Tolvajok ​kézikönyve (Winie Langton történetek 4.) 284 csillagozás

Vivien Holloway: Tolvajok kézikönyve

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Winie ​megmenekült a hóhér kötelétől, de ez nem jelenti azt, hogy csendesen meghúzná magát, és várná, amíg a viharfelhők teljesen elvonulnak a feje fölül.

Will „tanulmányai” folytatódnak, és Winie próbálja őt felkészíteni a vizsgájára. Feladatként szabja neki, hogy önállóan tervelje ki egy általa kiválasztott tárgy elrablását, Will döntése pedig a Könyv másolatában látott Pacsirtára esik.

Winie-t eközben apja ismét behúzza a csőbe, és rátestálja keresztlánya, Marie Kennellis vőlegényének előkerítését. A lány jó híre múlik azon, Winie-nek sikerül-e felkutatni a szökevény fiút, aki minden bizonnyal kártyaadósságai miatt bujdokol.
Will eközben külön utakon jár, és úgy tűnik, túlságosan is messzire megy a Pacsirta utáni vadászat során, amit azonban a Langton család – különösen Winie – talán sosem fog megbocsájtani neki.

„ – Kijátszottál! – Nem viccelt, láttam a szemében. Láttam benne az elárultságot, a csalódást és az engesztelhetetlen haragot. –… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
132 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789637051975

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Winie Langton · William R. Conrey · Woolf Langton · Audrey Langton · Harry Roghan · Elvira Langton · Frank Kennellis


Kedvencelte 15

Most olvassa 4

Várólistára tette 95

Kívánságlistára tette 117

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Niitaa P>!
Vivien Holloway: Tolvajok kézikönyve

Alakul, alakul itt kérem szépen minden.
@Wee hozta a formáját és tényleg történetről történetre egyre nagyobb terjedelmű élményt kaphatunk.
A két nézőpontos stílus nekem nagyon bejött. Főleg, hogy Winie és Will már szinte külön utakon járnak. Bevallom, ahogy olvastam, egyre jobban elfogott valamiféle félelem, hogy ez nem véletlen. Egyre jobban távolodtak egymástól.
De kaptunk egy új szereplőt, Harryt, akire én nem nézek jó szemmel. Mint egy durcás kölök, akitől elvették a játszótársát úgy tekintek rá. Gyanús volt már az elején, hogy nem csak egy gyors jött-ment alak lesz.
Maga a történet hozta az elvártat, jókat vigyorogtam rajta, sokszor.
Könnyed esti olvasmány olyan csattanóval, ami miatt alig bírtam nyugton maradni ,hogy ne kezdjek bele rögvest a következő részbe….de muszáj volt…. :)

MissFortune>!
Vivien Holloway: Tolvajok kézikönyve

Jaj, imádom!:)

Annyira jó kikapcsolódást nyújtanak Winie rövidke történetei. Kíváncsian várom, hogy mi fog kisülni ebből. Winie-t és a családját roppant mód megszerettem, illetve Willt is. Ez a rész már váltott szemszögben íródott, Winie és Will gondolataiba is betekintést nyerhettem. Jobb volt így, mert néha egészen külön utakon járnak.
Brutál függővéget kaptunk, biztosan fogom folytatni a sorozatot.

vikcs>!
Vivien Holloway: Tolvajok kézikönyve

Ez most komoly? Hogy lehet így vége??? Mi lesz most?? Hol van a folytatás??
Ilyen, s ehhez hasonló gondolatok jártak a fejemben, amikor befejeztem a könyvet.
Ismét csak dicsérni tudom az írónőt, hogy újra egy nagyon izgalmas, fordulatos könyvecskét kaptunk.

Rögtön az elején Willnek meg kell mutatnia, hogy mit tanult Winie-től, majd a lány ráveszi, hogy most magától kell megszereznie egy újabb szerkentyűt a Tolvajok kézikönyvéből, Woolf pedig megbízza a lányát, hogy ő is tegyen meg egy szívességet, és keressen meg egy elszökött vőlegényt.
Sajnos, Will és Winie külön utakon keresgél, ezért kevés közös részt kapunk belőlük, de helyette megismerkedhetünk egy új szereplővel, Harry Roghan-nal, aki egy nagyszájú, titokzatos lókötő, mégis van benne valami, ami felkelti az érdeklődésünket iránta. Harry azon van, hogy segítsen Winie-nek, így nagy részben az új fiúval tart a főhősnőnk.
A végén eléggé összekuszálódnak a dolgok, Will jót akar tenni az egész Langton családdal, de szegényke nem tudja mibe sétál bele…vagy kibe.

Nem tudom, mikor fog megjelenni a folytatás, de addig tűkön ülve várom, hogy na most mi lesz, mert tényleg, kitalálni sem tudom, hogy ebből mit hoz ki szeretett írónőnk. :)
Addig is, ismerkedjetek meg ti is Langtonékkal!

GytAnett>!
Vivien Holloway: Tolvajok kézikönyve

Ez még mindig tökéletes. Gyanítom, hogy sokan említették már, hogy egyetlen hibája van: a rövidsége. Pedig ez már aránylag hosszú volt a többi részhez képest. :D
A többi résszel együtt szereztem be, de ezt még tartalékoltam. Nem akartam ennyire gyorsan befalni az eddigi köteteket. Eddig bírtam. És csak azért ilyen sokáig, mert időközben kölcsönadtam barátnőmnek a sorozatot. :D
Winie egyre inkább kedvenc karakter, imádom, hogy ennyire belevaló, és nagyon király a stílusa. Én még mindig amondó vagyok, hogy Willnek és neki össze kellene jönniük, remélhetőleg majd egyszer erre kanyarognak a szálak. :)
spoiler
A Langton család… jajj, imádom őket. :D Mindenki őrült egy kicsit, de így tökéletesek.
A legnagyobb gondom, hogy következő rész még nincs. Hajajjj..

Sippancs P>!
Vivien Holloway: Tolvajok kézikönyve

Az első gondolatom, amikor letettem a könyvet: így nem lehet vége!
A második: azt a hétszázát, ez nagyon jó volt!

1,5 év kihagyás után szuper volt ismét visszatérni Winie és Will világába, és átélni velük egy újabb kalandot, felkutatni egy újabb titokzatos tárgyat. Még mindig úgy gondolom, hogy a párosuk az egyik legszerethetőbb tolvajpáros, akiről valaha olvastam, nem beszélve a Langton család apraja-nagyjáról, akik furcsaságban és humorban überelhetetlenek.
Harry, mint új mellékszereplő, szimpatikusnak tűnt, de azért van bennem egy minimális félsz, amiért túlzottan hasonlít Tony-ra. (Ne legyen igazam, és nem akarok spoiler!) Tony-t pedig úgy ki tudnám lőni az űrbe, de úgy! Hogy lehet valaki ennyire aljas!?
Megyek is, és leveszem a polcról a folytatást, mert ez a vég valami borzalom!
Természetesen jár az 5 csillag…

oldmoviegirl01>!
Vivien Holloway: Tolvajok kézikönyve

Az oldalszám emelkedik, a szereplők köre bővül, a kapcsolatok bonyolódnak, a lendület tartja magát, és én ismét megkaptam a Winie & Will adagomat, egy kis időre. spoiler

Ez a rész egy pirinyóval komolyabbra sikerült, kevesebb kacagtató jelenettel, de a rajongásom a sorozat iránt egy pindurit sem csökkent. ♥

Vivien ajánlását idézve „Remélem, még sok kalandban lesz részünk együtt!”
Már alig várom! :)

Xoxoribizli>!
Vivien Holloway: Tolvajok kézikönyve

Ez a Winie….
Állandóan széltoló pasikkal veszi magát körbe…

christine>!
Vivien Holloway: Tolvajok kézikönyve

Jaj, de jó volt ismét visszacsöppenni Winie életébe! ♥
Izgalmas, igazán Winies, hozta azt, amit megszoktam és elvártam.
Egyre inkább érdekel Tony karaktere, őt egy hajszálnyival érdekesebbnek találom.

Bleeding_Bride IP>!
Vivien Holloway: Tolvajok kézikönyve

Az a baj ezzel a kötettel, hogy alig kaptam meg, már el is fogyott. De az ilyesfajta problémákat elfelejtette az a tény, hogy már az első oldalakon tudtam kuncogni. Ebben a hónapban tiszta válságos vagyok, még egy regényt se sikerült kivégezni, ezzel szemben Edwinának két óra se kellett, hogy kizökkentsen ebből a nyomasztó olvasói törésből.
Nagyon élveztem, mint eddig az összes Winie történetet, Harry kellett ide, érzem én, hogy ő még hoz egy adag pikantériát a dologba.
A végéért meg kedves @Wee, lehet megkapod azt a beígért hashajtót a pörköltbe, csak szólok előre :D
De majd Winie is megnyugszik, leteszi a hisztipisztit, és akkor majd megint racionálisan megbeszélnek mindent amit kell. Én ezzel az ábránddal teszem le ezt a kötetet, mert kicsiszívem hanem nem bírná ki a következő részig egy ILYEN lezárással.

10 hozzászólás
ViveEe P>!
Vivien Holloway: Tolvajok kézikönyve

Egyre jobban imádom a steampunk regényeket. Az a farkas eszméletlen lehet. A Pacsirtát pedig én is szívesen kiraknám valahova.
Nagyon tetszett ez a rész is, bár kevésbé, mint az eddigiek, ez a játékbarlang járósdi annyira nem fogott meg.
Most Will külön utakon járt és hát meglátszik, hogy nem egy született utcagyerek. Ha lehet valamit könnyebben, ő úgy intézi. De én tisztelem a szándékait, bár tuti nem így csináltam volna.
Minden regényben nagyon jól előre van vetítve, hogy mi lesz a folytatásban, így picit talán kisebb a csattanó, de szerintem a vége így is meglepő volt. Nagyon megsajnáltam Winiet. Remélem helyrejönnek a dolgok.
Nagyon örülök, hogy nálam a következő rész. :)


Népszerű idézetek

vikcs>!

Az olyan egyszerű kérdésekre sem vagyunk képesek őszinte választ adni, mint a „hogy vagy?”, „ízlik az ebéd?”, vagy a „te törted össze?”.

23. oldal

DoreenShitQ>!

Két ujjam közé csippentve megemeltem egy borzalmas, almazöld és rózsaszín csipkés blúzt.
– Ez például sosem volt rajtad – közöltem, és visszaejtettem a förtelmes ruhadarabot.
– Csak mert még sosem adódott alkalom, amire felvehettem volna – védekezett teljes meggyőződéssel.
– És ezt mégis hová akarod felvenni? – vettem szemügyre egy citromsárga kalapot, amin hatalmas, piros selyemből készült gerberák díszelegtek. – Beülsz egy botanikus kertebe, és virágnak álcázod magad?

26. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Audrey Langton · Winie Langton
Faythe P>!

(…) Pontosan tudtam, mennyire idegesítő, mikor valaki utólag okoskodik. Nagyon könnyű bölcselkedned, mikor nem vagy érintett.

86. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Winie Langton
nettikeee P>!

– A sírba visztek – csóválta a fejét.
– Én most mit csináltam? (…)
– Még semmit, de majd fogsz.
– Hálásan köszönöm a bizalmat.

28. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elvira Langton · Winie Langton
lettielena>!

– Szörnyű vagy.
– Néztél ma már tükörbe?

26. oldal, 2. fejezet- Winie (Főnix Könyvműhely, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: Audrey Langton · Winie Langton
DoreenShitQ>!

Apám alaposan belém nevelte, hogy először üssek, aztán kérdezzek. Eddig bevált.

67. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Winie Langton · Woolf Langton
DoreenShitQ>!

(…) hogyha az embert a dühe irányítja, gyakrabban követ el hibát.

64. oldal

vikcs>!

– Nem te fogod eldönteni, mit kezdek az életemmel.

89. oldal

DoreenShitQ>!

– Az emberek általában nem tudják, mikor kell abbahagyni.

58. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Harry Roghan

A sorozat következő kötete

Winie Langton történetek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. Goldenlane: Isteni balhé
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
J. Goldenlane: Holdnak árnyéka
Martin Kay: Titkok útvesztője
Jennifer A. Nielsen: The False Prince – A hamis herceg
Rick Riordan: A villámtolvaj
Gaura Ágnes: Attila koporsója
Berg Judit: Rumini
Kertész Erzsi: A hógömb fogságában
L. J. Wesley: Hetedhét birodalom