Túl ​minden határon 14 csillagozás

Vujity Tvrtko: Túl minden határon

"Az ​új könyv a legfontosabb is egyben. Körbeutazzuk majd a világot, az izgalmas kalandozás során pedig beavatom majd saját titkaimba is. Ígérem, hogy az út végére sokkal erősebbek leszünk majd, méghozzá együtt!
Eljuthat velem Ugandába, fekete-Afrika elképesztő diktátorának birodalmába, ahol egyszerre tárul fel a pokol mélye, a mennyország csodája, az emberi lélek igazi tükre. Idi Amin Dadát a tömeges kivégzéseket tévében is mutogató diktátort az Oscar-díjas „Az utolsó skót király” című nagyszerű filmből ismerhették meg sokan. Ő volt a világ egyik legnagyobb címhalmozója, minden létező kitüntetést megkapott, időnként saját magától. Így lett nem csak „Uganda megmentője”, hanem halak és vadak fejedelme, őexcellenciája örökös elnök és aranyminősítésű síoktató is.
A kegyetlen és idióta diktátoron kívül a könyvben láthatják a trianoni békediktátum egyetlen eredeti példányát, és a benne lévő elképesztő fejezetet: nekünk, magyaroknak volt egy igazi kínai gyarmatunk.… (tovább)

>!
384 oldal · ISBN: 9786158054805

Most olvassa 4

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

>!
Nikymeria P
Vujity Tvrtko: Túl minden határon

Mit írhatok egy olyan könyvről, ami tele van a világ borzalmaival?
Nem sokat.
De tanulni tanulhatok belőle.
Akárhogyis, én bírom Tvrtko-t, és kedvelem az írásait, szóljanak azok bármiről.

>!
384 oldal · ISBN: 9786158054805
>!
Vhrai P
Vujity Tvrtko: Túl minden határon

Ez a kötet már a riporter “higgadt” korszakában íródott, ugyanis már nem vállal a korábbiakhoz hasonló, rázósabb utakat, mint mondjuk Észak-Korea. Ettől függetlenül egészen érdekes témákat sikerült beválogatnia ebbe a műbe is. Nekem talán azért nem volt annyira izgalmas, mert az irományok egy részét riport formájában is láttam. A másik pedig az, hogy néhol kaotikusnak találtam. Sokszor elkalandozott az aktuális témától. Legjobban a szerző bűnügyi írásai tetszettek. Minden sofőrnek a kezébe nyomán az ittas vezetésről szóló fejezetet. Az csepeli iskolában történt kettős gyilkosság pedig egyenesen hátborzongató. Ajánlani tudom a kötetet mindenkinek! Ezt is vétek lenne kihagyni, csakúgy, mint a riporter korábbi munkáit!

>!
kratas P
Vujity Tvrtko: Túl minden határon

A könyvben a szerző – bár a televízió kapcsán – leírja, hogy mi is a pszichológiája annak, hogy a nézők már érzéketlenné váltak a hírek kapcsán. Gyilkosság, kegyetlenség, háború és egyéb híreket öntenek ránk minden nap, aminél a többség csak megvonja a vállát és maximum megjegyzi azt, hogy 'hát, már megint egy'.
Igazából Tvrtko összes könyvében – többségében – ugyanezen történeteket mutatja meg, csak egy dologban tér el a többitől és ez az ami miatt szeretem olvasni a történeteit; nála (benne) ott van a remény.
Az a remény, hogy ha ő megosztja a történetet másokkal, akkor ugyanaz a borzalom nem fog még egyszer előfordulni. És a remény arra is, hogy a leghihetetlenebb helyeken is találhatunk apró csodákat.

>!
Szilágyi_Viktória
Vujity Tvrtko: Túl minden határon

Nagyon érdekes könyv. Szívből ajánlom. Könnyen értelmezhető és konkrét.

>!
Ocukáné_Kaszahara_Mei
Vujity Tvrtko: Túl minden határon

Olyan ez a könyv, amilyennek a szerző le is írja: kicsit keresi az új hangjàt, az új irànyt és témát. Kedvelem a stílusát!


Hasonló könyvek címkék alapján

Budai-Sántha Balázs: Felforgatás
Alföldi Róbert – Csáki Judit: Magánügy
Kósa András: A főnök beszéde
Tétényi Tibor – Busa Regina: Forróvérű orvosok
Molnár H. Lajos: És akkor átmentem a tűzön
Erdős László: A hadifogoly
Kozma László: Emlékezni csak pontosan…
Stefka István: Szökés közben / Mámor
Ferenczi Krisztina: Narancsbőr
Kármán Irén: Szemben a maffiával