Menekülés ​a pokolból 32 csillagozás

Vujity Tvrtko: Menekülés a pokolból Vujity Tvrtko: Menekülés a pokolból

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Vujity ​Tvrtko lebilincselően izgalmas könyvének segítségével megismerheti a szomáliai fiatal menekült lány, Németh Szamira torokszorítóan szép történetét. A lányét, akinek a véres polgárháborúban megölték magyar édesapját és testvéreit; akit szülőhazájában megaláztak és meggyaláztak, lelkét megsebezték, testét késsel vagdosták; és akit végül Tvrtko családja fogadott be.

Megtudhatja, hogyan készült Veszprém kézilabdacsapata a sorsdöntő meccsére úgy, hogy néhány nappal korábban meggyilkolták az együttes egyik legjobb játékosát. Marian Cozma halála után Tvrtko kutatni kezdte a magyar sport-tragédiákat. A tények, számok, adatok döbbenetes eredményt mutatnak: az a csapat, amelyik elvesztette válogatott szintű sportolóját, mindig, minden alkalommal megnyerte következő mérkőzését, olykor teljesen esélytelenként is. Ez a gyász, a fájdalom mindent elsöprő ereje!

A könyv lapjain keresztül beleshet az igazi földi pokolba: 2004. szeptember 1-jén csecsen terroristák túszul… (tovább)

>!
Alexandra, Pécs, 2014
376 oldal · puhatáblás · ISBN: 9633574607
>!
Alexandra, Pécs, 2009
376 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632970981

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

kiscsillag0310>!
Vujity Tvrtko: Menekülés a pokolból

Nincs mit mondanom. Szeretnék ilyen riportokat írogatni egyszer…

baroness>!
Vujity Tvrtko: Menekülés a pokolból

Két éve egy előadói esten találkoztam Vujity Tvrtkoval. Nagyszerű előadó, elvarázsolt a történeteivel. Ott vásároltam meg a Menekülés a Pokolból című könyvét, amit dedikált is.
Több ez a könyv mint egy dokumentumregény, a történeteket nem csak egyszerűen elmeséli, hanem minden egyes sorban benne van a személyisége, a véleménye.

ninakeepsmiling>!
Vujity Tvrtko: Menekülés a pokolból

Minden elismerésem, bevallom sohasem keltette fel a figyelmem eléggé riportfilmjeivel, de ez a könyv…meggyőzött arról, hogy érdemes mindet elolvasnom.

Donka_Noémi>!
Vujity Tvrtko: Menekülés a pokolból

A könyv témái nagyon érdekeltek, végig lekötött a könyv. A csecsen-orosz háborús rész viszont nagyon hosszadalmas volt, és persze fontos ismerni a történelem azon részét mert akkor lehet megtalálni az ok-okozatokat, de nem hiszem hogy ebben a kötetben ilyen részletességgel kellett volna erről írni. Szerintem kevés volt ez a 3 fő történet, érdemesebb lett volna követni az eddigi kötetek 10-15 fejezetes leosztását. De valószínű annyi sztori már nem volt. Örülök, hogy olvashattam ezt a könyvet, és hogy megint többet tudhattam meg a világról!

utazó>!
Vujity Tvrtko: Menekülés a pokolból

Nekem pont az tetszett, hogy 3 nagyobb fejezet ez a könyv, alaposabb mint az előző kötetek.
Azt sajnálom, hogy ezek nem kitalált történetek, hanem igazi , megrázó események. Sikerült többször elérzékenyülni a sportolókról ,főleg M. Cozmaról írt részeknél.
A beszláni tragédia szívszorító, felháborító és szomorú.


Népszerű idézetek

ludovika>!

– Azt hittem, boldog leszel a magyar családoddal.
– Abban az értelemben boldog vagyok, amelyikben ti használjátok ezt a kifejezést. Nálatok a boldogság egyenlő a szórakozással, fogyasztással. Vásárolni, enni, bulizni; ez számotokra a boldogság. De az én afrikai boldogságomnak valóban nyoma sincs.

92. oldal (Menekülés a pokolból c. fejezet)

Emerencia P>!

Máskor józanul és megértőn tudok gondolkodni. Szerelem? Persze, hát mi másért dobhatna oda az ember mindent, mint ezért a csodálatos, mindent betöltő lobogásért? Ugyan, ki tud józanul gondolkodni, ha torkon ragadja az ellenállhatatlan vágy valaki után?

tűzmadár>!

Az ember csupán egyetlen esetben hagyja el önszántából a hazáját: ha az élete veszélyben van.

27. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Ryszard Kapuściński: Ében
Marsai Viktor – Hettyey András: Szomália
Mirko Pašek: Gyöngyhalászok
Tar Sándor: A mi utcánk
Oravecz Imre: Ondrok gödre
Bleeding Bride: Fekete fivérek
Tóth Krisztina: Akvárium
Bartis Attila: A nyugalom
Kőrösi Zoltán: Szívlekvár
Tóth Krisztina: Pixel