Mindhalálig (Mitch Rapp 13.) 5 csillagozás

Vince Flynn: Mindhalálig

Joe Rickmant, a CIA afganisztáni titkosszolgálatának vezetőjét elrabolják, négy testőrét pedig hidegvérrel kivégzik. Mitch Rapp a fiatal, de annál tehetségesebb CIA-ügynök tapasztalatának és csalhatatlan megérzéseinek köszönhetően arra a következtetésre jut, hogy a baljóslatú fordulatok ezzel még nem értek véget. Amikor egyértelművé válik számára, hogy meg akarják ölni, a gyanúja beigazolódni látszik. A szövevényes ügybe hamar belebonyolódik az FBI, az amerikai kormányzat, sőt furcsa szövetségesként a pakisztáni hírszerzés is, és egyértelművé válik, hogy a hihetetlen precizitással végrehajtott árulást csak egy Rapphez hasonló vérbeli profi képes leleplezni. És bár Irene Kennedy, a CIA igazgatója ezúttal is minden körülmények között hősünk mögött áll, kérdéses, hogy az Ügynökséget is alapjaiban megrengető összeesküvés leleplezése során ki kerül ki élve a hajszából.

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Világsikerek

>!
General Press, Budapest, 2013
362 oldal · ISBN: 9789636435103 · Fordította: Varga-Körtvélyes Zsuzsanna

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
PRicsmond
Vince Flynn: Mindhalálig

Az utolsó Mitch Rapp történt amit Vince Flynn írt. Hozta a szokásos színvonalát, bár nem ez a legjobb rész, de nem is a leggyengébb.
Rapp-et Afganisztánba rendelik mivel JoeRickmant a CIA afganisztáni vezetőjét elrabolják négy testőrét pedig meggyilkolják.A helyzet súlyos mivel ha Rickmant szóra bírják az számtalan beépített ügynök halálához vezet majd. Rapp-nek már a nyomozás elején rossz előérzetei vannak, mivel a nyomok arra utalnak, hogy árulás történt. Miközben Rapp és csapata az elrabolt Rickmant keresi egy bérgyilkos főhősünk likvidálását kapta parancsba. Egymást érik a fordulatok miközben egy rajtaütés során Rapp megsebesül és részleges amnéziába kerül, Amerikában pedig szintén Rapp és a CIA igazgató fejére pályáznak.
Ismét feltűnik Stan Hurley karaktere, akiről hamar megtudjuk, hogy végső stádiumu rákban szenved, de megmaradt idejében mindent megtesz, hogy Rapp-éknek segítsen.
Bár szerintem kicsit rövid lett, de izgalamkban és fordulatokban gazdag történet lett ez is, amilyen akció jelenetet pedig az orvosi rendelőben volt azért le a kalappal. Sajnálom, hogy több kötetet már nem irhatott Flynn, de kíváncsi vagyok, hogy Kyle Mills, hogy tudja tovább vinni Vince Flynn örökségét.

>!
mamono
Vince Flynn: Mindhalálig

Hosszabb idő után ez volt a második könyvem Mitch Rapp-pel. És nagyon élveztem, talán az volt az egyetlen problémám vele, hogy valahogy nem volt nagyon Rapp-es, ha van ennek értelme. Valószínűleg a történetszövés is közrejátszott, mert azzal, hogy spoiler, nem kicsit változott a kőkemény személyisége is, és az az új Rapp nagyon nem jött be. Persze voltak benne a megszokott ütős párbeszédek is, azonban azok nem Mitch-től érkeztek, mondjuk spoiler, na az ütősre sikeredett.
A sztori maga egyébként ütős volt, jól átgondolt, de valahogy mégis hiányzott nekem belőle valami. Az spoiler se jöttem rá, azért ehhez kellett némi elmebetegség, vagy hogy is mondjam, hogy valaki képes legyen spoiler.

>!
Izabella_Kosztovics
Vince Flynn: Mindhalálig

Kedvelem Vince Flynn hősét Mitch Rapp-ot, a sorozat magyarul megjelent köteteit majdnem mind elolvastam. Ez a műve jelent meg tudtommal utoljára az író halála előtt, a sorozatból.
Talán a betegséggel való küzdés miatt, de ez a könyv valahogy nem lett olyan jó, mint a korábbiak. Mint minden Flynn könyv ez is rengeteg szálon futott, de bár az alaptörténet igazán érdekes volt, de egy feszesebb történet vezetés sokkal izgalmasabb lett volna. A vége felé, már át-át ugrottam részeket, pedig ez nem jellemző rám. A kevesebb néha több, és ez erre a regényre is igaz.


Népszerű idézetek

>!
PRicsmond

…nem alacsonyra kell tenni a lécet, hanem magasra emelni.

>!
PRicsmond

Ez olyan, mint a vadnyugat. Ha elég fegyvered és pénzed van, mindent el tudsz intézni.

>!
PRicsmond

Mindenki követ el hibákat. Csak az számít, ki hogyan kezeli őket. A tévedéseket be kell ismerni, meg kell tenni a szükséges kiigazításokat, aztán tovább kell lépni. Legalábbis Rappnek ezt tanították. Ennek híján minden csak rossz eredményhez vezethet, önérdeket szolgál és becstelen.

>!
PRicsmond

Hurley kedvenc mondása az volt, hogy nem számít, milyen rosszul állnak a dolgok, mert mindig van kiút.


A sorozat következő kötete

Mitch Rapp sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Don Winslow: A kartell
Gregg Hurwitz: Kíméletlen
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy hajsza
Julie Garwood: Szép szavak
Tom Clancy: Bűntudat nélkül
Harlan Coben: Nincs üzlet
Robert Ludlum: A Fantom
Steve Berry: Királyi fortély
Olen Steinhauer: A Turista
John Sandford: Hideg vér