Zuhatag ​visszatér (Zuhatag 2.) 14 csillagozás

Vojnich Iván: Zuhatag visszatér

"Zuhatag ​szinte kettészelte a sűrűsödő rengeteget: Mihály, Csomó bácsi, Zenita, Villám, Zsadanov örvénylettek a fejében. Ha Csomó bátyó megvakarná füle közt a huppantót, akkor… más szagú lenne a világ. Szemét is behunyta, de hiába. Csak néhány toboz hullott susturogva új életébe.
Távoli kiáltás csapódott a hegy fokának. Zuhatag felkapta a fejét.
– Ismerős, ismerős – mordult égnek tartott orral –, igen ismerős. – De a szél elfújta a szagot, s így emlékezete nem váltott képre.
Lépésről lépésre ereszkedett lefelé. Ág sem reccsent, levél sem csusszant talpa alatt. Körüllapulta a házat. Az ajtó hívogatóan nyitva állt.
Vandetti és Bertolucci gúzsba kötve hevert a padlón, s mikor Zuhatag átrepült a fejük felett, lehunyták szemüket. Marcello meg sem moccant, valami ütemes lihegés megcsapta az arcát. Felnézett: egy bozontos kobak ki-kibillenő nyelvvel fújtatott rá.
– Professore, dottore! – kiáltotta.
– Mi az? – kérdezte Bertolucci – megérkezett… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1987

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Népszava, Budapest, 1987
172 oldal · puhatáblás · ISBN: 9633226538 · Illusztrálta: Szecskó Tamás

Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 2

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Emília5>!
Vojnich Iván: Zuhatag visszatér

Csodálatos stílus, hasonlatok, szóképek. Elvisz egy régi, varázslatos világba, a vidéki emberek közé, valamint a hegyi magányos emberek életébe. Elvisz az állatok társadalmába, a törvényeken és erőn alapuló vad világba. Mindez szívet melengető, megható, olykor kedves humorral átszőtt, mosolyogtató, néhol megkönnyező jelenetekkel, leírásokkal. A mai rohanó világban kevés ilyet élünk át, és keveset olvasunk is róla. Élmény volt a másik kötetével együtt.

kat_fromthemoon>!
Vojnich Iván: Zuhatag visszatér

Sajnáltam, hogy nem szerettem annyira, mint az elsőt. Az író stílusa továbbra is nagyon tetszik, élveztem olvasni, de a történet már némiképp erőltetettnek hat, főleg az állatok se füle se farka párbeszédei.^^"


Hasonló könyvek címkék alapján

Szász Imre: Basa
Kiss Dénes: Eb vagy kutya
Holly Webb: Elli hazavágyik
Jack London: A vadon szava
Eric Knight: Lassie hazatér
Kate DiCamillo: Penny miatt
Kate Wolf: Lassie és a műkincsrablók
Kate Wolf: Lassie és a barlang titka
Kate Wolf: Lassie és a pénzhamisítók bandája
Mocsár Gábor: Csöngetésre vakkants!