexandra, Pécs, 2002
360 oldal · keménytáblás · ISBN: 9633683122
>!
Alexandra, Pécs, 2001
360 oldal · keménytáblás · ISBN: 9633680794

Enciklopédia 1


Kedvencelte 3

Most olvassa 2

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

>!
Papusz P
Vujity Tvrtko: Utolsó pokoli történetek

Írtam egyszer karcban, hogy kiborultam, és szünetelnem kell. Meg is tettem, mert akkor még nem tudtam, hogy a nehezén már túl vagyok. Az AIDS-es gyerekek után következő történetek se jelentettek könnyed esti szórakozást, de mindenképp könnyebbek voltak, mint az őket megelőző három.
Akitől kölcsönkaptam, azt mondta, számoljam meg, hányszor kívánom, hogy bár tartoznék másik fajhoz, és hányszor kerülget vagy kap el a sírás. Nem számoltam. Elégszer.

6 hozzászólás
>!
mokus33
Vujity Tvrtko: Utolsó pokoli történetek

Nehéz és megrázó olvasmány, tényleg ezek is igazi POKOLI történetek. Sokszor éreztem azt, hogy én ezt nem tudom tovább olvasni, mert borzasztó a világ, amiben élünk, és inkább nem is akarok tudni róla, de aztán rájöttem, hogy nem megoldás az, ha elfordítom a fejemet és úgy csinálok, mintha ilyen nem történhetne meg. Persze azt sem hiszem, hogy attól bármi is változik a világ másik felén, hogy ez a könyv (vagy a többi pokoli történet) megszületett, mégis érdemes volt megírni, mert legalább tudunk róla, és ha sokan és sok helyen hangoztatják és bemutatják ezeket a borzalmakat, hátha változik valami!!
Nagyon tetszettek a könyv végén lévő rövid, viccesebb történetek is, talán picit ellensúlyozta a többi történet pokoliságát.

>!
kukuska
Vujity Tvrtko: Utolsó pokoli történetek

Nem emlékszek pontosan , melyik évben is olvastam . Azt sem tudom, hogy ebbe a könyvbe v. a másikba olvastam, amikor is a női WC-t bekamerázzák és agya lágyult emberek az ott látottakat fel teszik a netre, vagy pornografiára vágják.
Ez nagyon megmaradt bennem és mindig szétnézek a Wc-be nyelvemet is kiöltöm, ha netalán ilyen lenne a M.O. -i WC-be.
Érdemes elolvasni, titkokat tár fel az író, melyek igazak is!!

>!
kiscsillag0310
Vujity Tvrtko: Utolsó pokoli történetek

Egész kicsi korom óta készülök újságírónak. Valamelyik nap azt mondtam @Why_Doboz-nak, hogy ha egyszer megingok a céljaimat illetően, elolvasok egy Tvrtko-könyvet, és rendben leszek. Köszönöm a Sógimnak, hogy kölcsönadta ezt a könyvet, és köszönöm Az Újságírónak, aki megírta.: )

3 hozzászólás
>!
L_L
Vujity Tvrtko: Utolsó pokoli történetek

Megdöbbentő. Nem is sorrendben olvastam a történeteket, egyszerűen például az AIDS-es gyermekeket halasztottam a legutoljára, mert kellett egy kis idő, ameddig fel kellett, hogy készüljek rá.
Tvrtko természetesen a megszokott színvonalát tartotta most is!

>!
Cholito
Vujity Tvrtko: Utolsó pokoli történetek

Továbbra is szeretem Tvrtko történeteit. Ez a könyv is tetszett, kicsit felelevenítette, hogy régen mennyire szerettem a Naplót, és mennyire sajnáltam, sajnálom most is, hogy megszűnt.

>!
mszanita
Vujity Tvrtko: Utolsó pokoli történetek

Rendkívül érdekes, sokszor könnyfakasztó, magával ragadó írás.


Népszerű idézetek

>!
kiscsillag0310

…hangsúlyoznom kell, hogy Kim Il Dzsong különösen nagy csávó!
(…)
– Egyet árulj el kérlek, nem értettem pontosan a csávó jelentését, hiába no, öt év nagy idő, míg már nem voltam Magyarországon.
– Csávó? Óóóóóó, az az ember fokozása. Ember, emberebb, csávó!

86. oldal

4 hozzászólás
>!
Gólyanéni

Mindenhol jó, de legjobb útközben. Amíg készülünk az álmunk megvalósítására. Az álom beteljesülésekor érzett öröm meg sem közelíti az álomért való küzdelem örömét.

>!
Papusz P

Nincs rosszabb annál, mint amikor az embernek rá kell jönnie, hogy hiába szeretne valamit nagyon, nincs hozzá tehetsége.

A versmondó

>!
ludovika

Azt hiszem, jól hallgatni sokkal nagyobb művészet, mint jól beszélni.

12. oldal (Észak-Korea)

>!
Papusz P

Az AIDS-es nem akkor hal meg, amikor eláll a lélegzete. Az AIDS-es már évekkel korábban meghal, amikor élve eltemeti a társadalom.

Az AIDS gyermekei

>!
Papusz P

Tudod, a nők baromi ügyesen csinálják az ilyesmit. Észre se veszed, és már mindent tudnak rólad: az időbeosztásodat, az iskolázottságodat, az anyagi helyzetedet.

Törpék

2 hozzászólás
>!
kiscsillag0310

A billentyűzethez ültem, és úgy éreztem magam, mint Tatyjana, amint Anyeginnek próbál levelet írni.

107. oldal

2 hozzászólás
>!
kiscsillag0310

Általában mindig van a zsebemben valami fémkacat, olyan vagyok, mint Tom Sawyer.

71. oldal

>!
Gólyanéni

Ha az emberek sokkal barátságosabbnak, nagylelkűbbnek és megbocsátóbbnak színlelik magukat, mint amilyenek valójában, ennek előbb-utóbb az a következménye, hogy egy adott konfliktus felerősödésekor sokkal ellenszenvesebben és durvábban viselkednek, mint amilyenek valójában.

Kapcsolódó szócikkek: konfliktus

Hasonló könyvek címkék alapján

Tommy Wieringa: Szép, fiatal feleségem
Fejed Benő: „Én és az AIDS”
Juhani Nagy János: AIDS
Marie de Hennezel: A meghitt halál
Earvin „Magic” Johnson: AIDS? Elkerülheted!
Bob Owen: Megáll az AIDS!
Adrian Plass – Bridget Plass: „Ha Isten Fia táncol…”
Dömök István – Földes István – Füst György – Horváth Attila – Vass Ádám: AIDS
Esther Kietz: Élettánc
Gyarmathy Anna (szerk.): AIDS – tények és előrejelzések a legújabb kutatások tükrében