3. legjobb mese könyv a molyok értékelése alapján

Vidám ​mesék 619 csillagozás

Vlagyimir Szutyejev: Vidám mesék Vlagyimir Szutyejev: Vidám mesék Vlagyimir Szutyejev: Vidám mesék Vlagyimir Szutyejev: Vidám mesék Vlagyimir Szutyejev: Vidám mesék Vlagyimir Szutyejev: Vidám mesék Vlagyimir Szutyejev: Vidám mesék

Szerencsés egybeesés, ha a grafikus író is egyben, és egyik kezével ír, a másikkal rajzol. Egy Szutyejev esetében majdnem szó szerint így van. „Amikor kigondolom a meséket, mindig a jobb kezemben tartom a tollat, a balban pedig a ceruzát vagy az ecsetet. Ez így nagyon kényelmes: a jobb kéz írja a mesét, ezalatt a bal vidám képeket rajzol.” Szutyejev kedves, rövid, vidám és tanulságos meséi, mulatságos figurái közkedveltek a gyerekek körében.

Tagok ajánlása: 1 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Móra, Budapest, 2017
160 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634157670 · Fordította: Nikodémusz Elli, Szamek Gyula, Világhy József, Zsombor János, Gergely Erzsébet
>!
Móra, Budapest, 2016
158 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634514686 · Fordította: Gergely Erzsébet, Nikodémusz Elli, Szamek Gyula, Világhy József, Zsombor János · Illusztrálta: Vlagyimir Szutyejev
>!
Móra, Budapest, 2015
160 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631198416 · Fordította: Gergely Erzsébet, Nikodémusz Elli, Szamek Gyula, Világhy József, Zsombor János · Illusztrálta: Vlagyimir Szutyejev

17 további kiadás


Enciklopédia 1


Kedvencelte 104

Most olvassa 8

Várólistára tette 31

Kívánságlistára tette 73


Kiemelt értékelések

>!
olvasóbarát P
Vlagyimir Szutyejev: Vidám mesék

A lányaim egyik kedvenc kötete volt, most már egy újabb nemzedék olvasmányai közé csempészem be, karácsonyi ajándéknak vettem egy négygyermekes rokonnak.
A kedves kis állatfigurákat is a szerző rajzolta, velük sok érdekes kaland történik.
A kötet remélhetőleg ugyanolyan sikert arat majd, mint anno, amikor még én lapozgattam a gyerekeimmel.

15 hozzászólás
>!
csillagka P
Vlagyimir Szutyejev: Vidám mesék

Ez az évem az a 5* mesekönyveké :) ha jól szeretnék szórakozni, előveszek egyet. (könyvtesók pedig ajánlanak bőven, szerencsére nem csak én vagyok ilyen gyereklelkű fölnött)
Régebben gyereknek olvastam, mivel ő kinőtt belőle, muszáj vagyok magamat szórakoztatni.
Óvodásoknak egyik legjobb, láthatatlanul tanít, színekre, formákra, és az életre, a rajzok pedig csak még szerethetőbbé teszik az egészet.
Kedvencem akkor is a három kiscica marad (régen is ez volt a kötelező repeta)

>!
Papusz SP
Vlagyimir Szutyejev: Vidám mesék

Gyerekként imádtam, és most, ún. felnőttként is nagyon tetszett. A mesék aranyosak, a képek meseszépek, és a fejemben még mindig a nagymamám olvassa fel.

5 hozzászólás
>!
Trixi_Adzoa P
Vlagyimir Szutyejev: Vidám mesék

Tudom, hogy ez már vagy az ötödik olyan könyv, amire azt mondom, hogy ez volt a legnagyobb kedvencem, de egyszerűen ez is :-) Rengetegszer végig olvastuk tesómmal együtt is, külön is, ennek is kihullottak a lapjai, de még egész jó bőrben van. Újra elő fogom venni a szomorú téli estéim egyikén :-)

17 hozzászólás
>!
Futóhomok P
Vlagyimir Szutyejev: Vidám mesék

Kihagyhatatlan klasszikus. A képi világról: a kortárs gyerekirodalmi illusztrátorok közül számos kedvencem van, de a háromévesnek jót tud az tenni, ha lát egy nyulat, ami nyúl vagy egy sünt, ami sün.
A mesékről: kedvesek, tanulságosak, hosszabbak-rövidebbek, valamennyiünknek van a kötetből szíve választottja. A nagyobb gyerekeim sem bánták, hogy újra aktuális a könyv Zsebike miatt. Most legalább rákérdeztek Mihail Ivanovicsra, a mackóra (Az alma című történetből) és hipp-hopp máris a medvekultusznál tartottunk, ahogyan én is először ennek a mesének a kapcsán hallottam a szüleimtől a medve a folklórban témáról:)

13 hozzászólás
>!
ViraMors P
Vlagyimir Szutyejev: Vidám mesék

A kötet pontosan azt adja, amit ígér, és ettől tökéletes. Tizenhárom kedves történet, ami mosolyra késztet és tanít, anélkül hogy egy pillanatra is erőltetetté vált volna. Szutyejev rajzai nagy szépek és hangulatosak, remekül kiegészítik a meséket.

>!
viharmacska
Vlagyimir Szutyejev: Vidám mesék

Röhögjetek ki, de remekül szórakoztam :) Közben három mese, a fekete-fehér-szürke cicák, a színezős kakas meg az egérnek macskát rajzoló ceruza ismerős is volt, nagy nehezen rájöttem, hogy valszeg diafilmen voltak, a ceruzás biztosan. Mondjuk kihozni a könyvtárból fölösleges volt, simán elolvashattam volna ott helyben, csak megtévesztett az oldalszám.

2 hozzászólás
>!
murmur
Vlagyimir Szutyejev: Vidám mesék

Már az én gyerekkoromban is klasszikusnak számított a mesekönyvek között, mégis sikerült megőriznie a népszerűségét. Szerintem ezt a nagyon bájos rajzainak köszönheti főként, a szöveg nem egy túlbonyolított valami ( talán ezért is kedvelik annyira a gyerekek.) Mellényúlni nem nagyon lehet vele, olyan kiskölköt még az életben nem láttam, aki a három kiscicát és társait ne szerette volna, esti mesénél is ideális a légyszi csak még egyethez, kellemesen rövid, emészthető hosszúságú darabok. ( a népek meséivel járom meg mindig, na azok nem párperces szösszenetek).

>!
Kriszta IP
Vlagyimir Szutyejev: Vidám mesék

Nekem soha nem volt ilyen könyvem, épp ezért gondoltam, hogy a lánykámnak megveszem. Arra emlékeztem gyerekkoromból (pár osztálytársamnak volt ilyen könyve), hogy tele van szép képekkel, viszont a meséken kicsit meglepődtem, mert valamivel összetettebb történetekre számítottam, ellenben ezek teljesen egyszerű kis állatmesék. Némelyik már túl egyszerű is egy négyévesnek, gondoltam én, de nagyot tévedtem. Mikor Lillus meglátta, irtóra megörült, ugyanis kiderült, hogy az óvónéni is ebből szokott nekik felolvasni. Rögtön el is „olvasta” nekem A gomba alatt című mesét, és azóta is állandóan ezt a könyvet bújjuk. Szóval annyira imádja, hogy most ez az aktuális kedvenc :)

3 hozzászólás
>!
Csoszi P
Vlagyimir Szutyejev: Vidám mesék

Gyermekeim hatalmas kedvence volt ez a mesegyűjtemény évekkel ezelőtt. Most, hogy újra elővettem, eszembe jutott, amikor esténként erre aludtak el a srácok. A könyv 13 állatos mesét tartalmaz, és majdnem mindegyikben van valami tanulság. A rajzok szemet gyönyörködtetőek. Külön érdekesség, hogy a képeket maga a szerző készítette. Kedvenc meséim: A gomba alatt, A négy kis ezermester és az Okoska-botocska.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
olvasóbarát P

A hangya elgondolkodott, és azt mondta:
– Hát ez hogy történhetett? Először még nekem is alig volt helyem a gomba alatt, a végén mégis mind az öten elfértünk!
– Brehehehe! Brehehehe! – heherészett valaki.
Mindannyian odanéztek: a gomba kalapján ült a béka, és jóízűen nevetett:
– Ó, ti okosok! Hiszen a gomba…
A mondatot félbehagyta, őket pedig ott hagyta.
Mindannyian a gombára néztek, és nyomban kitalálták, hogyan történhetett az, hogy előbb egynek is alig akadt helye a gomba alatt, a végén mégis mind az öten elfértek.
Ti is kitaláltátok már?

35. oldal, A gomba alatt

>!
dianna76 P

– S veled mi lesz a csodálatos okoska-botocska nélkül?
– Semmi! – válaszolta a sündisznó. – Botot mindig lehet találni. Az okosságot pedig – megkocogtatta ujjával a homlokát –, az okosságot pedig innen veszem hozzá!

Okoska-botocska

>!
dianna76 P

– Fürödni fogok! – mondta Kisréce.
– Én is! – lelkendezett Kispipi.
– Már úszom is! – kiáltotta Kisréce.
– Én is – kiáltotta Kispipi. – Segítség!
Kisréce kihúzta Kispipit a vízből.
– Megint fürödni megyek egy kicsit – mondta Kisréce.
– De én nem! – sóhajtotta Kispipi.

Kispipi és Kisréce

>!
victoria_m997

Kis helyen is elférnek, akik szeretik egymást.

26. oldal

>!
kedaiyun

– Köszönöm, Sündisznó barátom, hogy megmentettél!
– Ugyan, hogy mondhatsz ilyet! Nem én mentettelek meg, hanem ez az okoska-botocska-minden-bajból-kihúzócska!

79. oldal, Okoska-botocska

>!
kedaiyun

– Micsoda csodabogarak, különféle kerekekkel karikáznak hazafelé!

59. oldal, A négy kis ezermester

>!
dianna76 P

– Rágcsálni akarlak – mondta a kisegér. – Bizseregnek a fogaim, s emiatt folyton rágcsálnom kell valamit. Így ni! – és a kisegér úgy megharapta a ceruzát, hogy az feljajdult belé.

A kisegér meg a ceruza

>!
victoria_m997

Meglátta a Kakast, amint az ablak előtt az udvaron sétálgatott.
„Biztosan ez ébresztett fel” – gondolta a Kiskutya, és kifutott az udvarra a Kakashoz.
– Te nyávogtál? – kérdezte.
– Én nem nyávogok, én beszélek – csapkodott a Kakas a szárnyával, és tüstént elkiáltotta magát:
– Kukurikuuú!
– Mást nem tudsz beszélni?
– Nem, csak azt, hogy „kukurikú” – válaszolta a Kakas.

40-41. oldal

Kapcsolódó szócikkek: kutya

Hasonló könyvek címkék alapján

Zelk Zoltán: A három nyúl
Julia Donaldson: A Graffaló
Walt Disney – Macskarisztokraták
Rigó Béla: Vuk
Holly Webb: Mazsi elszökik
Walt Disney – Robin Hood / Csipkerózsika / 101 kiskutya
Nicholas Oldland: A melegszívű medve
Walt Disney – Bernard és Bianka
Jill Tomlinson: A tyúk, aki soha nem adta fel
Walt Disney – Macskarisztokraták – Fürgén, mint a macska!