Walter, ​a falra festett sárkány 13 csillagozás

Vitkolczi Ildikó: Walter, a falra festett sárkány

Apa, Anya és Lilla új lakásba költöznek, ahol a falak elszomorítóan fehérek és üresek, ezért Apa, Lilla kérésére, nekiáll festeni.
Csak egy a gond: Apa egyáltalán nem tud festeni. Se fösteni. Még csak mázolni sem. Pingálni meg aztán végképp nem. Így Lilla szobájának falára fölkerül valami, amiről lehetetlen eldönteni, hogy az egy zöld dinoszaurusz, sárkány, vagy esetleg egy világbajnok méretű, tüskés és szeplős görögdinnye. Végül persze kiderül, hogy egy bánatos, vén sárkány került a falra, Walter nevezetű. És Walter világában csak úgy hemzsegnek a hívatlan jövevények: víziszonyos pelikánok, csigahajtó versenyről odatévedt tündérek, vagy éppen égből pottyant csillagok. E hívatlan vendégek társaságában Lilla és a bölcs sárkány újabb és újabb kalandokba keveredik.
Ha meg akarod tudni, kik azok a ruznyákok, hogyan kell visszatenni egy csillagot az égre, vagy miféle új sport a bibircsókfoci, muszáj lesz elolvasnod ezt a könyvet!

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Noran, 2010
158 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632830377 · Illusztrálta: Kálmán Anna

Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Uzsonna >!
Vitkolczi Ildikó: Walter, a falra festett sárkány

Kedves, aranyos történetek, humorral átszőve. Nagy óvodásoknak és kisiskolásoknak ajánlom.

Gabye >!
Vitkolczi Ildikó: Walter, a falra festett sárkány

Igazán érdekes és helyes mese jó ötletekkel, kedves szereplőkkel. A kedvencem Ruznyák Anyuska és az Ő csemetéi, Fridolin, Lanolin és Evelin (aki sztem fiú :-D)..
Ami észrevétel és ami miatt egy csillagocskát levonok – Meseolvasási szempontból jobb lenne, ha több rövid történet lenne, mert ezek a hosszúak nem egy estés felolvasósok, ami megtöri kicsit a lendületet. Illetve én több illusztrációt is el tudnék képzelni benne, a kép:szöveg arány nem túl jó..Pedig a rajzok is jók, nem klasszikusok és én mégis kedvemet leltem a nézegetésükben. Az említett „hiányosságok” miatt inkább kicsit nagyobb gyereknek ajánlott..És gyerek lelkű felnőtteknek.

9 hozzászólás
matka>!
Vitkolczi Ildikó: Walter, a falra festett sárkány

Mi nagyon szerettük 9 évesemmel, már másodszor olvastuk.
Viszont valóban borzasztóan hosszúak a fejezetek, esti meseolvasásra nem igazán való.

zsoltika>!
Vitkolczi Ildikó: Walter, a falra festett sárkány

Nekem kimondottan tetszett, és szerencsére a lányom is kedvelte, tegnap fejeztük be, és megkérdezte, hogy mikor kezdjük újra (eddig ez csak a Bárány Boldizsárnál történt). Mondjuk nem bántam volna, ha relatív rövidebb mesék vannak benne, mert jobb szeretem az egy este egy mese felolvasást, így meg felezni, harmadolni kellett. De akkor is. Jó volt. 4.5 / 5

blankaveronika IP>!
Vitkolczi Ildikó: Walter, a falra festett sárkány

Végül is nem rossz. Kreatív és élveztem, de ahogy látszik, majdnem fél évig húztam. Az igazság, hogy a mesék nagyon hosszúak, szétdarabolva meg nem igazán izgalmasak. Szóval esti mesének nem ajánlom. Vicces és tanító jellege miatt azonban felolvasásra alkalmas (egyéni gyerekolvasásra a hosszú körmondatok miatt nem igazán…) és én ajánlom, hogy legalább egyszer látogasson el ebbe a világba, akinek megtetszik!

bbm4>!
Vitkolczi Ildikó: Walter, a falra festett sárkány

Az egy csillag levonás nálam is a fejezetek hossza és a kevés illusztráció miatt van. A történeteket imádták a lányaim, Walter karácsonya volt a kedvenc.


Hasonló könyvek címkék alapján

Zágoni Olga: Kajtikó, a derék sárkányfiú
Szappanos Csenge: Pagoda parfé
Silvia Roncaglia – Roberto Luciani: Egy különleges szőnyeg nyomában
Roberto Pavanello: Az asztmás sárkány
Finy Petra: Milu Egyiptomban
Bodor Attila: A tél menyasszonya
Gimesi Dóra: Csomótündér
Kántor Kata: A szagtalan betörő
Kolozsi Angéla: Bódog és Szomorilla
Gimesi Dóra: A macskaherceg kilencedik élete