63. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján

Végtelen ​horizont (Végtelen horizont) 274 csillagozás

Vivien Holloway: Végtelen horizont

Becky ​Dwyer három évvel ezelőtt hozott egy rossz döntést, és most eljött az idő, hogy megfizesse az árát.

Egy olyan világban, ahol az elektromosság csak háromezer méteres magasság felett elérhető, a légjárók biztosítják a kereskedelem áramlását.
Becky egész életét nagybátyja, Duke Barton hajóján töltötte, és soha nem is tervezte, hogy ezen változtatni fog. Három évvel ezelőtt azonban üzletet kötött a kétes hírnevű Nick Mattockkal, aki most behajtja a lányon a tartozását.
A műszerészlány hirtelen sokkal távolabb kerül az otthontól, mint azt valaha képzelte volna. Eddigi kényelmes világa darabokra hullik. Helyt kell állnia egy olyan legénység tagjaként, melynek legalább a fele hajdani kalózokból áll, miközben megpróbál megtenni mindent, hogy visszajuthasson a nagybátyjához.
Azonban kénytelen ráébredni, hogy ez koránt sem lesz olyan egyszerű, és nem csak azért, mert Nick minden lépését szemmel tartja. Hamarosan nem csak az ő, de Duke élete is veszélybe… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
428 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789637051791

Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Nick Mattock · Becky Dwyer · Mabel · Duke Barton · Juniper 'Jun' Fahin · Gerald Revals · Harlowe Garrahy · Mrs. Webster


Kedvencelte 70

Most olvassa 5

Várólistára tette 301

Kívánságlistára tette 268

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

vikcs>!
Vivien Holloway: Végtelen horizont

Nem is tudom, hol kezdjem..:) Imádom a borítóját, gyönyörű szép, és ezáltal könnyebb is volt elképzelni a hatalmas légjárókat.:D Nagyon tetszett a felépített világ, a korszerű eszközök és gépezetek, a leírások, amik kicsit sem untattak, mert nagyon érdekesek voltak.

Bevallom, számomra elég lassan indult be a történet, és akkor nem is fogott meg igazán, hanem később, amikor már beindultak az események, amikor már volt miért izgulni és reménykedni, na akkor bennem is volt egy fordulat, és attól kezdve a könyvhöz ragadtam, annyira beszippantott.
Imádtam itt is a humort, ami keresztülfonta az egész történetet, hisz anélkül lehet nem is lett volna ennyire jó.
Becky egy igazi tökös, belevaló lány, nagyon okos és bátor is, le a kalappal előtte.:) Néhány főszereplő hölgyemény példát vehetne róla..:D Tetszett, hogy annyira szókimondó, és sose hagyta magát, és csak az esze járásával mindenkit át tudott verni a jó cél érdekében.
Eleinte Nick sem volt szimpatikus, sőt, nem is sejtettem, hogy majd megfogom szeretni… spoiler De utána már imádnivaló volt, odáig meg vissza voltam érte.:)
A sztori maga, nagyon izgalmas, fordulatos, kiszámíthatatlan, amikor nem számítasz rá, akkor történik valami ami puff… máris megint az oldalakhoz láncol.

Mindent egybevéve tehát kaptunk rengeteg jófej, bátor és szerethető, jól kidolgozott karaktert, sok izgalmas és aranyos jelenetet, ami által megszületett egy fantasztikus történet! :)

4 hozzászólás
K_A_Hikari I>!
Vivien Holloway: Végtelen horizont

„– Minden csak annyira bonyolult, amennyire azzá teszed magadnak.”

Ez a nő tudja, mitől döglik a légy.
(…)
A fene se gondolta, hogy valaha találok egy olyan steampunk regényt, aminek olvasása közben egy percig se unatkozom, de jelentem megvan: a Végtelen horizont ilyen.
Izgalom, lojalitás, légi kalandok, egy újabb tökös hősnő, és újabb könyves álompasi; ha nagyon címszavakban kellene fogalmaznom.
Az biztos, hogy bátran ajánlom bárkinek, aki nem mindennapi magyar szerzős történetet keres.

Blogbejegyzés interjúval: https://irasaimtarhaza.blogspot.com/2017/11/vivien-holl…

6 hozzászólás
Cicu>!
Vivien Holloway: Végtelen horizont

Igazi akciódús kalandregény romantikával és humorral fűszerezve.
Imádtam a szereplőket, Becky és Nick szócsatáin jókat vigyorogtam, nagyon a szívemhez nőttek. Szívcsücsök könyv lett, az első steampunk regényem, imádtam minden sorát! ♥
Annyira jó lenne, ha lenne folytatása!

Bevallom őszintén, nagyon ritkán hagyom el a komfortzónám, ami az erotikus és horror könyvek világát jelenti.
De hála a csodaszép borítónak és Fortunának most mégis megtettem, és nem bántam meg, mert a Végtelen horizont teljesen magába szippantott. :)
Az első könyvem az írónőtől, de már biztos, hogy nem az utolsó! :)
Ti se hagyjátok ki! ;)

Borító: 5/5
Történet: 5/5
Karakterek: 5/5

5 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Vivien Holloway: Végtelen horizont

„– Minden csak annyira bonyolult, amennyire azzá teszed magadnak.”

A fenti idézet igaz, de választhattam volna éppen mást is, annyi különlegességet rejt a kötet.

Vivien Holloway neve már évek óta a kedvenceim között szerepel. Az első regénye, melyet először olvastam: Moira címmel jelent meg és már akkor függővé tett. Ahogy mondani szokták, csak akkor vagyok hajlandó lejönni a „Holloway anyagról”, ha tudsz jobbat mutatni, de mivel ragaszkodó típus vagyok, nem lesz könnyű dolgod!
Viccet félretéve eddig bármit olvastam tőle a „tetszett” és „imádtam” között mozgott.

Nem volt kérdéses, hogy olvasnom kell ezt a könyvét is.
Persze évek óta porosodott a polcon olvasatlanul, de mentségemre szolgáljon a hátsó sorba került és elfelejtettem.

Ez a világ cseppet eltért az eddig megszokottaktól. Mégis teljesen átjárta az írónő stílusa lelkemet. Ugyan nincs fullasztó romantika (hála égnek!), de van sok izgalmas esemény és nagyon jó humor.
Becky egy nagyon kedvemre való karakter. Szeretem a szókimondó stílusát, hogy oda meri mondani nem nézve, hogy kivel áll szemben.
Nick nem lett kedvencem, és hiába változik nem tudtam befogadni nézeteit. De nem is rontott az összképen.
Talán írhatom, hogy azon kívül újabb kedvencet avattam, simán eltudnám képzelni film formájában is.
Egy élmény volt, sok ilyet szeretnék még. Köszönöm.

Kedvenc!♥

>!
428 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789637051791
4 hozzászólás
Milli88 P>!
Vivien Holloway: Végtelen horizont

„Néhány dolgot másképp csináltam volna, de talán akkor sem tudtam volna megváltoztatni a végkifejletet. Akárhogy is, de minden idevezetett. És visszatekintve azt kell mondanom, nem bántam meg. Egyetlen percét sem bántam meg.”

Maximálisan egyet kell értenem Becky szavival. Egyetlen percét sem bántam meg. Sőt… Minden percét imádtam. spoiler
A fantáziavilág, amit @Wee felépít nincs párja. Minden szereplő szerethető valamiért, még Juniper is.
Sajnos kevés időm volt olvasni ez az olvasási időmön is meglátszik, de amikor kézbe vettem nem tudtam letenni. Annyira beszippantott ez a csodás léghajós világ, hogy mág ezzel is álmodtam. :)
Tetszett, hogy a szereplők fiatal felnőttek, és nem tizenéves „váltsukmegavilágot-énvagyokahős” emberkék. Becky fantasztikus utat járt be. Csodás fejlődásem ment keresztül. Nick, oh, Nick! Mit is lehetne róla mondani? Ez a könyv így volt tökéletes, ahogy volt. :)
I M Á D O M ! ! ! ❤

FairyDust P>!
Vivien Holloway: Végtelen horizont

Kellemesen csalódtam! :) Semmit nem tudtam a könyvről, járkáltam a könyvtárban a polcok között és szembe tűnt ez a csodálatos borító. Gondoltam magamba, hogy „na te velem jössz”. :D Mikor elkezdtem olvasni, kicsit féltem, de visszagondolva nem is értem, hogy miért. A könyvnek minden sora páratlan élményt nyújtott nekem. Nem egy rövid sztoriról van szó, és nagy szó nálam, ha egy percig se unatkozom, NA ezt az állításomat ez a könyv túlszárnyalta. Az elején lassabban csordogált a esemény, de ennek ellenére annyira szépen van megírva, hogy izgalmasnak találtam. :) A karakterek nagyon szimpatikusak voltak, már az elején elkönyveltem kedvencnek Nicket és Beckyt is.
Sok ember nem szereti a csöpögős romantikus könyveket, itt is van egy minimális románc, de annyira tökéletesen balanszban van, hogy kellemes tényező a sok kalandozás mellett.
Mindenképpen ajánlom azoknak az embernek, akik szeretik a kalózos sztorikat, a végtelen kalandozásokat, és a különös világokban játszódó történeteket. Büszkén jelentem, a könyv a kedvenceim között landolt.

7 hozzászólás
GytAnett>!
Vivien Holloway: Végtelen horizont

A Winie történetek után nem is vártam mást. Biztos voltam benne, hogy imádni fogom ezt a könyvet, annak ellenére, hogy nem tudtam, hogy miről szól. Borító és cím szerelem. *-*
Nagyon szeretem, hogy egy újabb nagyon erős női karaktert kaptunk, aki nem hagyja, hogy csak úgy elmenjenek mellette az események, hanem aktívan részt is vesz bennük. Még ha az olvasó józan esze sokszor azt súgja neki, hogy maradjon már egy kicsit a fenekén. :D De ha így tenne, akkor közel sem lenne ennyire izgalmas a történet. :)
Amikor elkezdtem olvasni, meglepődtem, hogy 2140-ben járunk, a léghajók korában. Féltem, hogy nem fogok tudni belerázódni, de szerintem nagyjából 3 oldalamba került. Wee igazán gördülékenyen ír, és soha nem válik lapossá és unalmassá a cselekmény. Ha éppen nincsenek nagy történések, akkor kapunk legalább egy pörgős párbeszédet. :)
Imádtam benne a humort, mostanában nem olvastam olyan könyvet, amin hangosan felröhögtem volna. Ennél megtörtént. :) Párom megkérdezte, hogy mi van, felolvastam neki, de szegény valahogy nem akarta érteni. :D Mindegyik szereplőt szerettem. Még a mellékszereplők is annyira jó fejek és rendesek voltak, hogy szívesen megismerkednék velük. Azt éreztem, hogy én is egy ilyen legénység mellett szeretnék szolgálni egy léghajón. :D
A Vérvörös horizont már a polcomon csücsül, de azt hiszem, még egy kicsit jegelem. Nagyon jó lesz valamikor visszatérni ebbe a világba, még ha most jól is esne elolvasni. De én annyira Nickre és Beckyre lennék kíváncsi, hogy félek, csalódás lenne még most. Később már biztosan nem lesz az. :)
A Végtelen horizontra azt mondom, hogy biztosan újraolvasós lesz. *-*

J_Goldenlane IP>!
Vivien Holloway: Végtelen horizont

Remek kalóz-sztori, a szabadság és a repülés szerelmeseinek.

Becky erős karakter, lehet szeretni: ha kell, lövöldözik, ha muszáj, sír, ha pedig udvarolnak neki, akkor veszekszik – ilyen az én hősöm! A végén meg oly gyönyörű és meghökkentő fordulattal zárul a szerelmi szál, hogy majdnem megkönnyeztem! (Nem, nem a meghatottság miatt!)

A történetben szerepel még egy csomó léghajó, sok lövöldözés, árulások és alkuk, kalózok, kereskedők, kalóz-kereskedők és kereskedő kalózok, mindez pedig steampunk díszletek között. Logikusan felépített steampunk díszletek között, remekül megindokolva, hogy miért létezik egy világban egyszerre a gőzgép és a lézerpisztoly.

A regény viszont nincs befejezve. Sok szál elvarratlan, és ha ez így marad, akkor minimum egy csillaggal kevesebbet ér az egész. De én most inkább arra tippelnék, hogy lesz folytatás, amihez csak annyi hozzáfűzni valóm van: hajrá!

Egy tüske maradt csak bennem, és hogy ne legyen híja a tökéletességnek, kénytelen vagyok rákérdezni: azon a bizonyos kártyapartin miféle jogalapja van Beckynek elveszíteni… ööö, valamit. (Nem akarom elspoilerezni, remélem, így is érthető.)

24 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Vivien Holloway: Végtelen horizont

Pár hónappal ezelőtt, a Kérdezz bármit – Vivien Hollowaytől zónában, egy kérdésre adott válaszban olvastam, hogy aki még nem olvasott Tőle semmit, ezzel a könyvvel kezdje. Én szót fogadtam és mondhatom, remek tanács volt!
Magam sem hittem volna, hogy a steampunk és én ilyen jól kijövünk majd.
Kalandos és szórakoztató olvasmány volt. A rövid történelemóra bevezetés után hamar belerázódtam a légjárókkal, gázlámpásokkal teli világba. Miután igazán beindultak az események is, alig bírtam letenni.
Becky és Nick párosánál kívánni sem tudnék jobbat. Becks okos és hihetetlenül merész lány, mindig a tettek mezejére lép, bármekkora veszély fenyegeti. Végre egy női főszereplő, akit úgy imádok, ahogy van. Aki ha hibázik is, vállalja a felelősséget. Nick-et kicsit nehezebb volt kiismerni, megszeretni. De én mindig is úgy véltem, egy kis titokzatosság sosem árt! :D
Rajongok a romantikáért, de most az egyszer örülök neki, hogy nem kapott túl nagy hangsúly. A kevesebb néha több! Inkább az izgalmak, kalandok és nem mindennapi hangulata miatt marad emlékezetes a könyv.

2 hozzászólás
oldmoviegirl01>!
Vivien Holloway: Végtelen horizont

Na tessék, Winie és Will mellé kaptunk az írónőtől egy újabb párost Becky és Nick személyében, akikért nagyon lehet szurkolni, akiknek öröm olvasni a jeleneteit. *-*
A regény nagy erőssége a gördülékenysége, hogy az események szépen egymásba olvadva követik egymást, mindig előre és előre lendítve a történetet. Igazán mozgalmas és kalandos, ahol egyszerűen nincsenek véletlen találkozások, minden felbukkanó személynek szerepe van a cselekmény során. A romantikus jelentek pedig – igen, igen, olyanok is vannak ám –, elég ha azt mondom, hogy legalább kétszer-háromszor újraolvastam őket azon nyomban, melegében.
Nagyon tetszett még, hogy ebben a fantázia szülte környezetben, cselekményben a szereplőknek nagyon is valós érzéseik, reakcióik voltak.
Sajnos maradt a könyvben néhány baki, de valahogy nem érdekelt, egyszerűen nem vont le annyit az olvasás élményéből, hogy kevesebbet adjak, mint öt csillag, mert hihetetlenül jól szórakoztam. Becks és Nick kettőse pedig jól a szívemhez nőtt. Remélem folytatása következik.

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Cicu>!

– Minden csak annyira bonyolult, amennyire azzá teszed magadnak.

189. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mabel
17 hozzászólás
Cicu>!

– Mindig van másik lehetőség.

189. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mabel
3 hozzászólás
Cicu>!

– A lelkiismeret szar dolog – jegyezte meg nagy bölcsen. – Ha van, csak problémát okoz, ha nincs, állatot csinál belőled.

147. oldal

Kapcsolódó szócikkek: lelkiismeret
Cicu>!

[…] minden valamire való szobában vannak könyvek, tehát könyvespolcok is.

73. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyv
Cicu>!

– A hibáimért vállalom a felelősséget. Te vajon képes leszel vállalni a sajátjaidért?

111. oldal

Wee IP>!

Elképesztő, mi mindenre képes egyetlen elhibázott döntés.

418. oldal

5 hozzászólás
Cicu>!

Mondták már neked, mennyire idegesítő vagy?

(első mondat)

Cicu>!

– Majdnem olyanok vagyunk, mint egy család – vontam meg a vállam. – És a család abba is beleszól, amihez általában semmi köze sincs.

274. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Becky Dwyer · család
3 hozzászólás
Cicu>!

– Idővel elmúlik. Semmi sem fáj örökké –

368. oldal

Bleeding_Bride IP>!

– Nehogy azt hidd, hogy ezentúl megmondhatod nekem, mit csináljak, Dwyer.
Felbandzsítottam rá.
– Eddig is megmondtam, legfeljebb nem vetted észre.

273. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Becky Dwyer · Nick Mattock

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Marie Lu: Legend – Legenda
Tahereh Mafi: Ne engedj
Martin Kay: Titkok útvesztője
Alexandra Bracken: Sötét örökség
J. Goldenlane: Napnak fénye
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Stephenie Meyer: A burok
S. J. Kincaid: A kárhozott
Adam Silvera: Az első, aki meghal a végén
Cecelia Ahern: A Vétkes