Sing 21 csillagozás

Vivi Greene: Sing

A többszörös platinalemezes popikon, Lily Ross legnagyobb slágerei és fájdalmai (mert a kettő egy és ugyanaz):
1. GYÖTRELEM Amit akkor érzett, amikor az exe minden előzetes nélkül kitépte a szívét a helyéről.
2. SZELLEMEK Mert igen, még a híres embereket is kísértik néha bizonyos pasik. És ez szívás.
3. AKIT A KÍGYÓ MEGMART Folytatás: az a gyíktól is fél. Soha, de soha nem randizik többé színésszel vagy zenésszel.
A többszörös platinalemezes popikon, Lily Ross, miután darabokra törték a szívét, kivonja magát a rivaldafényből. Három hónapja van, hogy teljesen magára és a zenére koncentrálhasson. Bármire, csak ne a pasikra. Ez így is megy addig, amíg Lily találkozik a csodás és földhözragadt Noel Bradley-vel, aki teljesen megbabonázza a lányt. A férfit nem vonzza a hírnév és a rivaldafény, Lily viszont bármit megtenne a rajongóiért. Vajon megtalálja az egyensúlyt a két szerelem között? Ha eljön az augusztus, muszáj lesz választania.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás

>!
Maxim, Szeged, 2016
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632617633 · Fordította: Loósz Vera

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 24


Kiemelt értékelések

>!
Szilvi00 P
Vivi Greene: Sing

Kedves kis történet volt, egy szerelemfüggő popsztár útkereséséről, a sokadik szakítás utáni talpra állásról. Tetszett benne, hogy az írónő hihetően írta le, milyen nehézségekkel jár napjainkban a figyelem középpontjában, hírességgént élni. Ha eszembe jutnak a mai popcsillagok és szakítás utáni cselekedeteik, elmenekülni egy szigetre még mindig jobb ötletnek tűnik, mint kopaszra borotválni a fejünket, vagy kiteregetni a sajtóban a volt barátunk szexuális teljesítményét. (Igen Katy, rád gondolok!) Sajnos voltak benne valószínűtlenségek is és sokszor bizony unatkoztam. Az egész történetben legfeljebb két olyan kiemelkedőbb jelenete volt, amire felkaptam a fejemet.
Noel elég hétköznapi és kedves srác volt, engem nem fogott meg magának. Persze Lily pont ezt a normalitást szerette benne. A barátnők már annál érdekesebbnek tűntek és ők voltak az igazi barátság élő bizonyítékai, ami szerintem ritka kincs egy híresség életében. Összességében egynek elment. A vége olyan spoiler, és én az ilyenért sosem rajongtam.

>!
deen
Vivi Greene: Sing

Elsőre azt mondanám, hogy aranyos volt ez a történet. Adott egy popikon Lily Ross, aki mindig rosszul választ magának pasit, és mivel szerelmes típus, nem telik el sok idő a kapcsolatai között. Ezúttal azonban Jed Monroe a híres énekes szakít vele, pont mielőtt a vele töltött idő alatt készült dalaiból elkészülne az új albuma a Mindörökké. Lily a szakítást követően nem akarja azokat a dalokat énekelni, amik Jedre emlékeztetik, ezért barátnőivel, akik mellesleg az asszisztensei is lelépnek egy kis szigetre, hogy ott egy régi időkre emlékeztető csajos nyarat töltsenek együtt és nem mellesleg egy egész albumra való új dalt is elő kell teremtenie, mire elkezdődik az őszi turnéja. A nyugisnak induló nyár azonban gyorsan a feje tetejére áll, mikor Lily találkozik Noel-lel, egy egyszerű halász sráccal, aki húgával és édesapjával él a szigeten. Noel minden tekintetben más, mint Lily korábbi pasijai, ráadásul mellette a lány önmagát adhatja. Lily tart barátnői rosszallásától, hogy ígérete ellenére megint egy pasi karjaiba omlik, ilyen rövid idő után, ezért megpróbálja eltitkolni előlük. Mondanom sem kell, hogy ez bizony igen nagy hiba volt a részéről, hiszen előbb-utóbb minden titokra fény derül. Ahogy telik az idő és közeledik a hazautazás napja Lily egyre inkább érzi, hogy nem tud búcsút mondani Noel-nek de nem tud lemondani a zenéről és a rajongókról sem. Mindennek tetejébe megérkezik Jed is egy második esélyért, vele együtt pedig megérkezik a paparazzik serege is, ami teljesen felborítja az addigi békés napokat. Lily-nek pedig szembe kell néznie a szeretteivel és döntéseket kell hoznia. Nagyon jó kikapcsolódás volt ez a történet, még ha az írónő azért elég egyértelmű cselekményt is írt és nem voltak benne nagy meglepetések. A karakterek igazán jól sikerültek, különösen tetszett a barátnők jelleme, akik ugyan munkatársak, de mindig megmondják, amit gondolnak. Bevallom, a befejezés meglepett, nem szokványos, és ettől olyan jó érzéssel csuktam be a könyvet. Megható és reményteli, de nem rak pontot a történet végére. Így volt pont jó.

>!
kellyolvas P
Vivi Greene: Sing

Úgy éreztem, reálisan mutatta be a szerző egy híres fiatal énekesnő konfliktusait. Lily szerelmes típus, hiába fogadja meg a szakításai után, hogy szünetet tart, általában nem sikerül, ez alkalommal azonban különösen vigyázni szeretne. A szigeten látszólag a pihenésé a főszerep, de hamar újra a drámázás közepén tartanak a két barátnőjével, különféle okok miatt. Ráadásul Lily „váratlanul” újra szerelmes lesz, amit eleinte eltitkol, és miután kiderül az igazság, a bizalom megrendül a barátnői részéről, hiszen eddig mindent megosztott velük. Ráadásul felbukkan a régi pasija és egy csomó paparazzi.
Noel egy csendes, rendes srác, aki szeret a szigeten élni, és mivel apjával együtt gondoskodnak a húgáról, nem gondolhat arra, hogy folytassa a főiskolát, amit korábban otthagyott. Tetszett a szerelmi szál, bár túl hamar felbukkant, de igazából ez egy lassan építkező kapcsolat, nem vágnak azonnal a dolgok közepébe. A sziget, és ez a szerelem végre új dalok írására ihlette a lányt, amik már nem kizárólag a szerelemről szólnak, sokkal inkább a felnőtté válásról, kapcsolatokról, a környezetről.
Mi az ami nem tetszett? Hogy lehet ígéretet tenni arra, hogy most aztán egy darabig nem leszel szerelmes? Ez halva született ötlet volt! Ha már megesett a szerelem, akkor miért kell eltitkolni a legjobb barátnők elől?
A szerző írásmódja kellemes, könnyen olvasható, az érzelmeket hatásosan, átérezhetően ábrázolja. Lily meséli a történetet E/1 módban, remek leírásokkal tűzdelte meg a regényt, szívesen képzeltem el a környezetet. Ami még kiemelkedő elem, az Lily zeneszerzésével kapcsolatosak, ezek a részletek csodálatosak, szívet melengetőek, ahogy eszébe jutnak a részletek és a puzzle darabok végül egységgé állnak össze és dalok születnek a gondolatokból, dallamokból.
Összességében egy igazi nyári történetet kaptam, aminek kiszámíthatók az egyes elemei, ugyanakkor tartogatott több olyan fordulatot is, amire nem számítottam. Nagy erőssége a könyvnek a befejezés, ami a továbbgondolós fajtából van, nem zárja le konkrétan a történetet, engedi, hogy az olvasó döntse el, mit gondoljon a szereplőkkel kapcsolatban. Ajánlom a könnyed romantikus kikapcsolódás kedvelőinek.

>!
Evika82 P
Vivi Greene: Sing

Aranyos volt, meg minden. De ez nekem csak olyan egyszer olvasós kis könyv volt. Kicsit csalódtam. Többet is ki lehetett volna hozni ebből a történetből…

>!
zwecki
Vivi Greene: Sing

Olyan semmilyen volt, se nem jó, se nem rossz. Egynek elment.

>!
bánoczy_eszter
Vivi Greene: Sing

Nem volt rossz történet,de nem fog bennem maradandó nyomokat hagyni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Tammara Webber: Easy – Egyszeregy
J. A. Redmerski: A soha határa
Carina Bartsch: Türkizzöld tél
Jasinda Wilder: Falling Into You – Zuhanok beléd
Heidi McLaughlin: Forever My Girl – Örökké a csajom
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Julianne Donaldson: Edenbrooke
Cathy Cassidy: Mályvacukor égbolt
Rainbow Rowell: Fangirl