Forgandó ​szerencse (Winie Langton történetek 6.) 69 csillagozás

Vivien Holloway: Forgandó szerencse

„- ​Öt perc. Csak öt percig lett volna egy kis nyugalmam.
Elmosolyodtam.
– Én már évek óta nem is álmodozom ilyesmiről.”

Winie mindent megtesz, hogy elkerülje a bajt, de nagyon úgy fest, hogy hiába próbálkozik. A baj ugyanis mindig megtalálja őt.

Lassan egy hónapja annak, hogy Harry Roghannel megszerezték a gépfarkashoz szükséges alkatrészeket, és működésbe hozták a szerkezetet. Azóta Winie törött karja már majdnem teljesen rendbejött. Ahogy a Will-lel való barátsága is.
Harry viszont eltűnt, már hetek óta nem hallottak felőle, valaki azonban a fiú szerencsehozó amulettjére vadászik. Winie próbálja előkerítni, hogy figyelmeztesse, de közben akadnak egyéb problémái is.
Ezalatt Willnek is meggyűlik a baja a saját üzleti ügyeivel, ezeket azonban magának kell megoldani, hiszen nem támaszkodhat mindig Winie segítségére.
Harry épp időben tér vissza, hogy alaposan felkavarja az amúgy sem túl nyugodt állóvizet, és Ezra Cassidy utáni… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
192 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155632853

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Winie Langton · William R. Conrey · Audrey Langton · Harry Roghan · Arnold 'Arnie' Langton · Emilia Langton · Lazarus Langton


Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 57

Kívánságlistára tette 111

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Niitaa P
Vivien Holloway: Forgandó szerencse

Hát…hát…hát…
Nagyon szeretem ezt a kis sorozatot. Jó néha valami könnyedet, valami rövidet levenni a polcról, hogy épp csak egy ideig, de kiszakadjak a valóságból és szórakozzak egy jót.
Igaz, hogy sokat kellett várni a hatodik részre, de addig is rongyosra olvastam az előzőeket- így nem volt Winie hiányom.
Ám ez a rész más volt. Nem ugyanazt az érzést váltotta ki belőlem, mint az eddigiek. Félreértés ne essék, remek kis sztori, de hiányzik belőle az a fajta humor, ami eddig jellemezte. Néha felüti a fejét, ám ez kevésnek bizonyult.
Az sem tetszett, hogy ez a könyv igazából már egyáltalán nem Winie-ről és a Langtonokról szólt. Se nem Willről. De még nagyon Harry-ről sem. Mindenkiből kapunk egy kicsit, Langtonok a háttérben kb semmit se csinálnak, a két kölyökgólya meg bontogatja a szárnyait.
Remélem, a következő részben visszatérünk a megszokott sémához, miszerint Winie viszi az eseményt és húzza maga után a bajt is. Több humor, több helyzet, több mosoly. Na meg több oldalszám. A karaktermennyiség ne legyen fordítottan arányos az előbb felsoroltakkal, mert akkor ez a kedves sorozat sem lesz már olyannyira kiemelkedő, mint amennyire eddig gondoltam.

>!
GytAnett P
Vivien Holloway: Forgandó szerencse

Már jó ideje megvan, de vártam vele, hogy végre elolvassam. Miután megjelent, az értékelések hatására szembesültem vele, hogy függővéges, úgyhogy inkább úgy voltam vele, hogy majd csak akkor olvasom el, ha már belátható közelségbe került a következő rész. (A legutóbbi infóm az, hogy Könyvhétre jön újabb Winie. Remélem, hogy ez tényleg így lesz! :))
Tartottam egy újraolvasást, és annyira jól esett!
Ez a rész valóban egy kicsit laposabb, mint a korábbiak, de ez engem egyáltalán nem tudott zavarni, ugyanúgy tetszett, ugyanúgy imádom mindegyik idiótát, aki ebben a könyvben szerepel. :)
Winie valahogy tényleg vonzza a bajt. Nem irigylem, viszont így legalább jól szórakozom. :)
Lassan ott tartanak szegény szereplők, hogy minden egyes túlélt nap nagy siker.
Nem csak a baj kerülgeti a mi tolvajlányunkat, hanem egyre több hímnem egyed is előbukkant, ki jó, ki rossz szándékkal. spoiler Eddig egyértelműen William párti voltam, de most már ez a mérleg nem billen ennyire láthatóan, erősen feltornázta magát Harry. Kedves Wee, kíváncsi vagyok, hogy végül kint szánsz Winie-nek, vagy hogy egyáltalán hajlandó lesz-e elköteleződni. :) spoiler
Nem is tudom, mit írjak még erről a könyvről, mert csak úgy egyszerűen jó volt. Ide a folytatást, most!

5 hozzászólás
>!
Milli88 P
Vivien Holloway: Forgandó szerencse

Imádom Winiet és az egész Langton családot is, de ez a rész most mégis számomra vérszegényre sikeredett. A sorozatot a kedvenceim között tartom számon, de mégis valamiért most nem éreztem azt, amit a többi kötet olvasása közben. Ezt bármikor le tudtam tenni és nem is viszketett az ujjam, hogy fel kellene venni. Kicsit töltelék kötetnek éreztem a végkifejlet előtt.
Nyilván alig várom a folytatást és nagyon szorítok ujjak keresztben, hogy ne kelljen újabb két évet várni rá. :D A végkifejletet illetően van egy sanda gyanúm, de még azért nagyon bízom benne, hogy nem úgy lesz.
Team Will! :)

>!
Fancsee P
Vivien Holloway: Forgandó szerencse

Igaz, két évet kellett rá várni, de azt kell mondjam, minden percnyi várakozást megért!
Annak ellenére, hogy elég hosszú idő esett ki az előző rész óta, semmit sem felejtettem el a történetből, minden ott folytatódott, ahol szépen abbahagytuk.
Továbbra is imádom a Langton család minden egyes tagját igen, még Audrey-t is, aki az első kötetek során nem nyerte el annyira a tetszésemet , Winie hozta a szokásos formáját, de ezen kívül egyre inkább előtör belőle a gondoskódó, törődő énje, és le sem tagadhatná az édesanyját.:)
Will elkezdett a saját lábára állni (inkább kevesebb, mint több sikerrel), de az biztos, hogy Winie igen jól kitanította, hogy helyt tudjon állni a szorult helyzetekben is. Annak viszont nagyon örültem, hogy a viszonyuk kezd rendeződni, remélem mihamrabb visszatér minden a megszokott kerékvágásba.:)
Harry kötetről kötetre egyre szimpatikusabbá válik számomra, ettől függetlenül jó néhányszor meg tudtam volna verni, hogy játsszon végre nyílt lapokkal, akkor talán elkerülhető lett volna a végkifejlet is.
Őszintén nem lepődtem meg a függővégen, sőt, az okozottt volna csalódást, ha @Wee nem úgy hagyja abba, hogy a falat kaparjam a folytatásért.:D

7 hozzászólás
>!
Sippancs P
Vivien Holloway: Forgandó szerencse

Nekem ez most egy kicsit vérszegényre sikeredett. Pedig az alap jó volt, és nagyon örültem, hogy újra a Langton család apra-nagyja (most már ideértem Willt és Harry-t is) között találhatom magam, mégis hiányzott belőle az a csipkelődő humor és lendület, ami az első 5,5 részt jellemezte.
Ennek ellenére tűkön ülve várom a folytatást! (És nagyon kíváncsi vagyok, hogy jól gondolom-e, hogy végül spoiler)

>!
tmezo P
Vivien Holloway: Forgandó szerencse

Egy kicsit tényleg laposabbnak tűnik a többi kötethez képest, de érződik rajta a vihar előtti csend. Harry körül forr a levegő, többen is őt akarják, ki ezért, ki azért.
Winie-nek jutott az elején némi izgalmas akció, de utána eléggé háttérbe szorult Will és Harry mögött. Kiderültek érdekes dolgok, felbukkantak új karakterek, és megtudtam mire kell a farkas.

>!
ViraMors P
Vivien Holloway: Forgandó szerencse

Igaz is, ki merné a Langton lányokat megállítani?

Senki, akinek van egy kis sütnivalója, de azért vannak itt öngyilkos hajlamú szereplők szép számmal…
Winie és a Langton család apraja-nagyja ismét teljes fordulatszámon pörög. Ebből természetesen nem maradhat ki Will és Harry se… Ennek – természetesen – ismét az a vége, hogy nem kevés zűr szakad a nyakukba, amivel hőseink több-kevesebb szerencsével birkóznak meg. Ha mindez nem lenne elég, ismét kopogtat a múlt, bár túl sokat ezúttal sem tudunk meg… Még egy ok, amiért remélem, hogy hamar érkezik a folytatás.
A kötet ismét lendületes és sok helyen vicces volt, bár azért itt-ott némi dráma is befigyelt. Langtonék még mindig zseniálisak :)

>!
ViveEe P
Vivien Holloway: Forgandó szerencse

Lekötött, nagyon jó volt egy új történetet olvasni, de ennél nem fogott el akkora lendület és izgalom, mint a korábbi részeknél. De imádom a Langton családot, és Willt is. Én Harryben nem látok semmi vonzót, de ha Winie igen, üsse kavics.
Várom a folytatást.

>!
Molymacska P
Vivien Holloway: Forgandó szerencse

Nagyon vártam a kötetet és rengeteg gondolatom volt, hogyan folytatódhat a történet. De erre nem számítottam.
A történet egyre szövevényesebb, több szál (és nem csak a narrációs szálak) bukkanak fel, egyre több a rejtély, az akció, és én ennek nagyon örültem. Ahogy olvassa az ember, a történet sodrása visz magával, és ez alapvetően jó.
Az már kevésbé, hogy Harry eluralja a történetet, kiszorítva ezzel Willt és egy béna szerelmi háromszöggé bagatellizálja le a könyvet. Főleg úgy, hogy Winie igenis elkezdett megpuhulni, és bár a szavaiban még mindig az első kötetben megismert vagány csaj, de tetteiben már egyáltalán nem. Ez nevezhető karakterfejlődésnek is, de én nagyon bírtam Winie kemény énjét, és ez annyira nem jön be (ahogyan az sem, hogy Winie számára lassan Will csak egy eszköz lesz)
Várom a következő kötetet, mert 1. olyan vége van, ami miatt érdemes várni 2. végre befejeződik a sztori 3. hogy megtudjuk, hogy Winie még mindig szereti Willt és le fogja lőni Anthonyt. Könyörgöm, halljon meg a végére! (lehet baleset is, csak haljon meeeeeeg)

>!
budvigszandi P
Vivien Holloway: Forgandó szerencse

Mondanom sem kell, hogy alig vártam ezt a részt. Már nagyon hiányzott Winie, Will, Harry és az egész Langton-család. Olyan jó volt végre visszakerülni a mindennapjaikba. Mindenkit imádok!

Valamiért úgy éreztem, hogy rengeteget felejtettem az előző részekből, szóval fogtam magam és újraolvastam az összeset :D Utólag jöttem rá, hogy gyilkos vállalkozás volt, mert az amúgy is kegyetlen függővégre (nem is Wee lenne… :D) még rátett pár lapáttal, hogy napok óta a világ részese voltam, és most nem tudom egyszerűen a kezembe venni a következőt. Próbálok A brossban említett vaníliás kiflire koncentrálni, úgy talán könnyebb lesz…

Amikor már csak kb. 20 oldal volt vissza, kezdett felmenni a pulzusom, hogy nem, ez nem lehet, nem fog megint kikészíteni a vége, valahogy csak be lesz szuszakolva ide valami kielégítő magyarázat és kevésbé fájdalmas végkifejlet… természetesen nem lett így, én meg most kaparhatom a falat :) :D Tudnom kell, mi történik, de most!!!! :D

spoiler

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Vivinnie

Lazarus nem volt hülye, csak csendes. Sokan összekeverik a kettőt.

34. oldal, 4. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Lazarus Langton · Winie Langton
>!
Niitaa P

Kifordult a világ a sarkaiból, ha már kettőnk közül én viselkedtem megfontoltabban.

12. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Winie Langton
>!
Sippancs P

– Ezért Winie le fog lőni – csóválta a fejét Arnie. – Már hogy téged. Engem, mondjuk, ötheti házimunkára ítél.
– Akkor részedről minimális a kockázat.
– Takarítottál te már Winie-nél? – még a gondolatra is megborzongott. – Lőne le inkább.

59-60. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Arnold 'Arnie' Langton · William R. Conrey
>!
Niitaa P

Mit tehettem volna? A Langton asszonyoknak nem igazán ajánlatos nemet mondani.

85. oldal

Kapcsolódó szócikkek: William R. Conrey
>!
Niitaa P

Az emberek ösztönösem suttogni kezdenek a sötétben.

156. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Winie Langton
>!
Fancsee P

– Igenis, hölgyem.
– Hogy mondta, katona?
– Igenis, kapitány!
– Mindjárt jobb – akaratom ellenére én is elmosolyodtam. – Leléphet.

52. oldal

Kapcsolódó szócikkek: William R. Conrey · Winie Langton
>!
Sippancs P

– Túl erős a kötelességtudatod.
– Ezzel sem vádolt még senki.
– Ezt nehezen hiszem.
– Winie általában a modoromat és a neveltetésemet kritizálja – vontam vállat.
– Mindkettő kifogástalan.
– Épp ezért.

23. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Audrey Langton · William R. Conrey
>!
Sippancs P

– Az egyszerű megoldások általában nem hullnak csak úgy az ember ölébe.

134. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Winie Langton
>!
ReniK

Sosem voltam szadista. Ha valaki belém köt, lelövöm, és kész. De nem döfködök tűket a bőre alá.

154. oldal, 17 - Winie, (Főnix Könyvműhely, 2018)

Kapcsolódó szócikkek: Winie Langton
>!
Niitaa P

– Ha ezek után megöleted magad, soha többé nem állok szóba veled – közöltem végül.

11. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Winie Langton

Hasonló könyvek címkék alapján

Estelle Brightmore: 13. napon
Karen Marie Moning: Keserű ébredés
Hernád Péter: Pannónia Parancsnok
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Szélesi Sándor: Az ellopott troll
J. Goldenlane: Holdnak árnyéka
Terry Pratchett: Erik
J. Goldenlane: A jósnő hercege
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Anthony Ryan: Az ébredő tűz