Nullácska ​a tengeren 3 csillagozás

Hajónapló. Nullácska hajósinas saját kezű és színigaz feljegyzései mindarról, amit a geometriai tengereken és óceánokon látott, hallott, értett és nem értett.
Vlagyimir Ljovsin: Nullácska a tengeren

Ki az a Nullácska, és miféle tengeren hajózik? Ha végiglapozod a könyvet, már a rajzokból is láthatod, nem közönséges tengeren vitorlázik ez a rokonszenves hajósinas! Naplójából, amely július 1-én kezdődik, megtudhatod, hogy hősünk a geometriai tudományok tengerével, a háromszögletű, kör alakú és más különleges szigetekkel, területük, kerületük és egyéb fontos adataik kiszámításával egy hónap alatt ismerkedett meg. Vidám kalandokban volt része a Viszonyfoknál, a Bambusz-szigeteknél, a Függe kikötőben, sőt az elmúlt korok számtantudósai körében is, ahová Egység kapitány kalauzolásával Pí barátja társaságában jutott el. A humoros meseregényt Fatér Tibor fordításában, Dolnik Miklós rajzaival adjuk közre.

Tagok ajánlása: 11 éves kortól

>!
Kárpáti / Móra, Budapest-Uzsgorod, 1983
158 oldal · ISBN: 9631132269 · Fordította: Fatér Tibor · Illusztrálta: Dolnik Miklós

Kedvencelte 2

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

csikosarpad>!
Vlagyimir Ljovsin: Nullácska a tengeren

Vlagyimir Ljovsin: Nullácska a tengeren Hajónapló. Nullácska hajósinas saját kezű és színigaz feljegyzései mindarról, amit a geometriai tengereken és óceánokon látott, hallott, értett és nem értett.

Ha nem is szereted a matematikát, akkor is meg tudod kedvelni egy kicsit. Egy mesebeli történet a matematika világában, én élvezettel olvastam. Sajnos már nincs meg a könyv.

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Szabó Magda: Tündér Lala
Bálint Ágnes: Tündér a vonaton
Gilbert Delahaye: Márti Meseországban
Berg Judit: Rumini
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik
Jeney Zoltán: Rév Fülöp
Bodó Béla: Brumi Mackóvárosban
Bálint Ágnes: Az elvarázsolt egérkisasszony
Otfried Preußler: A kis szellem
Alan Alexander Milne: Holnemvolt