160 ​grammos szénhidrátdiéta 2. 35 csillagozás

Újabb finom falatok, lemondás nélkül
Vrábel Krisztina: 160 grammos szénhidrátdiéta 2.

Cukorbetegség, inzulinrezisztencia vagy akár fogyókúra is lehet az oka annak, ha valakinek 160 grammos diétát írnak elő az orvosok.

Receptgyűjteményünkben bemutatjuk, hogyan tudjuk az előírt napi 160 gramm szénhidrátbevitelt betartani úgy, hogy az étrendünk lemondások nélküli, ínycsiklandó fogásokból álljon és változatos legyen.

Egyszerűen elkészíthető fogások pontosan kiszámolt szénhidrát- és kalóraértékekkel, elkészítési idővel, új receptekkel.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: 160 grammos szénhidrátdiéta

Central Médiacsoport, Budapest, 2015
176 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633411339

meseanyu P>!
Vrábel Krisztina: 160 grammos szénhidrátdiéta 2.

Vrábel Krisztina: 160 grammos szénhidrátdiéta 2. Újabb finom falatok, lemondás nélkül

A desszertek, különösen a pohárkrémek jópofák, meg a többi részben is vannak inspiráló dolgok, de biztos én olvasok sok szakácskönyvet és/vagy főzök változatosan és újszerűen, de sok receptnél azt éreztem, hogy ez bizony nem egy nagy szám, ilyet, vagy ennél különbet én is csinálok nap mint nap. A diéta részéhez, hogy mennyire használható, nem tudok hozzászólni, mert szerencsére nem kell ilyen szigorú diétát tartanom.

Mrs_Mila>!
Vrábel Krisztina: 160 grammos szénhidrátdiéta 2.

Ezek bizony újabb finom falatok! És lemondás nélkül! Ahogy írja is.
HAtalmas segítségek ezek a könyvek! Rengeteg finom kaja, bár időnként észreveszek átfedéseket, minimális különbséggel. Nagyon tetszik hogy a kalória és a ch mennyiség is meg van határozva bár én ezeket mindig újraszámolom, az adott változtatásokkal és termékekkel együtt.
Nagyon jó, hogy étkezések megfelelően vannak bontva a részek, így könnyebb kiválasztani az aktuálisan legmegfelelőbbet :)
Eddig még minden működött, amit benne találtam! Ami azért nagyon ritka :)

_Leelan_ P>!
Vrábel Krisztina: 160 grammos szénhidrátdiéta 2.

Továbbra is jók a receptek, de az elsőben több olyat találtam ami tetszett. Itt ami igen, azt saját fejből is megcsináltam már nem egyszer: Zöldségfasírt pl.
A poharas desszertek nyáron tuti jól fognak jönni :)

dianna76 P>!
Vrábel Krisztina: 160 grammos szénhidrátdiéta 2.

Sajnos a második kötettel kellett kezdenem, mert az elsőhöz nem jutottam mindjárt hozzá. Tetszik a bevezető szöveg, s hogy nincs túl bő lére eresztve. A nyersanyagok szénhidráttartalmának ismertetése jó, s a recepteknél ott a CH mennyiség egy adagra vonatkozóan. Az elkészítési időknél megőrjített, hogy a megadott perchez/órához odabiggyeszti: + főzési/sütési idő. Miért, az egyébkent nem számít az elkészítési időbe??? Ja, persze, közben lehet pl. vasalni, takarítani. Az nem mondott számomra újat, hogy a hús mellé rizs és burgonya helyett ajánlotabb zöldsalátát és egyéb zöldségeket fogyasztani inkább. Húsok elkészítésénél a mustáros-joghurtos, bundázott, tepsiben sütött csirkemell fogott meg. A zöldségfasírttal annyi volt a bajom, hogy igyekszem kerülni az olajban sütést. De talán ez is működne sütőben elkészítve. Viszont a kötet – felvágottakat szanáló – reggeli javaslatai tetszettek, és jegyzeteltem is pár ötletet. A desszertekkel igazából nem tudok mit kezdeni. Ennyivel bármit ehetünk kis módosítással (egészségesebb liszt fajta, édesítő), és persze mértékkel. Ellenben a neves sütemények ízvilágát képviselő pohárkrémek ötletesek. Ezekből lesz, amit kipróbálok.

Central Médiacsoport, Budapest, 2015
176 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633411339
vudura06>!
Vrábel Krisztina: 160 grammos szénhidrátdiéta 2.

Már hallottam erről a könyvről, sosem volt bent sem az első rész sem ez, úgyhogy mikor megláttam azonnal lecsaptam rá. :D

Nagyon tetszettek a receptek. Voltak benne olyanok, amikről az a véleményem, hogy annyira egyszerű és alap, hogy mindig meglepődök, mikor ilyen benne van egy receptetkönyvben, viszont itt azt kell mondanom, hogy nem bántam, hogy ilyenek is vannak benne, mert legalább egy csokorba vannak gyűjtve ezek a finomságok.

A képek nagyon jól sikerült valamint az egésznek a kialakítása nagyon átlátható, ami egy újabb plusz pont. Több recept is van, amit már nagyon várok, hogy kipróbálhassak. A zabpelyhes bundás almára nagyon kíváncsi vagyok. :)

Bencsike01>!
Vrábel Krisztina: 160 grammos szénhidrátdiéta 2.

A könyv váza, ugyanazt a bevált vonalat követi, mint az első résznél. Szintén személyes tapasztalattal indul. A bevezető fejezetek (Mit jelent a 160 grammos diéta?; Lassú és gyors felszívódású szénhidrátok; Mit kell kerülni?; Mit ehetünk?; Sportoljunk!) ugyanazok, mint az első részben, pár bekezdéssel egészítették ki. Ebben is mellékeltek szénhidráttáblázatot, és pluszban egy szénhidrátdiétában használt táplálékpiramist. De ez csak egy kép, bővebben nem lett kifejtve. A makrotápanyagok ebben is csak a szénhidrátra tér ki.

A receptek napi ötszöri étkezésre (reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora) lettek felosztva, az étkezési időszaknak megfelelő szénhidrátmennyiséggel feltüntetve. Örömömre, a leveseknek külön részt szenteltek. A receptek itt is mindenhol beszerezhető alapanyagokból készülnek. Hiányoltam a hagyományos kenyérhelyettesítőket, és a sós nassolnivalóknak sem szenteltek elegendő oldalt az édes desszertekhez képest. Az alapanyagok között széleskörűen szerepelnek a zöldségek (brokkoli, karfiol, padlizsán, gomba, sütőtök) és a húsok (csirke, sertés, hal) is. Így mindenki választhat magának valót.

A könyv kivitelezése szép, az első könyvhöz hasonló szintet hozza. Az ünnepi fogások itt is hiányoznak, kezdő szakácsoknak a hétköznapokra kiváló.

Visontai>!
Vrábel Krisztina: 160 grammos szénhidrátdiéta 2.

Kedvencem a zöldségfasírt recept.

Danadia >!
Vrábel Krisztina: 160 grammos szénhidrátdiéta 2.

A bevezetője majdnem ugyanaz, mint az első könyvben, csak kiegészítette az írónő egy-egy bekezdéssel. Amúgy ebben is jó receptek és szép képek vannak. Biztos, hogy megcsinálok néhányat!

Képopera P>!
Vrábel Krisztina: 160 grammos szénhidrátdiéta 2.

Szépek a képek, ötleteléshez pedig kiváló lesz.