Tedd ​rendbe az életed! 26 csillagozás

Viszkok Fruzsi: Tedd rendbe az életed!

Üdv ​rendezett életed első napján!

A környezeted nagyban befolyásolja hangulatodat és hatékonyságodat, a káosz, a szervezetlenség pedig kihat az életed minden területére.

Viszkok Fruzsi, a közkedvelt vlogger átfogó önfejlesztő és életvezetési könyvében megmutatja, hogyan tehetsz rendet az otthonodban és a gondolataidban egyaránt. A konyha, a ruhásszekrény rendszerezésével, a feladatok rangsorolásával, a munka-magánélet egyensúlyának megteremtésével végre elegendő időd jut mindenre, és harmóniát teremthetsz a mindennapokban. A hasznos tanácsok és a jól bevált tippek segítenek céljaid elérésében, a felesleges stressztől megszabadulva pedig azt az életet élheted, amire mindig is vágytál.

Többször jártam már Fruzsinál, és mindig lenyűgöz a harmónia, amit az otthona áraszt. A könyvéből most mindent megértettem. Számos hasznos tanács, praktikus lista és inspiráló fotó segít, hogy ne csak a környezetünk, de az életünk is rendezett lehessen. Évek óta takarózom… (tovább)

>!
HVG Könyvek, Budapest, 2021
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635651078

Kedvencelte 4

Most olvassa 42

Várólistára tette 68

Kívánságlistára tette 116

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Gréta_Ürmösi>!
Viszkok Fruzsi: Tedd rendbe az életed!

Viszkok Fruzsit azóta követem amióta elkezdte a YouTube-on a tevékenységét. Nagyon vártam már hetek óta, hogy hozza végre a futár. Tegnap megérkezett és mostanra be is fejeztem. Én is mindig imádtam rendszerezni, szelektálni. Fruzsi tippjei között mindig találok valami újat, amit a mindennapjaimba be tudok szokásként vezetni. Tetszett a könyv, mindenkinek ajánlom, hiszen egy-két hasznos tippet biztos talál benne. ☺️♥

fitgirl0602>!
Viszkok Fruzsi: Tedd rendbe az életed!

Már régóta követem Fruzsit, és számomra mindig remek példa volt az összeszedettség, céltudatosság terén. Ebben a könyvben praktikus tippeket, rutinokat találhatunk, amelyeket úgy gondolom, mindenképp megéri kipróbálni. A fizikai környezet rendbetételével kapcsolatos rész talán jobban tetszett, de a produktivitásról szóló részből is tudok majd profitálni. Elő fogom még venni a könyvet, hogy post it-ekkel jelöljem a számomra fontos tippeket, gondolatokat. Azt még muszáj megemlíteni, hogy gyönyörű és igényes lett a borító, valamint a belső illusztrációk is, és ez még élvezetesebbé tette az olvasást. Szerintem megéri elolvasni és beépíteni a számunkra szimpatikus tippeket a mindennapjainkba.

Hajnalka_Ferencsák>!
Viszkok Fruzsi: Tedd rendbe az életed!

Viszkok Fruzsit ismerem már az Instagramról, tudom, hogy nagy listaíró, rendszerező típus és szeret sokat olvasni:) Amikor megláttam, hogy könyvet írt, amit ráadásul a HVG ad ki, mindenképpen be akartam szerezni.
A téma nem ismeretlen számomra, rendszeresen keresem a módszereket a hatékonyságom növelésére, a stressz csökkentésére, az időmenedzsmentre. A könyvben említett hasonló témájú könyveket is olvastam már (Marie Kondo, Bullet Journal) vagy folyamatban van (A kiemelkedően sikeres….). Érdekes, hogy halmozom amúgy a HVG kiadó könyveit, mert érdekelnek, de a beszerzéstől kezdve ilyen hamar még egyiket sem olvastam ki.
A könyv annak ellenére, hogy nem ismeretlen a téma, nagyon összeszedett, átgondolt, logikus struktúrájú. Sok mindenben magamra ismertem, emlékeztetett rá, hogy igen, ezt már amúgy elterveztem – de még nem kezdtem el megvalósítani. Nagyon sok gondolatával mélyen együttéreztem (egyetlen egy: én még nem tettem le róla, hogy minden megkezdett könyvet végigolvassak, mert hát mi történik, ha az utolsó mondat menti meg??:) )
A kivitelezés is nagyon szép és igényes. Fruzsi szerintem egy nagyon jó könyvet alkotott, aki még most keresgél a témában, annak nagyon szuper kezdőkötet lehet ez a könyv.

Kleotisz P>!
Viszkok Fruzsi: Tedd rendbe az életed!

Ez a könyv pont a legjobbkor érkezett az életembe. Hamarosan nagyobb házalakításba kezdünk és a rendrakási, tervezési rész fantasztikus, bár ugye mivel folyamatosan követem Fruzsi videóit, nem újak, de így egyben olvasni és a kezemben tartani, teljesen más érzés. :)
Biztosan bevetek pár praktikát a könyvben szereplők közül. :)
Mindenkienk ajánlom a könyvet, de főleg azoknak, akik szeretnék rendbe tenni az életüket, mind fizikailag mind lelkileg. :)
Számomra feltöltődés volt végig olvasni és biztosan a kezembe fogom venni még jó párszor. :)

Nikoletta_Benkő P>!
Viszkok Fruzsi: Tedd rendbe az életed!

Alig vártam, hogy megjelenjen a könyv, mióta Fruzsi bejelentette a YouTube-n. Nagyon tetszett. Nagyszerű tippeket és ötleteket lehet elsajátítani a könyvből. Nagyon szépen és igényesen felépített, könnyen olvasható könyv.

Anaranto P>!
Viszkok Fruzsi: Tedd rendbe az életed!

Jajjj de vártam Fruzsi ilyen formában történő megnyilatkozását!
Egyszerűen lenyűgöz amit látok belőle. Hálás vagyok ezért a kötetért. Kívül belül az életemben van hova fejlődnöm és bizony akadnak nehézségeim a time managment-tel valamint a priorizálással…. Idei évem felfedezettje Fruzsi határidőnaplója is. Annyira de annyira gyönyörű, hogy nem is mindig írom tele – nehogy „elhasználódjon” – micsoda marhaság, ugye…? :)
Klasszul megírt kompakt könyv ehhez a témához.
Szívből gratulálok hozzá! Most, hogy ledaráltam egyben most jöhetnek azok a „békák” és részenként eszem meg őket újra és újra.

>!
HVG Könyvek, Budapest, 2021
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635651078
Ibcingo>!
Viszkok Fruzsi: Tedd rendbe az életed!

Először is ki kell emelnem, hogy egy nagyon szépen és igényesen megszerkesztett könyvről van szó (mint a HVG kiadványok általában). Ha jól emlékszem egyetlen egy elírást találtam benne.
Pont azt nyújtja a könyv, amit ígér. Nem kell nagyon túl gondolni, a könyvben lévő dolgokkal többé kevésbé mindenki tisztában van, de mégis jó érzés volt olvasni. Fruzsi nagyon jól összeszedte és keretbe foglalta ezeket a kis tippeket. Tetszett a könyv felépítése is, szerintem nagyon logikusan következtek egymásból a témák. Nem időztünk túl sokat egyik témán sem, lényegre törő volt, és ami még fontos, hogy tele volt praktikus tanácsokkal, amit a mindennapi életben lehet alkalmazni.

Gratulálok Fruzsi első könyvéhez, szerintem szuper lett, mindenkinek ajánlom.

fzsuzsi111>!
Viszkok Fruzsi: Tedd rendbe az életed!

Kifejezetten hasznosnak tartom az ilyen jellegű könyveket, amik ennyire komplexen összefoglalnak mindent, ami a sikeres életvezetéshez és rendezettséghez szükséges! Fruzsit évek óta követem szinte minden felületen, korombeli és hasonló az érdeklődési körünk, szinte mindig olyan témákkal foglalkozik, amik engem is érdekelnek. Örülök, hogy megjelent ez a könyv és nagy öröm volt elolvasni, a jövőben remek társam lesz!

Edike78 P>!
Viszkok Fruzsi: Tedd rendbe az életed!

Fruzsi könyve tele van rendszerbe szedett sok jó tippel. Igényes maga könyv, az illusztrációk és a képek is tökéletesen passzolnak a tartalomhoz.
Még ha ezernyi eddig ismeretlen dologgal nem is találkoztam benne (a téma nekem nem új), de nagyon okosan össze van foglalva minden, egy kis kompakt kalauz a mindennapokra. Új lendületet is kaptam tőle, mindenképpen 5 csillag + kedvenc :-)

Pink_dinosaur P>!
Viszkok Fruzsi: Tedd rendbe az életed!

Nem nagyon ismerem Fruzsi munkásságát, így kicsit félve álltam neki ennek a könyvnek. Azt kell, hogy mondjam nem csalódtam.
Az elolvasása után kellő motivációt kaptam, hogy leszelektáljam a dolgaimat. Amiről az egyik fejezet is szól.
Azonban azt szomorúan tapasztaltam, hogy a nagy része a szobai tárolás módszereknek, nagyobb lakásra lett tervezve. Én örültem volna neki, hogyha lett volna egy olyan rész a könyvben, amiben arról van szó, hogy a kis helyen hogyan lehet hasonló eredményt elérni.
Illetve azt is sajnálom, hogy teljesen természetesen vette, hogy az emberek csak hétfőtől péntekig dolgoznak, és nem egész nap. És mi van a kereskedelemben dolgozókkal? Akik reggeltől estig dolgoznak, és hétvégén is. Ők ezeket a „problémákat” hogyan oldják meg, ha szeretnének változtatni?
Tetszett a könyv nyelvezete, olyan volt mintha egy beszélgetés keretében hallottam volna ezeket az információkat.


Népszerű idézetek

Anna_Kántor_3 P>!

Néha ellen kell állni annak, amit épp most szeretnél, azért, hogy elérhesd azt, amit nagyon szeretnél, mert így tudod csak megvalósítani a céljaidat.

15. oldal

Anna_Kántor_3 P>!

Tartsuk magunkat annyira jó fejnek, hogy büszkén vállaljuk: szívesen töltünk időt önmagunkkal.

185. oldal

fitgirl0602>!

Az elpakolásra ne önálló feladatként gondolj! Inkább fogd fel úgy, hogy valójában minden tevékenységet csak akkor fejezel be, amikor a használt tárgyakat, eszközöket visszaraktad a helyére.

73. oldal

Anna_Kántor_3 P>!

Amíg a napok csak úgy eltelnek, nem tudunk hatékonyan azzal foglalkozni, hogy életünket jobb irányba tereljük.

119. oldal

fitgirl0602>!

Minden dolog kétszer születik meg, először fejben, utána a valóságban.

155. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Greg McKeown: Lényeglátás
Tóth Cecília: Kreatív időtervezés
Tóth Gábor: Kézben tartott idő
Polcz Alaine: Főzzünk örömmel!
Nagy Réka: Ökobaba
Molnár Dorka: Esküszöm, hogy rosszban sántikálok
Nagy Réka: Ökoanyu
Tóth Andi: Dobd ki a szemetest!
Radvánszky Béla: Magyar családélet és háztartás a XVI. és XVII. században I-III.
Munkácsi Brigitta: Levendula és ecet