Angyali ​történetek a pokolból 61 csillagozás

Vujity Tvrtko: Angyali történetek a pokolból Vujity Tvrtko: Angyali történetek a pokolból

Meghökkentő ​cím, elismerem. Különösen, hogy látni fogják: ezek az angyali történetek valójában lebilincselően izgalmasak, és olykor könnyfakasztóak is. Kalandból pedig – ígérem – ezúttal sem lesz hiány. Az Angyali történetek segítségével eljuthatnak a világ legnyomorúságosabb országába, Sierra Leonéba. Ahol emberek halnak éhen, ahol gyakoriak a tömeggyilkosságok, ahol emberi vérrel írják a történelmet. Itt, a pokol legmélyebb bugyrában egy magyar lánynak teljesült a legnagyobb álma: húszéves korában, életében először, átölelhette a saját édesapját. Bemutatom önöknek a szahara egyszerre lenyűgöző és félelmetes világát, a beduinok, tuaregek és mórok életét, no és egy magyar nyugdíjas igaz meséjét. Egy olyan asszonyét, aki a sivatagban találta meg a boldogságot, ott, ahol az ég a földdel összeér. Velem tarthatnak Jégföldre, a sarkkör közelébe, ahol a magyarok szó szerint a jég hátán is megélnek. Fellapozom szarajevói naplómat, hogy megmutathassam, mire vagyunk képesek mi, emberek.… (tovább)

>!
Alexandra, Pécs, 2014
368 oldal · ISBN: 9633574577
>!
Alexandra, Pécs, 2004
366 oldal · keménytáblás · ISBN: 9633689066

Kedvencelte 2

Most olvassa 5

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
gumicukor
Vujity Tvrtko: Angyali történetek a pokolból

Megmosolyogtató, könnyet előcsalogató történetek. Ez az első Tvrtko-könyvem, és nem kellett csalódnom. Mondjuk ebben szinte biztos voltam, mivel a Napló riportjait nagyon szerettem annak ellenére, hogy nagyon rövidek voltak a lábaim még abban az időben. Ezek között a történetek között is voltak olyanok, amik ennyi év távlatából is rémlettek a tv-ből, pontosan ezért gondolom azt, hogy nagy hiba volt levenni a Naplót a műsorról.
Visszatérve a könyvre: nagyon tetszett, és mivel nemrég beszereztem a többi angyali-pokoli könyvet is, így most jöhetnek szépen sorban. Egyetlen dolog nem tetszett igazán – ezért is a fél csillag levonás –, hogy némelyik történetben elsikkadt a lényeg a bevezetés-szervezés-megérkezés hosszú leírása miatt. De ha ezt leszámítom, akkor 5 csillag.

>!
anddie
Vujity Tvrtko: Angyali történetek a pokolból

Ez egy olyan könyv, amin lehet sírni, a nagy tv2-es horgászaton nevetni,az Evelyn akciónál az amputáltak városrészén elborzadni. Egyszóval hátborzongatóan EMBERI rörténetek vannak benne.

>!
Levenzia
Vujity Tvrtko: Angyali történetek a pokolból

Tvrtko. Nos nekem mind a mai napig Ő az etalon. Több könyvét olvastam már, de ez eddig sajnos kimaradt.Most pótoltam. Sajnos nem minden történetet ismerek,mivel nagyon keveset nézek TV-t. Olvasás közben próbáltam rákeresni néhány szereplőre. Sajnos nem találtam semmi infót,hogy mi lett Erzsikével, találkozott-e még valaha az örökbefogadott kislánnyal. Kandech Evelin neve sem bukkan már fel a hírekben. Azon mindig elcsodálkozok, hogy ha valaki az életben ennyi szörnyűséggel találkozik, vagy éppen át is éli, hogy tud lelkileg egészséges ember maradni, mikor sok embernek sokkal kevesebbtől is romokba dől az élete.

>!
MissWenut 
Vujity Tvrtko: Angyali történetek a pokolból

Ez a könyve nem tett rám túl nagy hatást. Nem volt kedvenc történetem se belőle. Elég lassan sikerült csak a végére érnem. De azért a végére értem. :)

>!
Juanita81
Vujity Tvrtko: Angyali történetek a pokolból

Tvrtko az az ember, akit az életben nem kedvelek, viszont a műsorait nagyon szerettem. A könyvben nem jöttek át úgy az események, mint a képernyőről, de összességében nem volt rossz könyv.

>!
Cholito
Vujity Tvrtko: Angyali történetek a pokolból

Nem titok, hogy nagyra tartom Tvrtko-t és az ő munkásságát! Ez a könyv egyszerre vidám, és szomorú, ahogy az a címből is kiderül. Biztos vagyok benne, hogy mindenkiből kivált valamilyen érzelmet, és van akiből többfélét is! Elismerésem! :)

>!
judy100
Vujity Tvrtko: Angyali történetek a pokolból

A Vujity Tvrtko könyveket mindig is érdekesnek, megrázónak találtam. Ez sem kivétel.

>!
Vircsike
Vujity Tvrtko: Angyali történetek a pokolból

Nincs sok könyvem meg Tvrtkotól, de ez az egyik. Végig olvastam az összes történetét, ami benne van és mondhatom volt benne, ami könnyet csalt szemembe.


Népszerű idézetek

>!
Cholito

A könyvtárba menekültem, hogy a regények mögé bújjak a gondolataim elől.

273. oldal

>!
Cholito

A nagy tuareg öregek úgy tartották, hogy a könny kiáztatja belőlünk a rossz érzéseket.

321. oldal

>!
denahelmet

Mindig is irigyeltem azokat az embereket, akik fenntartás nélkül hisznek Istenben. Az igazán mély és meggyőződéses hit átsegít a nehézségeken, megválaszol megválaszolhatatlannak tűnő kérdéseket, és erőssé tesz a kihívásokkal szemben.
Istenben én nem hittem. Habár számtalanszor azon kaptam magam, hogy egyfajta tudattalan erő arra ösztökél, higgyek valami természetfölöttiben, valami földöntúliban, de sose neveztem ezt a nem e világi hatalmat Istennek. És ja jó irányba fordultak dolgaim, vagy teljesült valamely vágyam, a hála érzete öntötte el a szívem. De magam sem voltam tisztában azzal, hogy kinek, minek hálálkodom.

33. oldal

>!
Cholito

Hanem a kedves emberek gyakorta kiszolgáltatottá válnak. A mai kor a számítóknak, a műkedveseknek kedvez. Gyanús, ha valaki önfeledten mosolyog. Ha átadja a helyet a villamoson. Ha felhív, hogy mi van veled. Ha egy csokoládés minyonnal lep meg a születésnapodon. Vagy ha felajánlja, hogy beköltözés előtt segít kitakarítani az új lakásodat.

7. oldal

>!
Cholito

Mert élhet a földön sok millió ember, az élethez mégiscsak néhánynak a szeretete köt minket.

347. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Kende Péter: Mik vagytok ti, istenek?
Turcsán Anna: Az üvegfalon túlról… – AIDS, HIV
G. M.: Tesco titok
Havas Henrik: Kurvaélet
Anne Frank – Ernst Schnabel: Anne Frank naplója / Anne Frank nyomában
Martin Pistorius: Néma üvöltés
Malala Juszufzai – Christina Lamb: Én vagyok Malala
Emma Donoghue: A szoba
Erik Larson: A Lusitania titkai
Jean-Dominique Bauby: Szkafander és pillangó