A ​felséges piramisok 4 csillagozás

Vojtěch Zamarovský: A felséges piramisok

Vojtech Zamarovskynak a tényirodalom műfajába sorolható valamennyi műve bestseller. Legújabb könyve a napfényes Egyiptomba, az első világcsodák országába vezet el bennünket: a Nílus menti kőhegyekhez, a világ legrégibb monumentális építményeihez, amelyek előtt a kozmikus kor embere is döbbenten torpan meg – a piramisokhoz.
Hogyan és miért jöttek létre ezek az óriási építmények, ki és milyen eszközökkel alkotta meg őket? Hogyan alakult sorsuk az építésük óta eltelt hosszú évezredek folyamán? Kik voltak a kutatóik és kik a rombolóik? Ki fejtette meg rejtélyeiket? S vajon sikerült-e egyáltalán megfejteni a köröttük felgyülemlett sok titokzatosságot? Ezekre a főbb kérdésekre válaszol a könyv, a tudomány legújabb eredményei alapján. A felséges piramisok azonban nem csupán a piramisok könyve: az ókori Egyiptom történelmének, kultúrájának és civilizációjának plasztikus képét is megtalálja benne az olvasó.

>!
Madách, Pozsony, 1981
350 oldal · keménytáblás · Fordította: Varga Erzsébet · Illusztrálta: Peter Zamarovsky, Otakar Pok

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Katherine_Grey>!
Vojtěch Zamarovský: A felséges piramisok

A cím megtévesztő: a népszerű tudományos ismeretterjesztő műveket író szerző tulajdonképpen az ókori Egyiptom világának minden apró részletébe beavatja olvasóját. Bár a kötet már „régi”, keveset avult: szemlélete, stílusa, szerkesztése modern és időtálló, az pedig, ahogyan kérlelhetetlenül reagál kora ostobaságaira (pl. Däniken elméleteire), s megpróbálja az olvasót a valódi régészet, a valódi vallástörténet és a valódi történelmi kutatások bonyolult, ismeretlen területén eligazítani, ma is izgalmas, érdekes olvasmánnyá teszi.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kákosy László: Ré fiai
Várkonyi Nándor: Sziriat oszlopai
Kákosy László: Az ókori Egyiptom története és kultúrája
Yuval Noah Harari: Sapiens
Bill Manley (szerk.): Hetven rejtély az ókori Egyiptomból
Daniel Gimeno (szerk.): Aztékok
Michael Roaf: A mezopotámiai világ atlasza
Halász Zoltán: Ur városától Trójáig
C. W. Ceram: A hettiták regénye
Rózsa Péter – Pozdora Zsuzsa (szerk.): Barangolás ősi kultúrák világában