Mechanikus ​farkas (Winie Langton történetek 5.) 213 csillagozás

Vivien Holloway: Mechanikus farkas

Winie ​élete továbbra sem unalmas. Segített Harry Roghannek ellopni az utolsó, egy darabban lévő gyalogsági rohamfarkast, de a fiú még mindig titkolja, mit is akar kezdeni vele egészen pontosan. Közben más is tudomást szerez a ritkaságról, és sok mindent megtenne azért, hogy megszerezze.
William eközben igen nagy bajban van. Nem elég, hogy Winie továbbra sem áll szóba vele, hamarosan apja minden anyagi támogatását is elveszít, ráadásul olyan információkra bukkan az édesanyjáról, amire egyáltalán nem számított.

Winie ismét összejátszik Harryvel, Will pedig külön utakon jár, de előbb-utóbb ismét szükségük lesz egymás segítségére.

„- Te meg mit keresel itt? – sziszegtem ingerülten, és átléptem Zeke eszméletlenül heverő teste fölött.
– Kiszabadítalak – jelentette ki, és úgy tűnt, komolyan gondolja. Megáll az eszem!
– Kiszabadítom én magam, ha eljön az ideje, és…
– Az alkatrészek nincsenek itt – vágott a szavamba, én meg annyira… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
178 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155632112

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Winie Langton · William R. Conrey · Woolf Langton · Audrey Langton · Harry Roghan · Emilia Langton · Ettie Biggers · Frank Kennellis · Joseph Blackwood · Mrs. Roghan


Kedvencelte 11

Most olvassa 3

Várólistára tette 66

Kívánságlistára tette 98

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Niitaa P
Vivien Holloway: Mechanikus farkas

"– A Langtonok még mindig nem állnak szóba veled?
– Winie nem áll szóba velem – pontosítottam.
– Az ugyanaz."

Nem nem nem nem nem!
Ez így nem érhet véget!

Amikor kinyitod a könyvet, a következő gondolat jön szembe veled: Mielőtt belekezdtek, tudnotok kell: szeretlek titeket!
Mi ez, ha nem gyanús? S már az első pár mondat úgy arcon csap, hogy csak hápogni tudsz. Hát kérem szépen…Illik ilyet csinálni?
Jó, hát az igaz, hogy utána el vannak itt szépen magyarázva a dolgok, de a kezdeti sokkból nehezen tértem magamhoz.
Nekem tetszik az időben történő ugrálás, mivel ez az in media res kezdés hihetetlen hatásos. De valahogy most a tartalom más volt mint eddig. Volt ebben is kellőképpen poén, vicc, esemény, de mintha a többihez képest ellustult volna. Mondjuk cserébe még kaptunk egy olyan hatalmas függővéget, hogy reggel a falat kapartam…
Bennem csak egy kérdés maradt: Mikor jön a folytatás??

7 hozzászólás
>!
Madama_Butterfly P
Vivien Holloway: Mechanikus farkas

Winie, Will és a Langton család még mindig a kedvenceim közé tartoznak. :)
Ebben a kötetben is minden adva van, ami ahhoz kell, hogy ez egy könnyed, olvasható történet legyen:
– jó alapsztori (ami részről részre bonyoldódik ugyan, de az ember élvezettel veszik el a különféle tolvaj-szerkezetek világában :))
– megfelelő mennyiségű humor a megfelelő helyeken – néha finom, intelligens formában, néha a maga durvaságában, de mindig megnevetteti az embert
– szerethető karakterek: Winie, aki még mindig karakán, tökös csaj; a Langton-család a maga őrült, hangos zajos világukkal; Will, aki egyre inkább belopja magát a szívembe; és Harry, akit megpróbáltam utálni ugyan, de ez nagyon nem sikerült :)
Tetszik maga a sztori, a stílus és megteremtett világ is – várom a folytatást!

>!
christine
Vivien Holloway: Mechanikus farkas

Természetes, hogy az izgiiii résznél kell abbahagyni, nem is tudok más befejezést elképzelni ide, csak és kizárólag ezt…
Lassan haladtam vele, az igaz, ettől függetlenül viszont mindig, amikor a kezembe vettem, úgy éreztem, mintha én is ott lennék Winnievel, Willel vagy épp Harryvel.
Nem tudom, mások hogy vannak vele, de nálam, a jelenlegi állás szerint, Harry a befutó. Idézve a könyvből: „van vér a pucájában”, és sokkal tökösebbnek tűnik/és tökösebb is, mint egyesek, akit most szívesebben pofán is ütnék, csak úgy szeretetből, meg lendületből.
Érdekes a jelenlegi állás, alig várom a folytatást, hogy megtudjam a kis akció végét. ^^

>!
CsakSimánDorka P
Vivien Holloway: Mechanikus farkas

Szóval igen, Winie még mindig ugyanolyan makacs, mint a korábbi részekben. Én egy nagyon okos és megfontolt lánynak ismertem meg ebben a részben mégis olyan furcsa volt. Megbízott egy olyan személyben, akiről alig tud valamit a szándékairól pedig még kevesebbet.
Will pedig….hát szegény Will. Én most nagyon sajnáltam ebben a részben, mert annyit gürizett azért, hogy Winie újra szóba álljon vele. Közben pedig nagyon szépen boldogul egyedül a világban.
Összességében ezt a részt élveztem a legjobban. Lehet ennek a csöppnyi szerelemi szál az oka, mert így rájöttem, hogy Winie-nek is szüksége van egy olyan társara, akivel nem csak a munka kellemes, hanem mondjuk a társasága is. Élveztem most is a humort, jókat nevettem ismét a szereplőkön és a beszólásaikon.

Bővebben:
http://dorkaanyaolvas.blogspot.com/2017/08/vivien-hollo…

>!
ViveEe P
Vivien Holloway: Mechanikus farkas

Az előző rész vége után az ajánlás nem túl biztató. Aztán kapunk az arcunkba egy jó kis nyitást.. Persze minden kiderül, mert visszalépünk az előzményekhez, de azért elülteti a bogarat az írónő. Bár most, hogy befejeztem fogalmam sincs, hogy min kellett volna kiborulni, ha ki kellett egyáltalán valamin.
Nos ez az akció nagyon bejött, bár okosabb tervvel is előállhattak volna, de nekem így is tetszett. Amit külön imádtam az Audrey. Szerintem nagyon jó tesó, még ha elsőre nem is ez jön le, és imádtam ahogy kiállt Willért. Főleg mikor meglátta a konkurenciát. :)
Will pedig kezd sokkal férfiasabb és talpraesettebb formát ölteni, nagyon bejöttek a kis magánakciói. Szurkolok neki, hogy visszakerüljön Winie bizalmába. :)
Hjajj, nagyon szomorú vagyok, hogy egyelőre nincs több rész. :(

>!
Sippancs P
Vivien Holloway: Mechanikus farkas

Úgy érzem, hogy ez a rész egy kicsit gyengébb volt, mint az előző. Félreértés ne essék, még így is imádtam olvasni, és teljes mértékben lekötött, csak hát Will… meg ez a megjátszott spoiler… és Harry, akiben én még mindig vélek felfedezni némi sunyiságot… nem tudom. Valahogy ez a történet most nem nyerte el annyira a tetszésem.
Ami a könyv végét illeti, én nem érzem olyan durva függővégnek, mint ahogy előttem sokan írták, de azért szívesen venném a folytatást, mondjuk… holnapra?! :)

>!
Milli88 P
Vivien Holloway: Mechanikus farkas

Ismét egy jó kis történetet olvashattam Winie, Will, Harry és Audrey szereplésével. Mint már megszokhattuk a korábbiakban, ez a noválla is bővelkedik humorban. Akad benne veszély és ravaszság.
Azt mondanom sem kell, hogy magával ragad, és alig lehet letenni. A helyzet Winie és Will között egyre csak bonyolódig, Harry pedig… Ő egy szélhámos, ezen nincs mit szépíteni. :)
Érdekes volt a kapcsolat Nagymama és Cornelia között. És egy újabb sok kérdést felvető szépséges ékszerre bukkantunk a Tolvajok Kézikönyvében.
A vége pedig… gyilkos függővég.
Kedves @Wee! Kérlek, nagyon szépen kérlek, hogy minél hamarabb írd meg nekünk a folytatást. :)

>!
joopsy
Vivien Holloway: Mechanikus farkas

Nagyon örülök, hogy kaptunk egy egészen normális terjedelmű könyvet, végre ki tudott bontakozni a cselekmény.
A baj valószínűleg velem van, mert… mert Winie Langton sajnos nem Becky Dwyer. Nem tehetek róla, de nekem ő sokkal jobban megformált karakter volt. Winie nekem sajnos túlságosan semmilyen. A mellékszereplők, pl. Audrey sokkal jobb karakter az én szememben. Nagyon szívesen olvasnék egy Audrey kötetet, mert benne jóval több lehetőséget látok. ;)
Will továbbra is a szívem csücske és Harry is sokkal szimpatikusabb volt, mint amilyenné én akartam tenni magamban. (Ez szép bravúr volt az írónőtől!)
Garantáltan tovább fogom olvasni és remélem, hogy folytatódni fog a közeljövőben. Mondjuk egy Könyvfesztiválos megjelenésre nagyon számítok… ;)
spoiler

3 hozzászólás
>!
molybarby
Vivien Holloway: Mechanikus farkas

Jaj, @Wee ezt nem csinálhatod meg! :D Nem lehet ilyen kétségek között hagyni az olvasóidat. Ej-ej, most megint várjak, hogy megtudjam mi lett Winievel. De nem baj, azért nagyon élveztem. A szókásos stílust kaptam, amit annyira megszerettem. Abszolút pozitívum, hogy minél több rész jelenik meg, annál vastag a könyv. :) Ilyenkor örül a lelke a legjobban az olvasónak, legalább az én kis molylelkem :D :) Várom a következő részt és remélem kiderül majd az is, hogy mit kezd magával ez a három egy helyre került lélek. :)

>!
Illatos_Hópehely
Vivien Holloway: Mechanikus farkas

Nagyon megszerettem az egész Langton famíliát, meg az összes szereplőt, – bár még mindig nem vagyok benne biztos, hogy Harry nem sántikál-e valami rosszban – hiányozni fognak.
Ezek az összefonódások a szereplők között egyre izgalmasabbak.
Az egy picit zavart, hogy Winie meg sem hallgatta Willt, úgy ítélkezett felette.
Na de majd a folytatásban…

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
tmezo P

– Nem a nevedet kérdeztem – mordult rá apám. – Azt kérdeztem, ki vagy.
(…)
– Szélhámos vagyok.
A levegő megfagyott, a három férfi csak nézte Harry-t, nekem pedig megfordult a fejemben, hogy a kis leckéztetésem nem éppen úgy fog elsülni, ahogy gondoltam, mikor apám egyszer csak kinyújtotta a kezét, és megragadta a fiú jobbját.
– Akkor rendben van. Már azt hittem, a lányom megint valami ficsúrt hozott haza – sandított felém, én pedig nem kaptam levegőt a felháborodástól.

77-78. oldal (Főnix Könyvműhely, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: Harry Roghan · Winie Langton · Woolf Langton
>!
Riszperidon P

Winie-től lopni nagyjából olyan lett volna, mintha nekiállok locsolókannával oltani az erdőtüzet.

65. oldal (Főnix Könyvműhely, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: William R. Conrey · Winie Langton
>!
Milli88 P

A Langton asszonyok két kilométerről, ellenszélben is kiszagolják a hazugságot.

14. oldal (Főnix Könyvműhely, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: Winie Langton
>!
nettikeee P

– A Langtonok még mindig nem állnak szóba veled?
– Winie nem áll szóba velem – pontosítottam.
– Az ugyanaz.

113. oldal (Főnix Könyvműhely, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: Frank Kennellis · William R. Conrey · Winie Langton
>!
nettikeee P

– Tehát úgy hallotta – ismételtem, mire bólintott.
– Úgy.
Hogy ebben a városban mindenkinek milyen remek a hallása… Őrület.

55. oldal (Főnix Könyvműhely, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: Joseph Blackwood · Winie Langton
>!
TiszlaviczMarcsi IP

Hogy ebben a városban mindenkinek milyen remek a hallása… Őrület.

55. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Winie Langton
>!
Zzsófi

– Ha véletlenül lelősz, igencsak morcos leszek.

148. oldal (Főnix Könyvműhely, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: Winie Langton
>!
kicsiboszi

– És mégis mit fogunk itt csinálni, amíg várunk, hogy emberünk jégszoborrá változzon?
Erre csak sokatmondóan felvonta a szemöldökét.
– Lennének javaslataim, de…
– Fontold meg alaposan – vágtam közbe figyelmeztetően.
– Már el is felejtettem őket. – Bölcs ember. – Tudod, gondolkoztam…
– És nagyon fájt? – pislogtam ártatlanul.

134. oldal (Főnix Könyvműhely, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: Harry Roghan · Winie Langton
>!
Arisa_chan8

– Egyszer jól meg kéne agyalnia valakinek – zsörtölődött, mire Will gonoszul elmosolyodott.
– Ha gondolja, ezt szívesen magamra vállalom.
– Te csak ne ajánlgasd ilyen lelkesen – förmedtem rá, aztán visszafordultam az asszony felé.

173. oldal (Főnix Könyvműhely, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: Harry Roghan · Mrs. Roghan · William R. Conrey · Winie Langton
>!
Arisa_chan8

– Ha Harry felbukkana itt, kérem, mondja meg neki, hogy Ettie-hez mentem, és hogy nálam vannak az alkatrészek.
– Ha a semmirekellő unokám felbukkan itt, előbb lelövöm, aztán átadom az üzenetedet.
– Úgy is tökéletes, Mrs. Roghan, köszönöm – mosolyodtam el.

173. oldal (Főnix Könyvműhely, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: Ettie Biggers · Harry Roghan · Mrs. Roghan · Winie Langton

A sorozat következő kötete

Winie Langton történetek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. Goldenlane: Isteni balhé
J. Goldenlane: Holdnak árnyéka
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Rick Riordan: Az Olimposz vére
Rejtő Jenő (P. Howard): Piszkos Fred, a kapitány
Gaura Ágnes: Attila koporsója
Berg Judit: Rumini
Cassandra Clare: Az angyal
Anthony Ryan: Az ébredő tűz
Philip Reeve: Setét Puszta