Pokoli ​szolgálat (Pokolháború trilógia 1.) 245 csillagozás

Vivien Holloway: Pokoli szolgálat

Mit ​adnál azért, hogy megmentsd a szeretteidet?
A szabadságodat, az életedet?
Mit tennél, ha ráébrednél, hogy mindez hiába volt?
Beletörődnél, küzdenél?

Lilian küzdött. Mindent megtett, mégis elbukott, most pedig már sohasem szabadulhat a Pokolból. Ő az Ördög egyik bérgyilkosa. Életre szóló szerződéssel. Egy lélektolvaj, aki levadássza azokat, akik keresztbetettek Lucifernek, a lelküket pedig magával viszi.
Az új megbízás egyértelmű, a feladat világos, ám Lil dolga korántsem olyan egyszerű, mint gondolta volna. Mert a Pokolban semmi sem az, aminek látszik.
Lilian azt hitte, hogy fogsága évei alatt már mindent látott, átélte már a legrosszabbat, ám kénytelen rájönni, hogy érhetik még meglepetések. Lucifer nem kegyelmez, nem felejt, és nem bocsát meg, most pedig a lehető legkegyetlenebb büntetést eszelte ki. Lil-nek újra meg kell harcolnia a puszta életben maradásért.
Közben azonban a feladatát is el kell végeznie, ami nem csak azért… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Aba, Budapest, 2013
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155332050
>!
Atlantic Press, Budapest, 2013
ISBN: 9786155332050

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Lucifer · Lilian Sanders · Gabriel · Berith


Kedvencelte 16

Várólistára tette 153

Kívánságlistára tette 130

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Vivien Holloway: Pokoli szolgálat

„Sohasem adtam fel, mindig is harcos voltam. Nem törődtem bele a sorsomba, nem hittem, hogy valóban az lenne a vége, hogy örökké az Ördög bérgyilkosa maradok. Bármennyire is kilátástalan volt a helyzet, akármennyire is esélytelen volt a szabadulás, még nem adtam fel teljesen a reményt. Még nem nyugodtam bele. Ha majd belenyugszom, na, akkor jöhetnek, és megölhetnek, mert akkor már úgyis mindegy lesz. De addig még nem.”

Ezt a történetet nem lehet nem imádni, legalább is ha rólam van.
Minden megtalálható benne, amitől csillogni kezd a szemem.
Ez a világkép, a karakterek felépítése, hogy a viharba nem olvastam ezt én eddig?
Eleve ott kezdődik, hogy az írónővel én már nagyon elfogult vagyok.
Bevallom nem olvastam tőle eddig olyan könyvet, amit ne imádtam volna.
Tehát nem fogom lerágott csontként magasztalni az írás technikáját, mert alapból lekövetkeztethető, hogy rajongok érte.
A karakterek a mindeneim. Itt mindenkit imádtam, legyen gonosz, vagy jó, áldozat vagy „elkövető”, démon vagy angyal…
Sok mindenre számítottam, de ilyen végkifejletre nem.
A borító meg a másik fele, annyira illik hozzá, az a szem, a lelkemig lát…
De valami mégis morcossá tesz….nem lehet ezt így befejezni, ennek igen is kell, hogy legyen folytatása…és már jó pár éve megjelent…persze a remény hal meg utoljára.
Szóval kedvenc és reménykedem hátha…. ♥

cicus61 P>!
Vivien Holloway: Pokoli szolgálat

Félve kezdtem a könyvbe. Előszőr is azért, mert hátha nem tetszik, másodszor azért, hogy ha tetszik, akkor mi van, hiszen nincs egyenlőre folytatás. Hát a második jött be :) Most akkor mi van, mikor várható folytatás???? :) Nagyon jó kis történet volt, bár az elején fura volt, hogy miről fog szólni, nem lesz-e sablonos, unalmas. Hát nem volt! Lil szuper jó fej, pedig megszívatta az élet rendesen, de ha nincs vesztenivalója, akkor mi lesz. A többiek is jók voltak, különösen Gabriel, Őt valahogy mindig bírom a könyvekben :) De mikor lesz folytatás??????

2 hozzászólás
Shad>!
Vivien Holloway: Pokoli szolgálat

Noh nézzük nem csalódtam a könyvben volt egy-két apró „negatívum”, például rengetegszer elhangzott, hogy mennyit szenvedett és mennyire retteg a Termektől és nálam valahogy a vége sem volt teljesen tiszta…spoilerLehet a folytatásban kiderül:P Ettől függetlenül a könyv határozottan tetszett, leírások és karakterek jók , bár kicsit többet vártam az írónőtől megszokott szarkasztikus humorából (pl: „Gabriel, te selejtes tollpárna”:D). Nem unatkoztam egy pillanatig sem, nem voltak üres járatok. Alapvetően egy nagyon jó kezdő kötetnek mondanám, amely csodálatosan megnyitja a világot és kilátásba helyez egy jó kis csetepatét menny és pokol között:P
Ps: Én azért reménykedem Berith visszatér és Lilian nem fogja kibelezni:) Gonosz dolog három ilyen hapsit egymás mellé rakni (Greg,Gabe és Berith:D)

3 hozzászólás
abstractelf>!
Vivien Holloway: Pokoli szolgálat

Mindenképp pozitívan csalódtam egy újabb magyar szerzőben, aminek nagyon örülök. Wee regénye fantasztikus volt! Nagyon megkedveltem a karaktereket, a történetet, a világot, az írói stílust.

Két kisebb nézeteltérésünk volt a könyvvel csupán: az egyik, hogy nem érzem a főhősnőt annyira különlegesnek, mint ahogy ábrázolva van; a másik pedig hogy Lucifer öröklésénél a miért-re nem kaptam választ, így pedig egyáltalán nem tudtam elképzelni.

Ami a legnagyobb pozitívuma a regénynek, hogy nem klisés, sőt, néhány olyan csavar is van benne, amire egyáltalán nem számítottam. Rendben, semmire nem számítottam, s ez a legjobb! Emiatt imádtam igazán a könyvet.

Nagyon várom a folytatást, mert kedves írónő, ez bizony nagyon függővég volt!

5 hozzászólás
GytAnett>!
Vivien Holloway: Pokoli szolgálat

Ez most csúnyán fog hangzani, de mivel ez Wee első könyve, nem vártam tőle azt a színvonalat, amit pl. a Winie Langton történeteknél, így nem is csalódtam, mert tényleg nem egészen azt kaptam, amit a korábban olvasott műveinél tapasztaltam. Nincs ezzel egyáltalán gond, azt jelenti, hogy határozottan fejlődik az írásmódja, a stílusa.
Lilian egy idő után túlzottan mártír volt. Túl sokszor kellett arról olvasnom, hogy mennyire rossz volt a Termekben és hogy nem akar oda visszakerülni, de azt mégsem tudtam meg, hogy egészen pontosan miért is fél annyira tőle. Pár mondat erejéig szívesen olvastam volna róla, hogy magam elé tudjam én is képzelni. Határozottan megértettem a bizalmatlanságát, de nem tudtam vele azonosulni. Ez természetesen az én mentalitásomnak köszönhető, mivel naivitásom miatt könnyen megbízom másokban. Szerencsétlen csaj spoiler. Egyébként Liliana karaktere alapvetően tetszett, mert tényleg mindent megtett a szeretteiért, és nem adta fel a küzdelmet.
Az alaptörténetbe nehezen rázódtam bele, elég nehézkesen akart beindulni, nem igazán értettem, hogy akkor mi van, mégis hogyan épül fel ez a világ. Szerencsére szépen lassan kezdett összeállni a kép, azonban még így rengeteg kérdésem maradt. Nem sorolom őket mert nagyon sok amiatt merült fel bennem, mivel egy trilógia első része. Itt jön a következő kérdés: lesz valaha második része?
Lucifer szerintem sem volt annyira félelmetes, mint egyik-másik örököse, de értem az írónőt, hogy miért őt akarta legrosszabbnak kihozni. Nálam nem talált be, de az egy dolog. :)
Néhány dolog túl sokszor volt kiemelve, egy idő után már idegesítővé vált, olyan volt, mintha Wee hülyének nézné az olvasót, amit természetesen nem feltétezek. :) Túl sokszor olvastam például arról, hogy soha nem bízz senkiben, vagy hogy Liliana az ördög bérgyilkosa. spoiler
Kíváncsi vagyok, hogy mégis hogyan folytatódik a történet, mert sorozatindító kötetnek jó volt.

Vivi_>!
Vivien Holloway: Pokoli szolgálat

Már régóta elszerettem volna olvasni a könyvet. A borítót imádom, szerintem nagyon szép és illik is a történethez.
A történetet még nem érzem olyan kiforrottnak, lehet amiatt is, mert az írónő első megjelent regénye, vagy csak amiatt, mert a sorozat első része.
Örülök, hogy egyre több az olyan író, aki megpróbál kicsit erősebb, keményebb főhősöket kreálni, akiket én kifejezetten bírok. Szerintem egy lánynak se árt, ha nem fújja el az első szellő. Tetszett a könyv témája, s kíváncsian várom, hogy többet is megtudjunk a hátteréről. Talán ami számomra negatívum, hogy Lilian rendkívül fél Lucifertől és valahogy mégsem éreztem, hogy olyan félelmetes karakterrel állunk szembe. Valamelyik örökös sokkal ijesztőbbnek hatott számomra, főleg amit a végén műveltek Lillel. Azért négy csillag, mert az elejét és a legvégét picit már lagymatagnak éreztem. Ettől függetlenül nagyon kíváncsi vagyok, mit kapunk a következő részben.

Roni_olvas>!
Vivien Holloway: Pokoli szolgálat

Ez a könyv maga Vivi. Mindenhol ráismerni: a stílusában, a hangulatában, a karaktereiben, a fordulatokban. És én ezt felettébb dicséretesnek tartom. Szeretem, amikor egy könyvben felsejlik az író személyisége, amikor a történettel együtt átad egy darabot saját magából is. Kicsit olyan, mintha beavatna minket az életébe, a titkaiba..
És itt aztán akad titok bőségesen!
A cselekményszálak szépen, finoman keverednek, kialakítva az Olvasóban egy képet arról, hogy majdan hogyan is fognak összeérni, hogy aztán a legnagyobb biztonságba érve összezilálódjanak és felborítsák a teljes kialakult elképzelést bennünk. Számtalan fordulat, számtalan nem várt esemény tarkítja a könyvet, és minden figyelmeztetés és arra utaló jel ellenére is rendesen pofára estem néhányszor, míg a végén már csak ötletem sem maradt arra nézve, hogy mi fog történni.
A könyv kemény, nyers és hideg, igyekszik – céltudatosan – távol tartani magától mindenfajta komolyabb érzelemmegnyilvánulást. Tárgyilagos, már-már közömbösnek tűnő, mégis – vagy talán pont ezért – döbbenetes. Egy-két jelenet igazán letaglózó és megrázó, a kínzókamrák sötétjét inkább csak erős idegzetűeknek ajánlanám…..
S mivel az érzelmeket a könyv kerüli – senki ne is várjon tőle mindent elsöprő, rózsaszín romantikát – ez nem az a könyv. Ez a könyv a Pokolról szól. Az ördögről. És az élni akarásról
Bővebben a linkeknél…..:-)

Roszka>!
Vivien Holloway: Pokoli szolgálat

Valahogy nem sikerült belerázódnom ebbe a pokoli világba. Nem igazán kötött le a történet. Mikor olvastam, érdekes volt, de ha letettem, nem igazán vártam a pillanatot, hogy folytassam az olvasást. Nagyon sajnálom, de ez nem annyira az én könyvem, mint amennyire szerettem volna. Nem igazán értettem, miért olyan különleges, vagy különösen fontos Lilian Lucifernek, valahogy ez a szál nem olyan kidolgozott számomra.

Nikyy18>!
Vivien Holloway: Pokoli szolgálat

Nagyon jó volt. nem gondoltam volna, hogy ennyire fog tetszeni. Lilian-t nagyon bírtam mert nem egy gyenge virágszál volt és nem hisztizett felesleges dolgokon, és hihetetlen mennyi mindent képes volt megtenni a húgáért. Már várom a következő részt.

Marcsi P>!
Vivien Holloway: Pokoli szolgálat

Szuper volt!
Becsapós a könyv elsőre, mert elég durva súlya van az oldalszámhoz képest. Iszonyat gyorsan lehet vele haladni, mert szuper Wee stílusa. Nagyon mai, olvastatja magát, szinte mintha filmet néztem volna.
Jól összezavart, mire valakit megkedveltem és kezdtem benne bízni, bumm…. Elkezdett gyanús lenni! -.- Na, de komolyan! Mindenki gyanús volt már 12. Fejezetre! :D Aztán meg csak kapkodtam a fejem!
Greg abszolút nem hatott meg, de Gabe már annál inkább! :P
Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásokra! :)

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

Belle_Maundrell>!

Szinte már el is felejtettem, miért szerettem annyira olvasni régen. Most újra rájöttem:az illúzió miatt. Bármiről is szól egy könyv, annyira sosem lehet borzalmas, mint az életem.

143. oldal

Fummie>!

Egy valaki volt a Pokolban, aki még Lucifernél is jobban imádta a hatásos belépőket. Léptek hangzottak fel a kövön, és néhány másodperc múlva meg is csapta az orromat a füstös, égett szag, ahogy belépett a konyhába.
– Ajánlom, hogy ezután kiszellőztess – javasoltam, nem épp a legmegnyerőbb modoromban, és tovább lapoztam az újságban.
– Ejnye, Lil, hát így kell üdvözölni egy régen látott barátot?

121. oldal

PuPilla>!

– Hagyj békén a szentfazék-dumával, Tollas – legyintettem türelmetlenül.

67. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gabriel · Lilian Sanders
Annie04>!

Nincs is veszélyesebb egy hatalommal rendelkező bolondnál.

126. oldal

Annie04>!

Az emberek olykor elképesztően naivak tudnak lenni. Nem néznek az álarc mögé, és meg vannak győződve arról, hogy minden és mindenki az, aminek látszik. Pedig ha tudnák…

64. oldal

Rémálom P>!

Ennek ellenére nagyon bíztam benne, hogy akinek be akar mutatni, szőrös lesz és négylábú. Semmi kedvem nem volt még mindennek a tetejében anyucival is megismerkedni. Ez az egész ügy éppen elég komplikált volt már anélkül is, hogy végig kelljen ülnöm egy családi pofavizitet.

206. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lilian Sanders
1 hozzászólás
Ninácska P>!

Nem bíztam senkiben, és bennem sem bízott senki. Jó volt ez így. Ha nem bíztak bennem, azt jelentette, hogy veszélyesnek gondoltak. Ha veszélyesnek gondoltak, sokkal több esélyem volt életben maradni.

223. oldal

MFKata>!

Sohasem adtam fel, mindig is harcos voltam. Nem törődtem bele a sorsomba, nem hittem, hogy valóban az lenne a vége, hogy örökké az Ördög bérgyilkosa maradok. Bármennyire is kilátástalan volt a helyzet, akármennyire is esélytelen volt a szabadulás, még nem adtam fel teljesen a reményt. Még nem nyugodtam bele. Ha majd belenyugszom, na, akkor jöhetnek, és megölhetnek, mert akkor már úgyis mindegy lesz. De addig még nem.

141-142. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lilian Sanders

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Lana Millan: Egy angyal az élet küszöbén
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 1-2.
Marosi Katalin: Teddy bosszúja
Imre Viktória Anna: Az Őrült Hold alatt
Imre Viktória Anna: Kísértés Rt.
T. C. Lang: A Lámpás nyomában
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai
J. R. Ward: Halhatatlanság
Sarah J. Maas: Föld és vér háza