A ​fekete vár (A fekete vár 1.) 65 csillagozás

Virgin Bergh: A fekete vár Virgin Bergh: A fekete vár

Voltak ​érzéseim iránta, nem tagadás. Viszont inkább lettek volna közömbösek, gyámoltalanok, mintsem, hogy ennyire teljes szívemből gyűlöljem őt. Mert ez az érzés szinte uralta az egész lelkemet, feketévé festette és állandó tervekre sarkallt, hogy tehetném tönkre életének összes további napját.
Ó igen, a férjemről beszéltem.

Skócia, a 16. század végén.
Evian Eilean nic Domnaill, Ayrshire hercegének egyetlen – ámde elég szeszélyes, éles nyelvű – lánya. Szülei a széltől is óvják, hisz Evian jelenti a család számára a reményt. Édesapja nagy tartozást halmozott fel, így nem maradt más választásuk, mint hogy Eviannek találjanak egy gazdag kérőt, aki segíthet a család anyagi helyzetén. A királyi udvarba küldik a lányt, hogy a hercegnő oldalán illemet tanuljon, és Evian valóban igyekszik levetkőzni makacs jellemét, lakatot tenni a szájára…
Egészen addig, amíg meg nem jelenik az udvarban Lord Devon Cronsfeldt. Fiatal kora ellenére több győztes csatát tudhat maga… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Book Dreams, Gyömrő, 2022
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635861057
>!
Underground, Budapest, 2019
528 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150053783
>!
Underground, Budapest, 2019
534 oldal · ISBN: 9786156164902

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Evian Eilean nic Domnaill · Lord Devon Cronsfeld


Kedvencelte 10

Most olvassa 1

Várólistára tette 53

Kívánságlistára tette 63

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Booklover_31>!
Virgin Bergh: A fekete vár

Nagyon felkeltette a fülszöveg az érdeklődésem, úgyhogy kíváncsian vágtam neki a könyvnek, amit innen is nagyon szépen köszönök az írónőnek, @virginbergh ! :))
Ez volt életem első történelmi romantikus könyve, habár én a történelmet nem éreztem meghatározónak, viszont kaptam egy nem mindennapi szerelmi történetet, ami nekem személy szerint nagyon tetszett.
Evian az elején meglehetősen naiv, álomvilágban élő lányka volt a királyi udvarban, de a történet során rengeteg dolog közrejátszott abban, hogy ez megváltozzon. Az elején bevallom kicsit idegesítő is volt számomra spoiler .
Devon tökéletesen az ellentéte annak, akire Evian úgy hiszi, hogy szüksége van spoiler . Az ő karaktere volt számomra a legérdekesebb, és elképesztő volt ahogy az írónő játszani tudott a véleményemmel: egyszer utáltam, majd utána imádtam és sajnáltam, de olyan is volt, hogy mind a három egyszerre.
Nagyon sok mindenről szól a könyv: barátság, árulás, magány, hűség/hűtlenség, a nők 16. századbeli helyzete, naivitás, gyász, félelem, múltbéli sérelmek és azok következményei, és persze a szerelemről. De hogy számomra leginkább miről szólt? Arról, ahogy két, az elején teljesen különböző életfilozófiát és életstílust képviselő ember az idő múlásával hogy tud fokozatosan, napról napra egymáshoz csiszolódni, miközben újabb és újabb kompromisszum köttetik, és végül a gyűlöletet valami egészen más váltja fel, valami mindent elsöprő érzés, amit az elején ők maguk sem tudnak mire vélni.
Összességében nagyon szerettem ezt a könyvet, és örülök, hogy elolvastam.
Persze, vannak hibái a könyvnek, de mint az írónő első könyve, meg kell mondjam teljesen megállja a helyét. A kisebb hibák, és a könyv kegyetlen vége miatt ami az én romantikus kis lelkembe teljes mértékben belegázolt vontam le egy fél csillagot.
Köszönöm az élményt, @virginbergh ! <33

Garbai_Ildikó P>!
Virgin Bergh: A fekete vár

Ez egy jó kis történet volt. Le a kalappal Evian előtt. Én szerintem simán kinyírtam volna Devont. Abban a korban én tuti nem éltem sokáig.Hihetetlen,hogy mindig mindent szabad a férfiaknak és az asszony maradjon csak csendben. Persze nem ilyen egyszerű.Tetszett,hogy megismertem részletesebben a szereplőket.Jó kis hangulata volt a könyvnek. Sok feszültség,erotika,csatározások. Először a végén csak ennyi volt a reakcióm… $@!%… De aztán rájöttem,hogy tetszik… Utazókönyvként volt nálam és ezt köszönöm @virginbergh.

latenight_reader P>!
Virgin Bergh: A fekete vár

Kövezzenek meg, de nekem ez kifejezettem tetszett. Képes voltam egy ültő helyemben elolvasni az egész könyvet, ez szerintem már eléggé sokat mondó.
Én nem szeretnék most itt a nyelvezet használatán vagy a történelmi helyességen ugrálni, mert leginkább úgy tekintek erre a könyvre, hogy egy teljesen fikciós történet.
A cselekmény végig lekötötte a figyelmemet, mert nem egy tipikus 'a rossz fiú jó útra tér' féle romantikust kaptunk off hanem egy igazán szomorú képet egy olyan korról, ahol a nőket semmibe vették és a férfiak kényük-kedvük szerint bántalmazták őket, mint fizikálisan, mint pedig érzelmileg. Na és itt kell megemlítenem a férfi főszereplőt Devont, aki szintén nem volt egy jóravaló lélek. Egyszerűen nem tudok vele zöld ágra jutni, mert végig erőszakos és basáskodó volt a nőkkel szemben, beleértve a főszereplőt Eviant is, akit csak egy eldobható játékszernek tekintett. Evian, habár erősnek akart mutatkozni és kezdetben visszautasította a férfi agresszív közeledéseit, mégis a naivák összes tulajdonságával rendelkezett, így végül csak beadta a derekát az őt ostromló Devonnak, ezzel végleg megpecsételve önnön sorsát.
Ezek alapján felmerülhet a kérdés, hogy vajon én mit is szerethettem ebben a történetben, ha ennyire ellentmondásos emberekről szól, egy ilyen patriarchális korban? Hát pontosan ezt, hogy nem a jól megszokott 'akad két szép ember, akik a sok civakodás és évődés után boldogan élnek, míg meg nem halnak és örök hűséget fogadnak egymásnak' féle történetet kaptam. Neeeem, ez kérem egy kegyetlen és kicsinyes bosszú története a férfiúi hiúság megsértése végett. Mert olyan nincs, hogy egy férfi ne kapja meg azt, amit akar, legalábbis Devon elmélete szerint. Azt azért le kell szögeznem, hogy egyes jelenetek, kiverték nálam a biztosítékot, mert a nem az nem, még akkor is ha ez a történet egy olyan időben játszódik, amikor férfiak csupán tulajdonként tekintettek a feleségükre. Ezek után fogalmam sincs, hogy ezt még hogyan lehet visszaterelni a romantikus mederbe, de mindenképpen tudni akarom.
Szóval minden hibájától eltekintve, nekem tetszett. Mert meghökkentő volt és provokatív, nem az az agyon rágott csont, ami ezeket a történeket jellemzi. A könyv borítója pedig gyönyörű!

Ella_Steel I>!
Virgin Bergh: A fekete vár

Amikor megláttam a könyv borítóját rögtön felkeltette az érdeklődésemet. A fülszöveg elolvasása után pedig tudtam: meg fogom venni.
A Könyvhét tökéletes alkalmat szolgált erre, így gyorsan be is szereztem és az olvasással sem vártam túl sokáig.
Érdekelt, de nem tudtam, mire számítsak.
Evian és Devon párosa kicsit sem unalmas. Fura kettőség jellemzi őket. Sokszor szerintem még ők maguk sem tudják, hogy mit is éreznek a másik iránt.
A történet szépen volt felépítve, és a megfogalmazást is szerettem.
Voltak hasonlatok, amiken jókat mosolyogtam.
Evian belső gondolatai az elkeserítő jeleneteket is elviselhetőbbé tették.
Összességében egy kifejezetten jó könyvvel lettem gazdagabb. Nem bántam meg, hogy beszereztem. Az egyetlen, amit bánok, hogy még nincs meg a történet folytatása, mi több még elég sokat kell rá várnom…

zsanna525>!
Virgin Bergh: A fekete vár

Nem ismertem a könyvet,de szerencsére utazókönyvként hozzájuthattam.
Jó hangulatú történelmi romantikus, kiváló stílusban megírva! Köszönöm,hogy olvashattam!

Detty77 >!
Virgin Bergh: A fekete vár

A történelmi romantikusok nem igazán zsánereim, de Virgin Bergh stílusa a Lázadás 2.0 című könyvével azonnal megfogott, így Evian történetét mindenképpen el szerettem volna olvasni. Nekem nagyon tetszett! Volt benne minden, ami számomra egy olvasmányban kikapcsol. Humor, szenvedély és olykor düh is, hiszen Devon-t sokszor off. Evian szerintem sokat fejlődött a történet végére, különleges női főszereplő volt. Devon egy talány, és néha igen pökhendi volt. Egy igazán érdekes könyv volt, egy nem mindennapi befejezéssel!!

Deák_Emese>!
Virgin Bergh: A fekete vár

Már a borító és fülszöveg felkeltette az érdeklődésemet és pozitívan csalódtam. A főszereplőnk a tűzrőlpattant Eviana. A hercegnő mellett udvarhölgy, féltve őrzi becsületét, hogy gazdag kérőt találjon magának és így segítse elszegényedett családját. Minden jól alakul amíg meg nem érkezik a fiatal lord az udvarba. Már az első pillanattól kezdve érezhető közöttük valami szikra. Jó volt olvasni az évődésüket, és végül hogyan is alakul közös életük. Két ennyire különböző ember hogyan tud fokozatosan összecsiszolódni. Nagyon várom a folytatást!

Aurora_P_Hill IP>!
Virgin Bergh: A fekete vár

Nem lettünk barátok a könyvvel. A Könyvhéten szereztem be, eddig várakoztam vele egy kihívás miatt.

A borító és a fülszöveg miatt csaptam le rá, és alig vártam, hogy olvassam. Tetszett a helyszín, a kor, a cselekmény is off oké volt, valamint a romantika, de azért nálam több sebből is vérzett a történet.

A főbb karakterek közül senkit nem tudtam megkedvelni. Eleinte azt hittem, hogy Evian csupán tényleg a fiatalsága miatt naiv, de rá kellett jönnöm, hogy nem így van. Egyáltalán nem tetszett, ahogy a tőle magasabb rangú személyekkel viselkedik, függetlenül attól, hogy szimpatikusak-e neki vagy sem. A szóhasználata sokszor egy időutazáson átesett tinédzser lány stílusát tükrözte, ugyanis ő reggelente „legurít” egy pohár vizet, vagy szörnyülködik azon, hogy nem vegán az egész birodalom. Mintha a modern kort ötvözte volna a régmúlttal.

Devon egy sötét múltú, erőteljes, szilaj, izzó vérű nőcsábász… spoiler Szeretem a romantikus könyveket, de ez most nem fogott meg.

spoiler

Egy nap alatt elolvasható izgalmas, csavaros, szenvedélyes történet, de szerintem nem fog többet előfordulni.
Sajnálom.

Kovács_Ági_3>!
Virgin Bergh: A fekete vár

De azt el kell, hogy mondjam nem egy cukormázas kis romantikus mesét, kaptam, hanem egy igen vad, viharos szenvedélyes történet volt kettejük között. Azért jót vigyorogtam magamban, hogy Devon kedves saját csapdájába esett. Emlékszem valami olyasmit mondott, hogy ő nem lesz szerelmes vagy valami ehhez hasonló. Csak hát az élet, soros mindig érdekes lapokat oszt az embernek.

Bővebben itt olvashatod:
https://www.hungarybooks.hu/2019/10/utazokonyv-virgin-b…

inci81 P>!
Virgin Bergh: A fekete vár

Az ÚJ KIADÁSRÓL:

Az első kiadásra azt mondanám, hogy a csiszolatlan, nyers gyémánt karcossága jellemző rá. Látszik, hogy valami csodás dolog, de szüksége volna arra, hogy megmunkálják, tökéletesre csiszolják, ami megtörtént. Így a második kiadásban már egy ragyogó ékkő fényességével tündököl A fekete vár.
Persze ez a különbség a két példány között azoknak tűnik fel, akik mindkét kötetet olvasták. Akik pedig rögtön ezt a mostani megjelenést kapják kézhez, azok is látni fogják, hogy egy nagyszerű történet részesei.

Részletes vélemény:
https://konyvszenvedely.blog.hu/2022/06/01/virgin_bergh…

Már az első oldalaknál azt éreztem, hogy fantasztikus lesz A fekete vár és igazam is lett.
Egy pimasz lord és egy tűzrőlpattant nemeshölgy szereplésével igazán izgalmas, erotikával megfűszerezett történelmi romantikus olvasnivalót kaptam.

Olvasás közben rákellett döbbenjek, hogy több van ebben a történetben, mint ami az első pillanatban látszik.

Nem egyszerű Evian és Devon kapcsolata. Nehéz utat járnak be.

Kezdetben pimasznak, arrogánsnak, durvának ismerjük meg a lordot, de ahogy fogynak az oldalak, talán választ kapunk arra miért ilyen. Bár el kell mondanom, hogy többször is mélyen megdöbbentett Lord Devon viselkedése.

Evian gondolatai sokszor csaltak mosolyt az arcomra. Megkedveltem ezt a lányt!

A regény egy váratlan fordulattal zárul, ami nekem talán nem is volt annyira váratlan, mert valahol sejtettem egy ilyesmi fordulatot és szinte vártam is mikor következik be.

Imádtam ezt a nem mindennapi olvasmányt és most várom a folytatást, kíváncsi vagyok hogyan folytatódik a történet.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

Nikolett0907 P>!

[…] a szörnyeket le lehet győzni, és jelen esetben kard sem szükségeltetik majd hozzá.

32. oldal

Niki P>!

Sosem láttam még ilyennek. Ilyen kimondottan vonzónak. Ahogy a gondolat megfogant a fejemben máris hessintettem is el azon nyomban.

Booklover_31>!

– Ahogy apám szokta mondani: egy komoly döntés, komoly áldozatokat is kíván.

56. oldal

Booklover_31>!

Amióta vele megismerkedtem, mintha a világom egy hatalmas, szédítő örvénybe került volna, amiből egyszerűen nem volt menekvés.

233. oldal

Niki P>!

Végül kellemes mosollyal az arcomon, vackoltam be magam az óriáspaplanok közé azzal a tudattal, hogy a mesék helyesen írják: a szörnyeket le lehet győzni, és jelen esetben kard sem szükségeltetik majd hozzá

Niki P>!

A híreszteléssel ellentétben mi sem hordtunk magunkon erényövet, de ha úgy is lett volna, akkor annak a kulcsa a legtöbb lány esetében biztosan a herceg övén fityegett volna

Niki P>!

– A gróf elhívott a szülői házba, hogy nézzem meg az édesanyja ágyasait. Ugye vele tarthatok? – pislogtam rá intenzíven.
– Valóban? – Ujjaival teljesen lesöpörte fejéről a szemfedőt, míg feljebb is ült az ágyában, hogy furcsálló tekintettel mérjen fel maga előtt. Végiggondoltam a szavaimat.
– Ágyásait – húztam ki magam büszkén, bár elpirulva. Megint ezek a pajzán gondolatok Evian, mi lesz így veled?!

Niki P>!

Kisebb robajjal húzott ki egy széket az asztal másik oldalán, hogy a szék lába sikeresen felkarcolja alattunk a padlót, majd egyik karjával az asztalra könyökölt úgy támasztotta meg a fejét, és kísérte figyelemmel mutatványomat. Nagyon is jól szórakozott rajta! Előbb tekintete még a beharapott alsó ajkamon időzött, majd elég gyorsan megtalálta a mellkivágást is, ami abból a szögből – mit ad Isten, pont velem szemben foglalt helyet! – gyönyörű rálátást illetve belátást biztosított neki.

Niki P>!

– Kijöhet! – szóltam neki, mire lassan kitornázta magát az ágy alól. Fekete ruházata szinte beszürkült a portól, így hevesen ütögetni kezdte a mellkasát a kezeivel, hogy leporolja magáról azt a koszt, amit az ágyam alatt töltve összeszedett. Mivel olyan nagy szívem volt ezért jobbnak láttam, ha segítek neki benne.
Najónem.
Ez inkább úgy nézett ki, hogy vadmacskaként a mellkasának ugrottam, és elkezdtem őt teljes erőből püfölni, míg ő ezt játszadozásnak vélve nevetve elkapta a karjaimat.

Niki P>!

…gyorsan megígértem neki, a jövőben azon leszek, hogy a kapitány urat minél messzebbre elkerüljem. Bár eléggé megkönnyítette volna a dolgom a kapitány úr is, ha lehetőleg alulról szagolta volna már az ibolyát.


Hasonló könyvek címkék alapján

Karina Halle: A féktelen trónörökös
Robin O'Wrightly: Andrea tutto bene
Brodi Ashton – Cynthia Hand – Jodi Meadows: Lady Jane
On Sai: A gyógyítók
N. Simon Barbara: A szerelem üzlete
J. K. Smith: Káosz a köbön
Ruby Saw: Liv Jackson életei