Védelmi ​hiba (Mitch Rapp 10.) 6 csillagozás

Vince Flynn: Védelmi hiba Vince Flynn: Védelmi hiba

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mitch Rapp, Vince Flynn regényeinek visszatérő titkos ügynöke épp hogy csak pontot tesz az előző kötet, A hatalom korlátai befejezetlen ügyére, amikor máris rendkívül fontos hívást kap, egyenesen a CIA igazgatójától, Irene Kennedytől. Azonnal az Egyesült Államok elnökéhez rendelik, és itt egy rendkívül kényes ügyről tájékoztatják: Iránban – valószínűleg az izraeliek – megsemmisítettek egy nukleáris létesítményt. Az iráni vezetés Amerikát vádolja a cselekménnyel, több milliárd dolláros kártérítést követelnek, és igyekeznek az Egyesült Államokat háborúba sodorni. Rapp, aki általában nem a hivatalos módszereket követve jut eredményre az arab terroristákkal szemben, ismét mindent elkövet, hogy hazája elkerülje a háborút, és megmentse főnökét…
Vince Flynn (Emlékezés napja, Harmadik lehetőség) legújabb könyvében ismét a nagypolitika szövevényes, kíméletlen világával ismerkedhetünk meg.

Eredeti megjelenés éve: 2007

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Világsikerek

>!
General Press, Budapest, 2009
316 oldal · ISBN: 9789636431204 · Fordította: Mártha Bence

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
PRicsmond
Vince Flynn: Védelmi hiba

Hozta a szokásos színvonalat, sőt a fülszöveghez képest még jobb is lett, mint amire számítottam. Fő erőssége, hogy nincs túlírva, sőt én a végéről még pár oldalt hiányoltam is, de így is remek szórakozást nyújtott, mintha egy jó politikai-thrillert láttam volna egy jó adag akcióval megfűszerezve, hátha egyszer mozivászonra kerül, csak ne írják úgy el mint az első részt a megfilmesítésnél.

Magáról a történetről, az irániak szuperbiztonságos, minden bombát kivédő Iszfaháni nukleáris létesítményét egy izraeli merénylő az általa elrejtett bombákkal megsemmisíti. Az iráni vezetők megtorlást akarnak, szent meggyőződésük, hogy az USA és Izrael a felelős a történtekért. Irene Kennedy terepre küldi Mitch Rappet, hogy derítse fel, ki a felelős a történtekért.

Eközben az iráni miniszter kártérítést követel és a hezbollah vezérével összejátszva a bosszút forral Amerika ellen. A béketárgyalások során Kennedyt elfogják és Micth-nek versenyt kell futni az idővel, hogy időben kiszabadítsa főnökét, mialatt a szélsőségesek egy közelgő háború és értelmetlen vérontás felé taszítják országukat.
A műfaj kedvelőinek mindenképp ajánlom ezt a kötetet is, Flynn ismét betekintést nyújt a Közel-Kelet forrongó világába, feszültségekben gazdag története ismét bővelkedik izgalomban, akcióban és politikai ármánykodásban.

>!
smetalin
Vince Flynn: Védelmi hiba

Azoknak ajánlom e könyvet akik szeretik a politikai krimiket. Nekem kicsit túl sok volt belőle, és túl hosszadalmas.

8 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
PRicsmond

Mi van? Nem aludtál jól?
Rapp maga elé nézett, és összevonta a szemöldökét. – Nem is tudom, mi volt a rosszabb, a lövöldözés vagy a horkolásod.
– A horkolásom. A lövöldözést idővel megszokja az ember.

>!
PRicsmond

Buckley szörnyű kálváriájának bemutatása két tanulsággal szolgált. Az első, hogy mindenki megtörik. Még a legkeményebbek is. Nem tehetsz mást, mint kitartasz, ameddig csak lehetséges, hogy a kollégáidnak legyen ideje az ügynököket és a kémeket kihúzni a csávából. A második tanulság egyszerű, de nagyon fontos: ne hagyd, hogy elkapjanak!

>!
PRicsmond

Mostantól nincsenek szabályok. Ez az alvilági erőszak ideje.

>!
PRicsmond

Tényleg fáradtnak látszol. Karikásak a szemeid. – Kennedy közelebb hajolt, és beleszagolt a levegőbe. – És dohányoztál – mondta rosszallóan.
– Igen, dohányoztam. Itt ezt csinálják az emberek. Mindenki dohányzik. Bele kellett olvadnom a közegbe. Máskülönben olyan lettem volna, mint egy politikailag korrekt amerikai, akit vagy lelőnek, vagy elrabolnak, ami lényegesen ártalmasabb az egészségre, mint néhány szivar.


A sorozat következő kötete

Mitch Rapp sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Eric Van Lustbader: A Bourne-birodalom
John Gilstrap: Árulás
A. J. Quinnell: Tökéletes gyilkosság
J. R. dos Santos: Isten haragja
Ian Fleming: James Bond – Csak kétszer élsz
Michael Connelly: A kilátó
James Patterson: Londoni hidak
Mary Higgins Clark – Kristin Hannah – Stella Rimington – Ben Sherwood: Éjjeli bagoly / Bármit a szerelemért / Végveszélyben / Charlie St Cloud halála és élete
Robert Ludlum: Az Aquitánia hadművelet
David Ignatius: Hazugságok hálója