Gyilkos ​lövés (Mitch Rapp 2.) 11 csillagozás

Vince Flynn: Gyilkos lövés

A fiatal Mitch Rapp a lockerbie-i katasztrófáért felelős embereket akarja elkapni. Rapp hónapokig állhatatosan próbálja az összegubancolódott szálakat kibogozni, és felderíteni a 270 civil áldozattal járó terrorcselekmény felelőseit. A célkeresztjébe egy líbiai diplomata kerül, aki éppen Párizsban tartózkodik, mindenféle testőr nélkül. Mitch Rapp azonban hamarosan üldözőből üldözötté válik, s megsebesülve az életéért folytat versenyfutást.

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Világsikerek

>!
General Press, Budapest, 2012
328 oldal · ISBN: 9789636434175

Kedvencelte 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
PRicsmond
Vince Flynn: Gyilkos lövés

Mitch Rapp folytatja bosszúhadjáratát a terroristák ellen, egy év telt el az első rész vége óta, Rapp szabad kezet kapott egyedül ered a terroristák nyomára, új célpontja miatt pedig Párizsba vezet az útja. Rapp lett a CIA titkos fegyvere Amerika próbálkozásában, hogy visszaszorítsák terrorizmust. Ennek érdekében összeállítottak egy listát egy sor névvel akiket hősünknek likvidálnia kell.
Egy év sikerszéria után azonban az akció balul sül el, Rapp-et már várták és miközben elteszi láb alól következő célpontját megtámadják és meg is sebesül menekülés közben.
Két választása marad vagy menekül, vagy megkeresi azt aki elárulta és csapdába csalja. Meginog bizalma mentorában és a CIA vezetésében, miközben az első részben megismert szadista kiképző Victort és Hurleyt küldik utána, hogy hozzák be a központba Rapp-et.
Eközben a CIA kötelékében is hatalmi játszmák zajlanak, míg Párizsban valaki a rendőrség kötelékéből a terroristáknak segít hősünk személyazonosságának leleplezésében.
Nagyszerűen felépített történet a Gyilkos lövés, sok szálon futó történet, tele feszültséggel, izgalommal, fordulatokkal, komplettebb, mint az első rész, jó lezárással. Sajnálom, hogy a harmadik részt nem jelent meg magyarul, de bízom benne, hogy egy nap megfog.

>!
voltam
Vince Flynn: Gyilkos lövés

A sorozat második köteteként ez is nagyon jóra sikeredett. Talán egy picivel még jobb is volt, mint az első. Szövevényes, több szálon futó, de azért jól követhető történet, amely helyenként brutálisan kegyetlen. Eseménydús, pörgős, feszített tempójú kémregény egy szerethető főhőssel, akit ugyan gyilkolásra képeztek ki, de mellette próbál érző ember is maradni.

>!
Zoebird
Vince Flynn: Gyilkos lövés

A maga nemében jó volt, de annyi szál futott egymás mellett, hogy néha nehéz volt követni, ki-kivel van.

>!
Izabella_Kosztovics
Vince Flynn: Gyilkos lövés

Kedvelem a Mitch Rapp történeteket. Mivel a könyvek – bár sorozatnak tekinthetők – önállóan is olvashatók, ezért bármelyik könyvvel lehet kezdeni a főszereplővel való ismerkedést. Maguk a történetek jól kidolgozottak, izgalmasak, azonban mivel én szeretem a cselekményes nem túl bonyolított regényeket, ezért a korábbi munkák jobban tetszettek mint a későbbi regények amelyek teli vannak korrupt tisztviselőkkel, szövevényes érdek hálók mentén mozgó politikusokkal, nagyhatalmi játszadozásokkal. Szóval a kedvencem az 1- és a 2. kötet, sajnos a 3,5, stb. nem jelent meg magyarul, remélem egyszer pótolja a kiadó.


Népszerű idézetek

>!
PRicsmond

– Stan volt az?
Bramble lassan Steve McGuirk felé fordította a fejét.
– Kuss legyen. Gondolkodom.
McGuirk elvigyorodott.
– Mi az, fáj?
– Micsoda? – kérdezte Bramble.
– A gondolkodás.

>!
PRicsmond

– Elég jó kapcsolataink vannak, de ez Párizs, szóval tudod, mit jelent ez.
Hurley tudta, és a tárcájáért nyúlt. Kivett egy vastag borítékot.
– Tízezer frank. Szólj, ha több kell.
– Számlát hozzunk? – kérdezte Jones, aki valamennyire visszanyerte humorérzékét.
– És pénzügyi kimutatást három példányban.


A sorozat következő kötete

Mitch Rapp sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jason Matthews: Az árulás palotája
Olen Steinhauer: A legközelebbi vészkijárat
Karen Cleveland: Tudnom kell
Jeff Abbott: Öntörvény
Robert Ludlum: Az Osterman-víkend
Don Winslow: Drogháború
David Baldacci: Isteni igazság
Jon Roberts – Evan Wright: Amerikai Desperado
Robert Littell: A cég
John Nixon: Szaddám kihallgatója voltam