A ​túlélő (Mitch Rapp 14.) 10 csillagozás

Vince Flynn – Kyle Mills: A túlélő

Vajon ​képes valaki a síron túlról nemzetközi bonyodalmakat okozni, hogy tönkretegye a CIA igazgatóját és annak legbelsőbb körét? Ha igen, akkor az csak Joe Rickman, a volt afganisztáni titkos ügynök lehet. Bosszúja kegyetlen és ördögi: halála után a megbízottjai rendszeres időközönként bizalmas információkat szivárogtatnak ki, amelyek leleplezik és veszélybe sodorják a Cég kémhálózatának legértékesebb tagjait.
Irene Kennedy, a CIA igazgatója és legendás ügynöke, Mitch Rapp számára megkezdődik a versenyfutás a pakisztáni titkosszolgálattal. A szálak ugyanis kisvártatva a Közel-Keletre vezetnek, ahol egy bonyolult hatalmi játszma szereplői is beleszólnak az események alakulásába. Ráadásul az amerikai kémelhárításnak igyekeznie kell, hogy ki ne fusson az időből. A hóborította orosz sztyeppe egyik eldugott szegletében ugyanis egy titokzatos informatikus készen áll arra, hogy folytassa Rickman tervének megvalósítását…
A feszes ütemű, izgalmas fordulatokban bővelkedő… (tovább)

>!
General Press, Budapest, 2016
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636439095 · Fordította: Imre Balázs
>!
General Press, Budapest, 2016
360 oldal · ISBN: 9789636439415 · Fordította: Imre Balázs

Most olvassa 2

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

>!
PRicsmond
Vince Flynn – Kyle Mills: A túlélő

Sajnos Vince Flynn már nem élhette meg ezt a részt, helyette Kyle Mills-t érte a megtiszteltetés, hogy tovább gazdagítsa a Mitch Rapp szériát. Nagyon kedveltem Flynn stílusát, aki a politikai thrillerrek egyik legjobb alkotója volt, éppen ezért vonakodtam is belekezdeni az új író első Rapp történetébe. Bevallom őszintén nem számítottam erre a színvonalra, nagy örömömre valami nagyon jól sikeredett. Ez a történet ott veszi fel a fonalat, ahol a Mindhalálig végett ért, bár Rapp el tudta intézni az áruló Rickmann-t, de az öreg CIA róka előtte még gondoskodott róla, hogy a CIA-t és az Egyesült Államokat az általa összegyűjtött információk a pusztulásba taszítsák. Időközönként egy Rickmann által hagyott üzenet, CIA kémeket leplez le, így Rapp és csapata az eddig legnehezebb küldetésére indul. Ám nem ők az egyetlenek akik a titkos fájlokat meg akarják szerezni, a Pakszintáni titkosszolgálat vezetője ugyancsak a Rickmann dokumentumok nyomában jár, hogy ezzel a Közel-Kelet legnagyobb hatalmává alakítsa országát. Megindul hát a több országon és kontinensen át tartó kíméletlen hajsza. Nem tudom Mills mennyire sajátja ez a történet, mivel lehet, hogy Flynn az előző rész megírásánál, már nagyjából tudhatta a folytatást is, de ha kapott is segédanyagot az új író, mindenképp nagyon ügyesen bánt vele. Igazi vérbeli akció-thriller ez amiben talán visszaszorult kicsit a politika és előtérbe került az akció, de nem változtatta meg gyökeresen a Rapp történetek mintáját. Ha már idő előtt kellett távozni Vince Flynnek ez alapján a könyv alapján azt hiszem jó kezekbe került Flynn öröksége és nagyon bízom benne, hogy a további kötetek is hasonló színvonalon folytatódnak majd.

>!
robinson P
Vince Flynn – Kyle Mills: A túlélő

Némi áthallást érzek a címben, legalább a regényalak maradjon életben, ha már az írónak sajnálatosan korán kellett távoznia.
http://gaboolvas.blogspot.hu/2016/10/a-tulelo.html

>!
mate55
Vince Flynn – Kyle Mills: A túlélő

A könyv alapvetően az M. Rapp ügynök történetén keresztül mesél a diplomáciai kapcsolatok, a titkosszolgálatok és a Közel – Kelet (főleg Pakisztán) kapcsolatáról, egy volt Afganisztáni ügynök bosszújáról, az ebből adódó feszültségekről és lehetséges megoldásokról. Nem rossz felütés, de ennyiből egy tipikus Tom Clancy-utód szerző tucat krimije is lehetne. De nem az. Ami kiemeli a középszerűségből, az a megvalósítás. Kyle Mills (Vince Flynn sajnálatos halála után, kapta meg a lehetőséget, hogy folytassa a sorozatot) odatette magát, szabad kezet kapott az elhunyt családjától, aki így kihasználhatott minden rendelkezésre álló lehetőséget. Jótékony hatással van a széria hitelességére az is, hogy Mills láthatólag nem időhúzásra épít, nem akarja hosszú részeken át önmagát ismételni. Inkább az olvasói elvárásokkal játszik: előbb felmutatja, majd félredobja a kínálkozó kliséket, így szinte lehetetlen kiszámítani, milyen irányba görgeti tovább a történetet. No persze, az is előfordulhat, hogy a szituáció, amelybe a Mills belekormányozta magát, áldás lesz a következő részekre nézve. Mert egy olyan politikai helyzetnek az illusztrálása, kibontása és végső pontjáig való elvitele, amelyben egy intelligens, szociálisan érzékeny, ámde keménykezű nő vezeti a CIA – t, egy ún. alternatív valóságról tud mesélni az olvasóknak. Nem tudok amellett elmenni szó nélkül, hogy az író időről – időre olyan abszurd helyzeteket alakított ki, amik a nevetségesség határát súrolták, valamint ahogy az megszokott, itt-ott átüt az amerikai hősiesség, ami annyira lerágott csont, hogy már bűzlik. Ennek ellenére, csak remélni tudom, hogy a folytatás is képes lesz tartani ezt a szintet. Ennél többet pedig nem is kívánhatok.

>!
jaspi
Vince Flynn – Kyle Mills: A túlélő

Nekem ez a könyv volt az első Vince Flynn regényem. Ebben a kötetben találkoztam először Mitch Rapp CIA ügynökkel. Gyakorlatilag semmilyen előzetes információm nem volt, még azt sem tudtam, hogy egy sorozat része. Egyszerűen tetszett a borító és kíváncsivá tett a fülszöveg.
Nem tudom, a regényben pontosan mennyi volt Vince Flynn és mennyi Kyle Mills munkássága, de az biztos, hogy ez a könyv kellően izgalmas, nem érzékeltem benne „törést”, remekül egyben van, szinte olvastatta magát. A politikai hatalmi játszmák, a kémek rejtélyes világa és a nyomozás izgalma olyan remek regénnyé állt össze, amely remek szórakozást és kikapcsolódást nyújtott. Sőt ez a könyv arra is rávett, hogy az antikváriumok és könyvesboltok kínálatát átkutatva a korábbi Vince Flynn regényeket is elhelyezzem az olvasásra váró könyvek polcán.
Szerintem a regény önmagában is értelmes, kerek egész. Volt ugyan néhány utalás a múltra, de egyetlen olyan rész sem volt, ami a korábbi kötetek ismerete nélkül érthetetlen lett volna. Szerintem, aki szereti a kémek világába elkalauzoló történeteket hozzám hasonlóan, akár ezzel a regénnyel is kezdheti az ismerkedést Mitch Rapp CIA ügynökkel.

>!
colman
Vince Flynn – Kyle Mills: A túlélő

Majdnem van olyan,mint az eredeti Flynn könyvek. Mivel,hogy Ő már nincs köztünk, Mills vette át a Rapp regények folytatását. Nem is rosszul, egy kis csiszolással még méltó utód lehet. Várom a következő kalandot. Kár,hogy pár régebbi kötet nem lett kiadva. Hiányoznak!

>!
Mió
Vince Flynn – Kyle Mills: A túlélő

Ki a"rosszfiú"? Én nem,mindig csak a másik…az amerikai mellény itt is megvan…
„…azt hiszed,ellenségek vagyunk,de tévedsz”…"Védjük a hazánkat,az otthonunkat,a családunkat…Tesszük,amit szükségesnek látunk" /327.o./
„"Ha minden jól alakul,bűneink megbocsátást nyernek. Ha nem…” /336.o./
Ha – akár ma is ! – a világ eseményeit figyeljük, mindig van elgondolkodtató esemény,ami az egyiknek sikert,a másiknak tragédiát jelent. Az igazság – ha létezik ilyesmi ?!- hol van ?
Talán a jövőben ?

>!
briggg
Vince Flynn – Kyle Mills: A túlélő

Ez volt az első könyvem a Mitch Rapp sorozatból. Tetszett nagyon, bár kicsit véresre sikeredett számomra. Azt hiszem még több könyvét el fogom olvasni a sorozatból és remélem azok sem okoznak csalódást. Bár tudom, hogy az egy másik író tollából sikeredett, de bízom a legjobbakban.


Népszerű idézetek

>!
PRicsmond

– Irene azt szeretné, ha én vezetném a tárgyalást. Ma senkit sem lógatunk ki az ablakon – közölte Nash.
– Nincsenek is nyitva.

>!
PRicsmond

A zsoldosok sosem szeretik a végletekig feszíteni a húrt. Nehéz a megbízásért kapott csekkeket beváltani, ha az ember fél koponyája hiányzik.

>!
PRicsmond

Ferris szenátort eltaposták a Tádzs mérgezése okozta dulakodásban – közölte Kennedy. – Hat megrepedt borda, egy törött csukló, valamint szúrt seb a combján. Múlt éjjel átszállították a Bethesda Kórházba, és téged vádol a történtekért. Azt állítja, megszúrtad egy húsvágó késsel. Igaz ez?
– Nem.
– Biztos vagy benne?
– Teljes mértékben. Egy villa volt.
– A Fehér Házat arról tájékoztatta, hogy megpróbáltad megölni.
– Én nem próbálok megölni senkit. Vagy megteszem, vagy nem.

>!
PRicsmond

A földszinten maradtak, átsétáltak a fényűző hallon, melyet antik bútorok és jó öt évszázadra visszatekintő eredeti portrék szegélyeztek. A legtöbben közülük alighanem Obrecht ősei lehettek, és mind úgy festettek, mintha bottal a seggükben álltak volna modellt. Újabb bizonyítéka annak, hogy a bűn igenis jól fizetett.

>!
PRicsmond

– Közeledünk az út végéhez!
– Zuhanunk vagy leszállunk?
– Nem tudnám biztosan megmondani. A jó hír, hogy a pilóta szerint rendben leszünk. A rossz hír, hogy ezt kisírt szemmel közölte.
Rapp csak bólintott, majd visszaaludt.

>!
mate55

A világ természetes állapota a káosz, melyet időről időre megszakítanak a civilizáció rövid fellángolásai.

57. oldal

>!
mate55

– Az emberek hajlamosak fokozott együttműködő kézséget tanusítani, ha pisztolyt dugsz a szájukba.

107. oldal


A sorozat következő kötete

Mitch Rapp sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Eric Van Lustbader: A Bourne-birodalom
Robert Ludlum: Janson küldetése
Robert Ludlum: Az Osterman-víkend
Jason Matthews: Vörös veréb
Don Winslow: Drogháború
Patrick Larkin: Moszkvai kór
Stephenie Meyer: A Vegyész
Daniel Silva: A Moszad ügynöke és a Rembrandt ügy
Tom Clancy: A kokain akció
Tom Clancy – Mark Greaney: Veszélyzóna