Kiélezett ​helyzet (Mitch Rapp 11.) 3 csillagozás

Vince Flynn: Kiélezett helyzet

Mitch Rapp és pártfogoltja, Mike Nash ügynökök szabadságukat és életüket kockáztatják egy olyan háborúban, amelyről még saját politikai vezetőik sem tudhatnak. Újra szörnyű veszély fenyegeti az Egyesült Államokat: egy terrorista sejt 2001. szeptember 11-ét felidéző akcióra készül. Rappéknek, hogy információhoz jussanak, át kell hágniuk bizonyos határokat, és ezt Washingtonban egyáltalán nem nézik jó szemmel…
Eközben Brazília, Argentína és Paraguay határán a terrorista csoport támadásra készülődik, tökéletes gyilkológépekké formált emberei elindulnak Washington felé. Első merényletüknek számos szenátor és képviselő is áldozatul esik.
A félelmet nem ismerő Rapp feladata megállítani a terrorista kommandót a még nagyobb mészárlás előtt. Kérdés, hogy egyáltalán elkerülhető-e egy újabb vérfürdő…

Eredeti megjelenés éve: 2008

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Világsikerek

>!
General Press, Budapest, 2009
364 oldal · ISBN: 9789636431587 · Fordította: Mártha Bence

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
PRicsmond
Vince Flynn: Kiélezett helyzet

Ejnye Vince, hogy így kell befejezni egy könyvet. Kicsit mérges vagyok miatta, mert fülszöveg alapján ez az egyik legjobb része is lehetett volna a sorozatnak, de ügyesen elhúztad a sztorit, hogy még legyen egy folytatása ennek a történetnek.
Érdekes rész volt ez, most Rapp-ből kicsit kevesebbet kapunk, de megismerjük pártfogoltját Mike Nash-t aki hasonló nagy elszántsággal üldözi a terroristákat akár csak főhősünk. Részben róla szól ez a rész, megismerjük a múltját, a családját. Miután két új terrorista sejtet lelepleznek, Rapp és Nash mindent megtesz, hogy az elfogottakból információkat csikarjanak ki egy katonai bázison ám ez a washingtoni politikusok egy részének nagyon nem tetszik és mindent megtesznek, hogy a CIA-t és Rapp-et felelősségre vonják. Rapp-ék egy politikai háborúba keverednek amelyet a tárgyalóteremben kell megvívniuk, mialatt Dél-Amerikában a harmadik sejt nagyszabású akcióra készül.
A terroristák elérik Amerikát és mártírhalálra készülnek, mialatt hőseink azért küzdenek, hogy nehogy rács mögött találják magukat. Az óra viszont ketyeg és a támadások elkezdődnek, aminek hatására a politikai oldalon is új szövetségek szövődnek és megindul a versenyfutás az idővel, hogy a terroristák nyomára bukkanjanak.


Népszerű idézetek

>!
PRicsmond

Rapp előszeretettel emlékeztetett mindenkit: – Mi nem zsaruk vagyunk. És nem vagyunk katonák sem. Kémek vagyunk, a kémek pedig mocskos dolgokat tesznek aljas emberekkel.

>!
PRicsmond

– Egyedül nem mehetsz oda.
– Irene, hidd el, nekik több félnivalójuk van, mint nekem. Kennedy figyelte, ahogy kilép az ajtón, majd Ridley-hez fordult.
– Menj vele – adta ki az utasítást. – És gondoskodj róla, hogy ne öljön meg senkit… hacsak nem nagyon muszáj.


A sorozat következő kötete

Mitch Rapp sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
Stephen King: A halálsoron
Arthur Conan Doyle: Sir Arthur Conan Doyle összes Sherlock Holmes története I-II.
Carrie Cooper: Ügynök tűsarkúban
Terry Hayes: Nevem Pilgrim
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Chris Carter: Halállista
Lars Kepler: A bosszúálló
Agatha Christie: Gyilkosság az Orient expresszen