Idáig ​jutottunk 13 csillagozás

Történetek a politikai hátországból
Vona-Szabó Kriszta: Idáig jutottunk

Politika ​szó szerint testközelből? Igen.
Vona Gábor egyike az elmúlt húsz év legmegosztóbb politikusainak: a választók közül sokan rajonganak érte, mások megátalkodottan gyűlölik, politikai ellenfelei pedig nem tudják hová tenni.

Felesége, Vona-Szabó Kriszta könyvében felidézi az elmúlt húsz évet 1997-es megismerkedésüktől 2018. április 8-ig.
A magyar könyvpiacon nem megszokott, hogy egy közéleti szereplő párja ragadjon tollat és kendőzetlen őszinteséggel meséljen az életükről.
Miközben bepillantunk egy vezető politikus családjának életébe, megismerjük a támogató hátországot adó nő, az értő kritikus véleményét is a 2006-os eseményekről, Magyar Gárdáról, a Szegedi Csanád-történetről, a politikai ellenfelekről, cukikampányról, Terry Black-sztoriról, nőügyekről.

A könnyed stílusú, rövid fejezetekre osztott összegzés a feleség szemszögéből íródott, mégsem „csajkönyv”, s nem is direkt politikai állásfoglalás. Azok is érdeklődéssel forgathatják,… (tovább)

>!
336 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786150035376

Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

Livia_Kotz>!
Vona-Szabó Kriszta: Idáig jutottunk

Vona-Szabó Kriszta: Idáig jutottunk Történetek a politikai hátországból

Erdekes volt elolvasni az elmult evek esemenyeit a Vona csalad (foleg Kriszta) szemszogebol. Kriszta nagyon szorakoztatoan ir, jo a stilusa es a humorerzeke, anelkul mondjuk nem is tudom, hogyan tudta volna mindezt ep esszel elviselni. En atlagemberkent (barmilyen humorosnak is tartom magam :D) nem tudtam/akartam, nem is elek mar az orszagban. Orulok, hogy ratalaltam a konyvre, Kriszta egy okos, ertelmes no aki sokkal tobb „a Vona felesegenel”. Oszinten sajnalom, hogy nem olvashatunk tobb cikket, konyvet, barmit tole (vagy olvashatunk, csak nem tudjuk, hogy o irta). Ajanlom mindenkinek, akit erdekel a magyar politika(nak becezett totalis orulet), tovabba azoknak, akiknek nem csak a kormanymediabol omlo arraabizonyosra van igenyuk, hanem eleg ertelmesek ahhoz, hogy elgondolkodjanak, es a masik felet is meghallgassak. (Vagy csak tobbet akarnak tudni azokrol, akiket most epp utalni kell…nehogymar csak ugy ossze-vissza utalkozzunk a vakvilagba.. Vagy az mar hungarikum? )

sandy8994>!
Vona-Szabó Kriszta: Idáig jutottunk

Vona-Szabó Kriszta: Idáig jutottunk Történetek a politikai hátországból

Roppant érdekes szemszögből láthatjuk a politikát. Szeretem Kriszta stílusát, humoros, könnyed, mégis elgondolkodtató. Eszméletlen intelligens, ha jól tudom várhatóak még írások tőle. Politikai hovatartozástól függetlenül mindenkinek ajánlom.


Népszerű idézetek

csucsorka IP>!

A hatalom meg adja alánk a lovat. Egyik oldalról is, a másikról is. Gyűlöld X-et, gyalázd Y-t, imádj minket, mert mi tudjuk, mi jó neked! Csak ne gondolkodj, ne beszélgess, ne tanulj, ne olvass! Mi már megtanultuk, elolvastuk, megírtuk helyetted, hidd el! Sőt, meg is rágtuk neked, gyere, tátsd a szád jó nagyra, itt van, megkapod! Kész. Csupán az emésztés a te dolgod. Menj, pihenj rá, míg jön a következő etetés.

11-12. oldal

Vona-Szabó Kriszta: Idáig jutottunk Történetek a politikai hátországból

Farkasdal>!

Minden történés a maga kijelölt útján haladt és halad. Nem a véletlenek létezését kell tagadni, hanem a Gondviselésre igent mondani. Merthogy munkálkodik. Mindannyiunk életében.

Vona-Szabó Kriszta: Idáig jutottunk Történetek a politikai hátországból


Hasonló könyvek címkék alapján

Medgyessy Péter: Polgár a pályán
Pozsonyi Ádám: Czímeres ökrök panoptikuma
Konok Péter: Történetek a kerítés tövéből
Sólyom László: Egy elnökség lenyomata
Babarczy Eszter – Bródy János – Bruck Gábor: Miért hagytuk, hogy így legyen?
Kovács Zsolt – Morvai Krisztina: Magunkfajták
Orbán Viktor: Rengéshullámok
Bayer Zsolt – Szakács Árpád: A kultúra diktatúrája
Schiffer András: Zöld jelzés
Regös István: Röhög a parlament