A ​Zengő Cédrusok (Oroszország Zengő Cédrusai 2.) 4 csillagozás

Vlagyimir Megre: A Zengő Cédrusok Vlagyimir Megre: A Zengő Cédrusok

Az Oroszország Zengő Cédrusai sorozat második könyve a “Zengő Cédrusok” címet viseli és e könyvben Vlagyimir Megre elmeséli keserű élményeit, rendkívül nehéz tapasztalatait Moszkvába kerülését követően, ahová szinte egy fillér nélkül érkezett, minután eldöntötte, hogy elvégezi az Anasztázia által rá bízott feladatot.

De leírja azokat a szinte csodával határos módon kimondottan az ő személyes megsegítésére érkező emberek lelkes támogatását, akik szívét Anasztáziával történt találkozása megérintette.

A könyv további történeteket mesél, amelyeket Anasztáziával és annak nagy- és dédpapájával élt meg a tajgában még az első találkozás alkalmával.

Elmeséli továbbá azt is, hogy mik is voltaképpen a dolmenek, kik a kelták, a bárdok és azt is, mily megható módon keletkezett a könyvsorozat logója és hogyan próbálták a “Sötét Erők” megszerezni a hatalmat Anasztázia műve fölött.

Mindemellett elröpít bennünket a képzelet szív-szőtte szárnyán egy boldogabb jövő képébe.

>!
Silvana, Kassa, 2006
232 oldal · puhatáblás · ISBN: 8096953907 · Fordította: Bartkó Edith

Kedvencelte 4

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 9

Kölcsönkérné 1


Népszerű idézetek

Mátrixi P>!

– Értsd meg, Vlagyimir, te most csak egy képet látsz magad előtt. Egy képet, melyet a technokrata világ követelményei hoztak létre. Csak figyeld meg tüzetesebben. A lányon kényelmetlen, tűsarkú cipő van, a cipő ráadásul egy picit még szorítja is. Azért van így felöltözve, mert valaki más diktálja, milyen lábbelit kell manapság viselnie. Rövidke, pici szoknya van rajta. Olyan anyagból készült, mely bőrre hasonlít, de nem bőr, a testre káros, mégis viseli alárendelve magát a diktátumnak, és hoz létre ezért egy diktátorok által óhajtott képet. Csak nézd meg az arcát, mily rikítóan, kihívóan van kifestve és mennyire dölyfös. Külsőleg független. De csak külsőleg. Teljes kinézete nem egyezik meg azzal, amilyen a valóságban. A rákényszerített, általa elfogadott, a mások gondolatai által előállított kép „megölte” őt, a valódi embert, és az, ami keletkezett – az illuzórikus, lelket nélkülöző kép –, beárnyékolta az élő lelket-szellemet.

171. l., Illuzórikus emberek c. fejezet

Mátrixi P>!

– Előbb feltalálták a kőbaltát, lándzsát, aztán… Ahogy gondolkodásuk fejlődött, eljutott egészen a nukleáris robbanófejig, és továbbra is egész a mai napig éppen gondolkodásuk hihetetlen szívóssággal zúzza, töri a tökéletes alkotásokat, helyettesítve azokat saját primitív alkotásaikkal.
Utódaik egyre több mindent találtak fel, s közben kínozták a Föld szupermodern természetes mechanizmusait azzal, hogy mindenféle mesterséges szociális és társadalmi rendszereket hoztak létre. Közben az emberek elkezdtek még egymás ellen is harcolni.

210. l.


A sorozat következő kötete

Oroszország Zengő Cédrusai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Borisz Akunyin: A gyémántszekér I-II.
Makszim Gorkij: Gyermekkorom
Szergej Lukjanyenko: Utolsó őrség
Andrej Gyjakov: Túl a láthatáron
Arkagyij Sztrugackij – Borisz Sztrugackij: Nehéz istennek lenni / A hétfő szombaton kezdődik
Alekszandr Bek: A volokalamszki országút
Szergej Lukjanyenko: Világok őre
Edvard Radzinszkij: Koba I.
Alekszej Kalugin: Végzetes álmok
Dimitrij Szergejevics Mereskovszkij: Leonardo da Vinci