Moira (Morrighan 1.) 152 csillagozás

A szörnyeteg bennem
Vivien Holloway: Moira

„Nem ​változott semmi – talán ezzel volt a legnehezebb szembesülni. Tegnap éjjel még láttam (láttam!) a gyilkost, aki visszanézett rám, ott bujkált bennem, az én álarcomban, az én testemet viselve. Ma nem. Ma ugyanaz a nő voltam, aki előző reggel munkába indult. Moira voltam, csak így egyszerűen. Azt kívántam, bár változott volna valami – nem tudom, de valaminek nyomot kellett volna hagynia rajtam. Aki embert öl, az többé nem lehet ugyanolyan.”

Moira élete abban a pillanatban véget ér, mikor egyik este odalép hozzá egy idegen férfi, és ismeretlen, ősi szavakat suttog a fülébe. Mire magához tér, egy sikátorban áll, holttest hever a lábánál, csurom vér, és fogalma sincs, mi történt vele, vagy hogyan került oda egyáltalán.
Elindul egy lavina, melyet nem képes megállítani, kiszállnia pedig lehetetlen. Belecsöppen két ősi kelta nép évezredek óta tartó háborújába, elveszítve a választás lehetőségét. Az élete többé nem az övé.
Ő lesz a leghatalmasabb játékos, a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789637051708

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Moira Wizan · Logan Mitch · Drake · Lainn


Kedvencelte 19

Most olvassa 6

Várólistára tette 189

Kívánságlistára tette 155

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Vivien Holloway: Moira

Vivien Holloway: Moira A szörnyeteg bennem

Mit is írhatnék, amit mások nem fejtettek ki?
Talán annyit, hogy bár picit félre gondoltam, hogy tele lesz démonokkal -fülszöveg alapján-mégis nagyon tetszett.
Nem az első könyvem az írónőtől, de ez a stílus emelte a kedvenceim közé. Imádtam minden sorát.
Még olvastam volna.
Ajánlom! Kedvenc!

Lanore P>!
Vivien Holloway: Moira

Vivien Holloway: Moira A szörnyeteg bennem

A halál teleírja az ember vonásait, ellopja a régen volt szépséget, és a helyébe jéghideg, csendes kétségbeesést fest.

M orrighan története elvarázsolt, a középpontban egy
O lyan főszereplővel, akinek minden érzését át tudtam élni…
I jesztő, komor és sötét hangulat, letisztult fogalmazás,
R emény, hogy van kiút ebből a gödörből, és végül marad
A várakozás, hogy megtudjam, mi lesz a folytatás.

Nem azért érdemel öt csillagot ez a könyv, mert engem épp jókedvemben talált, kevésbé kritikus korszakomban, vagy éppen azért, mert elfogult lennék a szerzővel kapcsolatban. Egyszerűen telibe kapott és nem eresztett, megfogott a fájdalma, megérintett a szerelme, letaglózott a vége… az egyetlen reményem pedig annyira halovány, hogy még csak végig sem merem gondolni.

16 hozzászólás
deen>!
Vivien Holloway: Moira

Vivien Holloway: Moira A szörnyeteg bennem

Telitalálat volt ez a könyv. Nagyon tetszett, bár talán egy kicsit másra számítottam. Ennek ellenére szinte az első oldalon beszippantott, és köröm lerágva vártam, hogy hogyan alakul Moira élete ezek után. A kelta világ mitológiája elevenedik meg a lapokon, természetesen a jelenben, ezért is olyan érdekes. Egy ősi háború megmaradt ellenfelei harcolnak azért, hogy nyerjenek és véget vessenek végre az öldöklésnek. Ehhez azonban még jó sok embernek kell meghalnia. Azt kell mondjam, hogy a jó sok vér elengedhetetlen volt a cselekményben és szerintem nagyon is jól működött, elvégre háborúban nem mosolyogva veregetik egymás vállát az ellenfelek. Moira karaktere egy igazi valódi nő, aki rendőrként dolgozik és egy idegen elsuttogott szavaira életre kel benne egy ősi isten, Morrighan, akinek egyetlen célja az emberei védelme és az ellen irtása. Ezek után Moira megpróbál rájönni, hogy mi is folyik itt, és hogyan folytassa ezek után az életét, jó pár nehéz döntést kell meghoznia, miközben küzdeni próbál az új személyiségével. Az egész cselekmény jól felépített volt, gördülékeny, olvastatta magát, csak az a fránya vége. Sajnáltam Logant. De imádtam a történetet!

oldmoviegirl01>!
Vivien Holloway: Moira

Vivien Holloway: Moira A szörnyeteg bennem

A Moira volt a nyolcadik olvasásom Vivientől. Megszerettem a történeteit, és szívesen veszem a kezembe minden megjelenő munkáját.
Ez a könyv teljesen más, mint Winie és Becky történetei. Az egészet belengi a halál és összepiszkolja a vér. Moiranak visszafordíthatatlanul megváltozott az élete azon a bizonyos éjszakán, többé már nincs teljes kontrollja az élete felett. Saját bőrén kell tapasztalnia a véget nem érő ősi háborút, nem lehet tudni hol rejtőzik az ellenség, csak megérzések vannak, homályos emlékek a régmúltból, és félinformációk. Sok minden rejlik még ebben a mitológiával átszőtt háttérvilágban, sok érdekes és félelmetes karakter. Remélem az is kiderül, miért pont Moira lett a kiválasztott.
Az elején lassan haladtam ugyan, nem is akartam többet adni, mint négy csillag, de végül nyugodt szívvel adok még fél csillagot.
Szomorúan csuktam be a könyvet, mert fájt a veszteség, sajnáltam spoiler , hogy így lett vége.
Várom a második részt.

5 hozzászólás
Bleeding_Bride IP>!
Vivien Holloway: Moira

Vivien Holloway: Moira A szörnyeteg bennem

Kedves @Wee, bár épp két napja döntöttem el, hogy többet értékelést nem írok, de azért mégis. Visszavonom, nem is igénylek havi 2 Winiet, de negyedévente egy Moirát, azt igen.
Bevallom, meglepően véres volt, a tolvajok és a borító után, nem erre számítottam, de meg nem tudom mondani mire. Az biztos, hogy ezzel kilóra megvettél. Főleg, hogy kimaradt a női főhősből a hisztéria, és egy rendes, tenyeres- talpas menyecskét adtál nekünk.
És tudod mit? Rád tudok irigy lenni. Hihetetlen, hogy milyen könnyedén vitted az egész sztorit E/1-ben, és mivel Winiet olvastam előbb, felismerhető a stílus, mégsem hasonlít a kettő egymásra.

5 hozzászólás
Navi P>!
Vivien Holloway: Moira

Vivien Holloway: Moira A szörnyeteg bennem

Kérdem én: Hol van a folytatása???
Kifejezetten izgalmas, érdekes sztori, jó karakterekkel, csavarokkal.
Evan meglepett, Drake-re számítottam, Logan – spoiler.
Tetszett Moira karaktere, határozott, erős, tud segítséget kérni. Bár ez az egyik fél spoiler.
Az írásmód kapcsán eleinte nagyon deja vu – érzésem volt, aztán rájöttem. Olyan volt, mintha egy korai Fable-könyvet olvastam volna. Imádom a könyveit, így ez is hatalmas plusz volt számomra :)
Újszerű volt a kelta mitológia ilyen megközelítése, de nagyon tetszett :)
Folytatást kérek :)

2 hozzászólás
K_A_Hikari>!
Vivien Holloway: Moira

Vivien Holloway: Moira A szörnyeteg bennem

Ha valaki valamilyen démonos könyvet vár a Moirától, kissé elnézte. Mert démon nincs benne, csak egy ősi háború, két világban, két életben való helytállás.
Talpraesett főhősnő, kiszámíthatlan következő lépés. Felhívom a figyelmet, hogy vér, és halál van benne szép számmal…ha valaki nem rajong érte, nem árt, ha tudja.
Sok lehetőség van még ebben a történetben, nagyon remélem, hogy érkezni fog a folytatás.
Akarok még olvasni Lainnról (is). Amilyen vontatottnak éreztem az elejét, az utolsó száz oldalt együltő helyemben olvastam el.
Magyar szerző is tud jó fantasyt írni. Ez a regény ékes példája.

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2016/03/vivien-hollow…

8 hozzászólás
ViveEe P>!
Vivien Holloway: Moira

Vivien Holloway: Moira A szörnyeteg bennem

Nem is olvastam el a fülszöveget, mert eddig Vivien minden általam olvasott könyve nagyon tetszett, és nagyon meg is lepett a történet.
Nagyon szeretem az írónő stílusát, és itt is nagyon jó volt, de ez a történet nem tetszett.
És ennek az idegen az oka. Nagyon belelendültem az elején a nyomozósdiba, még bíztam is benne, hogy egy nagyon jó kis krimit tartok a kezemben.
Aztán Moira tette amit tett. Még ezzel sincs gondom, de ahogy kezdett mindenre fény derülni egyre kevésbé voltam lelkes. Liann lekezelő, szemét, titkolózó stílusa, és emellé Moira vergődése nagyon idegesített. Meg ez a háború sem igazán érintett meg.
A mini romantikus szál nagyon tetszett, nagyon szépen volt megírva, nagyon megszerettem Logant.
Szerettem volna ezt is szeretni, de most nem jött össze.
A borító viszont gyönyörű. :)

tmezo P>!
Vivien Holloway: Moira

Vivien Holloway: Moira A szörnyeteg bennem

Különleges, kettős világ tárult a szemem elé. A jelenben játszódik, de előtérbe kerül egy ősi háború, amely az éj leple alatt dúl. Érdekesek az életre keltett mitológiai alakok és a szereplők, akikről sorban kiderül, hogy résztvevői ennek a harcnak. Nagyon jó az összhang, kapunk visszaemlékezéseket Morrighan-tól, kirajzolódik a háború folyamata, és közben meg tényleg zajlik, folyik a vér.
Szinte az elejétől fogva tele volt feszültséggel, váratlan eseményekkel, de úgy igazából a közepétől vált számomra tényleg nagyon izgalmassá. Volt egy pont, ahol eltátottam a számat, és elkezdtem izgulni a szereplőkért.
Várom a folytatást. Nagyon.

brena>!
Vivien Holloway: Moira

Vivien Holloway: Moira A szörnyeteg bennem

Igen,en nem Winie,ez Moira,de ez nem is lényeg, mert imadom a stilust ahogy Vivien ir es igen jó könyv lett ez (is). Nem is tudom miert darabokban olvastam,mert akár hányszor olvastam csak faltam az oldalakat…izgalmas ötletek és szereplők. A múltbeli részeket imádtam!Uuuuu már most várom a folytatást!!!!
Borítót imádom!

6 hozzászólás

Népszerű idézetek

Wee IP>!

– Ez mi akar lenni? – bökött egy kézzel kapart jegyzetre, amit még én firkáltam fel.
– Azt hiszem, az egyik tanú vallomása – hajoltam közelebb, de még saját magam is nehezen tudtam kibetűzni az írásomat. – Idézem: „Az a büdös kurva meg fejbe vágott egy palacsintasütővel.”
– És ezt te tanúnak nevezed? – vonta fel a szemöldökét, miközben nagyon is közelről nézett az arcomba. Nem húzódtam hátrébb.
– A müzliszeletet is ételnek nevezem, pedig semmi köze a rendes kajához.
– Világos.

Vivien Holloway: Moira A szörnyeteg bennem

Kapcsolódó szócikkek: Moira Wizan
K_A_Hikari>!

Kávét főzött. Az én konyhámban. Az én kávéfőzőmmel. Ha másért nem, márcsak ezért is lelőhetném.

194. oldal

Vivien Holloway: Moira A szörnyeteg bennem

Kapcsolódó szócikkek: Lainn · Moira Wizan
Lanore P>!

Az embert mindig utoléri a sorsa. A tapasztalat azt mutatja, hogy inkább előbb, mint később.

50. oldal

Vivien Holloway: Moira A szörnyeteg bennem

Vivi_>!

– Mi a fenét csinálsz te itt? – kérdeztem, és meg sem próbáltam palástolni a döbbenetemet.
– Te csinálsz – jelentette ki, és némi terepszemle után a konyha felé vette az irányt. – Méghozzá kávét nekem, amiért voltam olyan rendes, és fél éjszaka a vérmintáidat elemeztem, majd a másik felében a Morrighan után kutakodtam.

Vivien Holloway: Moira A szörnyeteg bennem

Vivi_>!

– Mégis hány fegyvered van, Rambo?
Fanyar mosolyra húztam a szám.
– Egy lány sosem lehet elég felkészült.

Vivien Holloway: Moira A szörnyeteg bennem

Kapcsolódó szócikkek: Moira Wizan
Vivi_>!

A sajnálat és a szánalom sohasem segítenek. Ha nem kezelnek úgy, mint egy áldozatot, mint egy sérültet – az igen, az segít.

Vivien Holloway: Moira A szörnyeteg bennem

lettielena>!

Kérdezzem meg, hogy megőrültél-e, vagy tudod magadtól is?

255. oldal, 30. fejezet (Főnix Könyvműhely, 2015)

Vivien Holloway: Moira A szörnyeteg bennem

lilla_csanyi>!

Kávét főzött. Az én konyhámban. Az én kávéfőzőmmel. Ha másért nem, már csak ezért is lelőhetném.

194. oldal

Vivien Holloway: Moira A szörnyeteg bennem

lettielena>!

– A gyóntatód vagyok, drága gyermekem. Vagy a pszichológusod, ahogy tetszik. Ami ebben a szobában elhangzik, az itt is marad.
– Túl sok filmet nézel – közöltem, mire vállat vont.
– Túl sok a szabadidőm.Tehát?

70. oldal, 9. fejezet (Főnix Könyvműhely, 2015)

Vivien Holloway: Moira A szörnyeteg bennem

Wee IP>!

A repedezett üvegű tükör előtt álltam, két tenyerem megtámasztva a hideg mosdó szélén, és arra eszméltem, hogy már hosszú percek óta az undorító, rozsdás lefolyót bámulom.

(első mondat)

Vivien Holloway: Moira A szörnyeteg bennem


Hasonló könyvek címkék alapján

Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia
Karen Marie Moning: Keserű ébredés
Kevin Hearne: Hexed – Megátkozva
Laurell K. Hamilton: Bűnös vágyak
Anna Banks: Poszeidón
Jeaniene Frost: Síri csendben
Joss Stirling: Summer
Gail Carriger: Soulless – Lélektelen
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak