Tvrtko ​könyve – Pokoli történetek 50 csillagozás

Vujity Tvrtko: Tvrtko könyve – Pokoli történetek Vujity Tvrtko: Tvrtko könyve – Pokoli történetek

A Pokoli történetek sorozat talán legizgalmasabb könyvét tartja kezében a Kedves Olvasó, amelyben meghökkentő, torokszorító vagy éppen vicces kalandokból – ígérem – ezúttal sem lesz hiány. A Pokoli történetek segítségével megismerhetik a világ talán legfurcsább diktátorát, a Hatalmas Szaparmurat Türkménbasit. Főhősünk magáról neveztette el a január hónapot, édesanyjáról pedig az áprilist, és még az állami tévé emblémája is az ő feje. Türkmén-basi nevét városok, sugárutak, vodka- és konyakmárkák őrzik, ráadásul még egy olyan szobrot is állíttatott magának, amelyik együtt forog a nappal. Türkménbasi Birodalmában minden a Hatalmas Elnökről szól, életét napi televíziós szappanopera méltatja, a plakátról, épületekről, de még a helyi pénz összes címletéről is ő mosolyog ránk. Aztán velem tarthatnak bunkerországba, ahol egy tatabányai nyugdíjas asszony 44 évnyi reménytelen várakozás után átölelhette azt az egykori albán kisfiút, akinek évtizedekkel ezelőtt megmentette az életét.

Tartalomjegyzék

>!
Alexandra, Pécs, 2014
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633574584
>!
Alexandra, Pécs, 2005
342 oldal · keménytáblás · ISBN: 9633694779

Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

szeptember99>!
Vujity Tvrtko: Tvrtko könyve – Pokoli történetek

Nagyon tetszett a könyv. A történetek rendkívül olvasmányosak, és tanulságosak – mindig az jár a fejemben, hogy sosem tudhatjuk, mikor történik valamilyen sorsfordító dolog az életünkben, akár pozitív, akár negatív értelemben véve. Ezek a történetek pontosan ezt támasztják át. Tvrtko őszinte hangvétele, olykor kitárulkozása először furcsa volt, szerettem volna átugrani ezeket a részeket. Aztán rájöttem, hogy fontos részek ezek is, hiszen megmutatják, miképpen jutott el egy-egy helyszínre a riporter, olykor valóban sok megpróbáltatás árán, és miképpen bontakoztak ki a történetek.

SayanKimblee>!
Vujity Tvrtko: Tvrtko könyve – Pokoli történetek

Oké, nem hiszem el, hogy én ezt elolvastam. Pontosabban azt, hogy képes voltam végigszenvedni magam rajta… Az a baj, hogy néha rámtör a kíváncsiság meg a jófejség a boltban, és akkor egy ilyen könyvvel megyek haza, aztán később meg persze átkozom magam amiatt, hogy azt gondoltam, hogy „milyen sokan ismerik ezt a könyvet és milyen sokfelől hallottam már róla, érdemes volna elolvasni!”. Rossz hozzáállás.
Az volt a legnagyobb problémám, hogy azt hittem, hogy pl. a Türkménbasi c. fejezet az elejátől a végéig Türkmenisztánról fog szólni, nem pedig az író feleségéről, gyerekekről, Miskolcról, disznóvágásról spoiler stb.
A problémám röviden: nem az volt ez a könyv, mint aminek én hittem – kapott egy esélyt, de nem jött be, sajnos ez is előfordul olykor. Oké, pl. az eltűnt testvér felkutatása tényleg nagyon szép dolog volt, de Vujity Tvrtko stílusa elképesztően távol áll tőlem.

Juditha P>!
Vujity Tvrtko: Tvrtko könyve – Pokoli történetek

Nagyon érdekes, lebilincselő riportkönyv Szaparmurat Türkménbasi Türkmenisztánjáról és az oda való hihetetlen utazás kivitelezéséről, Méliről és magyar Mamijáról, a thaiföldi cunamiról, 45 év után találkozó testvérpárról, Kembe Sorelről és Rózsa Norbertről. Az emberi és az embertelen egy kötetben. Nem untam meg, és szerettem volna, ha néhány történet tovább is folytatódik.

Enikő_Kiss_3>!
Vujity Tvrtko: Tvrtko könyve – Pokoli történetek

A sztorik egesz jok, erdekes igy a riportok kulisszai moge latni. A folyamatos elkalandozas kicsit megszakitja a torteneteket. A tulzott szenzaciohajhasz es nyelvezeteben kiszinezett es nehol eltulzott, csopogos stilus bekem kicsit sok volt.

katka99>!
Vujity Tvrtko: Tvrtko könyve – Pokoli történetek

Nekem tetszett. Szeretem ezt a műfajt. Az albán kisfiú és a magyar mamájának története tetszett a legjobban. Megható volt az is, ahogyan egy nő évtizedeken keresztül kereste elveszett testvérét. Érdekes volt Sorel története is.


Hasonló könyvek címkék alapján

Oravecz Imre: Ondrok gödre
Tar Sándor: A mi utcánk
Bleeding Bride: Fekete fivérek
Tóth Krisztina: Akvárium
Tóth Krisztina: Pixel
Kőrösi Zoltán: Szívlekvár
Szabó Magda: Alvók futása
Szil Ágnes: Tangram
Bodor Ádám: Sinistra körzet
Egressy Zoltán: Százezer eperfa