Dreamsnake 1 csillagozás

Vonda N. McIntyre: Dreamsnake Vonda N. McIntyre: Dreamsnake Vonda N. McIntyre: Dreamsnake Vonda N. McIntyre: Dreamsnake Vonda N. McIntyre: Dreamsnake

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

In a world devastated by nuclear holocaust, Snake is a healer. One of an elite band dedicated to caring for sick humanity, she goes wherever her skills are needed.
With her she takes the three deadly reptiles trhough which her cures are accomplished: a cobra, a rattlesnake, and a snake called Grass – a creature with the power to induce benign dreams, to smooth the path between life and death.
Rare and valuable is the dreamsnake. When Grass is wantonly slain, Snake must journey across perilous landscapes to find another to take its place…

Eredeti megjelenés éve: 1978

>!
Spectra, 1994
ISBN: 9780553296594
>!
314 oldal · ISBN: 9780395264706

Várólistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
Noro 
Vonda N. McIntyre: Dreamsnake

Egy atomháború utáni, primitív, de nem barbár világban járunk, ahol a gyógyítók klánja azon kevesek közé tartozik, akik birtokában vannak az ősi tudományok egy részének. A szerzőnek csak Star Wars és Star Trek könyvei jelentek meg magyarul, de ez nem annyira róla, mint a hazai kiadókról állít ki bizonyítványt. Ez az 1970-es évekből való darab nem egészen érdemtelenül gyűjtött be különféle Hugo- és Nebula-díjakat. Ilyen jól megformált „kalandozónőt” ritkán látni, a magyarul is ismert írók között talán csak Robin Hobbnál. (Hitelességét az is jól bizonyítja, hogy tulajdonképpen Snake egyetlen fontos döntését sem tudtam előre megjósolni ;)
A Dreamsnake nem csak a szerzőbe vetett hitemet adta vissza, de – a szerintem túllihegett A sötétség balkeze után – az úgymond feminista sci-fiben is. Komolyabb kifogásként csak azt hoznám fel, hogy a történetben az én ízlésemnek nagyon nagy a véletlenek szerepe.


Népszerű idézetek

>!
Noro 

Arevin had heard of books, but he had never actually seen one.

chapter 9

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lois McMaster Bujold: Mirror Dance
Lois McMaster Bujold: Barrayar (angol)
Ann Leckie: Ancillary Justice
Connie Willis: Doomsday Book
Fritz Leiber: The Wanderer
Joe Haldeman: Forever Peace
Greg Egan: Oceanic
Pamela Sargent: The Shore of Women
Walter M. Miller Jr.: Hozsánna néked, Leibowitz!
Robert Silverberg: Éjszárnyak