Hedvig 2 csillagozás

Vrabec Mária: Hedvig

A ​könyv egy tényfeltáró regény, a Malina Hedvig elleni támadás körülményeit és az azóta eltelt négy év eseményeit igyekszik felgöngyölíteni, különös tekintettel az ügy társadalmi és politikai összefüggéseire. A történtekről maguk a főszereplők számolnak be – tényszerűen, dokumentumokkal alátámasztva mondanivalójukat. A végén nem csak arról nyer az olvasó képet mi történt 2006 augusztus 25-én Nyitrán és mi történik az üggyel kapcsolatban azóta is, hanem részben arra a kérdésre is választ kap, kinek fűződhet mindehhez érdeke. Malina Hedvig ügye még ma, négy évvel az eset kirobbanása után is megosztja a közvéleményt. Az ország egyik fele azt állítja, hazudik és bűnös ez a fiatal nő, a másik fele azt mondja, elhiszi, hogy Nyitrán megtámadták és megverték Malina Hedviget. A nézetkülönbséget a médiumokban megjelenő zavaros, egymásnak ellentmondó hírek okozzák: mást állítanak a hivatalos szervek, és más derül ki a sértett, valamint azok vallomásaiból, akik az eset megtörténte után látták… (tovább)

>!
LOAR, Dunaszerdahely
218 oldal · puhatáblás · ISBN: 9788097058852

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

anni_olvas>!
Vrabec Mária: Hedvig

Ami a biztonságunkat és az emberi élet értékét illeti, eddig sem voltak illúzióim, de most mégis megborzongtam a gondolatra, hogy milyen védtelenek lehetünk…

1 hozzászólás
Teetee>!
Vrabec Mária: Hedvig

Ne legyenek illúzióink, bármi megtörténhet.

Jó könyv, olvasmányos, jól van megszerkesztve, Hedvig, Kvasnica (az ügyvéd) és Hašto (a pszichiáter) felváltva mondják el egyes szám első személyben, hogyan élték meg az egészet, s elbeszélésüket itt-ott megszakítja az események szenvtelen felsorolása. Mert ne legyenek illúzióink, bármi megtörténhet.


Népszerű idézetek

anni_olvas>!

Ha jól emlékszem, soha senkivel nem fogtam kezet, aki ebben a büntetőügyben Hedvig ellen lépett fel, mert ez úriemberek közötti bizalmas gesztus, és aki egy védtelen nőt bánt, az nem úriember.


Hasonló könyvek címkék alapján

Szomolai Tibor: Felvidéki saga
Grendel Lajos: Áttételek
Szalay Zoltán: Nyelvjárás
Szalay Zoltán: Ártatlanság
Grendel Lajos: És eljön az Ő országa
Dobos László: Sodrásban
Laboda Róbert: Túlzások
Koncsol László: Albár-Füss
Dunajszky Géza: Arcok és sorsok
Koncsol László: Gancsháza-Kulcsod