Keserű ​áramlatokon (7tenger) 18 csillagozás

Vincent Prendergast: Keserű áramlatokon

Robert Gillingford, az ifjú nemes csak egy kellemes estélyre számított, hiszen azért érkezett San Eliseo városába, hogy feleséget szerezzen magának. Találkozik is egy lánnyal, de Isabel Cochas nem egészen az a jól nevelt hölgy, mint akit elképzelt magának. Mire észbe kap, máris belebonyolódik egy különös haláleset rejtélyébe, nyakig merül a déli alvilág mocsarába, titokzatos üldözők elől menekül a napsütötte narancsligetekben és sötét sikátorokban, végül pedig útra kel, hogy egy furcsa társaság tagjaként legendás tengereken keresse a Hét Város Szigetét…
A Keserű áramlatokon az első regény, amely a 7Tenger szerepjáték világán játszódik. Lapjain megelevenedik Théa sokszínű birodalma, a kalandorok és felfedezők, misztikus romok és fényűző paloták, párbajhősök és kalózok világa.

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
Delta Vision, Budapest, 2004
274 oldal · ISBN: 9639474894 · Illusztrálta: Anry

Kedvencelte 3

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Leonidas>!
Vincent Prendergast: Keserű áramlatokon

Kellemes meglepetést okozott a regény. Valahol éreztem, hogy nem fog csalódást okozni.
Nagyon tetszik a világ. Nekem mindig jobban bejöttek a modernebb fantasy világok. Rapírral a kezükben harcoló kalandorok, pisztolyos, muskétás katonák, vad kalózok, és magával ragadó, varázslatos hangulat.
A főszereplő eleinte nem igazán tetszett. Az hittem, egy újabb tökéletes szépfiú, akinek minden sikerül. Legjobb karforgató, szellemes társalgó, nők bálványa, az élete kész diadalmenet. Nos, távolról sincs így. Fokozatosan tisztul a kép, a végére egész szépen átalakul a jelleme.
Végig rendkívül izgalmas, kalandokban gazdag történet. A csatajelenetek nem túl véresek, kellőképpen látványosak. Szerelem is pont annyi van benne, ami még nem zavaró.
Remek kikapcsolódást nyújtó regény, fantasy rajongóknak ajánlott olvasmány. Sajnos több erre a világra íródott regény nem jelent meg az írótól.

Noro>!
Vincent Prendergast: Keserű áramlatokon

Ritkaság, ha egy magyar szerző egy amerikai játékhoz legálisan írhat regényt. Juhász Viktor remekül elkapta a 7th Sea hangulatát, ami voltaképpen Dumas és társai „kosztümös” kalandregényeinek modern változata. Felvállalja, hogy ez egy színpadias, jól bevált klisékre épülő univerzum, ahol a hősök hősködnek, a gonosztevők gonoszkodnak, és egy vakmerő kardozás a háztetőkön gyakran többet ér a hosszas tervezgetésnél. Néha ki is kacsint ránk: a kissé félszeg, a stílust néha szándékosan megtörő főhős alakján keresztül jelzi, hogy érzi az események valószerűtlen voltát, de mit tehetne, ha ez egy ilyen világ? Emellett a játék sötétebb oldalába is bepillantást enged, a sötét mágiát használó titkos társaságok és az embernél ősibb fajzatok titkaiba. Nálam az egyik legjobb magyar fantasy kalandregény.

Hamlet>!
Vincent Prendergast: Keserű áramlatokon

Még A kincses szigetnél is jobb kalózsztori, ráadásul magyar szerzőtől! Juhász Viktor régóta az egyik legtehetségesebb hazai fordító, ponyvaírónak viszont még jobb. Pedig ebben a külföldi kalózos szerepjátékhoz (7 tenger) írt regényében semmi mást nem csinált, csak összeházasította A kincses szigetet a Három testőrrel. Na de hogyan! Kaland, ármány, szerelem, lendületes akció – Stevenson ma már kicsit nehézkesen olvasható, naplószerű stílusa nélkül. Követeljük a folytatást!

Még több kedvenc könyv erre: http://konyves.blog.hu/2009/05/05/kedvenc_10_konyvem_1_resz

The_General>!
Vincent Prendergast: Keserű áramlatokon

Nem jó érzéssel adtam csak három csillagot erre a könyvre. Egyrészt mivel talán a 7th Sea az egyik kedvenc szerepjátékom. Másrészt mivel egész sokáig igazán tetszett a történet, de miután egyre jobban kibontakoztak a dolgok, egyre kevésbé élveztem. Azt hiszem ennek az az oka, hogy bár nagyon szeretem a 7th Sea-t, az a rendszer és a hangulat miatt van, és nem a világ miatt, amit mellékeltek hozzá. Nem tudom miért, de Théa annyira nem fogott meg, egy igazi alternatív Föld jobb választás lett volna. A másik, ami miatt talán kevésbé tetszett, hogy sokszor úgy éreztem, mintha szerepjátékon lennénk. Lehet, hogy ez másnak pozitívum, de én egy regénytől ezt nem szeretem, egy regénytől többet várok el. Mindenesetre már beszereztem a másik 7th Sea-s regényt, és kíváncsi vagyok rá, és örülök, hogy ha máshol nem is, de idehaza legalább ennyire felfigyeltek a játékra, hogy könyvek is születtek. Mert ez tényleg egy remek szerepjáték, csodás hangulatot lehet vele varázsolni. És nyilván ez is egy jó könyv, csak bennem nem működött úgy.

Siegbald>!
Vincent Prendergast: Keserű áramlatokon

(Minden nemű szerepjáték ismerete nélkül)

Örültem, hogy ráakadtam erre a regényre, mindig újabb és újabb alternatívákat keresek a kaszabolós szélhámosos történetekre.

Az első fele nagyon ígéretesnek kezdődött, én szívem szerint maradtam is volna végig az eredeti, Dumas szerű világban/hangulatban.
Utána viszont nem csak Kincses szigetbe, de egy fajta Indiana Jones-ba, sőt a végére nekem már túl sci-fibe megy át a történet, ami számomra kicsit így veszített a kezdeti értékéből. (lehet a világ amiben játszódik, ilyen sci-fis-fantasys, nem ismerem, de én szívesebben maradtam volna a realisztikusabb kalóz világnál).

De az összkép csak azért is pozitív, kellemes, könynen olvasható kikapcsolódás, kalandok, üldözések, rejtélyek, miegymás, csak ajánlani tudom.


Népszerű idézetek

Noro>!

Sokadszor fogadta meg, hogy tartózkodni fog az ilyen eszement vállalkozásoktól. A világ azonban olyan, amilyen, túl sok szeles fejű bolond lakja, akik szíre-szóra kardra vagy lóra kapnak, csilláron lógva vagdalkoznak, vagy egy szál tőrrel indulnak menyasszonyt szabadítani… és olykor képtelenség kikerülni őket.

68. oldal, 1. könyv 6. fejezet

Noro>!

– A bajba jutott hölgyeken pedig segítünk, igaz? Mivé lenne a világ, ha nem tennénk?
– Ez nagy igazság – mondta vidáman a lány. – Magam is így gondolom, ezért ráérő időmben magam is szívesen segítek a bajba jutott lovagokon.

200. oldal, 3. könyv, 1. fejezet - Az óceánon is túl (Delta Vision, 2004)


Hasonló könyvek címkék alapján

Gregus Gábor: Végső elmezavar
Lupescu Kata: Végső kezdet
Kiss Márton: Vér a vasra
Balla Zsuzsanna: Fauntallasia
T. Kovacsics Aranka: Káosz
Körmendi Zoltán: Krisztina Amerikában
Danielle D. Taylor: Az első lépések
Tim Powers: Ismeretlen vizeken
Diana Gabaldon: Az utazó 1-2.
Pierdomenico Baccalario: A Képzeletbeli Utazók Klubja