Túl ​minden határon 19 csillagozás

Vujity Tvrtko: Túl minden határon

"Az ​új könyv a legfontosabb is egyben. Körbeutazzuk majd a világot, az izgalmas kalandozás során pedig beavatom majd saját titkaimba is. Ígérem, hogy az út végére sokkal erősebbek leszünk majd, méghozzá együtt!
Eljuthat velem Ugandába, fekete-Afrika elképesztő diktátorának birodalmába, ahol egyszerre tárul fel a pokol mélye, a mennyország csodája, az emberi lélek igazi tükre. Idi Amin Dadát a tömeges kivégzéseket tévében is mutogató diktátort az Oscar-díjas „Az utolsó skót király” című nagyszerű filmből ismerhették meg sokan. Ő volt a világ egyik legnagyobb címhalmozója, minden létező kitüntetést megkapott, időnként saját magától. Így lett nem csak „Uganda megmentője”, hanem halak és vadak fejedelme, őexcellenciája örökös elnök és aranyminősítésű síoktató is.
A kegyetlen és idióta diktátoron kívül a könyvben láthatják a trianoni békediktátum egyetlen eredeti példányát, és a benne lévő elképesztő fejezetet: nekünk, magyaroknak volt egy igazi kínai gyarmatunk.… (tovább)

>!
384 oldal · ISBN: 9786158054805

Most olvassa 5

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

Nikymeria P>!
Vujity Tvrtko: Túl minden határon

Mit írhatok egy olyan könyvről, ami tele van a világ borzalmaival?
Nem sokat.
De tanulni tanulhatok belőle.
Akárhogyis, én bírom Tvrtko-t, és kedvelem az írásait, szóljanak azok bármiről.

>!
384 oldal · ISBN: 9786158054805
Vhrai P>!
Vujity Tvrtko: Túl minden határon

Ez a kötet már a riporter “higgadt” korszakában íródott, ugyanis már nem vállal a korábbiakhoz hasonló, rázósabb utakat, mint mondjuk Észak-Korea. Ettől függetlenül egészen érdekes témákat sikerült beválogatnia ebbe a műbe is. Nekem talán azért nem volt annyira izgalmas, mert az irományok egy részét riport formájában is láttam. A másik pedig az, hogy néhol kaotikusnak találtam. Sokszor elkalandozott az aktuális témától. Legjobban a szerző bűnügyi írásai tetszettek. Minden sofőrnek a kezébe nyomán az ittas vezetésről szóló fejezetet. Az csepeli iskolában történt kettős gyilkosság pedig egyenesen hátborzongató. Ajánlani tudom a kötetet mindenkinek! Ezt is vétek lenne kihagyni, csakúgy, mint a riporter korábbi munkáit!

Levenzia>!
Vujity Tvrtko: Túl minden határon

Már a sokadik könyvem Tőle. Mindig hatással van rám. Amikről ír, csak érintőlegesen hallottam eddig, van amiről nem is nagyon. Tekintve, hogy nagyon keveset nézek tévét, az utóbbi időben meg végképpen. Viszont sokat olvasok, így a történetekről általában „ papír alapon ” hallok először. Illetve az utóbbi időkben a fb. oldaláról olvasok kezdeményezéseiről. Lényegében az egyetlen ember, riporter, aki hiteles számomra a magyar médiában. Minden tiszteletem az Övé.

kratas P>!
Vujity Tvrtko: Túl minden határon

A könyvben a szerző – bár a televízió kapcsán – leírja, hogy mi is a pszichológiája annak, hogy a nézők már érzéketlenné váltak a hírek kapcsán. Gyilkosság, kegyetlenség, háború és egyéb híreket öntenek ránk minden nap, aminél a többség csak megvonja a vállát és maximum megjegyzi azt, hogy 'hát, már megint egy'.
Igazából Tvrtko összes könyvében – többségében – ugyanezen történeteket mutatja meg, csak egy dologban tér el a többitől és ez az ami miatt szeretem olvasni a történeteit; nála (benne) ott van a remény.
Az a remény, hogy ha ő megosztja a történetet másokkal, akkor ugyanaz a borzalom nem fog még egyszer előfordulni. És a remény arra is, hogy a leghihetetlenebb helyeken is találhatunk apró csodákat.

Szilágyi_Viktória>!
Vujity Tvrtko: Túl minden határon

Nagyon érdekes könyv. Szívből ajánlom. Könnyen értelmezhető és konkrét.

Juditha P>!
Vujity Tvrtko: Túl minden határon

Kicsit hiányzott a „bevállalós” riporter, de ez sem von le a könyv értékéből. Nagyon szeretem Tvrtko stílusát, könyveinek üzenetét, és szívből remélem, hogy még sokat olvashatok tőle. Hiszen magamtól biztosan nem mennék se Ugandába, se pedig a román tengerpartra csángók után kutatni…

Ocukáné_Kaszahara_Mei>!
Vujity Tvrtko: Túl minden határon

Olyan ez a könyv, amilyennek a szerző le is írja: kicsit keresi az új hangjàt, az új irànyt és témát. Kedvelem a stílusát!

Effi89>!
Vujity Tvrtko: Túl minden határon

Nagyon fontos dolgokról ír Tvrtko, az egyik legprofibb riporternek tartom. Elképesztő témákhoz nyúl, kiváló érzékkel.
Csak a stílusa…nem bírom a modorosságot. Azt hittem, könyvön nem jön át ennyire.
Ettől függetlenül kifejezetten értéknek tartom, hogy ő jelen van a médiában, több ilyen arc kellene Magyarországnak.


Népszerű idézetek

Effi89>!

Kritálytiszta források, zubogva hömpölygő folyók, mesebeli, égig érő hegyek: Székelyföld, te csoda, évezredes legendák hazája! Mi a titkod? Hogy lehet, hogy ma is tízezrek zarándokolnak el bérceidhez? Talán mert ösztönösen hazajönnek? Mert Székelyföldön közelebb van Istenhez az ő népe? Mondják, nem is magyar, aki életében legalább egyszer nem látja a saját szemével e tündérkertet.

179. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Budai-Sántha Balázs: Felforgatás
Alföldi Róbert – Csáki Judit: Magánügy
Kósa András: A főnök beszéde
Tétényi Tibor – Busa Regina: Forróvérű orvosok
Molnár H. Lajos: És akkor átmentem a tűzön
Erdős László: A hadifogoly
Kozma László: Emlékezni csak pontosan…
Stefka István: Szökés közben / Mámor
Ferenczi Krisztina: Narancsbőr
Kármán Irén: Szemben a maffiával