Harmadik ​lehetőség (Mitch Rapp 4.) 6 csillagozás

Vince Flynn: Harmadik lehetőség

Az ​Egyesült Államoknak három lehetősége van a terroristák elleni harcra: a diplomácia útja, a fegyveres beavatkozás, s ha ezek nem vezetnek eredményre, akkor jön a CIA és a titkos ügynököknél is titkosabb akciócsoport. Mitch Rapp, minden idők legeredményesebb terrorelhárítója, a fehér házi túszdráma hőse, utolsó bevetésére készül, s aztán a boldog civil életre gyönyörű barátnőjével, a washingtoni tévériporternővel. Valami azonban félresikerül, s a Szaddam Husszeinnel paktáló német gróf likvidálása után mentenie kell az életét. Ki tör rá orvul, s miért rabolják el a barátnőjét? A washingtoni legfelsőbb politikai körökben, a CIA berkeiben és az elnök környezetében életveszélyes játszmák zajlanak, de hogy valójában ki mozgatja a szálakat és miért, arra még a hírhedt kémszervezet mindent tudó öreg igazgatója is csak tippelni tud.

Vince Flynn (Emlékezés napja) bérgyilkosok, kétkulacsos politikusok és rettenthetetlen kommandósok kulisszák mögötti, emberi gyarlóságoktól hemzsegő… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2000

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Világsikerek

>!
General Press, Budapest, 2000
326 oldal · ISBN: 9789639468821 · Fordította: Valló Gábor

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
PRicsmond
Vince Flynn: Harmadik lehetőség

Mitch Rapp újra akcióban, amikor már a diplomácia és a fegyveres beavatkozás sem vezet eredményre jön az Orion csoport és Rapp. Sajnálom, hogy a 3. rész nem jelent meg itthon pedig az szép felvezetése ennek a kötetnek. Különösen úgy, hogy az volt eredetileg az első rész a sorozatnak, Flynn a Bérgyilkost és a Gyilkos lövést csak később írta meg. Ez a két kötet meséli el Rapp CIA-hoz való csatlakozását, míg ez a történet már 10 évvel később játszódnak. Mitch már nagy hírnevet szerzet magának, ő lett a Vasember aki már-már legenda a terror elhárításban.
Ezúttal Németországba küldik, hogy likvidáljon egy grófot aki, támogatja a terroristákat, de az akció során elárulják és utána hajtóvadászatot indít, hogy elkapja a felelősöket.
Ezúttal azonban nem a terroristák, hanem Fehér Házon belül kell a felelősöket keresni, messzire nyúlnak a kezek akik az események szálait mozgatják és Rapp menyasszonya is ebbe a szövevényes összeesküvésbe keveredik.
Bár akcióból kevesebbet kapunk, viszont Vince Flynn átgondoltan szőtte történet és az összeesküvés szálait. Inkább politikai thriller ez, mint akció, megspékelve egy jó nagy adag feszültséggel. Sajnálom, hogy az ezt követő két rész sem került kiadásra, bízom benne, hogy egyszer sor kerül rá.

>!
BBetti86 
Vince Flynn: Harmadik lehetőség

A regény felültetett egy hullámvasútra.
Az elején van karakterépítés és akció, kifejezetten szórakoztató és izgalmas. Aki a kémes, küldetéses történeteket bírja, az elejét imádni fogja. Izgalmas, érdekes, remekül bemutat benne egy filmre kívánkozó orgyilkos akciót a szerző.
Plusz, van egy olyan hőse, mint Mitch Rapp. Aki a szakmája csúcsa, egy olyan hős, aki lehetne nagybetűs HŐS is. Ő a legjobb a szakmában, akinek minden adottsága megvan. Tökéletes kondíció, éles elme, jóképű, profi. Ehhez hozzájön a pozitív, szilárd értékrendje és a hűsége. Férfias, álompasi alapanyag még a szakmájával együtt is. De lányok közt szólva, a kémek és szuper ügynökök amúgy is a szexi listán vannak, ha nem is feltétlenül ők az ideális férj alapanyag.
De, aztán jön egy politikai machinációs rész, és eltűnik a direkt akció. Áskálódnak, nyomozgatnak, és csökken a mozgalmas cselekmény. Mitch is nagyon háttérbe kerül, pedig az ő részeit olvastam szívesebben. Ez a rész engem nem tudott lekötni.
Ez a két panel pedig váltogatja egymást: akciók, politikai ármánykodás. Nem számoltam ki oldalra, de most úgy érzem, a machinálás és árnyékműveletek voltak többségben. Ami nekem nem tetszett.
A listám negatív részére kerül az is, hogy rengeteget utalnak egy korábbi Rapp-regényre, amit nálunk nem adtak ki. Gondolom, az a merényletes rész lehetett az előző részben. Ugyan van annyi utalás, hogy sejtsem és értsem, mi volt, de ettől függetlenül én jobban szeretek úgy olvasni, hogy megvan az előismeretem, amire most esélyem se volt.
A regény jóságai Rapp karaktere, a jó akciójelenetek. Ami nem tetszett, a sok politika és a nem olvasható előző részre való sok utalás. Bár ez nem a regény hibája, de akkor is rontotta az olvasmányélményem.

>!
Izabella_Kosztovics
Vince Flynn: Harmadik lehetőség

Tetszett a könyv. Sok szálon futott, de ez nekem még belefért, szerintem jól volt felépítve a cselekmény. Viszont bosszant, hogy rájöttem az előzménye nem jelent meg magyarul, sőt az utána következő néhány könyv is hiányzik. A regények önállóan is megállják a helyüket, de ha már sorozat, akkor szeretem követni a főszereplő életét is, nem csak az éppen aktuális történéseket.
Szóval kedves kiadó, jó lenne, ha a hiányzó köteteket is megjelentetné, már csak azért is, mivel sajnos az iró elhunyt, tehát úgy lenne kerek ez a sorozat, ha valamennyi regénye megjelenne magyarul.

>!
Dögkeselyű
Vince Flynn: Harmadik lehetőség

Ezt a könyvet nem tudom, hogy sikerült így kiadni, ugyanis se az előzménye se a folytatása nem jelent meg magyarul.
Ez azonban ne szegje kedvét senkinek, mert önmagában is megállja a helyét, amennyiben valaki egy igényes, pörgős, izgalmas politikai akció-thrillerre vágyik. Furcsa módon olyan, mintha a később íródott előzménytörténetnek, a Gyilkos lövésnek egy kiforrottabb változata lenne, azaz sokkal inkább egy bonyolult politikai játszma van a háttérben és kevésbé egy csapdába csalt ügynök kalandregényének benyomását kelti.
Reménykedem, hogy egyszer kiadásra kerülnek a hiányzó darabok is.

>!
voltam
Vince Flynn: Harmadik lehetőség

Ez volt a Mitch Rap sorozat negyedik kötete, de a magyarul megjelentek közül csak a harmadik. Őszintén bevallom, az első kettő után ez nekem egy kicsit csalódás volt. Félreértés ne essék! Nem volt rossz, de az eddigi három közül ez tetszett a legkevésbé. Lehet, hogy csak nem voltam kellőképpen ráhangolódva, de az biztos, hogy csak nehezen haladtam vele. Talán túl bonyolult volt, túl szövevényes. A cselekmény gerince nem volt rossz, de a mögöttes szálak túl hangsúlyosak voltak, számomra nehezen olvashatóvá tették a könyvet. Soha nem esett nehezemre letenni és egy kicsit mással foglalkozni. A végén meg úgy lett vége, hogy nem lett vége. Megért volna még pár oldalt, hogy minden és mindenki a helyére kerüljön, de ez elmaradt. Talán azért, mert az élet is ilyen. Ettől még Vince Flynn nagy kedvenc marad és folytatom a Mitch Rap történetek olvasását.


Népszerű idézetek

>!
PRicsmond

– Mitchell, hány ember van, akiben te megbízol?
– Nem sok – mosolygott Rapp.
– Pontosan. Ezért vagy még életben, dacára minden ellenkező irányú próbálkozásnak.

>!
PRicsmond

– Figyeljen, nem tudom, kicsoda maga, vagy miről beszél.
– Miért nem hagyja abba a komédiát Professzor? Tárgyalnunk kell!
– Tárgyalnunk? – hüledezett Cameron. – Miről?
– Az életéről.

>!
BBetti86 

– Nem hiszem el, hogy ez a fickó még egy zacskó chipset sem tart itthon.
Az asztalnál ülő férfi felnézett a pasziánszozásból.
– Talán egészségesen él.
– Ezzel meg mi a fenét akarsz mondani? – vicsorgott Duser. A férfi vállat vont.
– A chips tele van rossz dolgokkal.
– Pedro, én egész életemben chipset ettem. Harmincöt éves vagyok, és kockahasam van.


A sorozat következő kötete

Mitch Rapp sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

John Sandford: Megmondja a kártya
Peter Straub: Rejtély
Jonathan Kellerman: Égszakadás
Tami Hoag: Az ördögnél is bűnösebb
Barbara Wood: Babilon csillaga
Dean R. Koontz: Rejtekhely
Dean R. Koontz: Váltságdíj
Dean R. Koontz: Idegen emlékek
Robert Ludlum: Holcroft küldetése I-II.
Tami Hoag: Az utolsó lövés