Báránykönnyek 2 csillagozás

Vitéz Ferenc: Báránykönnyek

A Báránykönnyek című „kis regény” Vitéz Ferenc kétezer óta megjelent ötödik műve. Szerelmen, politikán, összeesküvéseken kívül filozofikus elmélkedésekről, sorskérdésekről is szó van a Debrecenben, 2007–2008 fordulóján játszódó történetben.

>!
Néző Pont, Debrecen, 2009
112 oldal · ISBN: 9789638832016

Kiemelt értékelések

>!
Tutajos
Vitéz Ferenc: Báránykönnyek

Nehéz írni erről a 100 oldalas kisregényről, mert nincsen üzenete, illetve van, de alig érezni, nem vág vele fejbe minket a szerző; nem kapunk olyat, amit a könyv végére érve sajnálkozva engednénk ki a kezünkből – ez pedig egy kitalált történetnél baj.
Ha nagyon zanzásítva akarnám elmondani, hogy mi ez a könyv akkor azt mondanám, hogy egy debreceni házibulinak a leírása, ahol a résztvevők társasjátékoznak. Persze e mögött húzódik egy háttértörténet is – ettől kap némi feszültséget az egész –, de ennek még mindig nem kellett volna elég oknak lennie arra, hogy ezt a könyvet megjelentessék.
Igazi regénynek rövid és súlytalan, novellának hosszú és erőtlen; még korhangulatként is gyenge. Vitéz Ferenc írt ennél jobbat is.

>!
encsy_eszter
Vitéz Ferenc: Báránykönnyek

Anno egy versenyen nyertem. Régebben olvastam, már homályos az emlék. Nehezen indult, és a vége sem lett káprázatos, de voltak jó mondatai, a szerzőjét pedig egy időben heti rendszerességgel láttam. : )


Hasonló könyvek címkék alapján

Jókai Mór: A három királyok csillaga
Kosztolányi Dezső: A rossz orvos
Mikszáth Kálmán: A beszélő köntös / A kis prímás
Apor Elemér: Feje fölött a pallos árnyéka
Fehér Klára: Ma éjjel ne aludj
Mikszáth Kálmán: Kisregények I-II.
Jókai Mór: Magyarhon szépségei / A legvitézebb huszár
Balogh Lena Lee: Pázsiton a vér
Németh László: Kocsik szeptemberben
Lakatos Levente: Feltörő ösztönök